Bijbelleeskaart

Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Geloven is een voorwaarde van wonderen

Door: Mark BoermanVrijdag, 11 mei 2007
Terug
Categorie: Algemeen, 10 keer gereageerd, 706 keer bekeken

Annuleren
De mensen die in het zendingswerk zitten maken vaak erg veel mee. Soms zijn de dingen die ze meemaken wonderen.
Ik vind het tof als ik zondagmorgen in de dienst zit en een zendeling vertelt zijn of haar verhalen. Ik geniet ervan als ik hoor wat ze allemaal met God meemaken.
Je mag dan niet jaloers zijn zegt de Bijbel, toch zou ik het ook graag zien in mijn leven.
Kleine of grote wonderen zouden van harte welkom zijn in mijn leven.
Maar nu is voor veel mensen de vraag of er ook wonderen kunnen gebeuren in hun leven.
Zijn zij niet te gewoon? Ziet God hun wel? Ik heb een te slechte relatie met God dus wonderen zijn uitgesloten.
Als iemand belijdt dat Jezus de Zoon van God is, blijft God in hem en blijft hij in God.
Wij hebben Gods liefde, die in ons is, leren kennen en vertrouwen daarop. God is liefde. Wie in de liefde blijft, blijft in God, en God blijft in hem.
Johannes 4: 15,16
We mogen weten dat God ons lief heeft op een heel andere manier dan wij soms God liefhebben. Hier staat ook dat God in hem blijft als hij Jezus als de Zoon van God belijdt.
Oké, God is dus in ons, dat mogen we leren uit deze tekst, maar waarom zien we zo weinig wonderen dan?
We moeten hem wel de ruimte geven! Net als de Heilige Geest. Als we hem uitnodigen in ons leven dan kunnen we hem alle ruimte geven maar ook helemaal verbannen tot een klein gedeelte in ons leven.
God is klaar om wonderen te gaan verrichten! Jij ook?

Groeten, Mark

Gerelateerd

  • Waar geloven we eigenlijk nog in?

  • Geloven

  • Leven vanuit geloof?

  • Weten of voelen?

  • Marcus 8:14-21

Reacties (10)

zondag 15 november 2009, 14:51Cindy
Ik denk dat er wel wonderen zijn in ieder geval kleine wondertjes.Ik heb zo kleine dingen die voor mij oh zo groot waren mogen ervaren.
Dit afgelopen jaar nog was ik heel zwaar depressief en ik zag het echt helemaal niet meer zitten en het ging zodanig mis dat ik helemaal in een roes naar het spoor ben gelopen,en er dus uiteindelijk ook daadwerkelijk overheen ging lopen en nog een heel stuk ook.Maar ik heb bescherming gehad want er is op dat moment geen trein aan komen denderen en toen ik bij een kruising kwam zag een ambulance broeder mij lopen en die is meteen op mij afgegaan en heeft me van het spoor afgehaald,net zo wij van het spoor afkwamen kwam achter ons de sneltrein doorgedenderd hoezo een wondertje dus.
Ik ben beschermd en mijn ouders is heel veel ellende bespaard gebleven.
maandag 16 november 2009, 05:49Jan Paul
Cin, Cin, hoeveel ben je God al verschuldigd? Heb je in de gaten dat de duivel je zoekt? Ik herken veel bij jou van mezelf. Wandel voorzichtig en blijf biddend in nauw contact God. En ook met ware christenen, dan ga je het redden.
maandag 16 november 2009, 08:49Cindy
Hoi Jan Paul,

Ik weet het niet ik ben al zolang depressief en zit al zolang in een neerwaardse spiraal.Hoe hard ik ook mijn best doe ik word steeds weer terug geworpen die put in.Terwijl ik eigenlijk qua karakter een positief iemand ben die altijd juist voor anderen klaar staat.Maar waarom het dan met mij zo mis gaat ik weet het niet,maar ik hou het zo niet lang meer vol lichamelijk ga ik achteruit en psychisch ga ik achteruit ik ben helemaal op momenteel.Ik hoop denk ik door nu met god bezig te zijn en me te bekeren op verlossing van het kwade,want ik ben bang van het kwade dat mij in zijn greep probeerd te houden die duivel die mij steeds bij mijn enkels pakt en de afgrond in sleurt terwijl ik zo positief in het leven probeer te staan.Overigens Jan Paul wat die alcohol betreft,ik drink maar zelden alcohol hoor zowel thuis als in een cafe(waar ik weinig kom)maar ik wil gewoon toch van die slechte eigenschap af.Ik reik zo vaak met mijn armen naar god en vraag dan god help me asltublieft,ik heb het in hele slechte tijden echt uitgeschreeuwd zo bang was ik.Ik heb me ook o zo alleen gevoeld afgesneden van god en het positieve in mij en het is dan een hele zware strijd om dan uit die diepe put te krabbelen en dat merk ik nu want ik ben nu helemaal op,ik kan niet meer ik hou dat steeds weer omhoog klimmen niet meer vol ik glijd zo hard onderuit echt ik heb hulp nodig ben zo bang.Nu zit ik met de tranen in mijn ogen te typen ik heb gods liefde en hulp nodig om van die duivel weg te komen.Ik snap ook niet waarom die duivel in mijn leven is,ik heb dus echt al van kinds af aan psychische problemen had als kind de grootste nachtmerries altijd en ben al van kinds af en erg angstig.Zag schimmen en andere dingen in mijn kamer werd bang gemaakt door iets wat ik de den noemde omdat ik die altijd de trap op hoorde denderen echt als kind was ik al zo bang en dat terwijl ik in engelen geloofde en in mijn fantasie wereldje een engel als onzichtbaar vriendje had mamma heeft mij enkele jaren geleden verteld dat ik het altijd over ene michael had en dingen vertelde waar pappa en mamma zich geen raad mee wisten en er zelfs een keer een pastor bij hebben gehaald.Mamma weet alleen niet meer waarom,wat ik dan allemaal zei en deed.Ik heb het gevoel dat er al iets sinds mijn geboorte bij mij is.En waarom ik weet het niet??
maandag 16 november 2009, 10:31Jan Paul
Hoi Cin, ook nu herken ik weer veel. Ook ik was een angstig kind en heb veel last gehad van nachtmerries. Nu nog maar heel zelden. En van spookachtige dingen die bij een bepaald stopcontact tussen de gordijnen zaten en een gezoem dat uit de kast kwam enz. Ook in de buitenmuur van ons huis zat een gat waar ik doodsbang voor was, een klein gat maar. Als kind dus allemaal. Nu denk ik: zo'n gat, dat is een holte, het woord voor hel is in het Duits Hölle, holte. Denk ook aan het holst van de nacht. Daarom ben ik ook tot het besef gekomen dat bij een nachtmerrie de deur naar de hel op een kier staat. Maar dan kun je wakker worden, je doet het licht aan en het is voorbij, maar als je stervende in de nachtmerrie terecht komt kun je niet meer wakker worden in het gewone bewuste. Dan gaat de deur wijd open, en je moet naar binnen, begrijp je? Tegelijk stoppen je inwendige klokken, je sterft immers, en dan? De eeuwigheid in de nachtmerrie. Maar vrees niet: de hel is overwonnen. Je Verlosser leeft. Hij ziet ons, Hij houdt van ons. Hij zoekt je nog veel harder dan de boze geest, die machteloos is tegenover Hem en tegenover Hem alleen.
Ik weet niet goed wat ik tegen je moet zeggen. Je bent door God naar deze site geleid. God is bezig met je redding. Dat er een ambulance op je weg kwam toen je langs het spoor liep is ook geen toeval. Zie dat heel goed in, dat God ook toen al bezig was met je redding. Doe zoiets dus nooit, echt nooit meer, want dan zou Zijne Majesteit kunnen denken: ze heeft Mijn redding blijkbaar niet gewaardeerd, laat haar dan nu maar gaan. Dit zeg ik tegen iedereen die een zelfmoordpoging overleefd heeft.
Die retraite, daar moet je zien contacten te leggen om er helemaal uit te komen. Dat is op dit moment je strohalm. Misschien heb je een religieuze roeping. Dat zou heel goed kunnen. Er zijn mensen die een dusdanige geestelijke conditie hebben, (ik reken mezelf daar ook toe) dat ze niet kunnen overleven zonder steeds met Jezus verbonden te zijn. Maar daar moet je in de loop van je leven achter komen en tot de tijd dat je stabiliseert in de Relatie met Hem gaat alles met ups en downs, vallen en opstaan. Maar dat blijft niet zo, het gaat een keer definitief beter. Vroeg of laat ben je uit de buurt van die put. Geloof dat! Ik raad je sterk aan om elke dag naar de mis te gaan om een hechte band met Hem te krijgen. Verhuis er desnoods voor, er zijn nog genoeg plaatsen waar elke dag een mis is. Goddank geloof je en eveneens Goddank zit je bij de ware godsdienst, (Jezus Messias) want anders zou je alsnog verloren kunnen lopen. Geef het in elk geval nooit op en besef ontzettend dat alle zelfmoordgedachten enz. van satan zijn. Roep Jezus onophoudelijk te hulp, de hele dag. Je moet geen enkele gedachte aan zelfmoord in je zelf toelaten, meteen afkappen, weg ermee, of je in de poep trapt en meteen je hele schoenen wegsmijt, zo. Dus ook niet denken over wat een goede manier zou zijn enz. Allemaal van satan. Je geestelijk niet laten bedonderen met gedachten als: je merkt er niets van als je het zo en zo doet. Er is geen beste manier. Daarom haat ik ook die nieuwe site van die NVVE-club met tips. Ik haat die hele club. Dank voor het leven, dank voor de kennis van Jezus, dank ook voor de moeilijkheden, want door de moeilijkheden heen word je naar de Overwinning gevoerd. De moeilijkheden zijn onderdeel van de weg naar het Leven die smal is. En vraag de gunst Hem te mogen navolgen, want een gunst is het, een gave, een genadegave. 'Heer, verleen mij als gunst om niet, U te mogen navolgen!Gewaardig U mij te verlenen een beetje op Uw Zoon te mogen gaan lijken'. Besef dat de weg smal is en dat er geen combinatie mogelijk is met dingen van de brede weg. Als je onder leiding van mensen uit de abdij zo handelt, vind je je bestemming in God. Je mag me ook best privé mailen, maar ik weet niet hoe dat werkt. Ik geef je toestemming mijn emailadres aan de Broeders te vragen en te krijgen. Sterkte, Jan Paul
dinsdag 25 januari, 22:49Sicco
God in opleiding gaat zich bemoeien met grotere zaken Ik ga mij bemoeien met leven en dood En ik had mazzel want bij ons in het dorp werd een klein jongetje doodgereden Een geluk bij een ongeluk dacht ik nog Het mannetje werd doodgereden door en vertegenwoordiger in tandenborstels die een afspraak had met de NOVIB voor een mammoet order van 300.000 tandenborstels per jaar voor Afrika Ik vond het ook een raar verhaal omdat je na het eten moet poetsen maar dat was zijn probleem niet Zijn probleem was dat hij een kofferbak met tandenborstels had en die moest die kwijt Dat was zijn probleem. En het aardige was, hij was een beetje laat voor zijn afspraak maar hij had gelukkig een lease auto dus hij hoefde niet echt op zijn snelheid te letten Hij keek op zijn horloge hij keek op zijn snelheidsmeter en het was natuurlijk verdomd belangrijk dat die afspraak doorging En hij rijden rijden rijden, rijden rijden rijden, rijden rijden rijden Hij keek op zijn horloge hij keek op zijn snelheidsmeter En rijden rijden rijden en wat doet die klootzak... Hij rijdt dat kind dood Dus voor die slordige rotcenten... Voor toch weer dat tering geld Rijdt hij op dat zebrapad, om op tijd op zijn afspraak te zijn. Dat kind aan flarden En op dat moment kwam ik langs en ik zag dat jongetje sterven En ik zit ontzettend simpel in elkaar En ik dacht God, laat een kind NIET sterven. Althans mijn God weigert dat te doen Mijn God heeft in elk geval de hersens en elk geval het gevoel om een kind niet te laten sterven ik zei tegen dat jongetje opstaan opstaan opstaan
het mannetje krabbelde overeind en het mannetje loopt weg

En voor wie mij niet gelooft, u was er niet bij De basis van elk geloof
woensdag 26 januari, 11:14chuck
Heel duidelijk.
De basis van elk geloof,dat geldt wederzijds.
Ik heb dit misschien al eerder gepost :

Geloof en religie moet je scheiden.
Schepping en Evolutie
Wetenschap en pseudo-wetenschap
Wonderen en Geen wonderen.
Onzichtbaar en Zichtbaar.
Geest en Vlees.

Niet dooreenwerpen,dat brengt verwarring.
En de Imitator lacht
woensdag 26 januari, 13:15Sicco
Geloof wordt toch geuit in religie???
woensdag 26 januari, 13:37Chuck
Het Woord,Schepping is Geloof.
Schepping is ''ongelofelijk''
Religie,Evolutie is Ongeloof.
Evolutie is ''gelofelijk''
woensdag 26 januari, 14:35Sicco
Zeg je nu dat je vindt dat mensen die naar de kerk gaan of andere religieuze dingen doen 'ongelovigen' zijn? (als het dáár over gaat dan)
woensdag 26 januari, 16:04Chuck
Ik kan niet in harten van mensen kijken.
Mensen kunnen ook onder wet leven.
Natuurlijk is dat mooi.
Onder de wet uit liefde of uit wereldse liefde ,is niet hetzelfde.
Ik hoop dat je mij kunt begrijpen.

Reageer op deze blog





Laatste reacties

Onze dominee rijdt in een BMW

Mark Winkelaar - 26-01 Leuke discussie. Als je...

Geloven is een voorwaarde van wonderen

Chuck - 26-01 Ik kan niet in harten van...

Geven

chuck - 24-01 Wijze woorden...

Waarheid

Marijke - 19-01 Interessant onderwerp. Ik kwam...

Hardop bidden

Jan - 18-01 In de voorgaande reacties wordt...

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

MotivoMain Media
"));