Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Evangeliserende- PowerPoints

Door: Victor DuponDonderdag, 24 januari 2008
Terug
Categorie: Algemeen, 4 keer gereageerd, 952 keer bekeken

Blog doorsturen

Annuleren

Gister kreeg ik een mailtje binnen met daarin een Power Point presentatie(PP). De PP ging over het feit dat de mensen ermee zelf mee instemmen dat God weinig toegelaten word in de maatschappij. Ik citeer wat dia’s van de PP, zodat je begrijpt waar ik over praat:

 

“In verband met de recente gebeurtenissen; terroristische aanslagen, moord partijen in scholen, oorlogen enz. denk ik dat alles begon bij Madeleine Murray O’Hare, die een klacht indiende en eiste dat er in de scholen niet meer gebeden werd, hebben we JA gezegd.”

 

“Daarna heeft een ander gezegd dat we de Bijbel op school niet meer zouden mogen lezen. Diezelfde Bijbel onderwijst ( Gij zult niet doden, noch stelen, heb je zelf lief etc.) en wij hebben JA gezegd.”

 

De conclusie: “Het is eigenaardig vast te stellen hoe gemakkelijk het voor mensen is om God weg te gooien om zich daarna af te vragen waarom hun wereld een hel wordt of hoe gemakkelijk we aannemen wat in de kranten verschijnt, maar alles wat de Bijbel zegt in twijfel trekken.”

 

Dit onderwerp werd uitgebreid aangekaart in de PP. Maar er werd bovenal nadruk gelegd om de PP door te sturen naar iedereen. Persoonlijk houd ik niet echt van die druk. “Waarschijnlijk zul je deze mail niet aan je contact personen sturen[...]wat ze wel niet van jou zullen denken? Het is eigenaardig dat we meer begaan zijn met wat mensen over ons denken, dan wat God van ons denkt…”  Ook deze zinnen komen vaak in dat soort PP’s voor.

 

Mijn gedachtegang hierbij is: Moet ik mezelf bewijzen tegenover God of anderen door deze mail te door te sturen? Hierbij word bij mij ook de gedachte gecreëerd dat een PP een groter verschil zou maken in mijn omgeving dan een oprechte, nederige (christelijke) levensstijl.  Als jij je klasgenoten zo’n mail stuurt, hoeveel des te meer letten zij niet op je fouten en zullen God gelijk verwerpen? Daarom denk ik dat het niet tactisch is om ondoordacht een dergelijke PP naar iedereen te sturen. Als het goed is zullen mensen aan jou kunnen zien dat je Christen bent doordat je bijvoorbeeld nederig, geduldig, liefdevol bent en naar redenen vragen waarom je zo bent.  

(lees 1 Petrus 3: 15-17)

 

Citaat Augustinus:”Predik het evangelie aan de hele wereld en gebruik, indien nodig, woorden”

 

Let daarom wel op wat je zegt, en doorstuurt. Echt te gek als je vrijmoedig evangeliseert, denk er dan wel aan dat je een grote verantwoordelijkheid hebt. Daarom stuur ik dergelijke PP’s niet ondoordacht door.

 

Hieronder een gebed uit een gezang wat bij mijn visie aansluit:

“Leer ons, Heer, vrijmoedig spreken over uw verlossend werk. Geef dat niet die woorden breken op de daden van uw kerk”

 

Hoe denk jij over evangeliserende-Power Points? Wat doe jij met ermee? Denk je wel goed na voordat je zoiets doorstuurt?

 

Groeten Victor

Gerelateerd

  • Een korte maar krachtige boodschap

  • Laatste woorden...

  • Mijn getuigenis (1)

  • Jouw getuigenis heeft kracht!

  • Kort getuigenis

Reacties (4)

donderdag 24 januari 2008, 12:32Rudy Kinds
Ik ken die evangeliserende PP's ook. En ik moet zeggen dat ik een aantal die met tijd en wijlen de ronde doen, steeds flauwer ga vinden. Maar ik kan me ook voorstellen dat die pp's een persoon tot nadenken kunnen aanzetten. Als een persoon met vragen bij mij komt, zal ik zeker met die persoon de betreffende PP bekijken en samen naar de mogelijke betekenis gaan zoeken. Maar voor de rest......... Als ik sommige van die dingen mag geloven word ik een keer of honderd per dag die hel in gegooid en wordt het vuur tot op maximale temperatuur opgestookt; ik lach daar maar om ;-)

Groetjes!!
donderdag 24 januari 2008, 15:34Victor
He Rudy,
Ik moest wel even lachen om deze zin uitspraak van je: Als ik sommige van die dingen mag geloven word ik een keer of honderd per dag die hel in gegooid en wordt het vuur tot op maximale temperatuur opgestookt; ik lach daar maar om ;-)" Al moet ik zeggen dat ik nog niet zulke PP's heb gehad;)

Zelf vind ik de mensen die zulke dingen schrijven (niet alle) niet altijd wijs in hun taalgebruik en uitspraken.

Groeten Victor
donderdag 24 januari 2008, 16:41Minke
Sommige PP's zetten me zeker wel aan het denken, maar over het algemeen heb ik gewoon per definitie een hekel aan die dingen die je door móet sturen wnt anders.... -vul maar in-
Sommige hebben echt wel een goede boodschap, maar door dat doorstuurpraatje er achteraan kies ik er altijd voo rom ze niet door te sturen, gewoon omdat ik alleen dingen door stuur waar ik het vólledig mee eens ben, dus de PP kan nog zo mooi zijn, maar die laatste pagina die mag er meestal wel afgeknipt worden :)
donderdag 24 januari 2008, 19:29Victor
Hey Minke,

Klopt, die laatste pagina's zijn het meestal. Ik vind sommige overdenkingen ook heel goed. Maar die doorstuur plicht idd, want anders..

Reageer op deze blog


Verplicht maar verborgen



Poll

God heeft de aarde in 6 dagen gemaakt

Laatste reacties

Frustratie

Obey - gisteren om 14:08 heij mark, hier nog een link...

Genezing is Gods wil

Henk - gisteren om 1:02 al het kwade komt van satan en...

Verwachting

peregrino - 19-01 We zouden als christenen veel...

Bij God zijn

Mark Winkelaar - 19-01 Weet je toevallig waar dat...

Keuzes maken

mlin - 19-01 super!!

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

"));