Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Gods wegen zijn onbegrijpelijk mooi..

Door: Victor DuponWoensdag, 10 januari 2007
Terug
Categorie: Algemeen, 1 keer gereageerd, 653 keer bekeken

Annuleren

Afgelopen half jaar zijn er bij mij thuis veel dingen gebeurd die mij erg bezig hebben gehouden.
Dit verhaal gaat over de afgelopen 7 jaren waar ik in geleefd heb. Veel plezier heb ik er niet van gehad. Vaak vroeg ik me af: waarom, waarom, waarom?!

Vanaf dat mijn moeder overleden was in 1996 is er veel verdriet bij ons thuis geweest.
Mijn vader heeft er veel onder geleden en hij had bijna het besluit gemaakt om zijn 3 kinderen onder te brengen in een weeshuis. God zij dank heeft hij dit niet gedaan!

Al spoedig had mijn vader weer een relatie met een andere vrouw. De lerares van mijn broertje Stephane. Deze relatie was geen succes en er werd een punt achter gezet. Mijn vader heeft zo meer van deze relaties gehad, tot dat hij toch echt dacht dat hij de "ware" gevonden had.

Deze vrouw was bij ons uit de gemeente. De relatie begon allemaal goed en aardig, maar ik merkte snel als kind, dat er meer ergernis kwam. Het "probleem" waren "de kinderen". Ik geloof dat ze ons niet oprecht lief had. Deze vrouw was in het begin zeker weten een goede christen. Via haar had mijn vader een goede werkgever gevonden. Mijn vader had een stijgend inkomen, en was werkzaam in de wereld als hypotheek adviseur. Mijn vader zag dit ook als een zegen van God. Later werden carrière, aanzien, hoogmoedigheid een opkomende eigenschap.

Jesaja 10: 15, 16


Schept een bijl op tegen wie ermee hakt? Verheft een zaag zich boven wie hem hanteert? Alsof de scepter heerst over wie hem vast heeft, alsof de stok optilt wie hem omhooghoudt!Daarom laat God, de Heer van de hemelse machten zijn weldoorvoede volk vermageren, hij verteert hun welvaart als door een groot vuur.

(Deze opkomende eigenschap van oordelen over anderen, trotsheid en hoogmoedigheid zorgde dat God onze welvaart spoedig voor bij zou laten gaan…)

Deze vrouw en mijn vader dwaalden langzaam af, en dit had ook gevolgen voor ons. Er kwamen confrontaties in het gezin, ruzies die soms uit de hand liepen...

De "uit-aan" relatie was begonnen tussen "mijn ouders". Door het stijgende inkomen van mijn vaders nieuwe baan als hypotheek adviseur, was het mogelijk om in meer luxe te leven en te verhuizen naar een vrijstaande nieuwbouw woning in Steenwijk. Het plan was om eerst naar Steenwijk te gaan, en dat huis met winst te verkopen om vervolgens in wapenveld te gaan wonen, waar deze vrouw een groot stuk grond had aangekocht. Hierop zou dan een kast van een woning worden gebouwd. Het klonk allemaal als koek en ei, en alles zou binnen een kwestie van 3 jaar gerealiseerd zijn. Tenminste, dat was de bedoeling!

Toen de stap genomen was om naar Steenwijk te verhuizen was ik 14 jaar. Ik vond het erg jammer om uit Zwolle-Zuid te verhuizen, omdat ik het daar erg naar mijn zin had.

In Steenwijk voelde ik mij als een gast bij anderen mensen. Het was niet meer waar ik me thuis voelde. Deze vrouw bepaalde alles voor mij, ik mocht niet meer in de woonkamer zitten om TV kijken, omdat ik nu een "eigen TV kamer" had met mijn broers en ik moest dan maar op die tv kamer gaan zitten. De nieuwe vrienden die ik maakte, werden al veroordeeld voordat ze bij ons huis aanbelden. Op een gegeven moment kwamen ze liever ook niet meer langs. Hier kon ik erg boos om worden en wekte een haat en bitterheid op naar deze vrouw. Ik en mijn broers werden in een hoekje gedrukt.
Mijn oudste broer had het al gauw gezien en kwam niet meer thuis als deze vrouw er was. Hij woonde ondertussen in een soort internaat van zijn school Bartimeüs in Zeist. Daar had hij "mazzel" mee dacht ik toen al die tijd.

Zelf merkte ik dat deze situatie niet langer zo door kon gaan. En besloot samen met mijn broer Maurice, het bij mijn vader aan te kaarten.
We hadden hem erop aangesproken, hoe wij ons als kinderen er emotioneel onder leden. Zijn ogen openden maar niet, in feite was hij "blind".
Een jaar later ( ik was toen 15, in 2004) kwam ook nog een flinke tegenvaller. Mijn vaders baas met zijn bedrijf "Euro Consultans" ging er met al het geld van door, en had alles en iedereen opgelicht. Hij is verdwenen in Zuid-Afrika vermoeden ze.
Later had mijn vader een baantje gekregen met dezelfde functie, bij Assuvries B.V. maar dit liep niet echt gladjes.

Mijn pa moest met ons overleven van de reserves die hij had opgebouwd in de goede jaren. Ondertussen kwam er steeds meer stress, en steeds meer irritatie van alle partijen. De ruzies werden heviger.
Het was vreselijk om deze ruzies mee te maken, het gaat tot diep in het hart. Het moet vreselijk zijn voor kinderen van wie hun ouders gaan scheiden!

Voordat ik op stage ging naar Londen( september 2006), ben ik het huis ontvlucht en heb ik de hulp van een jeugdleider ingeschakeld. Tijdelijk ben ik het huis uitgegaan en heb ik bij Rob mogen slapen. Daar ben ik hen erg dankbaar voor! De dagen dat ik bij Rob bleef, heb ik mij echt afgevraagd: God waarom? Waarom moet dit gebeuren? Waarom staat U dit toe?

Vanaf het moment dat mijn vader had besloten om een keuze voor zijn kinderen te maken moest hij de keuze maken; Of hij raakte zijn kinderen kwijt, of zijn verloofde. ( Dat moet een moeilijke keuze zijn geweest! ) Vlak voor mijn stage was ik thuis om mijn spullen in te pakken voor het vertrek naar Londen. De sfeer thuis was erg naar, terwijl deze vrouw al weg was...Zelf ben ik van mening dat er een duistere macht over ons gezin hing.

Terwijl ik op stage was in Londen, heb ik thuis contact gehouden met mijn vader. Hij merkte een geestelijke verandering. De rust keerde langzaam terug in huis en mijn vaders ogen werden geopend door God. Hij zag in dat de situatie verkeerd was, en hij zocht God, en "bekeerde" zich en richtte zich op God. Mijn vader ervaarde in deze tijd een hevige strijd, want satan wist dat hij aan het verliezen was.
Mijn vader kreeg hevige krampaanvallen, en ook ervaarden wij dit als de duistere macht die probeerde grip te houden op ons gezin. Maar langzaam en zeker verdwenen deze aanvallen en getuigde mijn vader dat de pijn in zijn benen verdwenen was. Dank God!


(Wij staan alleen onder het bloed van Jezus als we in gehoorzaamheid wandelen, anders kunnen wij nog steeds “getreiterd” worden door duistere machten blijkt uit deze ervaring!)

Als ik vandaag op de afgelopen jaren terugkijk, merk ik nu al de eerste zegeningen:

 

  • De omzet van het bedrijf Assuvries B.V. is verdubbeld met een ongekende omzet.
  • De sfeer thuis is erg goed en er is liefde en aandacht voor elkaar en meer openheid ontstaan tussen ons.
  • Mijn vaders familie heeft het contact weer opgezocht en we hebben afgelopen kerst een onvergetelijke dag gehad met onze familie. Op deze dag heb ik nog nooit zo erg gelachen! Ja, dat moet ook gezegd worden!
  • Mijn broer Maurice komt ook weer graag thuis in het weekend!

    Als piek op de kerstboom:

De officiële eigenaar van Assuvries B.V. , een toegewijde christen, heeft de roeping gekregen om met zijn gezin de zending in te gaan in Haïti. Hierdoor kan hij niet verder gaan met zijn bedrijf Assuvries B.V. Daarom is aan mijn vader gevraagd of hij dit bedrijf voort wil zetten als nieuwe eigenaar.

Bemoediging:

Als jij nu ook in een dergelijke situatie zit waar het thuis echt niet lekker loopt, raad ik je aan om niet langer in deze duisternis te blijven zitten. Stap op een jeugdleider af, of een ander persoon die jou hierbij helpen kan. Richt je ogen op God, Hij kan alles herstellen en niets is onmogelijk voor Hem!

Jezus keek hen aan en zei tot hen: "Bij mensen is dit onmogelijk, maar bij God zijn alle dingen mogelijk." Markus 10:27

 

Greetings Victory

 

 

Gerelateerd

Reacties (1)

zondag 7 juni 2009, 00:45Amen!
Mooie titel.

Reageer op deze blog





"));