Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Homofilie, een lastig onderwerp?

Door: Rob GiesbersZaterdag, 6 oktober 2007
Terug
Categorie: Seks en relaties, 290 keer gereageerd, 3936 keer bekeken

Annuleren

Ik had afgelopen donderdag in de socialiteit een gesprek met een meisje over het onderwerp homofilie. Ik merk dat onder veel jongeren dit nog steeds een onderwerp is waar niet graag over wordt gesproken. Mensen weten niet goed wat ze met homofilie aan moeten..


Klik op play op het bijbelstuk te horen van matheus 19:3-6 of download het mp3-bestand.

Ik heb gemerkt dat we moeten oppassen met dit onderwerp omdat we christenen met homoseksuele gevoelens al veel te vaak hebben gekwetst.

Stel dat je last hebt van zelfbevrediging en iedereen keurt je daarom af als christen. Iedereen blijft met zijn vingertje naar je wijzen en weet zich maar moelijk te gedragen in de omgang met jou. Dat zou toch een vreselijke situatie zijn!

Toch vind ik het belangrijk om met elkaar als christenen te praten over dit onderwerp.
Niet om elkaar de mond te snoeren en elkaar te veroordelen, maar juist om samen op een respectvolle manier elkaars mening te delen en van elkaar te leren.

Ik geloof dat God het huwelijk heeft gemaakt voor de man en vrouw. En ik vind het afschuwelijk dat christenen altijd met hun vingertje wijzen als het gaat over onderwerpen als “homofilie”.


Ik zie homoseksuele gevoelens niet als een zonde, wat je er vervolgens mee doet kan wel bepalend zijn. Zo heb ik wel moeite met homoseksualiteit, net zoals ik ook évenveel moeite heb met pornografie, zelfbevrediging, leugens, godlasterende taal etc.
Ik wil als laatste erover zeggen dat we onze broeders en zusters lief moeten hebben, dus ook mensen met homoseksuele gevoelens.

Geliefde broeders en zusters, laten wij elkaar liefhebben, want de liefde komt uit God voort. Ieder die liefheeft is uit God geboren en kent God. Wie niet liefheeft kent God niet, want God is liefde. 1 Johannes 4:7-8

Ik ben van mening dat het een goed idee is dat iedere bezoeker zijn mening laat horen hieronder.


Een mening van iemand kan altijd veranderen, probeer elkaar wel met respect te behandelen.

Gods zegen,
Greetz Rob

Gerelateerd

  • Gods stem verstaan

  • Gebed

  • Soul survivor

  • Gastblogger: Mirte

  • Één van mijn dromen!

Reacties (290)

Reacties 221 - 240 van 290
  • <
  • 1
  • 2
  • ...
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • >
donderdag 3 juni, 15:52Jan Paul
Hoi Thijs, even voor het goede begrip: die heren die jij bedoelt mogen dat helemaal niet hoor. Hoe kun je dat nu denken? Ze zijn een smet op de kerk, onwaardigen. Erger: om hun misstappen wordt de hele kerk voor schut gezet, en door de kortzichtigheid (of door het generaliseren, wat ongeveer hetzelfde is als domheid) van velen in haar geheel door de bagger gesleurd. Dat het gebeurt is niet hetzelfde als dat het mag. Er gebeurt immers altijd veel meer dan er mag niet waar? Het is intussen jammer dat zoveel mensen afknappen op allerlei toestanden als rigoristisch fundamentalisme, misstanden in de kerk en dergelijke terwijl God zelf toch eigenlijk zo'n puike instelling en zulke volmaakte bedoelingen heeft.
Hij wil alleen maar zijn schepselen, de mensen en ook de dieren natuurlijk, alles wat Hij met zo veel liefde en inzet gemaakt heeft, gelukkig en in vrede zien en het lijkt erop of alles in onze dagen samenspant om die gesteldheid en gerichtheid van God te verduisteren en onopgemerkt te maken. Raadselachtig is dat. Het lijkt wel of er voortdurend krachten bezig zijn die alles op alles zetten om de geesten in chaos te storten en af te leiden van de enige hoofdzaak: de goedheid, de heiligheid en de liefde van God zelf en daarop focussen en naar zijn Wil vragen om het geluk en de hemel, dat is de eeuwige vreugde, te vinden.
Verder bemoei ik me hier niet zo mee, want al leef ik in onthouding, ik ben zo hetero als een paard.

Groeten, JP
donderdag 3 juni, 16:19Michel
"De straf van god?
Van een god die zijn eigen zoon liet kruisigen
was toch al weinig heil te verwachten.
Ik zou hem niet meer geloven."

Je hebt er nog BITTER weinig van begrepen helaas....
donderdag 3 juni, 16:43Pieter
@nodoubt:

Open je ogen! Stop met het letterlijk interpreteren van een boek dat al zo lang geleden geschreven is. Ik was altijd in de veronderstelling dat iedereen hier op de aarde god's kind was, blijkbaar kunnen broertjes en zusjes in de naam van god elkaar wel ter dood veroordelen?! Blijkbaar is dit voor jou heel normaal. 1.8 op de 10 mensen zijn homoseksueel en waarschijnlijk ook in jou (kerk)gemeente, clubs, famillie en vriendenkring zitten homoseksuelen. Alleen durven deze mensen tegenover jou niet de waarheid te vertellen omdat je ze al van te voren de mond snoert met je mensonwaardige opmerkingen.
In de bijbel wordt niet gesproken over het gebruik van computers en internet, het is dus al een grote zonde dat je je hier begeeft.
Laat eenieder in zijn waarde en laat iedereen privé doen wat hij of zij wil. Als jij niet lastiggevallen wordt door homseksuelen, waar maak je je dan druk om!

Groet,
Pieter
donderdag 3 juni, 17:05Michel
Beste Pieter,

Maar ik beweer een door Jezus genezen mens te zijn die goed begrepen heeft wat God bedoelt: Ik heb ook homoseksuele gevoelens gekend. God zelf heeft het mij duidelijk gemaakt hoe Hij erover denkt. Zijn liefde voor mij heeft mijn scheefgegroeide seksualiteit weer rechtgemaakt.

Ik zeg erbij: ik heb nu vele malen meer vrede dan ik had toen ik nog mijn gevoelens kon laten gaan.

Ik wens jou Gods nabijheid en liefde toe, die Hij toonde in Jezus.
donderdag 3 juni, 17:11Bliss
Dat noemen we dus bi..
donderdag 3 juni, 18:05Nodoubt
Misschien dat de beheerders aan de hand v.d. ip adressen vast kunnen stellen dat er iemand misbruik aan het maken is v.d. mogelijkheid om te reageren zonder registratie.

Kunnen die Godslasterlijke reacties trouwens verwijderd worden? Jezus, homo, fuck, God waar weinig van te verwachten is etc.
Daar zit iemand met een zieke geest achter zoals dat te verwachten is van iemand die volledig in de ban is van de geest van homofilie.


@Pieter

"Open je ogen! Stop met het letterlijk interpreteren van een boek dat al zo lang geleden geschreven is. "

Open je verstand en begrijp dat ik en alle radicale Christenen dat nooit gaan doen. Moslims zijn nog mietjes vergeleken met een radicale Christen. Wij hebben Jezus Christus als onze Koning en Hij heeft de absolute macht begrijp je? Hij is de steen waar de hele wereld zich aan zal stoten. Dus erger je maar goed aan mij, je bemoedigt me alleen maar. :)
donderdag 3 juni, 19:18Peter-Sigmond
ALS je gelooft in de God uit de bijbel, de God van Abraham, izaak en Jacob, die zijn zoon Jezus Christus heeft gegeven ter verzoening voor ons, kan het in mijn ogen ook niet anders dat je ook gelooft wat er geschreven staat en hij over zijn woord waakt. Jezus zegt tot 3 maal toe tegen satan, "er staat geschreven".... de bijbel is terdege God's woord, als je gelooft zoals ik heb aangegeven.

Geloof kan je niet opdringen, als je niet wilt wil je niet klaar, God heeft mij ook niet gedwongen. Net als het volk israel in de woestijn, ze hadden last van een slangenplaag, Mozes kreeg de opdracht om een koperen slang te maken, en een ieder die niet dood wilde te gaan, moest naar die slang toe ( deze slang is een verwijzing naar Jezus in het nieuwe testament) je hebt ook de keuze om niet naar de slang te lopen, of niet Jezus te volgen.

Elk christen heeft zijn weg met God, de zondes, wetten en regels zijn voor allen hetzelfde, de een heeft echter wat meer tijd/aandacht nodig dan de ander. Dat word vaak door enthousiasme en/of karakter vergeten. We dienen niet te vergeten dat we de liefde van God moeten openbaren, Paulus geeft het mooi aan. 1Kor-13. We kunnen door omstandigheden denken dat we liefde tonen, maar die ander kan het wel eens net anders zien. Ook daar heeft Paulus antwoord voor in 1Kor-9 schrijft hij dat hij zwak is geworden voor de zwakken, een jood onder de joden, en dat hij altijd wel iets is geworden al was het maar om enkelen te redden. hij legt zijn geloof niet af, wel de manier van handelen, praten etc.
niet iedereen begrijpt dezelfde 'taal'
Als wijzelf al ver zijn kunnen we drastischere maatregelen toepassen in ons leven. God kijkt naar het hart, wij naar de buitenkant.

De bijbel leert ons dat God het slapen van een man bij een man een gruwel vind (Lev 18,22) dat staat onomstotelijk vast.

Ik ken een jongen die heel erg met deze gevoelens 'vecht' hij heeft het naar eigen zeggen nog niet gepraktiseerd. Zelf claimt hij dat God's 'aandacht' hem daarvan weerhoud. Hij wilde graag gedoopt worden, maar ivm zijn eerlijkheid over zijn gevoelens werd dit niet toegestaan. Hij begrijpt de beslissingen, maar vind het erg jammer.
Als we zelf geen dingen in levende lijve meemaken is het moeilijk om echt te kunnen begrijpen laat staan er praktische hulp in te bieden. Niet dat ik ineens slachtoffer wil worden van een of andere situatie. Maar zoals in een andere post op deze site God gebruikt de vorming na een gebeurtenis waarop wij weer in staat zijn echt anderen bij te staan.

Wij nemen nu dingen eenmaal makkelijker aan als we merken dat iemand weet waar hij over praat.
donderdag 3 juni, 19:27Peter-Sigmond
@ Michel,

geweldig dat je dit zo hebt mogen ervaren. jij hebt deze situatie ook echt doorleeft! Welke teksten, overdenkingen hebben jou met name geholpen. Welke dingen zou jij bijv aandragen bij een christenvriend(in) die hiermee worstelt?
donderdag 3 juni, 19:31Shaughn
In "The believer" zegt het liefje van de hoofdpersoon op zeker moment iets als "Jij bent alleen maar anti-semiet omdat je het dan ongelimiteerd over joden en jodendom kunt hebben. Eigenlijk hou je zielsveel van ze - je zou er zelf één kunnen zijn."

Wat in de film en in de werkelijkheid waarop die persoon was gebaseerd, ook het geval is. Gristelijken die zo rabiaat tegen homo's en homoseks zijn, vinden kennelijk daarin de enige mogelijkheid hun werkelijke (homo)seksualiteit te beleven.

Maar wees vooral welkom op www.gay.nl/forum/
donderdag 3 juni, 19:39Peter-Sigmond
Diegenen die uitten dat ze de bijbel niet erkennen en dat God er geen macht meer over heeft. We leven in een land van vrije meningsuitting, maar omdat ik een wandel wil hebben met Christus zal je mij niet op de wallen bij de hoertjes zien binnenlopen. Ik ben niet de eigenaar van deze site en je bent ook van harte welkom uiteraard. Maar als je fatsoen wilt krijgen zul je het ook moeten geven. Ik laat elke niet in God gelovende in zijn 'waarde' Het is je eigen keus, zoals wel populair gezegd word, 'doe jij open als er geklopt word'.
Maar verwacht dan niet dat wij halleluja gaan roepen als je een ( zo goed als) anti God campagne opzet. De site heet ook niet voor niks gebedsbroeders.
Ik wil geen flamewar starten, maar als ik geen zin heb in een hamburger loop ik ook niet de MacDonalds binnen.

Je moet niet geloven, het zou wel beter voor je zijn, dit denken christenen vanuit hun ervaringen die ze hebben met God, de liefde die ze hebben ontvangen. Het is dat we het beste voor onze naasten willen. Zijn er dingen gedaan in de naam van Christus die niet deugden, JAZEKER en ik ben daar ook niet trots op, maar het is juist het bewijs dat GOD niet dwingt, zelfs niet als je de keuze hebt gemaakt om Christus te volgen. In de bijbel staat ook dat er velen zullen zijn die in Christus naam dingen hebben gedaan, maar waarvan Christus zelf zegt "IK HEB U NOOIT GEKEND".

Ik meen van harte dat ik jullie het beste toewens.
donderdag 3 juni, 20:23Nodoubt
@Peter-Sigmond,

Ik vind dat je vele zinnige dingen zegt. Maar gelukkig ben ik het niet geheel en al eens met je want dan zou het maar saai worden he.

"Ik laat elke niet in God gelovende in zijn 'waarde"

En als ze God en Zijn woord bespotten? Veranderd de zaak dan wel iets?

Je kunt het geloof inderdaad niet opdringen. Als mensen het echt niet willen of kunnen accepteren dan houd het op. Maar bij God!De waarheid zal wel gesproken en verdedigd worden! Of men het nu aanneemt of prettig vind of totaal niet!

"Wij nemen nu dingen eenmaal makkelijker aan als we merken dat iemand weet waar hij over praat."

Mensen moeten wel eerst door God overtuigt zijn van het gelijk v.d. Bijbel. De absolute waarheid van dat boek. Anders kun je scheepsladingen vol ervaringsdeskundigen hebben en het zal geen echte verandering kunnen maken in het leven van iemand die met dezelfde zonde te maken heeft. Dan kiest men toch voor 'de eigen waarheid'. Dat verschijnsel kun je hier op de site ook waarnemen tussen Michel en Hans.


"Hij wilde graag gedoopt worden, maar ivm zijn eerlijkheid over zijn gevoelens werd dit niet toegestaan. Hij begrijpt de beslissingen, maar vind het erg jammer."

Dit geeft mij aan dat hij het juist NIET begrijpt...Ik weet niet wat er tegen hem gezegd is maar de doop is voor de vergeving van je zonden. Dan moet hij zich wel eerst bekeren van de zonde van homofilie. En dan moet hij dus wel eerst te horen krijgen dat het ZONDE IS. Dat is nu juist het kernpunt waar het om gaat. Bekering van al die slechte gevoelens en gedachten. Is er wel tegen hem gezegd dat het valse gevoelens en gedachten zijn die NIET bij hem horen maar van de duivel afkomen? Want dat is de absolute waarheid die hij wel moet horen. Als ik goed begrijp uit je woorden weet hij nog geeneens dat hij zich moet bekeren hiervan om gedoopt te mogen worden.
Wat denken mensen eigenlijk? Dat je wel 'homofiel geaard' kunt zijn maar dat het niet zo erg is zolang je maar niet 'praktiseert'?
Die mensen moeten weten dat God hun hele hart en verstand wil hebben. Ze moeten totaal veranderen en dat begint met de erkenning dat hun gevoelens en gedachten totaal verkeerd zijn in de ogen van God. Als die erkenning er nooit komt... kan er ook nooit genezing komen.

En ik betwijfel helemaal niet dat er meer medeleven aan zo'n persoon te tonen is door iemand die zelf ervaring met de zonde heeft. Het is makkelijk voor mij om zonder eigen ervaring hiervan opmerkingen te maken. Punt is wel dat de waarheid hetzelfde blijft ongeacht ervaring of specifieke situatie. We hoeven niet eerst elke zonde persoonlijk te ervaren en te begrijpen om de waarheid te kunnen weten.
Net als dat verhaal van dat verkrachte meisje dat zwanger werd in die andere blog. Abortus is nog steeds kindermoord wat totaal verkeerd is, dat is de absolute waarheid en die veranderd niet ook al is de situatie keihard.

Voorkomen is beter dan genezen he. Maar zolang men nog denkt het beter te weten dan God en de verkrachters te kunnen vergeven en genezen en weer vrij te laten... is het vragen om nieuwe verkrachtingen en dat is dan wel de verantwoordelijkheid van alle mensen die zich hier niet tegen uitspreken en het woord van God verkrachten om dit soort beesten weer vrij te laten zodat ze nog meer slachtoffers kunnen maken.


ps:

"Als wijzelf al ver zijn kunnen we drastischere maatregelen toepassen in ons leven. God kijkt naar het hart, wij naar de buitenkant."
Gelukkig hoeven niet het hart v.d. praktiserende homos of verkrachters of moordenaars te beoordelen. Dat kunnen we niet. We hoeven alleen naar hun daden te kijken om te weten dat ze schuldig zijn en dood moeten.

ps2:

De woorden van Paulus in 1 Kor.9 gaan over verschillen in de geloofsbeleving van Israëlieten die gewent waren aan de Judese wetten en Israëlieten in de Griekse verstrooiing die niet meer de wet zo hielden als de Judeers. Ook gaat het over bepaalde rechten die Paulus niet voor zichzelf opeiste. Het heeft dus niets te maken met het onderwerp waar we nu over spreken nl. sodomie. Dat wordt juist ook door Paulus ten allen tijde totaal afgekeurd in niet mis te verstane woorden. Er is geen enkele tolerantie of mooipraterij als het gaat om zulke zware zonden als homofilie en hoererij. Misbruik de teksten in 1 Kor 9 en 13 daar niet voor aub. Je moet je niet aanpassen aan de zondaren. Zij moeten zich juist aanpassen aan de heiligen zodat ze daar zelf ook deel van kunnen uitmaken zolang daar nog de mogelijkheid voor is. Het enige waar Paulus over spreekt is het je aanpassen aan de broeders in het geloof die hem nog teveel op kleine zaken wilden beoordelen omdat ze nog 'zwak' waren.
donderdag 3 juni, 20:38Nodoubt
@Shaugn/Bliss etc.


"Maar wees vooral welkom op www.gay.nl/forum/"

Nee dank je. Dat lijkt mij meer een site voor homofielen.


"In "The believer" zegt het liefje van de hoofdpersoon op zeker moment iets als "Jij bent alleen maar anti-semiet omdat je het dan ongelimiteerd over joden en jodendom kunt hebben. Eigenlijk hou je zielsveel van ze - je zou er zelf één kunnen zijn."

Wat in de film en in de werkelijkheid waarop die persoon was gebaseerd, ook het geval is. Gristelijken die zo rabiaat tegen homo's en homoseks zijn, vinden kennelijk daarin de enige mogelijkheid hun werkelijke (homo)seksualiteit te beleven."

Nou misschien vind je het fijn om te weten dat ik NIET discrimineer als het gaat om doodzonden. Dus ik ben niet alleen tegen praktiserende homo's maar bijv. ook tegen praktiserende katholieke kinderverkrachters of valse profeten zoals de meeste dominees die Gods woord verkrachten door te stellen dat Gods wetten vervallen zijn. Die moeten nl. ook gedood worden volgens Gods woord: de Bijbel.

Maar volgens jouw logica ben ik dan waarschijnlijk stiekem diep van binnen ook een katholieke kinderverkrachter of wil ik dan ook het liefst dominee zijn om Gods wetten te ontkennen en de doop voor de vergeving van zonden nooit te preken?
En hou ik zielsveel van ze?

Brrr.... enge theorie hoor..:(
donderdag 3 juni, 20:42Teejoo1980
@Nodoubt: gezien de onveranderlijkheid van het woord van God ga ik er vanuit dat je momenteel kleding draagt die slechts uit 1 soort stof gemaakt is, dat je je verre houdt van schelp- en schaaldieren, een geitebokje niet kookt in de melk zijner moeder, en alle andere fantastiche geboden die Leviticus ons te bieden heeft?

Zoniet, dan heb je jezelf zojuist onthuld als de hypocriet die je bent.

Waar ik trouwens erg verbaasd om ben, is de algemene aanname op deze site dat homo's het moeilijk met zichzelf hebben, en met hun gevoelens worstelen. Laat ik daar nu totaal geen last van hebben. Homo zijn is best leuk, ik zou zeggen: probeer het eens!
donderdag 3 juni, 20:52Teejoo1980
@Nodoubt: gezien de onveranderlijkheid van het woord van God ga ik er vanuit dat je momenteel kleding draagt die slechts uit 1 soort stof gemaakt is, dat je je verre houdt van schelp- en schaaldieren, een geitebokje niet kookt in de melk zijner moeder, en alle andere fantastiche geboden die Leviticus ons te bieden heeft?

Zoniet, dan heb je jezelf zojuist onthuld als de hypocriet die je bent.

Waar ik trouwens erg verbaasd om ben, is de algemene aanname op deze site dat homo's het moeilijk met zichzelf hebben, en met hun gevoelens worstelen. Laat ik daar nu totaal geen last van hebben. Homo zijn is best leuk, ik zou zeggen: probeer het eens!
donderdag 3 juni, 21:08Michel
@Peter-Sigmond
"geweldig dat je dit zo hebt mogen ervaren. jij hebt deze situatie ook echt doorleeft! Welke teksten, overdenkingen hebben jou met name geholpen. Welke dingen zou jij bijv aandragen bij een christenvriend(in) die hiermee worstelt?"

Yep. Dat is zeker geweldig. God is echt bij machte.
Wil je een hele lijst van alle overdenkingen en teksten die mij hebben geholpen?
Ik zou zeggen: lees de bijbel :-)
Het is teveel om op te noemen.

Ik kan wel zeggen: het zijn flink wat uren gebed, studie, zoeken, laten bidden, aanbidden en lijden. Vooral lijden. Dat ruimt pas echt op. Door de moeheid, moeheid en moeheid. God bracht mij netjes op de knieen. De trots hardheid en hoogmoed hadden zeer ernstige vormen aangenomen.
Doch met de liefde Zijner hart heeft hij op gepaste wijze mij getuchtigd (een proces dat overigens blijft doorgaan). Ik bleek Zijn kind, niet een bastaard!

Alle eer aan Hem alleen!

Ik was overigens erg blij dat God er geen doekjes om wond:
Over travestiegevoelens bijvoorbeeld: De Heer is daarover erg duidelijk in Deut. Heerlijk! Ik wist dat de overwinning zou komen. Eindelijk Iemand die zei dat het fout was! Ik dacht toen echt:
"Het HOEFT niet meer." "Ik HOEF deze gevoelens niet meer te koesteren." Uiteindelijk begreep ik dat ik de gevoelens ZELF opwek. Heb er nooit spijt van gehad deze Wijze Raad op te volgen.

Prijs Adonai! Vader, ik dank U op dit moment dat U Uw Bijbel hebt gegeven. Ik hoop en bid dat iedereen dit Woord zal aannemen, opdat hij/zij werkelijk vrije mensen zult zijn.
donderdag 3 juni, 21:49scritor
lieve, geile, doch hopeloos bekrompen nodoubt,

ik heb met stijgende verbazing jouw stukjes gelezen hier. Ik neem de vrijheid me er toch even van te bemoeien, met je welnemen. allereerst, wat hanteer jij een enge definitie van de bijbel zeg. Het doet me denken aan de meest orthodoxe stammen in habibistan, die vrouwen stenigen na vermeend overspel. aan de sekte van phelps, die rouwende nabestaanden van gevallen soldaten het leven zuur maakt. En aan bosjesmannen in donker afrika, die mentaal uitgedaagde kindertjes levend begraaft om de goden tevreden te stemmen. het doet me ook denken aan de godsdienstoorlogen, aan heksenverbrandingen, aflaatjes, als die vreselijke dingen die de Schrift toch maar mooi heeft overleefd omdat de wáre boodschap, lief zijn voor malkander, al die duistere malinterepretaties heeft overleefd. zoals de homoseksuele én katholieke schrijver gerard reve ooit schreef: &#180;de bijbel is bestand tegen eerlijke kritiek, maar de bijbel is niet bestand tegen de terreur van de letterlijkheid&#180;. het is van een kneuterigheid die me doet kreunen, van een simpelheid die me doet afvragen of je ze wel allemaal op een rijtje hebt, maar vooral doet het me twijfelen of je wel de vermogens hebt om ook maar 1 letter van de bijbel, of zelfs de essentie en boodschap, daadwerkelijk te kunnen bevatten.

allereerst zie ik dat je het oude en het nieuwe testament niet weet te scheiden. Zoals religie zich met de tijd mee hoort te ontwikkelen, doet ook de bijbel dat. het is uiteindelijk een reflectie op hoe men in tijden dat er nog veel minder bekend was over de aard der dingen tegen diezelfde dingen aankeek: de wrakende god van het o.t maakt langzaam plaats voor een wat mildere vader, die zijn zoon &#180;offert&#180; om de menschheid mede te geven hoe belangrijk liefde, opofferingsgezindheid en vergeving zijn. jezus verbood zijn volgelingen het zwaard op te nemen tegen zijn belagers: jij wrijft hem aan dat hij meent dat homo&#180;s een kopje kleiner gemaakt moeten worden. gekker moet het niet worden.

waarmee we zijn aanbeland bij een preciair punt: homoseksualiteit. Ik ben zelf een homoseksuele man, godvrezend en jezus liefhebbend, maar ik houd ook van andere mannen. bij wederzijds goedvinden heb ik ze hartstochtelijk, de lessen van jezus in het achterhoofd, lief. zo vaak en zo lang als mogelijk, en in standjes die jou bij het voorstellen alleen al de lust zullen doen bekruipen om mij met een platte steen dood te slaan. ik ben er van overtuigd dat ik met dat liefhebben eerder in de geest van jezus handel, dan dat ik ze, zoals jij predikt, de schedel klief omdat ze bij het liefhebben niet direct het verder overbevolken van deze toch al zo afgeragde planeet voor ogen staat. natuurlijk heb ik kennis genomen van de paar paragrafen in de bijbel die daar wat minder positief over zijn, maar ik geloof toch echt dat men dat in de context van de tijd, en de toen heersende gedachte dat voortplanten het ultieme doel moest zijn, moet zien. zoals ik er ook van overtuigd ben dat de schepping, het hof van eden, de ark van noach en hemel en hel symbolen zijn die we in deze moderne tijd, met alle kennis van nu, stevig mogen relativeren.

het lijkt me dat jij tot de categorie behoort die meent dat god de dinosaurusbotten heeft verstopt om ons geloof te testen, en dat staat je helegaar vrij, maar de haat, minachting en wrok die je uitstraalt brengt het aards paradijs echt niet dichterbij, integendeel. je verminkt religie, de opium voor het geplaagde volk, die zo&#180;n helende en dempende werking kan hebben op de menselijke feilbaarheid, zodanig dat iedereen die zich je onzin aanschouwt zal denken: &#180;wat 1 kutboek, wat een ploert die god&#180;.

áls je al gelooft in al die dingen, zo letterlijk als jij doet, en met zulke bizarre consequenties, voorspel ik jou dat je het deksel nog stevig op de neus zal krijgen. als er al een hemel is, die door orthodoxen als jijzelf wordt voorgesteld als een eeuwigdurende logeerpartij bij god, dan durf ik er een vat van gods bloed om te verwedden dat hij het met een haatdragende, kortzichtige en geweld predikende prietpraatverkoper als jij nog geen halve ochtend uit houdt. het zijn wrokkige stenen tijdperkdenkers als osama bin laden, jenny goeree, fred phels en jijzelf die de mensen juist afkerig maken van god en de liefde, die dezelfde zijn, en eigenlijk zijn jullie de ware instrumenten van de duivel. niet twee mannen of vrouwen die elkander een kus geven.
donderdag 3 juni, 23:05Peter-Sigmond
@ Nodoubt,

waarde staat er ook als 'waarde'. Ik laat me als het enigzins kan ook niet in met twistzieke mensen, je bereikt er niks mee, een discussie waarbij beiden verder willen geraken is niks mis mee, maar anders praat je toch maar tegen een muur. er word dan niks opgenomen. God oordeelt en veroordeelt zelf heel erg goed over diegene die hem bespotten.

het stuk van ps2 heb je me niet goed begrepen, dat staat los van homofilie, maar voor de een heb je een zwaaiende vinger nodig en voor de ander een zoete stem. Paulus zegt zelf dat hij zwakker deed onder de zwakken. zwakkeren zijn de "baby's' in het geloof zeg maar.
donderdag 3 juni, 23:25reuven
Oeh, wat een beeldschone Scritor-reactie... voor mogelijke fans die nu zoiets hebben van: "oeh, doe mij meer Scritor... meer van deze literaire schoonheid", dan is het www.gay.nl/forum/ toch echt je ding.

Anyways, je kunt niet zeggen dat die homo's van tegenwoordig niet willen discussiëren en alleen maar scheldend en tierend tekeer gaan... dat moet je ons toch nageven, of niet dan?! En zou dat niet een reden kunnen zijn om ons boven ADO DenHaag supporters te plaatsen in de "oeh, wie zou God toch liefhebben foodchain"?
donderdag 3 juni, 23:59Nodoubt
@Scritor,

Je verwacht toch niet dat ik daar serieus op in ga he? Man man man... terug de kast in met jou wat mij betreft. En dan op slot die kast en de sleutel in de diepste zee gooien. En dan die kast erachter aan.

Wat een smerige man ben jij zeg. Je doet hier alle mensen die nog niet totaal verdorven zijn een grote dienst mee hoor! Kunnen ze zien wat voor een dwaze smerigheid de homofilie oplevert als je eraan toe geeft.
vrijdag 4 juni, 00:12Shaughn
@ Nodoubt, re "Maar volgens jouw logica ben ik dan waarschijnlijk stiekem diep van binnen ook een katholieke kinderverkrachter of wil ik dan ook het liefst dominee zijn om Gods wetten te ontkennen en de doop voor de vergeving van zonden nooit te preken?
En hou ik zielsveel van ze?"

Het zou mij niet verbazen.

Re "Die moeten nl. ook gedood worden volgens Gods woord: de Bijbel." en "We hoeven alleen naar hun daden te kijken om te weten dat ze schuldig zijn en dood moeten." en dergelijke uitspraken:

Het doden is niet aan jou om te doen of toe op te roepen, voor jou en jouws gelijken geldt:
Exodus 20:13 Gij zult niet doodslaan.
Reacties 221 - 240 van 290
  • <
  • 1
  • 2
  • ...
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • >

Reageer op deze blog





Poll

"Jezus houdt van je en heeft een mooi plan met je leven" is de boodschap die de volgelingen van Jezus moesten verkondigen.

Laatste reacties

Moord of Liefde?

Nodoubt - vandaag, 4 uur geleden @Peter-Sigmond "Dat God...

Homofilie, een lastig onderwerp?

Jan Paul - vandaag, 8 uur geleden Peter, ivm. dat je zegt: 'ik...

Hmmm, is het nu gisteren of morgen?

Nodoubt - gisteren om 18:28 Ik verwacht weinig 'sleur' voor...

Het al ontvangen hebben?

Jan Paul - 03-06 Ja, bidden is misschien wel...

Wat is liefde?

Nodoubt - 02-06 Hij heeft zijn naam veranderd...

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

"));