Vergeten?

Gebedsbroeders

Twee jongens - Twee posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Beweer jij een christen te zijn?

Door: GastbloggerZondag, 16 december 2007
Terug
Categorie: Levensstijl, 34 keer gereageerd, 3738 keer bekeken

Ey, mijn naam is Ben (24) en zit op dezelfde vereniging als Jarik (Navigators Wageningen). Vroeger struinde ik samen met mijn niet christelijke vrienden de hele Costa Brava en kroegen in Amsterdam af om te feesten, vrouwen te versieren en lekker “lam” te worden. Hoewel ik christelijk opgevoed was bleek dat niet uit de daden die ik deed. Uiteindelijk werd ik christen omdat ik totaal uitgeput en waardeloos-voelend op basis van Gods wet mijzelf moest overgeven aan God wilde ik gered zijn door zijn Zoon. Ik wist dat ik leefde op een manier waar God niet blij van werd. Blijkbaar kon ik zeggen te geloven in God en toch mijn eigen leven leiden. Maar ik merkte ook dat de bijbel hier super radicaal tegenin gaat Jakobus 2:24 zegt: “U ziet dus dat iemand rechtvaardig wordt verklaard om wat hij doet, en niet alleen om zijn geloof.”

Vroeger zei ik christen te zijn maar aan de andere kant bleek het totaal niet uit mijn daden. En als ik Jakobus moet geloven trok ik zwaar in twijfel in hoeverre ik nu rechtvaardig werd verklaard… Aan de andere kant kon ik een schijnbare tegenstelling vinden in Romeinen 5:1 “Wij zijn dus als rechtvaardigen aangenomen op grond van ons geloof en leven in vrede met God, door onze Heer Jezus Christus.” Hier wordt dus gezegd dat ik op basis van mijn geloof in God rechtvaardig wordt verklaard en juist niet op mijn daden omdat ik dóór Jezus gered wordt en niet door hoeveel daden ik doe…

Aan de ene kant zegt Jakobus dat ik niet alleen op basis van mijn geloof ben behouden, terwijl Paulus in Romeinen dit juist wel zegt…Ik heb hier een tijdje over zitten denken en kwam erachter dat beide teksten een overeenkomst hebben in het voorafgaande. Beide nemen ze namelijk Abraham als voorbeeld. Hij werd rechtvaardig verklaard omdat hij God vertrouwde! Zowel Paulus als Jakobus willen sturen op het feit dat wij God ons leven moeten toevertrouwen en dat we op basis van dit vertrouwen gered worden. In het Grieks betekent het woord geloven ook letterlijk een actieve houding in “jezelf toevertrouwen aan”. Mijn vraag aan mijzelf en een jou vandaag is dan ook. Heb jij je vertrouwen gegeven aan God? Zeg je te geloven en blijkt dit ook uit het feit dat je God vertrouwt in je dagelijks leven en wordt dít je als een goede daad aangeschreven?

Groeten,

Ben

Gerelateerd

Reacties (34)

Reacties 1 - 20 van 34
Maarten16 december 2007, 18:59
Heey ben,
wat een goed stuk. Ik geloof dat veel mensen een periode hebben waarin ze losbandig leven, en makkelijk met de werled meegaan.
Ikzelf heb ook zo'n periode gehad.
Je denkt dat je alles hebt in je leven, maar je vergeet iets moois: Een relatie met God.
Als je je realiseerd dat je juist daar behoefte aan hebt, ga je ook juist daarnaar op zoek. En op het moment dat je voor God wilt leven, zal je leven radicaal veranderen. Ik persoonlijk ervaar dat als heel tof.
Ik ben blij dat ik God gevonden heb, en dat ik dagelijks Zijn aanwezigheid mag voelen.
Ben16 december 2007, 20:43
Hey Maarten!

Thanx! Goed om te lezen! Ik hoop alleen dat er ook mensen zullen zijn die gewoon Jezus volgen zonder eerst losbandig te leven :-) Gelukkig zijn die dr ook! Tof dat je God gevonden hebt!

Greetz,
Ben
Maarten16 december 2007, 22:00
Haha,
dat hoop ik ook idd!
Gods zegen man!
Leonie18 juni 2008, 10:54
Ahum... god is vroeger bedacht omdat men niet wist wat bliksem was, waarom er de pest was en wie of wat hun oogsten deed mislukken... Niemand heeft GOD ooit gezien, wie zegt dan dat hij bestaat..

Je kunt ook een goed leven leiden zonder te geloven in een zogenaamde god, er is namelijk geen bewijs van... dus alsjeblieft, houd op met het volgen van jezus... en doe je eigen ding, je goede ding...

Dat bidden geeft je puur een goed gevoel omdat je op dat moment rust hebt... Maar echt, alles wat je in je leven doet heb je zelf in de hand en niet god!

Slechte dingen die gebeuren komen NIET door god, geloof me ik en bekenden hebben heel veel slechte dingen meegemaakt, en dat maakt ons geen slechte mensen omdat god dat gewild had ofzo... bullshit!
Greta19 juni 2008, 00:04
Leonie, wat geloof jij?
Nikki26 augustus 2008, 00:52
leonie Jezus zegt : wie mij heeft gezien heeft de Vader gezien maar ook : niemand komt tot de Vader dan door mij kijk maar of jr het wilt bestuderen met heel je hart, heel je ziel, en heel je verstand dan kom je er echt wel achter of God bestaat.
kemmel19 november 2009, 09:49
Ik ben het met Leonie wel eens...Ik ben wel een Christen, maar diep van binnen wil ik geen eens meer geloven in die zogenaamde God.
God is bedacht door de mens. We hebben pas zekerheid als we dood zijn.
Jan Paul19 november 2009, 11:30
Hoi Kemmel,
Dus van je uitspraak: 'God is bedacht door de mens' ben je ook niet zeker, want dat volgt uit wat je schrijft. Of zie ik dat verkeerd? Overigens kan ik je niet helemaal volgen. Je bent christen, maar je wilt niet in God geloven. Nee, dit volg ik niet.
kemmel19 november 2009, 12:53
Hallo Jan Paul.
Ik ben er zeker van dat mensen God bedacht hebben. Ja, raar hea, dat ik niet meer in God wil geloven...Ik weet het ook allemaal even niet meer...Ben het zo spuugzat, kerk, bijbel, en alles er om heen. Ik heb God nog nooit gezien, en daarom denk ik dat hij niet bestaat. Eerst zien, dan pas geloven....
daniella19 november 2009, 14:56
als je al diep van binnen niet meer geloofd hoe kun je dan zeggen ik ben een christen?
en jan paul niet op kemmel ingaan heb laatst ook al discussie met hem gehad heeft geen zin
God bless you jan paul
Rob19 november 2009, 15:17
He Kemmel,

Gewoon blijven reageren hoor. Wij genieten van je eerlijkheid. Ik hoop dat je niet afschrikt van de meningen van een paar bezoekers. Maar dat je blijft doorzoeken naar antwoorden. Wij van het gebedsbroedersteam zullen in ieder geval ons best doen je vragen te beantwoorden :) Op ons kun je rekenen ;)

Veel succes met je zoektocht, en ik hoop je hier nog geregeld terug te zien.

Rob
Rob19 november 2009, 15:20
He Daniella,

Gaaf dat je reageert op posts, wel willen we je vragen in liefde te reageren. God heeft ook zijn focus op de mensen die nog geen christen zijn, niet op de 'kleine' probleempjes van christenen onderling. Lees ook eens de post; "Bid voor de niet-christenen" op Gebedsbroeders.nl.

En als je wilt reageren op niet-christenen, of op christenen die worstelen met het geloof reageer dan ter opbouw of reageer niet.

Alvast bedankt en nog een goede week!

Groetjes Rob, van het gebedsbroedersteam
daniella19 november 2009, 15:33
mijn wel gemeende excuses sorry rob en kemmel
kemmel19 november 2009, 16:29
Eeeeh....Nouja, ik ben wel wat gewend hoor...Dus zo erg is het niet...Maar Danielle, het zijt je vergeven ;)
Zeg gewoon rustig wat je op je hart hebt, dat doe ik namelijk ook (terwijl ik vaak het gevoel heb, dat het hard overkomt)
Ik heb trouwens nooit beweerd, dat ik een oprechte Christen ben...Alhoewel, dat blijkt wel uit mijn zin....Voor de buitenwereld lijk ik een goede christen, maar diep van binnen weet ik dat ik geen ''echte'' Christen ben...;)
daniella19 november 2009, 17:01
hejj kemmel
hoe kan dat dan dat je je zo voelt?
Gods zegen
kemmel19 november 2009, 17:34
Hallo Daniella,

Ja geen idee, ik zou haast zeggen: Vraag het aan God :P
nee maar weet je, Ik ben een Christen (want ik ben NOG niet van het geloof afgestapt) , ben gedoopt, en tsja...toen kwamen de twijfels..Beetje vervelend ;)
daniella19 november 2009, 18:12
hoi kemmel
ik ben afgelopen zondag gedoopt en kreeg maandag enorme strijd heb gelijk gebeden gevraagt voor bescherming voor tegen de duivel en kan je raad geven om na een oudste te gaan van de gemeente en voor leggen
fdcashgsh19 november 2009, 18:51
Daniella,

Tof dat je je hebt laten dopen zondag, echt cool.
Ik word altijd zo vrolijk als iemand zich laat dopen.
Is er ook gebeden voor de doop in de Geest, of was je dat al of?

nouja ik hoor het vast wel.
Veel zegen van God toegewenst.
kemmel19 november 2009, 18:54
Hallo Danielle,
Leuk voor je dat je Zondag gedoopt bent, gefeliciteerd ;) '
Waarmee had je strijd dan, als ik vragen mag? :$
daniella19 november 2009, 19:15
hoi joshua
djw het was echt geweldig ik had nog nooit in tongen gebeden en bij doopdienst gingen ze idd bidden en toen kwam tongen bidden heel appart maar heel mooi daarna werd ik onder gedompelt zeg maar en dat was zoon fijn gevoel ben blij dat ik het gedaan heb
God bless
Reacties 1 - 20 van 34