Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Het vaderhart van God

Door: Jarik SpoelmanWoensdag, 3 oktober 2007
Terug
Categorie: Algemeen, Reageer, 563 keer bekeken

Annuleren

Vorige week ben ik jarig geweest (hoera!): 19 jaar jong geworden (ik val nog niet binnen de ‘tig’:P). Ik kreeg van een vriend een boekje van Floyd McClung Jr. genaamd: ‘Het vaderhart van God.’ Het boekje kende ik al, maar ik wilde het toch nog eens geheel lezen en ik was daarom blij met het cadeau!

Gisterochtend was ik stille tijd aan het houden. Ik zat relaxed op mijn bed en was gewoon stil voor God en nodigde Hem uit om tegen mij te spreken. Op een gegeven moment zag ik een beeld van de ruggen van een vader en een kind die hand in hand lopen. Ik kreeg sterk de indruk dat God die Vader was en ik het kind dat daar links naast liep. En ik kreeg een besef van de vaderlijke liefde van God. Ik die tè vaak misstappen bega en stomme dingen doe die God verdriet doen en de Vader die met me wandelt, me liefdevol bij de hand houdt en niet loslaat.

In het NT wordt meerdere malen genoemd dat we kinderen van God zijn en dat Hij onze Vader is. In hoeverre is dat naar ons hart gezakt en leven we daaruit?

Twee teksten die me bijzonder aanspraken zijn Romeinen 8:15 en Galaten 4:6 waarin staat dat we kinderen zijn van die almachtige Vader, Zijn Heilige Geest hebben ontvangen en Hem mogen aanspreken met ‘Abba’, dat hetzelfde is als ‘Papa’. Dit geeft mi iets aan van hoe persoonlijk/intiem we met God mogen omgaan.

In het boekje dat ik al even noemde, schrijft Floyd over hoe je natuurlijke vader je beeld van God als Vader bepaalt. Daar kan ik me wel iets bij voorstellen, aangezien ik gezegend ben met een relaxte pa. Anderzijds zijn er helaas ook veel mensen die een waardeloze vader hebben gehad en die daarom moeite hebben God op zo’n manier te zien.

De vraag die ik ter overdenking bij je wil neerleggen is:

In hoeverre zie jij God als een liefdevolle Papa?

Gerelateerd

  • Welkom Thuis!

  • Gods vaderhart

  • God's cliché liefde

  • God's liefde voor de mens

  • Liefde = Seks

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog

Reageer op deze blog





Poll

"Jezus houdt van je en heeft een mooi plan met je leven" is de boodschap die de volgelingen van Jezus moesten verkondigen.

Laatste reacties

Homofilie, een lastig onderwerp?

Jan Paul - vandaag, 22 minuten geleden Hallo Fly, eerlijk gezegd weet...

Het al ontvangen hebben?

Jan Paul - gisteren om 7:42 Ja, bidden is misschien wel...

Moord of Liefde?

Peter-Sigmond - 02-06 @ hannah, ja ik heb dit...

Wat is liefde?

Nodoubt - 02-06 Hij heeft zijn naam veranderd...

'Eer je vader en moeder'

Peter-Sigmond - 01-06 de tekst die ik aanhaal, is om...

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

"));