Vergeten?

Gebedsbroeders

Twee jongens - Twee posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Help, ik ben God kwijt

Door: Mark WVrijdag, 17 oktober 2008
Terug
Categorie: Jij en God, 24 keer gereageerd, 3531 keer bekeken

“Ik ben God kwijt.” “God is zo ver weg.” Heb je dat ooit wel eens gezegd? Of zeggen mensen in je omgeving dat wel eens? Het hoort bij de bergen en de dalen in het geloof, of niet?

Ik zeg dat soort zinnen ook vaak. Dan ben ik God weer kwijt, dan heb ik Hem weer gevonden en vervolgens raak ik Hem weer kwijt. Terwijl ik heel goed weet dat God naast me staat, hij woont zelfs in me! Hoe zou ik Hem dan kwijt kunnen raken?!

God spreekt tot je, op allerlei manieren. Dan weer door de bijbel, dan door een vriend, Hij fluistert naar je hart en soms laat Hij je voelen dat Hij bij je is. En daar houden wij mensen van, want dan hebben we zekerheid: God is er! Maar voel je Hem elke dag? Laat God elke dag weten dat Hij er is? Ik ben nog niet iemand tegen gekomen die God elke dag voelt, laat staan elke dag een ‘berichtje’ van boven krijgt. (Hoewel ik niet uitsluit dat die mensen er zijn)
Iedereen heeft wel eens een dag (of meerdere dagen), waarin hij God niet voelt. En wat moet je dan?

Vaak probeerde ik God terug te vinden, ter vergeefs riep ik dat Hij terug moest komen. Of ik vroeg Hem wat ik fout deed, want tja, normaal was Hij er wel altijd.

“Ik ben God kwijt”

Ik leende laatst een boekje van iemand en daar stond deze zin: Gevoelens zijn levensgevaarlijk. Op het moment dat ik het las zat ik in een ‘ik-ben-God-kwijt-periode’. Die paar bladzijdes van dat boekje zette me aan het denken. Uiteindelijk heb ik maar geaccepteerd dat ik God niet voelde, in plaats daarvan accepteerde ik het feit dat God altijd bij me is en dat schijnt samen te kunnen gaan.

De dagen daarna wist ik dat God bij me was, ook al zag, voelde of hoorde ik Hem niet. Normaal was ik bezig geweest met het roepen naar God; “Heer, wat doe ik fout?”. Maar nu was ik tevreden en liep ik in de simpele belofte: “Ik ben bij je”.

Na die dagen besefte ik in eens dat ik weer het ‘gevoel’ had dat God bij me was. En het zal waarschijnlijk ook weer weg gaan, maar dat maakt niet uit.

Want God loopt naast me, altijd.

God’s zegen,

Mark W

 

Gerelateerd

  • Gevoelens

  • Christenen opgelet - Verboden te piekeren!!

  • Afgeleid door...

  • God als teddybeertje

  • Jij bent de baas, in Christus, over je ziel! (2)

Reacties (24)

Reacties 21 - 24 van 24
Pielewuiter 2 juli 2009, 11:12
misschien interessant leesvoer:
alle boeken door Bart Ehrman
'Illusion' door Richard Bach
veel leesplezier!
Belg30 juni 2011, 00:44
Ik heb zopas te horen gekregen dat ik herexamens moet maken. Ik heb/had mijn geloof in God verloren. Iedere dag had ik gebeden en gesmeekt aan God voor steun. Tevergeefs zo blijkt. Ik weet niet meer hoe het nu verder moet. Na deze post te hebben gelezen heeft het mij wat meer geholpen, maar mijn vertrouwen is nog altijd zeer diep.
Groet
kees 1 juli 2011, 13:17
@Belg,

Jammer dat je verwachtingen niet zijn uitgekomen, en ik hoop dat je herexamens goed zullen gaan.
Toch denk ik dat het goed is om even stil te staan bij het gebed ivm examens, zowel jij als God hebben een deel om het gebed tot vervulling te doen komen.

Jouw deel is om goed te leren en zo je zo goed mogelijk voor te bereidden op de taak die voor je ligt, en dat is je examens te doen. God gaf jou het verstand en de kwaliteiten die jou naar dit moment hebben gebracht, en God vraagt om er mee te woekeren, te gebruiken en ze optimaal te benutten.
God heeft vertrouwen in je, en daarom zoekt Hij mannen en vrouwen zoals jij, die zo met hun talenten willen omgaan. En je schooljaren vormen daarin een leerschool onder Zijn Vaderhand, Gods talentenjacht, die mensen oplevert met een prachtig karakter. De innerlijke talentenjacht.

Nu komen we op het punt dat God en jij gaan samenwerken, jij vraagt God dat Hij jou te binnenbrengt wat je geleerd hebt, dat hij je rust geeft tijdens de examens.

God kan je gebed verhoren in zoverre dat jij hebt meegewerkt, omdat Hij anders van jou een lui iemand zou maken en dat wil Hij niet, maar vooral omdat Hij zich niet wil laten gebruiken als een soort Sinterklaas, aan de ene kant stop je gebed aan de andere kant komt er een 8 voor je examen uit. Zo wil Hij niet jouw God zijn.

Groetjes, veel succes met je examens,
en Gods zegen toegewenst, Kees.
chuck 7 juli 2011, 08:31
Ik ben blij dat jullie er zijn.
Waar mensen met vragen over Geloof terecht kunnen.
Christenen worden overal tegengewerkt.
Bezoekers van E.O jongeren dagen worden al debielen genoemd
in regio t.v.
Ik weet dat God jullie werk zegent.
Reacties 21 - 24 van 24