Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

De eeuwige discussie: Schepping - evolutie

Door: Mark WinkelaarVrijdag, 13 februari 2009
Terug
Categorie: Algemeen, 102 keer gereageerd, 3620 keer bekeken

Annuleren

Misschien toch eens tijd om even iets te schrijven over schepping en evolutie, een erg hot item de laatste tijd, schijnt. Ook door dat akkefietje met Andries Knevel van vorige week, het blijft een eeuwige discussie. Ik heb naar het elfde uur gekeken en ook naar een ander programma waarin ze Andries interviewden. In het elfde uur zat Andries met een atheïstische evolutionist (Bas Haring), een creationist (Tom zoutewelle) en een gelovige evolutionist (Cees Dekker) rond de tafel, allen goed opgeleid. Dat werd een best leuk half uurtje. Veel vragen werden

beantwoord. Eentje vond ik wel opvallend. Cees Dekker vroeg aan de Tom of hij nog zou geloven als evolutie zou worden bewezen. ‘Nee’ was het antwoord. Dat gaf voor mij wel even aan hoe gevoelig dit onderwerp ligt. Ik vond het wel jammer dat er niet gevraagd werd waarom de mannen zo overtuigd waren van hun gelijk. Ook kreeg je niet te horen waarom Knevel in één keer had besloten om in evolutie te gaan geloven. Een vraag die wel vaak terug kwam was: Hoe kan je nou geloven in God en in de evolutietheorie? Cees Dekker vond dit geen probleem, maar Tom dus blijkbaar wel. ‘Als je Genesis overhoop haalt dat eindig je bij het idee dat Jezus niet uit de dood is opgestaan’. Tja, wie weet.
We zullen nooit zeker van een theorie zijn over het ontstaan van de aarde, omdat er simpelweg niemand bij was die nu nog leeft. Sommige mensen zeggen dat evolutie al lang bewezen is, helaas zijn dat vaak de mensen die er niet veel vanaf weten.
Ik zag toevallig vandaag nog een artikeltje in de metro (geloof ik), daar stond een verhaal in over iemand die in India een belangrijke vondst had gedaan op het gebied van evolutie, hij had Java-man gevonden. (Een aap-mens skelet) Deze vondst is 10 à 15 jaar geleden fout bewezen, maar stond alsnog vandaag in de metro. Aan dit soort dingen irriteer ik me.
Ik vind schepping- of evolutiediscussies altijd wel interessant, maar als beide partijen geloven in God dan maakt het me niet veel uit. (hoewel het soms wel leuk blijft om te discussiëren) Ik vind het wel jammer als iemand niet in God gelooft, omdat de evolutietheorie in de weg staat, dat gaat me wel aan mijn hart.

 

Een goed weekend!

 

Mark Winkelaar

Gerelateerd

  • Schepping en evolutie

  • Late discussies

  • Een nieuwe planeet

  • Een Coca-Cola commercial

  • God

Reacties (102)

Reacties 101 - 102 van 102
  • <
  • 1
  • 2
  • ...
  • 5
  • 6
  • >
zaterdag 14 augustus, 16:49Jan Paul
Zo hoort het ook Chuck, de ware wetenschapper is wijs, dus nederig en gaat niet God lopen ontkennen.
Ik zeg altijd: dan lijkt hij op die hond die tegen zijn hondgenoten zegt: er bestaat geen muziek omdat zijn hersens er niet voor toegerust zijn om dat te horen of te verstaan. Maar wij weten dat muziek wel degelijk bestaat.
De arrogantie van het menselijk verstand kent geen grenzen, maar dat verstand zelf wel en God gaat heel gemakkelijk over die grenzen heen, Hij is voor ons ook in ons eigen leven af en toe al vrij spoedig niet meer te volgen, maar dat betekent niet dat Hij absurd bezig is in Zijn eigen ogen of niet bestaat.

Dus jij zit in een hoogopgeleide gemeente, interessant. Geeft veel stof om mee te stoeien lijkt me.

Groeten, JP
zaterdag 14 augustus, 19:46Chuck
7 redenen voor GELOOF in een Levende God.


ÉÉN
Evologen gaan uit van bestaande wetten.
Er is dus een Wetgever.

TWEE
De Wet van Biogenisis, leert dat het levende alleen uit het levende voortkomt.
Er is dus een Gever van leven.

DRIE
Materie moet op een zeker tijdstip tot bestaan gekomen zijn. Stel eens dat uranium in 10 miljard jaar in overgangsfasen ontbindt tot lood. Als uranium eeuwig zou hebben bestaan, dus veel langer dan 10 miljard jaren, dan zou er vandaag geen uranium meer bestaan. Maar er is nog heel wat uranium.
Door erosie zou de aarde zonder begin vlak moeten zijn, een vlakke bol zonder bergen en dalen.
ER IS DUS EEN BEGIN VAN MATERIE
en dat vereist een Schepper.

VIER
Alle levende wezens zijn geschapen naar hun eigen aard. De mens kan dus niet ontstaan zijn uit een vreemd micro-organisme of uit een aap.
De geest is nl niet het gevolg van evolutie.
Laat de wetenschap maar eens proberen het embryo van een vis tot olifant of mens te laten uitgroeien. Er is geen ontwikkeling van de ene soort tot de ander.
Er heeft maar een éénmalige schepping plaats gevonden,naast elkaar en niet in periodes van duizenden jaren achter elkaar.

VIJF
De volmaakte orde van het heelal getuigt van een ontwerp, een wereld die getuigt van ontwerp. Leven is afhankelijk van ander leven en sterven volgens een gecompliceerd ontwerp. Alles wat bestaat getuigt van een Plan. Er is een Ontwerper.

ZES
Vervulde profetieën .

ZEVEN
Verhoorde gebeden/persoonlijke relaties.
Reacties 101 - 102 van 102
  • <
  • 1
  • 2
  • ...
  • 5
  • 6
  • >

Reageer op deze blog





Laatste reacties

Ongelovige en gelovige bij elkaar?

anita - gisteren om 22:47 Nodoubt, jouw reactie is niet...

De eeuwige discussie: Schepping - evolutie

Chuck - gisteren om 19:46 7 redenen voor GELOOF in een...

Stelling week 45

Nodoubt - gisteren om 13:40 Hey Marjolein, Die discussie...

Zelfbevrediging oké?

Marjolein - 13-08 ik snap je honden-story wel...

De scheidingslijn

Jan Paul - 13-08 Hallo Mark, ja de bedoeling van...

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

"));