Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Succesvol leven (2)

Door: Victor DuponZondag, 13 december 2009
Terug
Categorie: Eyeopeners, 9 keer gereageerd, 203 keer bekeken

Blog doorsturen

Annuleren

In de vorige post gaf ik aan dat Satan graag wil dat wij gaan denken volgens wereldse maatstaven en gedragspatronen. Maar de Bijbel zegt dat we anders moeten gaan denken! (Rom. 12:2) Namelijk denken zoals God denkt zodat we kunnen weten wat hem 'welgevallig' is. Wat vind God succesvol leven en wat is hem 'welgevallig'? Dit veschilt nogal met de gedachten van de wereld over succesvol leven. Daar wil ik hier verder op in gaan.

Nou Gods (realistische!) doel met ons is dat wij, in relatie met Hem, het evenbeeld worden van zijn Zoon in dit leven en dezelfde dingen gaan doen die Hij deed. (Ef.2:10, Rom.8:29). Als wij met dit plan van God instemmen, er ernaar handelen zullen we succesvol zijn in de ogen van God.  

Gods doel voor ons: overgave/gehoorzaamheid.
We kunnen worden zoals Hem door Jezus toe te laten in ons hart, zodat Hij door Zijn Heilige Geest ons kan gaan gebruiken en door ons heen gaat leven. We laten ons nu leiden/leven door de Heilige Geest. De Heilige Geest zet dingen aan de gang in ons verstand, emotie en wil (de ziel genoemd). Op een gegeven moment zullen we merken dat deze nieuwe emoties, gedachten, ideeën en verlangens van God komen en niet uit onszelf. En hij brengt deze nieuwe ideeën die in je opkomen tot uitwerking door jou heen. In feite heerst dan een nieuwe persoon in je: Christus!
Daarom zegt Paulus: 'Ik zelf leef niet meer, maar Christus leeft in mij' (gal 2:20).Dat is nou net wat God met ons wil, zijn doel: dat wij niet langer meer voor ons zelf zouden gaan leven maar voor Hem. (2 kor 5:15, gal 2:19). Dit door hem te gehoorzamen.

Gods doel voor ons: karakter vormen.
Daarnaast is het Gods doel ons karakter te vormen, zoals het karakter van Jezus. Hij wil dat we deugdelijk worden, kennis vergaren(over God), ons leren beheersen, volharden, godsvrucht (=vroomheid, devotie) verkrijgen, liefde betonen aan andere Christenen en onze naasten (2 Petr.1:3-10). Het is onze taak daar ijverig aan te werken. Als we onze ogen daarop gericht houden, zullen we een succesvol en geslaagd leven leiden. Misschien niet volgens wereldse maatstaven, maar wel volgens God! Dan wordt het een logisch verhaal. Omdat je groeit in deugdelijkheid, kennis, zelfbeheersing, volharding en devotie zul je meer en meer op Jezus lijken. Dat is Gods plan.'To be like Jesus Christ'. Dat is succesvol zijn in de ogen van God!  

God wil zichzelf laten zien aan de wereld door ons heen (omdat we telkens meer worden zoals Jezus...) tot eer van Hem zodat er nog meer mensen gered zullen worden.

God zij gedankt dat hij ons, die één zijn met Christus, in zijn triomftocht meevoert en dat Hij overal door ons de kennis over hem verspreidt als een aangename geur. (2 kor 2:14)

‘Overal door ons…’ dus op je werk, school, thuis en waar dan ook! Dit is Gods plan. Dat is het leven met God in overvloed (joh 10:10). God heeft een geweldig doel en plan met ons leven (jer.29:11). Een leven waarin we ons nuttig, geliefd (kol 3:12) en bekwaam (filip.4:13) voelen dankzij God die in/door ons leeft(gal 2:20). God behagen dat is ten diepste ons doel wat ons succesvol maakt in de ogen van God. Niemand kan ons in de weg staan God te behagen, behalve wijzelf. God behagen is daarom ook een realistisch doel. Stem jij in met Gods plan voor succes? Behaag niet de wereld maar God. Dan zul je succesvol leven/zijn in de ogen van God en hij zal je echt zegenen.

‘Als ik nog mensen tracht te behagen zou ik geen diensknecht van Christus zijn’ (gal 1:10).

Ik hoop dat je tot nieuwe inzichten gekomen bent.

Hartelijke groet, Victor Dupon.

Gerelateerd

  • Succesvol leven (1)

  • Succesvol zijn in dit leven

  • Gods plan met je leven

  • Verdwaalde geroepene

  • Genezing is Gods wil

Reacties (9)

zondag 13 december 2009, 05:38koningskind
Vandaag gelezen tijdens de preek.

Preuken 2. vers 1 tot en met 7 Er staat:
Mijn zoon, als je in acht neemt wat ik zeg, mijn richtlijnen altijd onthoudt,
een open oor hebt voor mijn wijsheid, een geest die neigt naar inzicht,
als je erom vraagt de dingen te begrijpen, roept om scherpzinnigheid,
ernaar zoekt als was het zilver, ernaar speurt als naar een verborgen schat-
dan zul je ontdekken wat onzag voor de Heer is,
dan zul je kennis van God verwerven.
Want het is de Heer die wijsheid schenkt, zijn woorden bieden kennis en inzicht.

Aan wie rechtschapen is, geeft hij voorspoed, voor wie op rechte wegen gaat, is hij een schild.
zondag 13 december 2009, 12:54Victor
Hallo Koningskind,

Mooie tekst die je hier plaatst. Past goed bij dit onderwerp! Thnx.
dinsdag 15 december 2009, 21:33Morningred
Ik heb een dubbel gevoel bij deze post. Het helemaal waar dat God ons zoveel meer biedt dan de wereld, en andere dingen van ons vraagt dan de wereld. Wat ik mis in dit stukje is dat onze tijd hier op aarde niet God's ultieme doel voor de mensheid is. God zal uiteindelijk te midden van zijn volk (ons) gaan wonen en wij zullen de reine en heilige bruid van zijn Zoon zijn. De doelen uit deze post zijn mijn inziens een kleine tussenstap tot dit veel grotere doel.
donderdag 17 december 2009, 13:00Victor
Hallo Morningred,

Daar heb je helemaal gelijk in. Bij het schrijven van deze post had ik meer het plaatje van Gods doel voor dit leven hier op aarde in mijn hoofd. Die korte tijd die we hier doorbrengen.
Ik geloof vanuit de Bijbel gezien dat het Gods doel is dat we hier zoveel mogelijk in deze korte tijd naar de persoonlijkheid van Jezus gevormd worden.
Denk jij dat ook?

Victor
donderdag 17 december 2009, 14:33Obey
hoi Victor,
Bijzonder dat je Johannes 10:10 aanhaalt en combineert met het leven in overvloed. Ik schrijf af en toe op een website, waar men ook echt het koninkrijksdenken probeert te bevorderen. Daar noemt men dat ook ´de way to abundant life´. Hoe zie jij die overvloed of het verlangen daarnaar in je leven terug?
donderdag 17 december 2009, 17:43Morningred
Ik geloof dat we door de Vader te kennen, en er naar te streven Hem zoveel mogelijk te kennen op Jezus gaan lijken. Ik weet niet of het op Jezus lijken een doel op zich is of een resultaat van omgang met, en het kennen van Hem.
donderdag 17 december 2009, 18:04Morningred
Ik geloof dat we door de Vader te kennen, en er naar te streven Hem zoveel mogelijk te kennen op Jezus gaan lijken. Ik weet niet of het op Jezus lijken een doel op zich is of een resultaat van omgang met, en het kennen van Hem.
vrijdag 18 december 2009, 00:50koningskind
Heej Moringred en de rest,

Ik denk persoonlijk dat als we idd door de Vader te kennen, en ernaar streven Hem zoveel mogelijk te leren kennen we automatisch op Jezus gaan lijken. Ik denk niet dat het een doel moet worden om op Jezus te gaan lijken want dat gaan we het snel uit onze eigen ik doen en is het niet meer van de Vader.
vrijdag 18 december 2009, 18:24Victor
@Morningred
Waar het eigenlijk op neerkomt is dat alles in het niets valt bij het kennen van God. Hoe meer we hem leren kennen, des te groter onze kwaliteit van leven is. Kwaliteit gebruik hier als vervangend woord van succesvol om je zo te laten begrijpen hoe ik denk.

@ Koningskind

Ik denk dat je in je hoofd ook niet denkt van:'Oh Jezus doet zo, dan doe ik het ook zo'. Dat je zo probeert om op Hem te lijken. Want dan ga je idd gauw dingen uit jezelf doen. Het wordt anders als je in je relatie met God dingen uit liefde voor Hem gaat doen die hij ons heeft opgedragen. Bvb: Matt 6. Je gaat er plezier in vinden om God te gehoorzamen.
Het is niet jouw persoonlijke doel, maar God verandert jouwn hart wel als je bij Hem komt. Dat heb je zelf niet zo snel door, maar Hij vormt je wel naar Jezus beeld. Zo krijgen wel zometeen allemaal wandelende evenbeelden van Zijn Zoon hier op aarde ;)

@ Obey

Leuke vraag! Ik had het laatst met iemand hier ook al over. Ik zie leven in overvloed als een volmaakt leven waarin we Gods goedheid ten volle kunnen zien. Als de dief steelt, slacht en vernietigt dan doet God het tegenovergestelde: Hij geeft, voegt toe en maakt heel. In zijn goedheid geeft hij meer wat wij nodig hebben. Hij hersteld ons waar we beschadigd zijn, hij geneest ons (ex.15:25), hij zal ons ook rijkelijk voorzien in materie die we nodig hebben om te kunnen leven. Dat is echt een geweldig iets wat Jezus zegt :D

Reageer op deze blog


Verplicht maar verborgen



Poll

God heeft de aarde in 6 dagen gemaakt

Laatste reacties

Frustratie

Obey - gisteren om 14:08 heij mark, hier nog een link...

Genezing is Gods wil

Henk - gisteren om 1:02 al het kwade komt van satan en...

Verwachting

peregrino - 19-01 We zouden als christenen veel...

Bij God zijn

Mark Winkelaar - 19-01 Weet je toevallig waar dat...

Keuzes maken

mlin - 19-01 super!!

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

"));