Bijbelleeskaart

Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Hoezo druk? Je bent toch christen?

Door: Mark WinkelaarMaandag, 14 februari
Terug
Categorie: Algemeen, 7 keer gereageerd, 343 keer bekeken

Druk, druk, druk, ik heb de laatste weken niet veel stil gezeten. Werk, stage, kerk en nog allerlei activiteiten tussendoor, het houdt niet op. Natuurlijk heb ik hier allemaal zelf voor gekozen, het is ook allemaal leuk, maar wat rust is ook belangrijk. En gezien het feit dat iedere dag maar 24 uur heeft, schiet dat er wel eens bij in. Zodat ik elke dag net voor ik in slaap val tegen mezelf zeg dat ik morgen mijn rust wel pak. En zo niet, dan wel overmorgen. 

Een maand geleden zag het er iets anders uit, toen had ik nog veel tijd over. En ik moet zeggen: (het klinkt tegenstrijdig) dat vind ik ook belangrijk. Maar een samenloop van omstandigheden heeft ervoor gezorgd dat ik vandaag de dag redelijk veel te doen heb. Bijvoorbeeld: Het enige momentje dat ik vrijdag voor mezelf had was het lezen van de krant bij het ontbijt. Gelukkig kan ik me troosten met het idee dat ik niet de uitzondering ben maar de regel, heb ik het idee. Want ik krijg de indruk dat veel mensen om mij heen ook druk zijn. Maarja, als iedereen zich met iedereen gaat vergelijken komen we nergens, dus dat is een slecht excuus.

In deze week heb ik vaak gebeden om rust, want mijn hoofd raakte soms helemaal vol zorgde ervoor dat ik bepaalde nachten niet goed kon slapen. Soms geeft God me direct rust, andere keren later. Maar ook op de momenten dat mijn hoofd helemaal vol zit is God bij me, die belofte staat onomstotelijk vast. (Mat 28:20) (Luc 12:22-32) Ook houdt ik me vast aan de gave en eigenlijk hele relaxte belofte van Jezus als Hij zegt: Kom naar mij, jullie die vermoeid zijn en onder lasten gebukt gaan, dan zal ik jullie rust geven. Neem mijn juk op je en leer van mij, want ik ben zachtmoedig en nederig van hart. Dan zullen jullie werkelijk rust vinden, want mijn juk is zacht en mijn last is licht.’ (Mat 11:28,29)

Soms lig ik in bed en merk ik dat ik niet in slaap kan komen doordat er veel te veel gedachten door mijn hoofd rond dwalen. Op die momenten wil ik heel graag mijn last aan God geven en dat probeer ik dan ook. Dan zeg ik dat ik graag van last en juk wil ruilen met Hem, aangezien zijn last licht is en zijn juk zacht. Soms lukt dat meteen, andere keren duurt het nog steeds lang voordat ik in slaap kom, maar wat ik wel heb gemerkt is dat Hij de planning in zijn handen neemt en me soms op het juiste moment herinnerd aan bepaalde dingen die ik moet doen. Waarschijnlijk kan ik nog niet alles loslaten, maar Hij helpt me wel altijd. En bovenal: God is de Almachtige en na deze korte tijd hier op aarde zal ik eeuwig bij Hem zijn. So what dat er eens iets mis loopt, of dat ik iets vergeet, dat zal niet het einde van de wereld betekenen. En wat voegen we toe aan ons leven door het helemaal vol te plannen? God is en blijft het centrum, Hij heeft alle touwtjes in handen(!) En juist de dingen die van waarde zijn, liggen buiten ons bereik van controle, dus waarom zouden we ons er zorgen over maken, als we er toch niets aan kunnen doen?


Fijne week!


Mark Winkelaar

Gerelateerd

  • Vrede die de wereld niet kent

  • Vrede

  • Een knipoog en diepe Vrede

  • Leren in de stilte

  • Vertrouw op de HEER met heel je hart

Reacties (7)

Maandag, 14 februari, 21:25bonzo1515
Hoi Mark,
bedankt voor je zo herkenbare blog!!
Zelfs ik als 15-jarige heb het ontzettend druk. En dan denk je een week het wat rustiger te hebben, bevald de buurvrouw! tjah, die kun je ook moeilijk in de steek laten...
zo worden we langzaam geleefd door de mensen.

Het is niet erg, maar ik merk dat als ik in bed lig en denk: ik moet nog even in mijn bijbel lezen, dat ik dan toch denk -> ach, ik doe het morgen wel! Nu neem ik mijn bijbel mee in de bus (waar ik toch een uur inzit) en lees daar! dat gaat erg goed. Ik bid om de rust om toch goed te lezen!

Nogmaals bedankt!
Bonzo
Dinsdag, 15 februari, 13:05Mike
Als zelfs 15 jarigen het al ontzettend druk hebben in dit land, dan gaat er echt iets mis!

Ik ben bang dat je nogal zult moeten wennen als je het als volwassene nog drukker krijgt Bonzo (dat is toch hondenvoer??).
Dinsdag, 15 februari, 14:48bonzo1515
Je hebt helemaal gelijk Mike, maar soms loopt het zo!! Ik doe echt mn best om rustig aan te doen, helaas gaat dat niet altijd..

Er is de laatste tijd ontzettend veel verranderd in mijn leven. ik kan nou niet bepaald zeggen dat ik weinig heb meegemaakt! Daarom bid ik God of hij mij rust wil geven!
Bonzo (zo heette mijn konijn en jah, volgens mij is het ook hondevoer)
Dinsdag, 15 februari, 23:30Victor
'maar wat ik wel heb gemerkt is dat Hij de planning in zijn handen neemt en me soms op het juiste moment herinnerd aan bepaalde dingen die ik moet doen.'

Dit vind ik leuk om te lezen. Omdat ik dit zo vaak herken. Doordat je het druk hebt, vergeet je aan sommige dingen te denken. Maar ik heb ook gemerkt dat de HG je echt met praktische dingen helpt. Bvb dat Hij mij bvb een keer herinnerde dat ik me huissleutels mee moest nemen ;-)
Nu ik er zo aan denk is het echt grappig :)

Hij is meer aanwezig dan je denkt in de drukke tijden, als je er zoals nu bij na denkt..

Groetjes
Dinsdag, 15 februari, 23:37Mark Winkelaar
Leuk om te lezen dat er herkenning is. Soms vraag ik me serieus af of het goed is om zo druk te zijn.

Weet wel, Bonzo, kennis over God heeft eeuwigheidswaarde, veel andere dingen niet. (dit zeg ik natuurlijk ook tegen mezelf, aangezien ik ook druk ben ;)
Donderdag, 3 maart, 11:03Edwin
@ Bonzo & Mike

Ik geloof best dat 15 jarigen het tegenwoordig erg druk hebben. School, werk, sport, kerk, vriendinnetje, vrienden noem maar op.

@ Mark

Inderdaad een herkenbaar blog. Momenteel ben ik ook druk. 40 uur werken, maandagavond studie, dinsdagavond kring van de kerk, woensdagavond alpha cursus, nog een keertje sporten. En mij gebeurt het ook regelmatig dat de indrukken van die dag (met name na kring of alpha) in mijn hoofd blijven ronddwalen. Laatste tijd probeer ik dat ook aan God over te geven en de ene keer lukt dat beter dan de andere keer.

Ik denk trouwens niet dat het erg is om druk te zijn. Als je ook maar je momenten van rust pakt en de zaken die belangrijk zijn in het oog houdt en de juiste prioriteiten blijft stellen. Sta bv. 15 minuten eerder op om je bijbel te lezen.
Zondag, 6 maart, 15:53joost
Draag je werk op aan de Heer en je zult zien, dat Hij je zeeën van tijd geeft! Het kan ook helpen als je niet zesentwintig dingen tegelijk doet, maar een ding goed en dan het volgende.

Reageer op deze blog







Poll


Onder andere in Psalmen 103:3 staat; Hij vergeeft u alle schuld, hij geneest al uw kwalen. Als je niet gelooft dat Jezus al je ziekten wilt genezen, dan kun je ook niet geloven dat Jezus al je zonden wilt vergeven.

Laatste reacties

Ongelovige en gelovige bij elkaar?

Moniek - gisteren om 16:47 Hoi Rob (en anderen) Heel...

Leestip: de uitnodiging

Herman Karssen - 22-08 Dit boek is inderdaad een...

Zij gelooft, hij niet

fatje - 20-08 Ook goed...

De eeuwige discussie: Schepping - evolutie

chuck - 20-08 Alleen de Mens is naar God's...

Bemoediging uit de trommel

Caa - 16-08 heel mooi !

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

MotivoMain Media
"));