Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

'Ik en mijn ongelovige vriend(in)'

Door: Victor DuponMaandag, 24 maart 2008
Terug
Categorie: Algemeen, 5 keer gereageerd, 1116 keer bekeken

Blog doorsturen

Annuleren

Hieronder zie je een boer met een mooi gelijk span ossen. Ze trekken mooie rechte sporen, werken goed samen en helpen mee aan een goede toekomst, doordat er straks weer gezaaid kan worden met als resultaat een goede oogst. Met een ongelijk span, zou dat veel anders zijn geweest.

Vorm geen ongelijk span met de ongelovigen. Wat heeft gerechtigheid te maken met wetteloosheid? Wat heeft licht uit te staan met duisternis? (2 Kor 6:14)

 

In mijn omgeving kan ik best wat stelletjes noemen die een ‘ongelijk span’ vormen. Om over ossen te spreken, ze houden wel veel van elkaar, maar trekken geen rechte sporen, omdat de één haar sporen recht naar de hemel wil trekken, en de ander ergens anders heen wil. Ze zijn het niet met elkaar eens en trekken vervolgens als ‘ongelijk span’ geen mooie rechte sporen op het veld. Het veld waar op ze trekken word ook wel het spanningsveld genoemd. Het spanningsveld rondom Jezus Christus. Anders gezegd:

 

Wat zou zij zich verheugen als haar vriend tot bekering kwam. Zij blijft subtiel aandringen over het evangelie tot irritatie van haar vriend. Het meisje kan haar verwondering en ervaringen met Jezus niet delen, want die denkt dat zij spoken ziet. Zodra het meisje zich nog meer op Jezus begint richten wordt het geestelijke gat tussen de twee alleen maar groter, liggen ze elkaar niet meer en de relatie gaat uit.

Dit is maar een voorbeeld situatie hoe het zou kunnen lopen. Er zijn vast ook wat stelletjes waarbij het wel goed is gegaan, waarbij de vriend of vriendin tot bekering is gekomen en uiteindelijk samen alsnog rechte sporen trekken. In de Bijbel gaat het bij Simson fout, waarbij zijn relatie met een Filistijn zijn ondergang wordt. Bij Mozes is het blijkbaar wel oké.

 

De priester van Midjan had zeven dochters…(Exodus 2:16)

Mozes liet zich overhalen om bij die man te blijven, en deze gaf hem zijn dochter Sippora tot vrouw. (Exodus 2:21) Verder lijkt het bijbel gedeelte 2 Kor 6:14-18 hier vrij duidelijk over te zijn.

 

Misschien zit jij wel in een dergelijke situatie, je trekt scheve sporen met je vriend of vriendin. Misschien is het raadzaam om dan jezelf af te vragen waarvoor je kiest: Ongelijk span en scheve sporen of een gelijk span met rechte sporen?

 

Waar kies jij voor?

 

Groet,

Victor

Gerelateerd

  • Goede of slechte vrienden?

  • Investeren in relaties

  • Keuzes maken (2)

  • Een relatie met God versus menselijke relaties

  • Keuzes maken

Reacties (5)

maandag 24 maart 2008, 23:30Wilhelmina
Victor,
Waar kies jij voor? Met deze vraag eindigde jij je artikel. Een artikel wat mij aansprak, omdat ik ruim 10 jaar geleden de keuze heb gemaakt om te trouwen met een niet-christelijke man. Mijn ervaring is toch wel, dat je als christelijke wederhelft vaak het onderspit moet delven. Een simpel voorbeeld: tv ned 1 een voetbalwedstrijd of op ned 2 een kerkdienst, dan valt de keus bij ons op de voetbalwedstrijd.(wat dat betreft drijft mijn man zijn zin wel door)

Gr.
dinsdag 25 maart 2008, 13:55Victor
Heey Wilhelmina,

Bedankt voor je reactie. Ik heb nooit echt een relatie gehad, laat staan met een ongelovige vriendin. Maar het lijkt me erg lastig, omdat God zo'n grote rol speelt in mijn leven. Het lijkt me daarnaast ook naar voor je om elke keer het onderspit te moeten delven. Kan me voorstellen dat dat ook iritatie oplevert. Kun je er wel over praten met je man?

Khoop dat je in ieder geval door een dienende houding een licht voor je man mag zijn. Tijdens het schrijven van deze reaectie kwam er een tekst in me op. Ik hoop dat je er wat aan hebt.
1 Petrus 3: 1,2
Voor u, vrouwen, geldt hetzelfde: erken het gezag van uw man. Dan zullen mannen die weigeren Gods boodschap te aanvaarden daarvoor gewonnen worden door het gedrag van hun vrouw, zonder dat zij iets hoeft te zeggen, 2 omdat ze zien hoe zuiver u leeft uit ontzag voor God.

Groet,
Victor
dinsdag 24 februari 2009, 07:11Margaret
Victor,
Hele terechte vraag stel je hier. Ik stel mezelf deze vraag dagelijks want al vijf jaar lang houd ik van mijn, inmiddels ex-vriendje die ongelovig is. Het is nu 3 jaar uit en elke dag strijd ik hier nog steeds mee omdat ik eigenlijk bij hem wil zijn maar het gevoel heb dat ik 'zondig' als ik dat zou doen.
Toch lijkt het soms wel makkelijk praten voor een ander om maar te zeggen dat een relatie met een ongelovige niet kan. Soms voelt het voor mij of ik de strijd om terug naar hem te gaan niet meer aankan en dan is het moeilijk om als enige argument te horen 'het mag niet'.
zaterdag 21 november 2009, 15:32Peter Schouten
Geachte lezers,

Mijn naam is Peter Schouten en momenteel ben ik bezig voor mijn opleiding Journalistiek met het schrijven van een artikel over relaties/huwelijken tussen gelovigen en ongelovigen.

Ik ben hiervoor op zoek naar stellen/echtparen die mij eventueel te woord zouden willen staan. Op die manier wil ik een portretten maken over het wel en wee van deze huwelijken en de dagelijkse praktische invulling van het leven.

Wie kan mij verder helpen?

Alvast veel dank.

Met vriendelijke groet,

Peter Schouten

[email protected]
donderdag 14 januari, 15:45Arjen
"vormt geen ongelijk span met ongelovigen". Wie zegt dat het hier gaat om een relatie/huwelijk tussen man en vrouw? Immers öngelovigen is meervoud. Of kun je wel een gelijk span vormen met ongelovigen, of een ongelijk span met ongelovigen? Nou ja, eigenlijk schrijf ik dit om de dialoog te openen en aan te willen gaan, met alle respect!

Reageer op deze blog


Verplicht maar verborgen



Poll

God heeft de aarde in 6 dagen gemaakt

Laatste reacties

Frustratie

Obey - gisteren om 14:08 heij mark, hier nog een link...

Genezing is Gods wil

Henk - gisteren om 1:02 al het kwade komt van satan en...

Verwachting

peregrino - 19-01 We zouden als christenen veel...

Bij God zijn

Mark Winkelaar - 19-01 Weet je toevallig waar dat...

Keuzes maken

mlin - 19-01 super!!

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

"));