Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Je partner keuze

Door: Victor DuponZondag, 14 januari 2007
Terug
Categorie: Algemeen, 2 keer gereageerd, 841 keer bekeken

annuleren

Om eerlijk te zijn is een verlangen naar een "partner" best groot. Iedereen verlangt op een gegeven moment er wel naar. Het begint beetje bij 16 , 17 jaar , tenminste bij mij dan. Nog steeds zie ik uit naar die dag dat ik die persoon tegenkom. Door dicht bij God te zal hij mij duidelijk maken wie hij voor mij heeft. Iemand die bij mij past, iemand die mij aanvult, iemand die mij vreugde geeft.

Stel dat je nou iemand tegen komt en jullie vinden elkaar leuk, en alles lijkt perfect te zijn. Maar nu de vraag:

Hoe weet je dat het Gods plan is?
Persoonlijk denk ik dat je die relatie dan wel aankunt gaan. Als God het niet goed vind, dan zal hij het je zeker duidelijk maken. Zelf heb ik hier ook een voorbeeld van:

Voordat ik vertrok naar Engeland ging, was ik ook verliefd geworden op iemand. We wilden na mijn stage graag verder met elkaar. Het nare was nou dat ik die persoon voor 16 weken moest gaan missen. Dat waren niet de ideale omstandigheden natuurlijk en ik vond het absoluut niet leuk! Al snel wilde ik natuurlijk meer weten over deze persoon , over hoe het met haar ging etc. Op een avond moest ik aan haar denken: Waarom laat ze nou niks van zich horen?

Die nacht kreeg ik een droom:
Ik droomde dat ik achter een stang aan de metro hing. Op een gegeven moment ging de trein zo hard , en de wind blies mij weg, ik liet de stang los. Toen zag ik een ander beeld… terwijl ik door de lucht vloog ( omdat ik van de trein viel) zag ik een perron, en langs dat perron kwam keihard een trein langs razen. Ik volgde de trein, waar ging die heen? Toen zag ik een tweede beeld...ik zag een spoor, en ik zag dat 1 spoor zich scheidde in een wissel...toen waren er 2 sporen die symmetrisch naast elkaar liepen met een meter ertussen , maar ik wist niet of ze nog bij elkaar kwamen. De emoties die heel sterk in mijn droom naar voren kwamen , waren bedroefdheid en teleurstelling. Ik voelde me dan ook helemaal niet prettig nadat ik dit gedroomd had, en deze droom hield mij de hele dag bezig.

Ik had geen idee wat deze droom zou kunnen betekenen, maar dat er een boodschap inzat, dat was zeker, omdat dromen van God , vaak gepaard gaan met sterke emoties. ( althans bij mij)

Later mailde deze persoon mij dat zij "niks meer voelde". Gelijk schoot mij de droom te binnen. Ik zag dit als de stem van de Heilige Geest die zei: "Ik heb je hier een droom over gegeven, wist je nog?"

Er was ook echt teleurstelling bij mij: Waarom God? Ik was er net zo blij mee!
Ik merkte dat ik hier niet eeuwig bij stil kon blijven zitten. Door me stage heen heb ik geleerd dat Gods wegen altijd zoveel beter zijn. Ondoorgrondelijk en onbegrijpelijk, maar zo mooi!

Hieruit heb ik op kunnen maken , dat als God het niet goed vind, of niet de juiste tijd, dat Hij dat aan mij duidelijk maakt. Ik ben ervan overtuigd dat hij dit ook bij jou zal doen , als je maar bereid bent om naar Zijn stem te luisteren, en Zijn wil zoekt.

Ga dan het avontuur aan, als God het zo bedoeld heeft, zal Hij je hierin bevestigen.

Wat zegt de bijbel over dit onderwerp?
Ik zou hier natuurlijke hele mooie bijbelteksten kunnen plaatsen over de liefde, bijvoorbeeld 1 Korintiers. 13 ...Zelf houd ik deze tekst voor ogen de afgelopen tijd:

"Zoekt eerst het koninkrijk van God, en zijn gerechtigheid en bovendien zal u alles gegeven worden"

Wat zal ons gegeven worden?
Alles!

Voorbeeld van twee wereldberoemde sprekers:
Dereck Prince en Kim Clement.
Deze twee personen waren allebei aan het werk voor God door hun bedieningen uit te oefenen. Ze leefden zo dichtbij God , dat ze eigenlijk "bijna verliefd" waren op de Here Jezus, zo intiem was hen relatie met Hem. Beide personen kwamen tijdens hun bediening de juiste partner tegen die God voor hen had, en ze werden letterlijk naar hen toegebracht. Alle voelden ze gelijk dat deze personen de juiste voor hen waren.

Conclusie:
Als ik God zoek, en dicht bij Hem leef, zal Hij mij alles geven wat ik nodig heb. Hij kent mijn verlangens, en Hij weet waar ik blij van word.

Greetings Victory

 

Gerelateerd

  • Gods plan voor jou

  • Het evangelie delen in liefde

  • De plank mis slaan

  • Mijn droom...

  • God's cliché liefde

Reacties (2)

dinsdag 9 oktober 2007, 15:48Rosalie
Hey Victor
Zo als jij dit allemaal ervaren hebt,zo heb ik het ook ervaren..Ik heb een vriend gehad ..Ik voelde me niet zo op men gemak bij hem en ik vroeg God dus of hij me duidelijk wou maken of hij de ware voor me was. De volgende dag toen was hij zomaar in een keer boos op me zonder reden..Dit was wel een teken en na een week was het ook al gouw uit ik had veel verdriet...Ik wist niet wat ik moest, ik voelde me alleen..Ik ging bidden en vroeg aan God of hij me een steunend persoon op men weg wou brengen...Iemand die volwassen was en iemand die ik nou een keer kon vertrouwen...Nog geen 5 weken later vertelde mijn moeder over de gebedsbroeders, ze zei dat het me zou helpen.En inderdaat steunden de teksten mij heel erg..Nu als ik met jou contact heb is het voor de eerste keer dat ik zomaar iemand vertrouw. Ik ben zo blij dat je me wil coachen ! Echt heel erg bedankt ! De Heer doet grote wonderen !!
Liefs Rosalie Gods Zegen
zondag 7 juni 2009, 00:56Pieter
-ik begrijp niet dat je van jezelf hebt gezegd dat je posts niet goed waren, niks mis mee toch?

Reageer op deze blog





Poll

Het is niet de bedoeling dat je als christen seculiere muziek luistert.

Laatste reacties

Hemel en hel

Michel - vandaag, 23 minuten geleden Amen! Mag ik er nog aan...

Keuzes...

Nodoubt - vandaag, 1:04 uur geleden @Laura, Elke vertaling die...

Rob gaat 18 april voor 10 weken naar Indonesië (!!)

Nodoubt - vandaag, 7 uur geleden "Hoort, hemelen, en aarde, neig...

Mijn God, mijn God, waarom bent U altijd bij me?

anemdo - gisteren om 14:10 Dit bericht deed me denken aan...

berg op, berg af, berg op, berg af, ber....

Michel - 15-04 Presteren, tja..... Er ligt...

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

"));