Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Allah=God?

Door: Mark WinkelaarDonderdag, 14 februari 2008
Terug
Categorie: Algemeen, 217 keer gereageerd, 4882 keer bekeken

Annuleren

Ik ben met mijn school langs middelbare scholen gegaan om te praten met jongeren over God d.m.v. gesprekken maar ook met kunst (dans drama muziek beeldende kunst). Was echt heel leuk om te doen. Ik heb toen ook gepraat met moslims, dat was ook erg boeiend. Veel van hen zeiden dat we dezelfde God hadden/hebben. En ook gasten die nergens in geloofden zeiden dat God en Allah dezelfde persoon is. Maar is dat ook zo? 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





Allah betekent God in het Arabisch. De christenen in die landen zeggen ook Allah tegen God. En de moslims hebben het soms ook gewoon over God. Ook hebben de moslims het over de God van Abraham Isaac en Jacob. Dus er zijn zeker raakvlakken, maar is de God van de islam dezelfde God als het christendom? Ik zeg van niet.

Jezus heeft in het nieuwe testament een nieuwe naam van God geïntroduceerd nl: Vader. In de evangeliën komt het woordje vader 262 keer voor. (in 4 bijbelboeken) En in het oude testament 639 keer. (in 39 bijbelboeken) Dit is het eerste grote verschil tussen de islam en het christendom. Je mag God niet je vader noemen in de islam, dat is godslastering. Terwijl het in het christendom aangemoedigd wordt door Jezus zelf! (ook het “onze Vader” laat dat zien)

Het 2e verschil is dat Jezus hier op onze planeet dood is gegaan aan het kruis om onze zonden te vergeven, terwijl Hij in wezen God was! Dat gaat er bij de moslims ook niet in. Allah zou zich niet zo verlagen. Zij geloven dat Jezus een profeet was, niet God zelf. En ze geloven al helemaal niet dat Hij onze zonden heeft vergeven.  

Een derde verschil is dat ze niet in de 3-eenheid geloven. Allah is God en Allah is een. Nu geloven de christenen ook dat hun God een is, maar dan op een andere manier.

De islam dient dus niet dezelfde God als de christenen. Toch heb ik veel interesse bij moslims opgemerkt toen ik hun het evangelie uitlegde. Dat Jezus voor onze zonden stierf geloofden ze niet maar vonden ze wel heel mooi.

Dus als je moslims als vrienden hebt o.i.d. praat er maar eens over. Over het algemeen vinden ze het heel interessant.


God's zegen,


Mark Winkelaar

Gerelateerd

  • Een gevaarlijke Bijbel

  • De Bijbel en de mens

  • De Bijbel is te oud

  • Meer dan de Bijbel?

  • Goede gesprekken...

Reacties (217)

Reacties 201 - 217 van 217
  • <
  • 1
  • 2
  • ...
  • 10
  • 11
  • >
woensdag 1 september, 22:32anoniem
Vrije keuze is ongedwongenheid iets doen met je hart is beter dan omdat het moet. Mensen die Jezus niet aanemen zullen dus de Vader ook niet kennen en dan als je het mij vraagt het geen enkel zin heeft om te geloven. Allah is volgens de Moslims God de zelfde als de God van de Christenen wat dus niet klopt.
de God van de Christenen doen de dingen uit liefde de God van de Moslims uit haat want hun zeggen dat de Islam de ware geloof is en zeggen Joden en Christenen dood moeten, hun hebben daar ook een gebed van. En de Moslims hebben niet alleen Allah maar ook Mohammed en de God van de Christenen zegt Gij zult geen ander God hebben dan mij. En Eva waar vindtje Eva in de Koran bij de Moslims draaid alles om de man, Ze hebben in de Koran beiden schuld dus Eva wordt in de Koran niet terecht gewezen voor haar fout maar beiden, terwijl in de Bijbel zij de aanstichster is . Het lijkt mij heel terecht om te zeggen dat de gene die iets fout doet de boosdoener te noemen en zo de rest besmet heeft, een ziekte die overdraagbaar is zeg maar . En in de Koran kwamen Adam en Eva tegelijk in de Bijbel kwam Adam eerst toen pas Eva. Wij vrouwen stammen van de man de man van God en zo wordt de dingen in stand gehouden.
Dus nee het zijn twee heel verschillende Goden.
Men is er om het woord van God te verkondigen discipelen van hem te worden Jezus aan te nemen als onze verlosser
de wil des Vader te doen en niet in de val van Satan te komen
want ook hij weet alles van de Bijbel
donderdag 2 september, 09:37chuck
Bedankt,
Heel duidelijk en ik snap je.
Weet je ook waarom Eva uit de rib van Adam en niet
uit de teen of hoofd?
Man en vrouw zijn niet gelijk aan elkaar,maar wel gelijkWAARDIG.
De man is ''niets'' zonder vrouw en omgekeerd.
God haat niet de persoon ''homo'' maar de zonde.
donderdag 2 september, 11:03anoniem
Inderdad Chuck Zonde is afkomstig van Satan de antichrist is ook in de Moslim wereld.
donderdag 2 september, 21:17msabbar
Ik denk dat de antichrist eerder in de westerse wereld is dan in de moslim wereld.
donderdag 2 september, 21:20anoniem
Ja precies zoals Satan wil dat we denken.
donderdag 2 september, 23:00msabbar
De vrouw van Adam heet geen Eva maar heet Hawa volgens de Islamitische religie.
donderdag 2 september, 23:03anoniem
Volgens de Islam klopt alleen hun Religie volgens de Bijbel bestaat Religie niet enkel Geloof.
donderdag 2 september, 23:05msabbar
anoniem,
Ik denk dat je totaal geen verstand hebt van de Islam, er is zeker liefde in de Islam.
Ik denk dat je de geschiedenis even goed moet doornemen, wat betreft geweld!!!!
donderdag 2 september, 23:07msabbar
Er zijn zeker wereldleiders die als wolven in schaapskleren zijn.
donderdag 2 september, 23:08anoniem
Ik denk dat je veel beter moet gaan onderzoeken, en eens moet gaan vragen hoe het zit met het versje van het Joden en Christen dood willen hebben. Volgens Osama zijn de westerse culteren Haram onrein en daarom zoveel oorlog met America.
donderdag 2 september, 23:40msabbar
Hallo anoniem,
1e Osama vertegenwoordigt niet de Islam!!!
Geweld in de Islam is alleen toegestaan als er sprake van noodweer bv als je land wordt aangevallen, anders is geweld niet toegestaan.
Politiek en religie is wat anders, politiek is een smerige spelletje van bepaalde wereldleiders die gewone mensen onderdrukken en de media helpt ook daarmee.
Vanaf 11 september 2001 is men de islam gaan aanvallen en daarmee met behulp van de media.
Is dat dan terrecht.
donderdag 2 september, 23:42msabbar
Hallo anoniem,
Ik kan je ook vertellen dat er christenen en joden zijn die de moslims dood willen hebben, maar niet ieder mens is het zelfde en ik weet dat er ook aardige christenen en joden zijn.
vrijdag 3 september, 00:28anoniem
Soera 9:28: "Bestrijdt diegenen onder de mensen van het Boek die noch in Allah noch in de laatste Dag geloven, noch voor onwettig houden wat Allah en zijn boodschapper voor onwettig hebben verklaard, noch de ware godsdienst belijden totdat zij de belasting met eigen hand betalen, terwijl zij onderdanig zijn." De mensen van het Boek zijn de Joden en de Christenen.
In soera 9:48 lezen we: "O mensen van het Boek, gelooft in hetgeen wij hebben nedergezonden, vervullende hetgeen bij u is, voordat wij uw leiders vernietigen en neerwerpen of hen vervloeken zoals wij het volk van de sabbath vervloekten. Allah's gebod zal volbracht worden."

MOSLIM-TERREUR

De geheime diensten houden de talloze extreme moslim-groeperingen goed in het oog. In 1995 verscheen een rapport van de Amerikaanse Task Force on Terrorism and Unconventional Warfare (Comité ter bestrijding van terrorisme en niet gebruikelijke oorlogvoering). In dit rapport wordt melding gemaakt van het bestaan van een internationale islamitisch-fundamentalistische beweging die actief is in de westerse wereld. Het hoofdkwartier van deze beweging was toen gevestigd in Soedan. Ook in West-Europa en de Verenigde Staten zijn islamitische terreurgroepen actief die het idee van de jihad hoog in het vaandel hebben staan. Het hoofdkwartier voor West-Europa is gevestigd in Londen.

Er zijn minstens 50 fundamentalistisch-islamitische organisaties in West-Europa actief onder de paraplu van de in Hamburg gevestigde Islamitische Bevrijdings Partij. In Washington is het Wereld­instituut voor Islamitisch Gedachtengoed gevestigd, dat van de Soedanese politieke leider Turabi minstens honderd miljoen dollar heeft ontvangen om de fundamentalistische islam te verspreiden.
vrijdag 3 september, 00:32anoniem
Het is niet de mens te doden dat is verboden maar de Reilige te doden want sinds Religie de hand overneemt , wordt ieder mens verleidt door Satan.
Reacties 201 - 217 van 217
  • <
  • 1
  • 2
  • ...
  • 10
  • 11
  • >

Reageer op deze blog





Poll

Komt er een VVD-CDA kabinet met gedoogsteun van de PVV?

Laatste reacties

Allah=God?

anoniem - vandaag, 6 uur geleden Het is niet de mens te doden ...

De eeuwige discussie: Schepping - evolutie

Annonu - gisteren om 17:54 Herhalingen kan ik ook...

Dat is niet-Bijbels!

anoniem - gisteren om 15:53 De Bijbel was en is een...

Meer dan de Bijbel?

anoniem - gisteren om 11:20 Als Jezus niet de weg zou zijn...

De kracht van het Woord

Victor - 01-09 @ Drummerik Zo is het!

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

"));