Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Homofilie, een lastig onderwerp?

Door: Rob GiesbersZaterdag, 6 oktober 2007
Terug
Categorie: Seks en relaties, 260 keer gereageerd, 3834 keer bekeken

Annuleren

Ik had afgelopen donderdag in de socialiteit een gesprek met een meisje over het onderwerp homofilie. Ik merk dat onder veel jongeren dit nog steeds een onderwerp is waar niet graag over wordt gesproken. Mensen weten niet goed wat ze met homofilie aan moeten..


Klik op play op het bijbelstuk te horen van matheus 19:3-6 of download het mp3-bestand.

Ik heb gemerkt dat we moeten oppassen met dit onderwerp omdat we christenen met homoseksuele gevoelens al veel te vaak hebben gekwetst.

Stel dat je last hebt van zelfbevrediging en iedereen keurt je daarom af als christen. Iedereen blijft met zijn vingertje naar je wijzen en weet zich maar moelijk te gedragen in de omgang met jou. Dat zou toch een vreselijke situatie zijn!

Toch vind ik het belangrijk om met elkaar als christenen te praten over dit onderwerp.
Niet om elkaar de mond te snoeren en elkaar te veroordelen, maar juist om samen op een respectvolle manier elkaars mening te delen en van elkaar te leren.

Ik geloof dat God het huwelijk heeft gemaakt voor de man en vrouw. En ik vind het afschuwelijk dat christenen altijd met hun vingertje wijzen als het gaat over onderwerpen als “homofilie”.


Ik zie homoseksuele gevoelens niet als een zonde, wat je er vervolgens mee doet kan wel bepalend zijn. Zo heb ik wel moeite met homoseksualiteit, net zoals ik ook évenveel moeite heb met pornografie, zelfbevrediging, leugens, godlasterende taal etc.
Ik wil als laatste erover zeggen dat we onze broeders en zusters lief moeten hebben, dus ook mensen met homoseksuele gevoelens.

Geliefde broeders en zusters, laten wij elkaar liefhebben, want de liefde komt uit God voort. Ieder die liefheeft is uit God geboren en kent God. Wie niet liefheeft kent God niet, want God is liefde. 1 Johannes 4:7-8

Ik ben van mening dat het een goed idee is dat iedere bezoeker zijn mening laat horen hieronder.


Een mening van iemand kan altijd veranderen, probeer elkaar wel met respect te behandelen.

Gods zegen,
Greetz Rob

Gerelateerd

  • Gods stem verstaan

  • Gebed

  • Soul survivor

  • Gastblogger: Mirte

  • Één van mijn dromen!

Reacties (260)

Reacties 21 - 40 van 260
  • <
  • 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 12
  • 13
  • >
vrijdag 12 oktober 2007, 09:49Joram
Wow, zo'n stukje maakt wel wat los bij de mensen hier zeg!
Zelf heb ik homoseksuele gevoelens. Ik kies ervoor geen relatie te hebben omdat ik vanuit de bijbel enerzijds afkeuring vind van seks met het zelfde geslacht, anderzijds geen enkele opening voor een relatie met iemand van het zelfde geslacht. Daarnaast dat God man en vrouw heeft geschapen en geen andere vorm van relaties van gelijke soort ernaast lijkt te dulden. Gods bedoeling was man+vrouw. Door de zondeval is de hele schepping inclusief de mensen, zijn eigen weg gegaan. Bewust (eigen keuzes) onbewust (degeneratie, genetische afwijkingen enzo.) Ik kies ervoor om mij uit te strekken naar hoe God het heeft bedoelt en wonderlijk, maar God heeft mij alles gegeven wat ik nodig heb. Misschien zeg je van: ik wil mensen mensen met homoseksuele gevoelens geluk niet misgunnen. Zou dan iedere neiging om zonden te doen (zonde doe je omdat het fijn is) onder dit mom goed moeten keuren? Misschien zeg je: het is moelijk en misschien wel onhaalbaar om geen relatie aan te gaan wanneer je homoseksuele gevoelens hebt. Dus als het moeilijk wordt is zonde opeens geen zonde meer, maar goed?

Ik zie homoseksuele gevoelens net als alle andere zonden; liegen, verslaving, stelen etc. Alleen, deze vorm van zonde (zonde is het doel missen) is nogal persoonlijk ingrijpend. Toch geloof en ervaar ik dat God er persoonlijk bij is betrokken en mij steunt en leidt. En nee, ik ben niet genezen van homoseksuele gevoelens, maar ik geloof zeker dat hij het kan. Ik heb er echter op dit moment niet behoefte aan, ik heb wel belangrijkere zaken aan mijn hoofd dan homoseksuele gevoelens en wat daar allemaal bij komt kijken...
zondag 14 oktober 2007, 10:02Jarik
Beste Joram,

Dank voor je openheid!
Het is makkelijker om als buitenstaander van alles over homoseksualiteit te roepen en te vinden, dan wanneer je er zelf bij betrokken bent.
Ik vind het daarom ook tof om te lezen hoe je er mee omgaat!

Groeten, Jarik
zondag 14 oktober 2007, 10:15Jarik
Beste Rudy,

Ik denk dat daar het verschil zit in onze opvattingen: ik ben er van overtuigd dat de Bijbel valt te lezen en te begrijpen door de gewone man, terwijl jij de kerk de lees- en vooral interpratierol toekent.
Om eerlijk te zijn, begrijp ik jouw argumenten wel, maar ben ik het er niet mee eens. Daar valt van alles over te lezen en te schrijven (van beide kanten), maar dat lijkt me hier niet echt wijs.
Ik respecteer je mening in ieder geval en blij dat (zoals Reint al schreef) je een persoonlijke keuze voor Jezus hebt gemaakt.

Zegen! Jarik
woensdag 24 oktober 2007, 20:00Simon
Zijn we al vergeten wat er 60 jaar geleden voor oplossing werd bedacht en uitgevoerd met alles wat afweek!
Homofile wordt je mee geboren. vergeet niet dat ieder homo zou wensen dat hij 'normaal' was geboren. Echt, geloof mij maar dat ik daar ook al 30 jaar mee worstel, echter ik ben ermee geboren en ik zal er mijn weg mee moeten vinden. Ik heb ooit lang geleden wel geëxperimenteerd en daar is het bij gebleven. Ider heeft zijn kruisd te dragen. Stel jullie eens voor dat je je leven lang je verlangens nooit met iemand kunt delen, dat is strijd. Maar in Christus is alles mogelijk. Wat was de doorn in het vlees van paulus?
Wat mij betreft dus: Ik weet de dagelijkse strijd van een Homo, maar keur persoonlijk de homorexualiteit af. Voorbehouden aan man en vrouw.

Ik ben overigens wat dit soort zaken betreft erg voorzichtig met wat kerken zeggen. De Bijbel is Gods woord en dat is mijn dagelijkse kracht, in Christus
zondag 11 november 2007, 16:10Tirsa
Ik wil nog ff reageren wel een beetje later!!
op school ben ik bezig met een theaterstuk over Homoseksualtiteid en wat het met zulke mensen doet als ze worden uitgescholden etc. Ik heb daar heel erg mee gezeten omdat ja in de bijbel staat dat het niet goed is homofilie. maar ik geloof dat het een zonde is maar deze zonde is er gekomen door Adam en Eva. Als je deze gevoelens hebt moet je er verder niks mee doen. maar wij als christenen moeten ze wel lief hebben ongeacht wat ze doen wie ze zijn. want wij moeten zelfs onze vijanden lief hebben
zondag 2 maart 2008, 23:28Jan
Hoi allemaal!
Homoseksualiteit, een interessant onderwerp. Het valt me op dat mensen er vaak nog al gemakkelijk over praten, zo van.. het is fout of het mag wel. het is gemakkelijk om voor bekende onderwerpen als homoseksualiteit, euthanasie etc snel een oordeel of mening te hebben. Ik denk dat het misschien wel eens verstandig zou kunnen zijn om dat nou eens weg te laten. In feite gaat het in eerste instantie om die mens, met homoseksualiteit. Dat is dus heel persoonlijk, het gaat om iemand (die waarschijnlijk ook in de gemeente komt, er zijn zat christen-homo's), niet zomaar over een onderwerp.

Zelf weet heb ik van heel dichtbij ook dingen meegemaakt van een goede vriend die homo is en ook christen.
Hij heeft een relatie en eerlijk gezegd sta ik daar achter. Niet omdat ik nu zeker weet of een homorelatie mag. Ik denk ook niet dat het de bedoeling is dat we altijd daar een antwoord op willen hebben, de nadruk ligt dan te veel op de wet en zelf vind ik niet dat je 100% zeker kunt zeggen of het wel of niet mag, de meningen blijven gewoon verdeeld. Daarnaast merk ik ook dat mensen vaak ontzettend ontwetend zijn wat betreft dit onderwerp.

Die goeie vriend van mij heeft van uit zijn relatie met God een keuze gemaakt (heeft nu een homorelatie), en ik vind het heel gaaf dat hij daar God zo bij heeft betrokken. Niet dat hij nu zeker weet dat een homorelatie echt mag want rationeel gezien weet hij dat ook niet 100% (denk ik), maar ik weet gewoon zeker dat het goed zit tussen hem en God. Dat vind ik fantastisch om te zien.
Op de eerste plaats christen zijn, een kind van God en een relatie met Hem hebben. En daarnaast inderdaad ook homo. Jammer dat andere mensen dat dan zo voorop stellen.

Ik ben heel blij dat ik een christenhomo als vriend heb, vooral ook omdat ik er nu anders tegen aan kijk, itt mijn eerdere veronderstellingen die eigenlijk klakkeloos aannam.
vrijdag 25 april 2008, 09:46Patrick
Mooie reaktie, Jan. (zondag, 2 maart 2008 - 23:28) Ik leg alles in gebed bij God neer en geloof, dat Hij van mij houdt, mij geschapen heeft en mij vergeeft. Want Hij weet exact, wat er in mij omgaat en Hij heeft mij lief.
zaterdag 26 april 2008, 02:48Lucifer
Hallo Patrick,

'Vergeeft voor WAT'?
Doe je dan iets fout waarvan je stiekem denkt dat het mag?

Groet, David
zondag 27 april 2008, 13:57Patrick
Leuke vraag David, hahaha. Ik denk natuurlijk niet stiekem, dat het mag. Als ik iets fout doe, dan weet ik, dat het niet mag. Alleen is het vlees zwak, waar de geest best wil, nietwaar? Maar ik leg alles voor aan God in mijn gebed. Omdat Hij weet, hoe het werkt in mij. Zonder zonde is niemand. We kunnen alleen ons best doen.
maandag 28 april 2008, 00:25Lucifer
Hallo Patrick,

"Zonder zonde is niemand."
Natuurlijk! Ligt er aan wat je onder 'zonde' verstaat. Als ik de bijbel zou moeten geloven, wat ik dus niet doe, is de mens een 'zondig wezen'.
Op zich is dat een contradictie, omdat Jezus voor ons zonden gestorven zou zijn. (?)

Ik heb geen zonden, bega ze niet en geloof er ook niet in.
'Menselijke fouten' kan ik wel begaan naar mijn medemens toe, maar meer ook niet.
Zie het verband trouwens niet wat dat met homofilie te maken heeft.

Groet, David
dinsdag 29 april 2008, 14:43Dirk Jan
Hoi!

lucifer schrijft:
"Als ik de bijbel zou moeten geloven, wat ik dus niet doe, is de mens een 'zondig wezen'.
Op zich is dat een contradictie, omdat Jezus voor ons zonden gestorven zou zijn (?)"

Er is geen sprake van een contradictie omdat Jezus vanuit God in een vrouw geboren is. Er is geen sprake geweest van de normale natuurlijke weg... maar God heeft Jezus in Maria verwekt (zoals alleen de Schepper van het leven zelf, dat kan).
Zodoende was Jezus niet vanaf zijn geboorte een zondaar.
Wel stond hij elke dag bloot aan de verleiding van wat de Bijbel noemt 'zonde'. In Hebr 4: 15 staat daarover:
"Want de hogepriester (Jezus Christus) die wij hebben is er een die met onze zwakheden kan meevoelen, juist omdat hij, net als wij, in elk opzicht op de proef is gesteld, met dit verschil dat hij niet vervallen is tot zonde."

Dus Jezus was volledig mens, maar leefde zonder zonde! Daarom, en alleen daarom ook kon hij door zijn dood herstel brengen in de relatie tussen God en mensen. Dat was Gods grote plan! (Ik wilde even mijn enthousiasme en dankbaarheid uiten...hehe... al zien sommigen het anders..)

groet Dirk Jan
woensdag 30 april 2008, 04:47Martin
wat een beschaafde reacties, fijn te zien dat zoiets zelf nog op internet mogelijk is.

vroeger wandelde ik in duisternis.
Niet omdat ik homosexuele gevoelens, maar omdat ik geen voorbeeldfuncties of rolmodellen kende en zodoende alles aangaande homosexualiteit van de straat leerde. Ik wist niet hoe het hoorde op dat gebied en kwam terecht in een verkeerd milieu.
Toen ik in Amsterdam kwam wonen ging ik los als een beest. Ik dacht dat het kon en dat het zo hoorde in de gayscene, promiscuiteit, drank, wiet.
Totdat ik 10 jaar geleden Jezus leerde kennen.
Jezus heeft mij het licht laten zien.
Hij vertelt mij dat je geen zondaar bent omdat je homosexuele gevoelens hebt, maar het feit hoe je ermee omgaat bepaald of je een zondaar bent.
Mijn lijf en ziel zijn nu heilig voor me en ik heb een ander, waardiger en gelukkiger leven dan vroeger. Ik onthou me van sex en denk er zelfs niet aan. Heb een leuke baan en leuke vrienden en geen relatie.
Bewust nog niet.
Ik spreek de wens uit dat andere mannen met homosexuele gevoelens Jezus ook in hun hart toe laten en hoop dan dat ze net als ik, het licht zien.
Bovendien geldt deze laatste wens ook voor veel gewone Christenen, ik heb echt de indruk dat veel mensen geen idee hebben wie Jezus is en waar het om gaat in dit korte leven op aarde
Ben ik een zondaar als ik beweer dat de Bijbel ook metaforisch kan worden geinterpreteerd?
In alle texten staat dat het om de liefde draait, ...
mi betekent het dus dat als je iemand hebt gevonden van wie je houdt het geen probleem is om van elkaar te houden met alle bijkomstigheden.
Laat het dan ik Godsnaam wel echte liefde zijn en dat is moeilijk te vinden in de homowereld, omdat het gros van de homos zich heeft afgezet tegen God de vader.
Jezus biedt ook steun bij eenzaamheid.
woensdag 30 april 2008, 08:20Lucifer
Hallo Martin,

Als ik je relaas zo lees, kan ik me niet aan de indruk ontrekken dat je met het verkeerde milieu in aanraking bent gekomen.
Nu komt het zo over als of elke homo, dan wel zij die daaraan gerelateerde gevoelens koesteren, aan de 'verkeerde' kant van de weg zitten doordat ze Jezus niet zijn tegen gekomen. Ik vind dat erg kort door de bocht!

En je denkt, nu dat je Jezus in je leven hebt toegelaten, niet meer aan seks? Dat geloof ik niet.
Het kan zijn dat je het vanuit je interpretatie van de bijbel ver weg drukt, maar de seksualiteit is een aan de mens eigen behoefte die niet weg te drukken valt. Zij die dit verklaren dat dit wel zo is, hebben het mis.

"Jezus biedt ook steun bij eenzaamheid."
Mogelijk voor hen die daar in geloven. Mijn vriendin en jeugdige vriendje biedt die steun evenwel ook. Daar heb ik Jezus niet voor nodig.

Groet, David
dinsdag 6 mei 2008, 00:17Kees
ik droom....
van een wereld waar liefde woont,
en geen veroordeling.
van een wereld waar mensen luisteren,
en niet elkaar met woorden om de oren slaan.
van een wereld waar christenen werkelijk dienaar zijn,
en geen meesters die alles beter weten.
van een wereld waar we elkaar leren wat vrijheid is,
en elkaar niet onder de wet drukken.

Maar helaas leef ik in de nachtmerie,
waarin we onder het mom van de liefde van Christus elkaar het licht in de ogen niet gunnen.
De ik-weet-het-beter wereld.
De de-Bijbel-zegt-toch-duidelijk-dat... wereld.
De hou-je-mond wereld.
De ik-luister-niet wereld.
De Jezus-zit-in-mijn-zak wereld.

Zat Jezus maar in je hart...
woensdag 14 mei 2008, 19:45Ellen
"Ik zie homoseksuele gevoelens niet als een zonde, wat je er vervolgens mee doet kan wel bepalend zijn. Zo heb ik wel moeite mee"

Dit stoot mij enorm op de borst om eerlijk te zijn. Ik vind homoseksualiteit alles behalve een zonde, bovendien ik geloof niet in zondes. Om het nog erger te maken; Ik geloof niet in 'goed' en 'kwaad'.
Er is niets in deze wereld zo subjectief,grijs,dubbelzinnig als deze termen. Dit zijn persoonlijke dingen, persoonlijke overwegingen in elke situatie anders. Neem het voorbeeld stelen? Als ik nu steel vind ik dat slecht als iemand anders steelt vind ik dat slecht.
Verplaats ons even naar afrika, we hebben honger onze kinderen sterven van de honger en uit mijn pure wanhoop steel ik, misschien gebruik ik zelfs wel geweld. Maar hierbij red ik (wat op dat moment geen overwogen keuze meer is) mensen, mijzelf.
Is dat dan een zonde? zijn die mensen slecht?
In mijn ogen absoluut niet.
Het enige slechte in mijn ogen is het veroordelen van mensen, daden en gevoelens. Vrijheid van godsdienst betekend ook vrijheid om NIET te geloven. Strijden voor je eigen vrijheid, betekend ook andermans vrijheid te respecteren. Ongeacht of je het eens bent met die mensen.
Dit verhaal gezegd te hebben wil ik het koppelen aan homosexualiteit en het reageren op deze gevoelens.
Waarom is dit slecht? omdat het in de bijbel staat? omdat god dit vind? (stelen is ook een zonde en volgens mij had ik dat net al ontkracht) homosexualiteit is een gevoel, een gevoel van liefde net als heterosexualitiet het is een gevoel dat je va iemand houd bij die persoon wilt zijn, voor die persoon wilt zorgen door dik en dun, een leven met die persoon wilt opbouwen, die persoon gelukkig zien.
Het is niet alleen sex hebben met iemand van hetzelfde geslacht het is alles wat het woord liefde betekend.
En liefde een zonde? liefde slecht? liefde niet natuurlijk?
Ik geloof niet dat er zoiets bestaat, de enige manier om 'goed' te leven is anderen gelukkig maken en in hun waarde laten.
Ik vind het veroordelen van mensen met een 'andere' geaardheid meer een zonde dan wat dan ook.
Er bestaat in deze enorm complexe wereld niet één waarheid, de enige waarheid is die waar jij je gelukkig bij voelt waarbij jij anderen in hun waarde laat.
En al deze verschillende waarheden en opvattingen zijn geen probleem als mensen eens zouden leren om anderen die waarheid te gunnen, om energie te steken in je eigen waarheid goed uit te voeren inplaats van anderen die waarheid af te willen nemen.
woensdag 14 mei 2008, 21:03Hans
Ik heb met belangstelling deze pagina en de gegeven reacties gelezen. Hier en daar bemoedigend, maar ook nogal teleurstellend hier en daar.

Ik lees namelijk o.a. dat homoseksualiteit zondig is, dat het gelijk gesteld wordt aan liegen en hebzucht, dat het een ziekte is en dat de homoseksuele medemens indirect wordt beschouwd als een vijand...
Je zou je homoseksuakliteit wel kunnen 'overwinnen' en je zou daarbij vergeving moeten vragen aan God...
Na de vergeving kun je in de hemel belanden, maar dan moet je wel 'in Jezus' zijn...

Ten eerste: ik ben homo. Ik zeg dat woord - nog steeds - niet graag, maar het is zo. Mocht je in God geloven, dan ben je door Hem geschapen en dan heeft Hij je derhalve op de wereld gezet met die gevoelens.

Ten tweede: zoals wel bekend ondertussen ben ik niet kerkelijk opgevoed en geloof ik niet in de bijbel. Ik vind het een boek met mooie verhalen, waar je zeker symbolische lessen en diepere gedachten uit kunt halen, maar that's it voor mij.

Deze twee zaken maken dat ik mij niet schuldig hoef te voelen - omdat datgene wat en wie je bent 'zonde ' zou zijn - over wie ik ben, wat ik voel en wat dat betekent voor mijn leven. Dat is erg prettig, omdat ik het zelf al lastig genoeg vond - en nog altijd soms vind - om te leven met wie ik ben. Dat heeft veelal overigens betrekking op extrinsieke zaken (coming out, reacties van buitenaf, het besef geen 'doorsnee' gezinnetje te zullen krijgen e.d.), omdat ik het met mijzelf veelal buitengewoon goed kan vinden ;).

"Je zult toch maar homoseksueel zijn, binnen een streng gelovig gezin" heb ik wel eens gedacht. Sowieso binnen een gelovig gezin lijkt me dat knap ingewikkeld. Maar nogmaals: je bent wie je bent, zonder daar iets aan te kunnen doen. De enige die dat had kunnen doen - wanneer je dat gelooft - is jouw Schepper.

Zoals gezegd geloof ik niet in De Schepper, zoals die in de bijbel wordt neergezet. Ik zal dan ook niet 'in Jezus' zijn, en kan vergeving daar vanuit gezien wel op mijn buik schrijven ;).

Dat 'in Jezus' zijn, of 'in de Here' zoals je ook veel hoort, heeft mij altijd buitengewoon verbijsterd. Als ik het goed heb begrepen - en verbeter maar als dat niet zo zou zijn - dan kan een zondaar die 'in Jezus' is om vergeving vragen en derhalve in de heel belanden. Iemand die niet 'in Jezus' is (ik besef trouwens dat die uitspraak in dit kader wel een erg vunzige dubbelbetekenis krijgt ;)) zou sowieso niet in de hemel kunnen komen, ook al heeft die zonder zonden geleefd.

Deze twee zaken doen mij er van overtuigen dat - mocht er een God bestaan - dit specifieke geschrevene niet zo bedoeld kan zijn.
woensdag 14 mei 2008, 21:07Hans
heel = hemel ;)
donderdag 15 mei 2008, 00:36Thijs
Dag,

Laat ik allereerst zeggen dat iedereen inderdaad voor zichzelf moet bepalen wat hij of zij met homoseksuele gevoelens doet.

(En vooral @ Ellen:)
Maar met jou post sla je toch een aantal maal de plank flink mis. Je insinueert allereerst dat het goed of fout zijn van stelen situatiegebonden is. Nee, eigenlijk ga je zelfs verder door te stellen dat stelen niet verkeerd is in zijn algemeenheid. Want met een of andere filosofische benadering beschrijf jij een paradigma waarbij je vindt dat je '''stelen is een zonde' hebt ontkracht.''

Je brengt inderdaad een ethisch dilemma aan de orde. Maar je beroept je aan de ene kant wel op 'Vrijheid van Godsdienst' maar laat zodoende andere wetten ogenschijnlijk links liggen.

Jj vindt dat je stelen dus niet als zonde hoeft te zien, met een enkel simplistisch voorbeeld, terwijl god zegt dat dit een zonde is. Uit jou redenering kan echter logischerwijs NIET volgen dat god het mis heeft in wat hij zegt betreffende homosexualiteit.

Ik quote Ellen:
''Het is niet alleen sex hebben met iemand van hetzelfde geslacht het is alles wat het woord liefde betekend.
En liefde een zonde? liefde slecht? liefde niet natuurlijk?''

Als je als christen 'het sex hebben met eenzelfde geslachtspartner' als een verkeerde bezigheid ziet, dan kun je ze niet op deze manier vertellen dat ze er naast zitten.
Ik zal nu op eenzelfde manier redeneren met een ander voorbeeld;
''het is niet alleen het stelen van appels wat het woord eten betekent, het is alles wat het woord eten betekent. En is eten slecht? Een zonde? Nee, natuurlijk niet.''

Je schiet met losse flodders. Homoseksualtieit is natuurlijk niet alleen seks hebben met anderen van hetzelfde geslacht. Homoseksualiteit is echter wel een romantisch of seksueel verlangen. Bij liefde denk ik eerder aan homofilie, het woord zegt het al, en dan is inderdaad de seks in zekere zin veel minder aan de orde.

Maar, dat terzijde, als je niet ziet dat het eten van gestolen appels verkeerd is, omdat je vind dat eten niet verkeerd is, zie je uiteraard ook niet in waarom christelijke mensen het seksueel actief zijn met anderen van eenzelfde sekse verkeerd vinden; Want je denkt, huh, met liefde/ seks is toch niets mis?

Datgene waar je in mijn ogen wel iets zinnigs over zegt is waarheid. Inderdaad zal er niet 1 waarheid zijn, alleen al omdat de hele bijbel zo multi interpretabel is. Toch heeft dit weinig te maken met een complexe wereld. Waarheid waar we het nu over hebben is waarschijnlijk niet te verifieren met het oplossen van problemen in een complexe wereld.

Ellen zegt:
''Er bestaat in deze enorm complexe wereld niet één waarheid, de enige waarheid is die waar jij je gelukkig bij voelt waarbij jij anderen in hun waarde laat.''

Je zegt dat er niet één waarheid is, en vervolgens ga je de enige waarheid vertellen.

In je laatste alinea maak je het geheel al helemaal onduidelijk. Met een flinke generalisatie en een een of andere oplossing voor meningsverschillen tussen iedereen sluit je af zoals de rest ook was, vrij kort door de bocht en compleet zonder samenhang.
donderdag 15 mei 2008, 16:21Richard
Beste Thijs,

Boven las ik Ellens gloedvolle hartenkreet met als centrale boodschap:

'Het enige slechte in mijn ogen is het veroordelen van mensen, daden en gevoelens.'

In eerste instantie maakte haar betoog op mij een sympathieke en betrokken indruk. Niet beledigend, vriendelijk en moedig temidden van alle bijbelgefundeerde berichten op deze site. Misschien wat haastig geschreven: de strekking leek me overduidelijk.

Gelukkig opende Thijs me later de ogen. Dank Thijs, voor je uiteenzetting over logica. Dank voor je ontleding van Ellens paradigma's, ethische dwalingen en het tentoonstellen van haar vermeende gebrek aan redeneervermogen. Het lijkt alsof je met een fileermes te werk bent gegaan: jouw grote verstand tegenover haar basale gevoel. Heel knap! Dank voor je vele voorbeelden waaruit blijkt dat haar betoog slechts uit 'losse flodders' bestaat. Dank voor het aan me duidelijk maken dat Ellen toch wel zo dom moet zijn dat ze 'uiteraard ook niet in [ziet]waarom christelijke mensen het seksueel actief zijn met anderen van eenzelfde sekse verkeerd vinden'. Uiteraard! Wat kun je van zo'n ongelovige dombo verwachten. Haar schrijfsel is, zoals je zegt 'compleet zonder samenhang' en kunnen we, met Gods welbevinden, gevoeglijk afdoen als onzin.

Ik vind inderdaad dat je in dit geval niet naar de strekking hoeft te kijken, noch haar een handreiking had hoeven doen. De uitdrukking 'hete hoofden en kille harten' is hier ook beslist niet op jou van toepassing. Gelukkig dat wij mogen weten dat wij als christenen superieur zijn.

Hartelijk dank, Thijs!

Richard.
donderdag 15 mei 2008, 16:53Hans
Misschien kan Thijs in zijn grote wijsheid ook mijn gestelde vraagtekens in mijn eerdere reactie ontleden?!

(het cynisme van Richard werkt aanstekelijk ;))
Reacties 21 - 40 van 260
  • <
  • 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 12
  • 13
  • >

Reageer op deze blog





Poll

"Jezus houdt van je en heeft een mooi plan met je leven" is de boodschap die de volgelingen van Jezus moesten verkondigen.

Laatste reacties

Homofilie, een lastig onderwerp?

Nodoubt - vandaag, 1:20 uur geleden Dus aan alle overtuigde...

Moord of Liefde?

Hannah - gisteren om 17:47 Ik ben mij ervan bewust dat...

Hmmm, is het nu gisteren of morgen?

Jan Paul - gisteren om 5:54 Goede morgen Mark, inderdaad...

Het al ontvangen hebben?

Jan Paul - 03-06 Ja, bidden is misschien wel...

Wat is liefde?

Nodoubt - 02-06 Hij heeft zijn naam veranderd...

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

"));