Vergeten?

Gebedsbroeders

Twee jongens - Twee posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Wat is mijn doel van het leven?

Door: Mark BMaandag, 6 april 2009
Terug
Categorie: Gods plan voor jou, 10 keer gereageerd, 3837 keer bekeken

Als we dat aan een niet-christen vragen dan blijft het vaak lang stil. Ja, wat is het doel van het leven, moeilijke vraag zeg…

Het doel moet haast iets groots zijn als je het zo brengt. Het doel, ja wat is dat eigenlijk? Maar wat maakt het doel dan tot een goed doel? Moet het haalbaar zijn of juist niet? Moet je er helemaal voor gaan, of is het de achterliggende gedachte bij alles wat je doet?

Het waren wat vragen die bij me naar boven kwamen toen ik dacht aan ‘het doel’ Als christen mag je zeker zijn van wat je doel zou moeten zijn, toch? Iets met God, iets met Jezus. Hij heeft voor jou alles gegeven en nu mag jij iets goedmaken? Of mag ik het meer zien als een levenswandel met Hem?

Ook al vinden we het zo raar dat niet-christenen niet zo goed antwoord kunnen geven op de vraag, wat is het doel van het leven? Zo vind ik het raar dat als mensen mijn antwoord wel willen horen ik daar ook niet echt duidelijk over kan zijn. Ja ik leef voor God… met dat ik dit zeg lieg ik tegen mezelf… want in de praktijk is het wel een streven maar tegelijk niet echt mijn doel. Anders had ik er wel meer mijn best voor gedaan, denk ik zo. Ik zie het als die gelijkenis met de zee en de wind. Ik waai met alle winden mee. Zo lukt het me op school niet echt om christen te zijn, maar ben ik op conferenties aan het bidden als een malle!

Zoals ik vorige week ook al even vertelde werd ik laatst weer stilgezet bij het feit dat we leven voor God als we Zijn kinderen zijn. Ik vind het wel lastig, want hoe ziet dit er dan uit? En als ik mensen dan de vraag stel wat hun doel is, merk ik dat ik niet echt enthousiast word als ik mijn doel kan vertellen.

Het lijkt net of het ontbreekt aan iets. Het lijkt net of ik streef naar iets waarvan ik niet duidelijk heb wat het echt is. Is het een leven met God of een leven voor God? Ik probeer wel heel vroom elke dag mijn best te doen voor God, maar het komt er op neer dat ik elke dag weer op mijn bek ga…

Nou vind ik het altijd moeilijk om in mijn stukjes op internet duidelijk te blijven, en misschien is me het dit keer weer niet gelukt, maar de hamvraag is voor mij, en misschien stel jij jezelf deze vraag ook wel vaker: Wat is het doel? Is het haalbaar en zit ik op dit moment op de goede weg?

Groeten en als je wilt reageren met jouw mening, voel je vrij. Deel met mij wat jouw visie is!

Gerelateerd

Reacties (10)

Elizabeth 6 april 2009, 13:10
nieuw op deze site beland... gaaf dat jullie zo vrij over je geloof spreken willen.. en over je twijfel/ de praktijk en alles wat er mee te maken heeft.

Doel van je leven.. ja. dat is voor ons theoretisch vaak wel helder..
maar in de praktijk? Wat doen wij om dat doel te bereiken?
Is het niet zo dat je in je stukje (heel herkenbaar) een heleboel dingen door elkaar haalt.
Is het niet zo dat GOD een doel met ons leven heeft.. en dat wij ons daar niet altijd van bewust zijn. ook niet altijd zin in hebben, of het niet allemaal/de heletijd zo voelen en ervaren.
En soms heb je er misschien zelfs maling aan...
Maar als christen weet je toch...
je bent het eigendom van Christus.
Gód heeft jou geschapen met een doel. Om samen met alle andere christenen in Zijn liefde te mogen leven. En ook al hebben we dat hier nog niet altijd door. er is vaak (meer of minder) al wel een begin... die ontdekkingstocht gaat je hele leven door en verdiept zich naarmate je God beter leert kennen, door studie én door Gods weg met jou..
En ja. met alle onvolkomenheden erbij. Vallen en opstaan.
Wat een zegen joh, dat ik niet afhankelijk ben van wat ik doe aan het bereiken van mijn doel.
Dat dat doel al bereikt is voor mij. Door mijn Heiland Jezus
en dat ik in dat vertrouwen mijn weg mag zoeken. Ik ben gelukkig Zijn eigendom voor altijd, en Hij zal mij mijn doel doen halen.
Hij belooft mij Zijn Geest (zondag 1)
Wat een verademing voor mij als ik in onvermogen vastloop....


Victor 7 april 2009, 08:13
Hmm.....

Mark een vraag aan jou, ik dacht aan deze vraag: Wat is het doel van de kerk van tegenwoordig? Wat willen zij bereiken?
Linde 9 april 2009, 21:35
Hoi! Ook nieuw op deze site. Erg leuk!!

Ik herken mezelf best wel in dit stuk. Ik weet ook dat God een doel voor mij heeft, alleen welk doel précies, dat weet ik niet..

Misschien denken we inderdaad wel 'te groot' als we denken aan 'ons doel in het leven'. Gebruikt God je niet voor meerdere doelen?!!(Je hebt toch ook meerdere talenten? )

Als ik terugkijk naar de voorgaande jaren zie ik dat God me heeft gebruikt. Misschien niet zo spectaculair als dat ik zelf in gedachten had, en misschien lang niet vaak genoeg, maar op dat moment was ik nuttig. En zo geloof ik ook dat God mij wil gebruiken in de tijd die komt. Voor welk doel... dat weet ik nog niet... God zorgt ervoor dat ik bij mijn doel kom als ik bij Hem blijf. :)

groetjes
Ellien10 april 2009, 10:19
ik denk dat je verschillende doelen hebt als christen. volgens mij is het doel voor ons allemaal dat we God verheerlijken. daarnaast heeft hij misschien ook wel een persoonlijk doel/plan met je leven.
En ja, ik ben het met elisabeth eens dat het niet van ons afhangt, in hoeverre we dat doel halen of het steeds weer verprutsen. want het offer van Christus was perfect. Nou ik weet niet of ik helemaal duidelijk ben, maar zo denk ik erover :)
Faithfull15 april 2009, 14:47
Mijn enige doel is om er te zijn voor mijn here zoals hij ook voor ons is geweest
ik ga niet in discussie wanneer hij iets van mij vraagt
mijn doel in leven is om niet achter gelaten worden op de dag van zijn komst,
de boodschap van de vijgeboom die hij had vernietigd is een boodschap voor ons
de vijgeboom droeg geen vruchten op de dag van de Heer
zo gaat het zijn op de dag van zijn komst wanneer de mensen geen vruchten met zich meedragen ( geen liefde voor elkander ) en geloof Zullen achter blijven omdat zij zich niet hebben voorbereid op zijn komst
hij heeft al tot me gesproken dat hij binnekort komt dat we allemaal klaar moeten zijn want het kan elk moment zijn wanneer je het niet verwacht,
Stel jezelf de vraag ben ik klaar voor de komst van de here? of heb ik nog veel te doen?
hou ik van ieder persoon ook van mijn vijanden? heb ik mensen geoordeeld? heb ik gelogen tegen mensen tegen God? heb ik valse beloftes gemaakt en niet nagekomen? vraag om vergeving voor alles wat je hebt gedaan wees nederig tegenover de here hij zal je troosten
want hij heeft een belofte gemaakt dat hij terug komt om ons naar huis te brengen deel zijn liefde met ieder ook met degene die jou haten dat is de boodschap dat Jezus geeft hou van elkaar toon de liefde zodat ook andere de liefde van de Heer leren kennen,
ik bid voor een ieder zodat zij gered worden en niet zullen achter blijven
wees niet als de vijgeboom dat geen vruchten droeg op de dag van de Here. Amen
Annique19 april 2009, 19:47
Hey lieve mensen,

Dit boek kan ik jullie aanraden: 'De droomgever'! Echt super! Het is makkelijk te lezen. Het gaat erover dat iedereen een droom heeft, door God gegeven. Iedereen heeft een doel! Het boek moedigt je aan om je droom (doel?) achterna te gaan!

God's zegen!

Liefs Annique
Alex Janssens19 augustus 2009, 22:30
Het uiteindelijke doel, na een leven van mislukkingen is, een leven van dankbaarheid, want waar mensen falen in hun relaties is GOD GETROUW
Mark van der Wal29 mei 2010, 16:58
Harstikke leuk jullie site! zeker mee door gaan.

Wat is je doel? Wat ik zelf heb ondekt is dat je erachter komt
wie je bent. En dat je hierin je beste geeft.

2 boeken die ik zeer aan kan raden in deze ontdekkingstocht zijn;
* Discover your strenghts now!
www.strengthsfinder.com/

* De 5 talen van de liefde.
http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/vijf-talen-van-de-liefde/666759724/index.html

Succes ermee!!!
Bette de Mooij 3 mei 2012, 11:17
Hey ben hier ook voor het eerst, Mooie onderwerpen!

Voor mij staan 3 doelen al heel duidelijk in de bijbel geschreven.
1: God eren met heel je ziel, hart en verstand.
2: Heersen over de schepping
3: Mensen tot zijn discipelen maken.

Vooral de eerste is voor mij heel belangrijk, omdat god zegt zoek eerst mijn plan en mijn gerechtigheid en alles ontvangt u bovendien.

Ik denk als we echt Tijd in God gaan investeren dat hij het plan aan jou duidelijk gaat maken en ook een verlangen in je hart gaat leggen. Soms niet met duidelijke woorden maar ik geloof ook dat God door je heen werkt. Ik heb vaak heel veel wensen en dromen en het lijkt onmogelijk om daar te komen, maar ik vertrouw op God en leg mijn verlangens in zijn hand.

Ik geloof dat God een uniek doel voor elk persoon heeft. Maar ik zou zeggen probeer gewoon in de eerste plaats te leven naar de Bijbel. Dat is al super moeilijk. Ik las gisteren nog in Johannes 14 (volgens mij) over wij zijn de ranken en we moeten in de wijnstok blijven om veel vrucht te dragen.

Maar verder als je weet wat je doel is durf er dan ook voor te gaan!! Je weet al zeker dat je aangevallen zal worden! Maar je bent het veiligst als je Gods weg bewandeld.

Oké heel lang verhaal!

Mr wil nog één ding toevoegen: Iedereen heeft een doel en ik geloof dat je daar gaat komen. Maar het hangt van jou af hoe lang je erover doet/hoeveel omwegen je maakt voordat je daar komt. Dit kan zijn doordat dingen in de weg staan in je leven. Ga die eerst wegwerken. Hoe werk je die weg...inderdaad met God want hij overtuigd je van zonde. Kijk maar naar de Bijbel de meeste personen in de bijbel hadden een goede relatie met God daardoor droegen ze veel vrucht.

Bedankt dat ik ff mocht reageren!
Jasper Verhoef 3 mei 2012, 20:14
Mooi stuk en goede reacties!

Soms kan het helpen om te begrijpen wat het in ieder geval niet is: zondigen! De betekenis van zonde is namelijk 'niet tot je doel komen'.

Heilig leven, tot eer van God. Zoek Hem en Zijn wil!