Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Één van mijn dromen!

Door: Victor DuponWoensdag, 15 april 2009
Terug
Categorie: Algemeen, 3 keer gereageerd, 382 keer bekeken

Annuleren

Heb jij weleens gedacht hoe mooi het zou zijn als elke christen een bijdrage zou leveren aan de maatschappij in welke vorm dan ook? Een tijd geleden kreeg ik samen met een vriend een groot verlangen om mensen praktische hulp aan te bieden: oppassen, de tuin aanpakken, auto’s wassen, schoonmaken, boodschappen doen, zieken bezoeken etc. Om gewoon behulpzaam te zijn en zoiets te betekenen in de maatschappij. Al gauw droomde ik van een leger van vrijwilligers die zich één keer per maand in groepen samen inzetten in wat voor vorm van praktische hulp dan ook. Jongeren, studenten, volwassenen, ouderen. Deze droom is gebaseerd op mattheüs 25:31-46

Want hoe gaaf is het dat iemand die zeer moeilijk te been is weer een prachtig schoon huisje heeft, die al 1 jaar niet meer schoongemaakt is? Ik geloof in hemel op aarde als de kerk praktisch bezig gaat. Gelukkig zijn dat veel kerken al.
 
Al gauw kwamen we op het spoort van Stichting Present (www.stichtingpresent.nl).
‘Present droomt van het op gang brengen van een maatschappelijke beweging, gemotiveerd vanuit een christelijke visie. Een maatschappelijke beweging van mensen die omzien en zorg dragen voor elkaar vanzelfsprekend vinden’.
 
Stichting Present heeft eigenlijk dezelfde droom als ons, en ongetwijfeld met velen anderen in Nederland en de rest van de wereld. Vrijwilligers kunnen zich als groep aanmelden om zo uitgezonden te worden door Stichting Present. Als bemiddelingsbureau tussen hulpzoekenden en hulp aanbieders weet de stichting altijd waar er hulp nodig is in de lokale omgeving en welke vaardigheden daarvoor nodig zijn. De taak die jij met je groep gaat uitvoeren hangt af van de mogelijkheden, kwaliteiten en voorkeur van de groep.
 
Als jij dit leest en je bent helemaal enthousiast, kijk dan even op www.stichtingpresent.nl. In vele grote steden zijn al werkgroepen actief. Het is trouwens ook leuk dit samen met je jeugdgroep van de kerk te doen. Wij zelf gaan in september aan de slag! Wanneer je dit van plan bent zou ik het tof vinden als je een bericht achterlaat.
 
‘[…]Ik verzeker jullie: alles wat jullie gedaan hebben voor één van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor mij gedaan’ (Mattheüs 25:40)
 
Met vriendelijke groet,
 
Victor Dupon

Gerelateerd

  • Waarom ga jij naar de kerk?

  • Speeddaten in de kerk?!

  • Vele kerken, één God

  • Uitstellen of in actie komen?

  • Ben jij een kerkganger of een discipel?

Reacties (3)

woensdag 15 april 2009, 13:58Tineke
Leuk zeg! Wij gaan binnenkort met stichting Present een activiteit doen op een woonzorgboederij.
woensdag 15 april 2009, 22:24Victor
Hee Tineke,

Dat is inderdaad heel leuk! Ook in ZWolle aan de slag? Met vrienden aan de slag?
donderdag 16 april 2009, 01:27Pieter
Hoi Victor,

goede tip, ik heb me net aangemeld. Mattheus 25 is een geweldig hoofdstuk.
Er schoot me nog een mooie gebedsverhoring te binnen, die ik hier nog niet heb vermeld/verteld. Ik bad een keer ´s middags of God me wilde helpen om contact te maken met de buren. Er klonk werkelijk een enorm geraas boven mijn huis. Iedereen naar buiten, ik ook, vloog er een Chinook plusminus 25 meter boven het huis. Dat was een mooie gelegenheid.

Reageer op deze blog





Laatste reacties

God’s gerechtigheid

Mark Winkelaar - 25-06 Goede overdenking en zeker waar...

Zegen en vloek(2)

Nodoubt - 25-06 Hoi, wat zeggen ze bij die...

En dan nu de praktijk

Nodoubt - 25-06 Mark, toch zegt Gods woord zelf...

Zou je zendeling willen worden?

Jacqueline - 24-06 Hoi Rineke, Als het de...

Kinderdoop VS Volwassendoop

Nodoubt - 24-06 Het is trouwens een enorm goed...

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

"));