Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Geef je rechten op!

Door: Rob GiesbersWoensdag, 28 juli
Terug
Categorie: Algemeen, 52 keer gereageerd, 334 keer bekeken

Annuleren

Allereerst wil ik vertellen dat ik blij ben weer terug te zijn op Gebedsbroeders.nl! Ik heb een geweldige Discipelschap Training School achter de rug van Jeugd Met Een Opdracht.

Matt:16:24-26: Then said Jesus unto his disciples, If any man will come after me, let him deny himself, and take up his cross, and follow me. For whosoever will save his life shall lose it: and whosoever will lose his life for my sake shall find it. KJV

“Jezus gaf Zijn rechten op. Hij had recht op heerlijkheid, Hij had recht op goddelijke rijkdom, Hij had het recht om in de hemel te blijven, Hij was de Zoon van God. Hij was er toen God sprak en de hele kosmos ontstond. Jezus, heeft het gezien, Hij was erbij. Hij had alles en Hij gaf het op. Hij had de gestalte Gods en Hij liet het los, Hij nam de gestalte van een dienstknecht aan. Hij werd mens, Hij verloor Zijn huis, Hij verloor Zijn vader en moeder, Hij verloor Zijn leven, alles, opdat wij leven zouden hebben. Hij gaf Zijn rechten op en veroverde de wereld”. * Geschreven door Floyd McClung

Een paar weken geleden sprak iemand over het opgeven van rechten… Ik werd er aan het denken door gezet. Welk rechten heb ik me toegeëigend? Waar houd ik nog aan vast en waarin heb ik moeite om mijn leven te verliezen.. en mijn leven volledig aan God te geven. Ik wil je aanmoedigen daar zelf ook eens over na te denken! Ik moest bepaalde rechten die ik had toegeëigend terug aan God geven. Ik verzeker je, juist door je rechten op te geven, zul je alles ontvangen wat je nodig hebt.

Zoek liever eerst het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid, dan zullen al die andere dingen je erbij gegeven worden. Maak je dus geen zorgen voor de dag van morgen, want de dag van morgen zorgt wel voor zichzelf. Matteüs 6: 33-34

Zoek het koninkrijk van God. Vertrouw op Hem, stop met het toe-eigenen van rechten en vertrouw niet op je eigen zekerheden (inzicht). Het hebben van rechten is niet per definitie iets verkeerds, toch is het belangrijk je rechten in nederigheid eerst aan God terug te geven. Hij zal je vervolgens geven wat je nodig hebt.

Rechten die ik terug aan God moest geven tijdens mijn zendingstrip in Indonesië waren:

  1. Het recht om mijn leiders te bekritiseren en/ of te veroordelen.
  2. Het recht om mensen op waarde te schatten.
  3. Het recht op excuses van anderen.
  4. Het recht op vrije tijd.
  5. Recht om gelijk te hebben.
  6. Recht om op ieder moment van de dag mijn mail te checken.
  7. Recht om naar mijn mp3-speler te luisteren in het openbaar vervoer.

Het opgeven van rechten zal je bevrijden van datgene waar je zo (onbewust) zo hard aan vasthoudt. De rechten die je hierboven ziet staan heb ik gedeeld met mijn teamleiders en teamgenoten. Ik had hen vervolgens gevraagd om vergeving. De waarheid maakt vrij!

Ik wil je aanmoedigen komende week het onderwerp ‘het opgeven van rechten’ mee te nemen in je stille tijd met God. Vraag God welke rechten jij moet opgeven en probeer te luisteren naar de fluisteringen van de Heilige Geest. Pak pen en papier en schrijf de rechten op die in je gedachten komen.

Succes! Groetjes Rob

Gerelateerd

  • Wat betekent het om gerechtvaardigd te zijn?

  • Gerechtigheid

  • God’s gerechtigheid

  • Nederigheid nog van deze tijd?

  • Beloftes naar rechtvaardigen

Reacties (52)

Reacties 21 - 40 van 52
  • <
  • 1
  • 2
  • 3
  • >
zondag 1 augustus, 11:00anoniem
Nee hoor enkel alleen jij mag alles de rest heeft alles verkeerd ga steeds meer denken dat je Jehovahs Getuigen ben .
zondag 1 augustus, 12:34David
@Nodoubt
Betekent dit dat je je van alles moet weerhouden dat niet in de Bijbel staat? Dus moderne evangelisatiemethoden, zoals via het internet, zouden ook niet moeten worden ondernomen, omdat Jezus het ook niet via het internet deed?
zondag 1 augustus, 14:00Nodoubt
Beste David,

De vraag is niet: mag je internet wel of niet gebruiken?
Maar de vraag is: hoe gebruik je het dan voor evangelisatie?

Doe je recht aan Gods woord en zeg je waar het op staat of geef je elke bezoeker aan je site een gratis coupon die in te wisselen is voor een leven waarin God jou gelukkig gaat maken zodra je je hand omhoog steekt en op de uitnodiging van een of andere wolf in schaapskleren naar voren komt in een kerk en 'je leven aan Jezus geeft', 'Hem in je hart laat komen'. etc. Dus valse tradities, verzinsels van mensen en niet wat de Bijbel leert dat we moeten doen.

Heb je wat aan dit antwoord?
En wat is jouw overtuiging aangaande evangelisatie en de Bijbel?

Gr,
Nodoubt
zondag 1 augustus, 20:54Anoniem
Alsjeblieft, kan iemand die Nodoubt van het forum afhalen? Hij verprutst de site, onze denkwereld en jullie bezoekcijfers.
zondag 1 augustus, 22:05Mark Boerman
Hey Anoniem,

Jammer vind ik het wel dat je zo negatief praat over andere bezoekers. Ik zie daarbij geen reden om Nodoubt van deze website af te halen (het is geen forum)... Als je daar problemen mee hebt dan kan je ons dit altijd via de mail laten weten....

Groeten, Mark Boerman
zondag 1 augustus, 22:32anoniem
Hallo Mark,
Sorry hoor maar je leest zijn berichten toch ook?
en je ziet toch ook wel hoe hij het op de man af speelt?
Of is het een bekende van je dat je hem hier laat zou zomaar kunnen he. Ik ben het eens met de ander Anoniem. Het is echter niet meer een ander iets willen bij brengen maar opleggen in de strot douwen zou ik zeggen. Doen Jehovahs Getuigen ook en die praten ook alleen maar over de doop dat dat de enige weg naar redding is. Terwijl wij wel beter weten wat de redding is snapje. Het is jullie site met alle respect maar als je eens ziet hoe de onderling gesprekken gaan met hem haalt het niet het beste uit je.
zondag 1 augustus, 23:00Mark Boerman
anoniem,

En dan maar zomaar verwijderen? Ik snap je punt niet... Dat iemand anders is, wil niet automatisch zeggen dat het automatisch het verkeerde in je naar boven brengt, toch? Misschien zegt dit wel meer over jou dan over Nodoubt..... Zou je daar eens over willen nadenken?

Bedankt!

Groeten, Mark Boerman
zondag 1 augustus, 23:09Nodoubt
Tjonge jonge jonge zeg!

Gabrielle... anoniem... hoe je ook bekend wil staan. Ik ben GEEN JEVOVAH GETUIGE! Zo. Kun je nu weer rustig slapen?

Ik ben een JEZUS CHRISTUS GETUIGE. En ik getuig van de waarheid van Zijn woord in Handelingen 2:38:

"38 Petrus antwoordde: 'Keer u af van uw huidige leven en laat u dopen onder aanroeping van Jezus Christus om vergeving te krijgen voor uw zonden. Dan zal de heilige Geest u geschonken worden, " Hand. 2:38

En als de Jevoha's dit ook zeggen dan doen ze tenminste nog iets goeds wat mij betreft.


http://www.xs4all.nl/~mapper/docs/Mis_Het_Niet.pdf
zondag 1 augustus, 23:12Nodoubt
JEHOVAH moest het zijn. Zie je, ik kan het geeneens goed spellen!
zondag 1 augustus, 23:22anoniem
Je wil dus beweren wanneer iemand zijn wil wil opleggen en zegt in zijn vorige bericht er geen waarheid is in anderen hun verhaal, het gewoon heel gezellig bedoeld is? En dus maar aan een ander moet liggen en hij dus volgens jou vrij komt. Vreemd manier van dingen bekijken als je het mij vraagt. Zo kan iedereen maar wat zeggen want de ander heeft het toch gedaan, je kijkt dus echt eenrichting op en niet naar hoe het verloopt en hoe anderen reageren op zo&acute;n persoon. Hoe de samenkomst is omtrend 1 persoon hoe 1 persoon dus zoveel niet leuke reacties terug krijgt op wat hij post, dan vindt je het nog steeds dat hij vrij gepleit moet worden. Dan is het toch een kwestie wat je oogst zal je zaaien. Het zal hierom denk snel zijn dat de meeste afhaken om nog te posten omdat bij elke post een ieder de mond gelijk gesnoerd wordt door hem, het zo alleen maar een slagveld zal zijn waarin dus het slechte enkel nog naar boven komt. Haat is het juiste woord !!
zondag 1 augustus, 23:24anoniem
Als je het over de Duivel heb.
maandag 2 augustus, 01:51Peter-Sigmond
Het is toch wel erg jammer dat vaak waar we elkaar proberen te helpen, verdieping proberen te brengen, elkaar verder proberen te helpen in geloof de posts dan vaak een twist ontstaat als we niet dezelfde zienswijze hebben als No doubt.

@ Mark ik snap je opmerking, jullie willen de site open houden.
houden jullie het niet tegen andere bezoekers als ze dan personen maar gaan negeren, of als er op andere manieren een andere twist gaat ontstaan.

Veeltallig zijn de kussen van de vijand en gezegend zijn de wonden geslagen door een VRIEND.
wellicht is het goed na te denken of het aan iemand bedoeld is om de wonden te slaan.

Wanneer iemand achter een leerstelling staat en een ander ook, en ze zijn beiden ervan overtuigd dat ze het bij het rechte eind hebben, dan blijft er niks anders over dan een twist van mensen. die de Bijbel misbruiken. Wellicht is het goed om na te denken dat wij mensen andere mensen niet kunnen veranderen, alleen de Heilige Geest overtuigd van zonde, en veranderd ons.
Is het dan niet beter om een broeder/zuster te helpen met die tocht, ze aan de hand te nemen en te begeleiden. Christus nam zijn Discipelen 3 jaar lang mee op sleeptouw, en zelfs dan waren ze nog niet overal van overtuigd. Het is o zo makkelijk om op een afstand van achter een pc te zitten en af te geven op de groeperingen/leerstromen etc etc waar je het niet mee eens bent. maar om iemand aan de hand te nemen en hem dienstig te willen zijn das andere koek........

Bij de twist tussen Paulus en Barnabas zie je toch ook niet dat ze elkaar "nepchristenen" noemden.
maandag 2 augustus, 01:57Peter-Sigmond
Staat er ook niet in 1 Kor. 4 dat we pas mogen oordelen als de tijd des Heren is aangebroken.....


een waarschuwing voor hoogmoed en de verwijzing dat God de enige is die een oordeel velt.
Deut. 32:35 Goed zegt daar MIJ komt de wraak toe.
maandag 2 augustus, 08:04Nodoubt
Als je dat echt vind moet je niet oordelen over mij jij dubbelhartige blinde.
maandag 2 augustus, 09:12Peter-Sigmond
Precies die reaktie, kijk nu eens naar je woordkeuze. Zet je hier deuren mee open om met mij in gesprek te gaan om uberhaupt verder te kunnen komen. Je graaft je telkens in met schuttaal en vind het dan vervolgens gek dat er hier op deze site zijn die jou liever zien vertrekken.....

Als ik in jou mening jou als persoon geoordeelt hebt, dan vraag ik vergeving.
Hetgeen ik echter altijd voorop heb gehad is dat je jezelf afschilderd als de enige echte christen, en veel anderen hier niet.
Dat gaf ( en zo heb ik het ook genoemd) bij mij een "beeld" (gelijkenis) op van de farizeer en de tollenaar.

Het blijkt maar weer dat de communicatie met jou maar 1 richting op kan/mag werken.
maandag 2 augustus, 09:14Peter-Sigmond
Dit is wat mij betreft het laatste wat ik erover zeg, Ik dacht net wat een voorbeeld zijn wij toch.... blergh. Jij mag uitten wat je wilt, ik vergeef het je op voorhand.
maandag 2 augustus, 10:18Nodoubt
@Peter-Sigmond,

IK zit niet op jouw vergeving te wachten dubbelhartige. Jij vind het naar dat ik je zo noem maar ziet er geen enkel probleem in om mij als Farizeeer af te schilderen. HOE DUBBELHARTIG KUN JE ZIJN KEREL? Doe wat je predikt. Als jij vind dat je niet mag oordelen en schelden, moet je dat ZELF niet doen. Hoe moeilijk is dat om te begrijpen? Wake up.


@Iedereen met ogen om te zien en oren om te horen

Een stukje uitleg over 1 Kor. 4

Om dit goed te kunnen begrijpen moeten we ook 1 Kor. 3 lezen.
Dit gaat over verdeeldheid in de gemeente tussen mensen die nog niet genoeg gegroeid zijn in de kennis en genade van Jezus Christus. Ze zijn nog te vleselijk in hun gedachten. Zo roept de 1: ik ben van Paulus en de ander: ik ben van Apollos.

Paulus legt vervolgens uit dat ze allen dienaren van Christus zijn die samenwerken voor Zijn doel. En na een heel verhaal zegt hij in hoofdstuk 4:

"4 Ik ben me weliswaar van geen kwaad bewust, maar dat betekent niet dat mij niets ten laste kan worden gelegd. Het is de Heer die over mij oordeelt. 5 Houd dus op te oordelen en wacht de tijd af dat de Heer komt, omdat hij het is die aan het licht zal brengen wat in het duister verborgen is en zal onthullen wat de mensen heimelijk beweegt. En dan zal God het zijn die ieder de lof geeft die hem toekomt. "

Het is dus duidelijk op WAT VOOR SOORT OORDELEN Paulus doelt.

En even later zegt hij:

"18 Sommigen van u doen alsof ze heel wat zijn, omdat ze denken dat ik toch niet kom. 19 Maar ik zal spoedig naar u toe komen, indien de Heer het wil, en dan zal ik wel te weten komen of die opscheppers het bij woorden laten of dat ze werkelijk kracht bezitten. 20 Want het koninkrijk van God bestaat niet uit woorden, maar uit kracht. 21 Dus wat wilt u? Moet ik met de stok naar u toe komen, of liefdevol en zachtmoedig? "

Paulus is bereid om met kracht het ware evangelie te verkondigen en de mensen die niet willen leren te bestraffen. Is dat een oordeel over die mensen of niet? En dus voordat Jezus Christus terugkomt. Dat mag duidelijk zijn.

Diegenen die samen met Paulus het ware evangelie verkondigen, daar zegt Paulus van: niet onnodig gaan twisten en oordelen, we zijn allemaal broeders in Christus. Maar over mensen die een HEEL ANDER EVANGELIE brengen spreekt Paulus heel ANDERE WOORDEN.

Gal 1 bijv:

"6 Het verbaast me dat u zich zo snel hebt afgewend van hem die u door de genade van Christus heeft geroepen en dat u zich tot een ander evangelie hebt gekeerd. 7 Er is geen ander evangelie, er zijn alleen maar mensen die u in verwarring brengen en het evangelie van Christus willen verdraaien. 8 Wanneer iemand u iets verkondigt dat in strijd is met wat ik u verkondigd heb, al was ik het zelf of een engel uit de hemel - vervloekt is hij! 9 Ik heb het al eerder gezegd en zeg het nu opnieuw: wanneer iemand u iets verkondigt dat in strijd is met wat u hebt ontvangen - vervloekt is hij! 10 Probeer ik nu mensen te overtuigen of God? Probeer ik soms mensen te behagen? Als ik dat nog altijd zou doen, zou ik geen dienaar van Christus zijn. "

Paulus vervloekt deze valse leraren. En niet alleen in dit gedeelte in Gal 1.


Stop met het verkrachten van Gods woorden. Bekeer je hiervan zolang het nog kan of ga te maken krijgen met Gods oordeel en vloek over je leven.

" 12 Komt, kinderen, luistert naar mij,
ik zal u de vreze des HEREN leren. "

Geloof het. VREES GOD. Wees bang voor Gods oordeel i.p.v. zo onverstandig van alles te roepen over zaken waar je geen verstand van hebt.

"15 Bedenk dat het geduld dat de Heer met ons heeft, onze redding is. In deze geest heeft ook onze geliefde broeder Paulus u geschreven met de hem verleende wijsheid. 16 Hetzelfde doet hij in alle brieven waarin hij hierover spreekt. Daarin komt het een en ander voor dat moeilijk is, en waarvan de betekenis door onwetende en onstandvastige mensen tot hun eigen verderf wordt verdraaid; hetzelfde doen zij trouwens met de overige geschriften. 17 Geliefden, u bent dus gewaarschuwd. Pas op dat u zich niet laat meeslepen op de dwaalwegen van die goddelozen; geef uw standpunt niet prijs. 18 Groei in de genade en de kennis van onze Heer en redder Jezus Christus. Hem zij de eer, nu en in eeuwigheid. Amen. " 2 Petr. 4
maandag 2 augustus, 10:30Peter-Sigmond
" Een broeder of zuster is iemand die de wil van God zoekt, de waarheid wil volgen. Een persoon die dus niet ontzettend kwaad wordt als iemand het licht v.d. Bijbel laat schijnen.

I.p.v. daarvan worden ze erg kwaad en onredelijk en gaan ze van allerlei ondoordachte zaken roepen over mijn persoontje terwijl ze tegelijkertijd beweren dat ik het juist ben die zo ondoordacht op de man speel uit onzuivere motieven."

Jammer dat je jezelf niet door je eigen bril ziet.....
maandag 2 augustus, 10:31Peter-Sigmond
" Een broeder of zuster is iemand die de wil van God zoekt, de waarheid wil volgen. Een persoon die dus niet ontzettend kwaad wordt als iemand het licht v.d. Bijbel laat schijnen.

I.p.v. daarvan worden ze erg kwaad en onredelijk en gaan ze van allerlei ondoordachte zaken roepen over mijn persoontje terwijl ze tegelijkertijd beweren dat ik het juist ben die zo ondoordacht op de man speel uit onzuivere motieven."

Jammer dat je jezelf niet door je eigen bril ziet.....
maandag 2 augustus, 10:46anoniem
Inderdaad Peter
Reacties 21 - 40 van 52
  • <
  • 1
  • 2
  • 3
  • >

Reageer op deze blog





Laatste reacties

De scheidingslijn

Lisse - vandaag, 5 uur geleden Vanmorgen in de dienst heb ik...

Ongelovige en gelovige bij elkaar?

anita - gisteren om 19:48 Beste Chuck, fijn dat je nog...

De eeuwige discussie: Schepping - evolutie

Chuck - 14-08 7 redenen voor GELOOF in een...

Stelling week 45

Nodoubt - 14-08 Hey Marjolein, Die discussie...

Zelfbevrediging oké?

Marjolein - 13-08 ik snap je honden-story wel...

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

"));