Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Demonie en Bevrijding

Door: Jarik SpoelmanVrijdag, 28 december 2007
Terug
Categorie: Algemeen, 1 keer gereageerd, 4107 keer bekeken

Annuleren

 

Volgens Efeziërs 6:12 is onze strijd gericht tegen de heersers en machthebbers van de duisternis. Zij die zich bewegen in andere sferen/dimensies dan wij kunnen waarnemen. Soms zie je in je leven of dat van anderen de duisternis plotseling in je blikveld verschijnen. Zaak is dan te weten waar je aan toe bent en hoe je daarvan af komt. Vandaar deze post.

In Efeziërs 4:27 staat: geef de duivel geen kans. Je kunt hieraan toevoegen ‘jou te beïnvloeden’. Op het moment dat je je inlaat met praktijken van de duisternis (Galaten 5:19-21), bevindt je je op het territorium van de duivel en geef je hem daarmee recht jou te beïnvloeden.

Hoeveel recht je hem geeft, hangt af van hoever je je op zijn territorium bevindt. Iemand die diep in de hekserij heeft gezeten, zal daarvan meer schadelijke invloed ondervinden dan iemand die alleen een snoepje gestolen heeft. Die schade is bijvoorbeeld ziekte, demonische invloed, verslaving, psychische problemen, etc… en afhankelijk van in hoeverre iemand in de duistere ‘zooi’ heeft gezeten.
In de evangeliën zijn tal van voorbeelden te vinden van mensen die (via ziekte, handicaps of psychische problemen) last hadden van demonische invloeden. Zij werden bevrijdt doordat er Iemand was die Gods licht op hen liet schijnen en macht en gezag had over die geesten.

 
Hoe kom je hiervan vrij? Door Gods licht in de duisternis te laten schijnen. De duisternis zal dan moeten wijken. Dit doe je door jouw duistere praktijken in het licht te brengen: alles weg te doen wat er mee te maken heeft, ze uit te spreken voor God en anderen en er vergeving voor te vragen.

1 Johannes 1:9
Belijden we onze zonden, dan zal Hij, die trouw en rechtvaardig is, ons onze zonden vergeven en ons reinigen van alle kwaad.

Vervolgens zullen er volwassen gelovigen moeten zijn die in de autoriteit moeten gaan staan die ze van Jezus hebben gekregen. Zij zullen die demonen weg sturen en ze gebieden nooit meer terug te komen.

We beseffen dat dit een heftig onderwerp is en dat er nog veel meer over valt te zeggen. Als je (persoonlijke) vragen hebt, willen we je graag doorverwijzen naar info[at]gebedsbroeders.nl

Zegen, Jarik

Gerelateerd

  • Een angstig moment!

  • Moe van de strijd?

  • Een angstig moment! (2)

  • Bijbelteksten memoriseren

  • Geestelijke strijd heeft een reden

Reacties (1)

maandag 5 januari 2009, 17:01Kees
Beste Jarik,

Ik bewonder je moed om dit onderwerp zo op tafel te gooien.

Zonden brengen ons in de macht van de duisternis, de belijdenis van onze zonden brengt ons weer in het Licht van God.

Je verleden, maar ook soms wat er in je voorgeslacht is gebeurd zorgt dat satan bepaalde claims heeft op je. Sommige kun je zelf door het gebed en de verwerping van die claims verbreken en bij andere heb je hulp nodig van een goed pastor/pastoraatsgroep etc. die voor jou het gebed der bevrijding zal doen.

God is een God die wil dat we vrij worden, en in vrijheid leven. En ik wil iedereen die denkt dat er gebondenheid in zijn/haar leven is oproepen om hulp te zoeken, en 2009 een jaar te maken van vrijheid en leven in Christus.

Reageer op deze blog





Poll

"Jezus houdt van je en heeft een mooi plan met je leven" is de boodschap die de volgelingen van Jezus moesten verkondigen.

Laatste reacties

Homofilie, een lastig onderwerp?

Ruben Grootveld - vandaag, 39 minuten geleden @ Sicco Ja Sicco, het lijkt...

Moord of Liefde?

Hannah - gisteren om 17:47 Ik ben mij ervan bewust dat...

Hmmm, is het nu gisteren of morgen?

Jan Paul - gisteren om 5:54 Goede morgen Mark, inderdaad...

Het al ontvangen hebben?

Jan Paul - 03-06 Ja, bidden is misschien wel...

Wat is liefde?

Nodoubt - 02-06 Hij heeft zijn naam veranderd...

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

"));