Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Jezus komt; vrijdag de 7e als ik het goed heb...

Door: Mark WinkelaarWoensdag, 5 januari 2011
Terug
Categorie: Eindtijd, 22 keer gereageerd, 1356 keer bekeken

Bepaalde mensen, waaronder ook kerkleiders, geloven dat zij de komst van Jezus nog zullen meemaken. Volgens een bepaalde groepering in Amerika komt Jezus op 21 mei terug. Jezus zegt zelf in Openbaring: Ik kom spoedig. Wat moeten we hiermee?

Altijd interessant nieuws als mensen de komst van Jezus voorspellen, wel handig om te weten wanneer Jezus terug komt, toch? Dan zet je het in je agenda en kan je er rekening mee houden…

Als ik eerlijk ben vind ik dit soort berichten altijd zo vreemd, hoe kan het dat mensen uitspraken durven te doen over de dag dat Jezus terug komt? Jezus heeft toch heel duidelijk gezegd dat niemand zal weten wanneer Hij terug komt, zelfs Hijzelf niet, alleen de Vader weet dat. (Mat 24:36) Deze bijbeltekst maakt alle uitspraken over de dag dat Jezus terug komt toch per definitie fout?

Het is wel zo, dat Jezus heeft gezegd dat je aan de tekenen van de tijd kunt zien of Hij al snel terug komt:
Leer van de vijgenboom deze les: zo gauw zijn takken uitlopen en in blad schieten, weet je dat de zomer in aantocht is. Zo moeten jullie ook weten, wanneer je dat alles ziet, dat het einde nabij is. (Mat 24:32-34)

Maar ook al zie je de tekenen van de tijd, wat moet je dan zeggen? Dat Jezus binnen 25 jaar terug komt? Naar mijn mening kun je er helemaal geen tijdsbestek aan vast plakken. De discipelen dachten al dat Jezus snel terug zou komen, Openbaring eindigt met: Ik kom spoedig. Inmiddels zijn we nu 2000 jaar verder en Jezus is nog steeds niet terug gekomen. Hoe kun je dan, in deze tijd, beweren dat Jezus binnen een bepaalde periode terug zou komen?

Wel is het, volgens mij, goed om Jezus te verwachten, als christen. Die gedachte leert je om te leven in eeuwigheidspersectief en houdt je scherp. En dan bedoel ik niet in de zin van: “Jesus is coming, look busy”. Maar leven in gezonde en verlangende verwachting naar je maker. Leven in verwachting van Jezus, zorgt ervoor dat je bewuster met Hem leeft. En we hebben alle reden om in volle verwachting te zijn, want hoe gaaf zal het zijn om eindelijk Jezus de hand te schudden! Om eindelijk de man te ontmoeten die zijn leven voor ons gaf, en die elke dag naast ons liep. Gaaf toch? Ik zie er in ieder geval naar uit :) 
Groet,

Mark Winkelaar


Gerelateerd

  • Jezus' terugkomst

  • 2012: catastrofejaar?

  • Vergaat de wereld?

  • Jesus is coming, look busy!

  • Ben jij er klaar voor?

Reacties (22)

Reacties 21 - 22 van 22
Maandag, 27 februari, 17:43chuck
dees,
met internet is bijna heel de wereld te bereiken,
dan is jaren met de eeuwigheid heel snel.
Maandag, 27 februari, 21:02dees
Dat hier in Nederland mensen zich niet zo verheugen op Zijn komst, ik bedoel er niet naar uitkijken , komt omdat ze alles hebben. In de derde wereld waar veel ellende is, verlangen ze naar Zijn Koninkrijk van vrede, liefde zonder honger en dood en ellende.

Toch is het hoe dan ook vreemd om niet naar Jezus te verlangen, als je Christen bent, hou je toch van Jezus en verlang je toch naar hem?!

Jezus noemt ons Zijn bruid, ooit gehoord van een bruid die niet naar haar bruidegom verlangt?..........
Reacties 21 - 22 van 22

Reageer op deze blog







Poll van de maand

Ik lees meer boeken over het christelijke geloof dan de Bijbel zelf

Laatste reacties

Tv kijken, surfen op Internet of God ontmoeten?

Hans - gisteren om 20:12 Mooi aansluitend bij de nieuwe...

40 dagen zonder Twitter, Hyves en Facebook ?!

marielle - 03-03
dank je rob

Kebab, het verboden vlees...

Mark Winkelaar - 29-02 @ G Van bacteriën wordt je...

Jezus komt; vrijdag de 7e als ik het goed heb...

dees - 27-02 Dat hier in Nederland mensen...

De wet is als een grote spiegelruit

Steven - 19-02 Mijn vraag is eerder gesteld om...

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

MotivoMain Media