Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

De automaat...

Door: Victor DuponWoensdag, 3 januari 2007
Terug
Categorie: Algemeen, 1 keer gereageerd, 444 keer bekeken

annuleren

Vandaag wilde ik om 19:30 in Zwolle zijn in de fuik ( het gebouw waar onze kerk V.E.Z. verschillende activiteiten houd voor de jeugd) om samen met zo'n 30 mensen op straat te gaan evangeliseren.

Vanaf Steenwijk moest ik een jeugd-maand-abonnement kopen, omdat ik de hele week in Zwolle moet zijn voor mijn opleiding aan het Deltion College. Zo kan ik dus ook op mooi in andere plekken komen in Zwolle, en hier maak ik dan ook goed gebruik van.

Op het moment dat ik een keuze maakte voor het gewenste abonnement, moest ik mijn bankpas in de machine schuiven, om vervolgens mij pincode in te toetsen. De automaat gaf aan op het scherm:

"U heeft betaald, tot ziens"

Ik wachtte op mijn abonnement kaartje, dat uit de automaat zou moeten komen. Maar helaas , er kwam tot mijn grote verbazing niks uit! Daarom besloot ik het nog maar is te proberen, omdat het ook aan mij zelf zou kunnen liggen natuurlijk.

Na het nog een keer geprobeerd te hebben, gaf de automaat aan:

"Uw saldo is te laag, betaal anders"

"He? "dacht ik bijmezelf..."hoe was dit nou weer mogelijk? "Het geld was dus van mijn rekening afgeschreven, maar ik had geen kaartje ontvangen? Ik belde de ns klanten service op en zij konden mij verder niet helpen. Ik moest maar een kopie van mijn bankafschrift sturen en dat als bewijs opsturen dat ik betaald had , maar niks ontvangen...

Ik had natuurlijk die vrouw aan de andere kant helemaal de huid vol kunnen schelden, om mijn frustraties te uiten. Maar ik was echt vrolijk en begon een paar nummers te zingen van Kirk Franklin ( een gospel artiest) en was verheugd en vond blijdschap in God. Ik dacht : "Nou, er zijn ergere dingen in de wereld en dat geld krijg ik snel weer terug wanneer ik een brief opstuur."


Bovendien had ik het gevoel dat God me deze avond op een andere manier wilde gebruiken, als ik niet kon evangeliseren, dan doet Hij dit vast op een andere manier. Dit gebeurde! Heb erg goede gesprekken gehad op msn met iemand over het geloof, en het was het allemaal waard geweest. Al was het maar voor deze ene persoon, het was het waard om van Jezus te getuigen en het gaf mij een enorme voldoening.

Deze avond begon slecht, ik had erg kunnen balen. Toch vind ik dat hij erg mooi geƫindigd is. Dit is een manier waarop ik Gods leiding zie in mijn leven en dit is erg bijzonder om dit iedere keer weer te ervaren.

Het enigste wat ik kan doen is getuigen van Jezus wat Hij voor mij deed en luisteren hoe anderen hun leven beleven en door hierin op in te spelen. Ik heb gemerkt dat het erg belangrijk is om goed naar mensen te luisteren. Toen ik net bekeerde, kwam ik nogal met een "preek" over. Hier heb ik erg spijt van, ik wilde ze overtuigen, in plaats van te getuigen.

( Overtuigen doet de Heilige Geest, dat is immers een van zijn bedieningen. )

Zacharia 4:6

Niet door kracht, noch door geweld, maar door Mijn Geest zal het geschieden, zegt de HEERE der hemelse legers.

Greetings Victory

Gerelateerd

  • Evangeliseren kan anders?

  • Evangeliserende- PowerPoints

  • Vriendschap

  • Vraag & antwoord

  • Waar doe je het voor?

Reacties (1)

zondag 7 juni 2009, 00:05Pieter
- hoi Victor, het is al weer een tijdje geleden. Kun je je nog herinneren dat je het geld weer hebt gekregen? Ik heb een keer zoiets gehad en het bleek toen te zijn teruggestort, de automaat had het toen te snel weer ingeslikt. Sterk besef dat je houding belangrijk is. Moeilijk ook, om daarvoor te kiezen.

Reageer op deze blog





Poll

Nederland moet tegenwoordig, in plaats van evangelisten uit te zenden, ze juist ontvangen.

Laatste reacties

Genezing is Gods wil

Joshua_Cobussen - vandaag, 2 minuten geleden Nodoubt, dat klopt misschien...

Laten we met z'n allen bidden!

Nodoubt - vandaag, 37 minuten geleden Ja Mark ik ben het met je eens...

Wie/wat is satan/slecht?

Nodoubt - gisteren om 18:52 Ach ja!!!! Bedankt mike, ik heb...

Christen zijn of het christelijke leventje leiden

Jacqueline - gisteren om 18:40 Als ik dit alles nog eens zo...

Bidden op school (2)

pien - gisteren om 15:10 yo

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

"));