Bijbelleeskaart

Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Jouw getuigenis heeft kracht!

Door: Victor DuponDonderdag, 14 juni 2007
Terug
Categorie: Algemeen, Reageer, 622 keer bekeken

Annuleren

Afgelopen dinsdag was er bij ons in de jeugd een vriendendienst en iedereen mocht vrienden en bekenden uitnodigen om dit bij te wonen. Dit hield in dat het programma op de jeugdavond zeer laagdrempelig werd gehouden en het evangelie op een makkelijke en simpele manier werd gedeeld.

In het begin van de avond gingen er wat dingen mis. Sommige mensen die hun getuigenis zouden geven melden zich af, kwamen niet opdagen, er was geen beamer, en het dreigde een beetje in de soep te lopen. Maar in onze zwakheid en afhankelijkheid begon God toch geweldig te voorzien in al deze dingen en uiteindelijk was alles toch dik voor elkaar gekomen.

Er was een moment voor getuigenissen. Een meisje had haar getuigenis opgeschreven en begon te vertellen over wat God in haar leven had gedaan. De tranen kwamen, het ging diep in haar verleden… Ik geloof dat zij de stap zette om te willen getuigen en dat God dat gebruikte en door haar heen sprak; het raakte mij en ik geloof ook anderen.

Persoonlijk vind ik getuigen het mooiste wat er is. Het is iets machtigs wat God wil gebruiken, er is niets op aan te merken. Zij hebben hem dankzij het bloed van het lam en dankzij hun getuigenis overwonnen...” (openbaring 12: 11)

Bijbelkennis is echt een toegevoegde waarde bij een getuigenis. Hebreeën 4:12 zegt het duidelijk: "Want levend en krachtig is het woord van God, en scherper dan een tweesnijdend zwaard: het dringt diep door tot waar ziel en geest, been en merg elkaar raken, en het is in staat de opvattingen en gedachten van het hart te ontleden."Jij hoeft alleen maar die stap te zetten om te willen getuigen en wanneer jij je hart open stelt voor God om door je heen te spreken, dan gaat hij dat zó geweldig gebruiken. Het meisje was daar een voorbeeld van...

Wees niet bang, jij getuigt en God overtuigt door zijn Geest. Ik wil je bemoedigen bij elke kans die jij krijgt te getuigen door woord en daad. Want het heeft wel degelijk kracht! Al vergeet ik persoonlijk dat laatste nog wel eens…jij vast niet!

Gods zegen

Zie ook de posts van Mark: Bijbelkennis=? & Bijbelkennis?!
//bijbelkennis_

//Bijbelkennis
en de post van Rob: Open je hart voor God!!!
//Open_je_hart_voor_God

Gerelateerd

  • "De eerste gemeente: een utopie!?"

  • "Ik geef alles op en ga naar Jakarta"

  • Meegesleurd

  • Het milieu waarin je opgroeit..

  • Geloof en volharding

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog

Reageer op deze blog





Laatste reacties

Onze dominee rijdt in een BMW

Mark Winkelaar - gisteren om 20:17 Leuke discussie. Als je...

Geloven is een voorwaarde van wonderen

Chuck - gisteren om 16:04 Ik kan niet in harten van...

Geven

chuck - 24-01 Wijze woorden...

Waarheid

Marijke - 19-01 Interessant onderwerp. Ik kwam...

Hardop bidden

Jan - 18-01 In de voorgaande reacties wordt...

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

MotivoMain Media
"));