Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Invloeden van vermoeidheid

Door: Victor DuponMaandag, 9 juni 2008
Terug
Categorie: Algemeen, 3 keer gereageerd, 463 keer bekeken

annuleren

Sinds een paar weken zit ik in Portugal, Lissabon voor een afstudeeropdracht met zo’n 40 studenten. Dit alles staat in het teken van overdag werken, s’avonds Lissabon bekijken en in het weekend uitgaan. Elke dag is het (te) laat, en na twee en halve week begint je dat behoorlijk op te breken.

 Wat ik laatste tijd sterk heb gemerkt is dat vermoeidheid je emoties heel erg versterkten. Zo kun je een futloos gevoel hebben, en gauw sacherijnig worden. Tijdens die vermoeidheid leek het alsof ik lichamelijk aanwezig was, maar mijn geest zich niet in mijn lichaam bevond. Heel appart…ik voelde niks. Tegelijkertijd ging ik me afvragen waarom ik me zo leeg voelde, en ging rare dingen denken…Mijn gevoel van leegte, werd dus zeer versterkt door de vermoeidheid. Leugens begonnen zich te vormen...

De vermoeidheid maakte mij dus ook geestelijk kwetsbaar en hierdoor liet ik slechte invloeden uit de groep bij mij binnenkomen, zoals scheldwoorden en bepaalde gedachtepatronen die ik onbewust overnam.

Gelukkig kwam ik er na twee dagen goed slapen achter dat het allemaal aan mijn slaap tekort lag. Mooi ook om te weten dat God duidelijk een rustdag aanbeveelt, oftwel ‘sabbat.’

Naast die (aanbevolen) rustdag is het nog steeds belangrijk om uitgerust te zijn. Het is goed voor je lichaam, maar ook voor je geestelijke gesteldheid. Onderschat dus niet wat het betekent om uitgerust te zijn. Ik kom mijzelf hier vaak in tegen, Jij ook?

Groet, Victor 

Gerelateerd

  • Je moet je gevoel niet wegdrukken!

  • Gevoelens

  • Gevoel is verradelijk

  • Een gevoel...

  • Zelfbevrediging

Reacties (3)

dinsdag 10 juni 2008, 10:33Jenny
ah, dat heb ik zo erg. Dat is niet meer leuk gewoon. Ze noemen wat ik heb zeg maar HSP, hooggevoelig, dan denk je dus ook nog eens 10x zoveel. Het probleem is als ik moe ben krijg ik niks geordend en zijn de gedachten vaak negatief en die proberen mij dan van de waarheid te ontdoen. Zeer vervelend dus. Maar goed dat God ons slaap geeft!
dinsdag 10 juni 2008, 22:37Noah
Als je last hebt van je hooggevoeligheid zou je eens een sensitherapeut kunnen bezoeken. Die kan je helpen zelf controle te houden over je gevoelens en gedachten. Mij heeft het erg geholpen, alweer wat jaartjes geleden. Op dit moment vind ik het hooggevoelig zijn eigenlijk alleen maar een verrijking :-).
vrijdag 13 juni 2008, 14:49Marieke
Sensitherapie is absoluut niet verenigbaar met het christelijk geloof, om maar even aan te sluiten bij de insteek van deze site. Bij sensitherapie wordt namelijk gebruikt van 'bepaalde' krachten die duidelijk niet de naam van Jezus dragen. Jezus zelf kan je overigens helpen om te gaan met hooggevoeligheid, wat ik zelf heb gemerkt. Overigens wil ik wel aansluiten bij je opmerking over het verrijkend zijn van hooggevoeligheid. :-)

Reageer op deze blog





Poll

Het is niet de bedoeling dat je als christen seculiere muziek luistert.

Laatste reacties

Hemel en hel

Jan Paul - vandaag, 18 minuten geleden Meer en meer besef ik dat de...

Dat is niet-Bijbels!

Nodoubt - vandaag, 30 minuten geleden En dan een vraag aan iedereen...

Rob gaat 18 april voor 10 weken naar Indonesië (!!)

Nodoubt - vandaag, 5 uur geleden Beste Kees, Goed dat je weet...

Keuzes...

Nodoubt - vandaag, 6 uur geleden @Joshua, Ik ben mij ten...

Mijn God, mijn God, waarom bent U altijd bij me?

anemdo - 17-04 Dit bericht deed me denken aan...

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

"));