Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Jezus komt; vrijdag de 7e als ik het goed heb...

Door: Mark WinkelaarWoensdag, 5 januari 2011
Terug
Categorie: Eindtijd, 22 keer gereageerd, 1452 keer bekeken

Bepaalde mensen, waaronder ook kerkleiders, geloven dat zij de komst van Jezus nog zullen meemaken. Volgens een bepaalde groepering in Amerika komt Jezus op 21 mei terug. Jezus zegt zelf in Openbaring: Ik kom spoedig. Wat moeten we hiermee?

Altijd interessant nieuws als mensen de komst van Jezus voorspellen, wel handig om te weten wanneer Jezus terug komt, toch? Dan zet je het in je agenda en kan je er rekening mee houden…

Als ik eerlijk ben vind ik dit soort berichten altijd zo vreemd, hoe kan het dat mensen uitspraken durven te doen over de dag dat Jezus terug komt? Jezus heeft toch heel duidelijk gezegd dat niemand zal weten wanneer Hij terug komt, zelfs Hijzelf niet, alleen de Vader weet dat. (Mat 24:36) Deze bijbeltekst maakt alle uitspraken over de dag dat Jezus terug komt toch per definitie fout?

Het is wel zo, dat Jezus heeft gezegd dat je aan de tekenen van de tijd kunt zien of Hij al snel terug komt:
Leer van de vijgenboom deze les: zo gauw zijn takken uitlopen en in blad schieten, weet je dat de zomer in aantocht is. Zo moeten jullie ook weten, wanneer je dat alles ziet, dat het einde nabij is. (Mat 24:32-34)

Maar ook al zie je de tekenen van de tijd, wat moet je dan zeggen? Dat Jezus binnen 25 jaar terug komt? Naar mijn mening kun je er helemaal geen tijdsbestek aan vast plakken. De discipelen dachten al dat Jezus snel terug zou komen, Openbaring eindigt met: Ik kom spoedig. Inmiddels zijn we nu 2000 jaar verder en Jezus is nog steeds niet terug gekomen. Hoe kun je dan, in deze tijd, beweren dat Jezus binnen een bepaalde periode terug zou komen?

Wel is het, volgens mij, goed om Jezus te verwachten, als christen. Die gedachte leert je om te leven in eeuwigheidspersectief en houdt je scherp. En dan bedoel ik niet in de zin van: “Jesus is coming, look busy”. Maar leven in gezonde en verlangende verwachting naar je maker. Leven in verwachting van Jezus, zorgt ervoor dat je bewuster met Hem leeft. En we hebben alle reden om in volle verwachting te zijn, want hoe gaaf zal het zijn om eindelijk Jezus de hand te schudden! Om eindelijk de man te ontmoeten die zijn leven voor ons gaf, en die elke dag naast ons liep. Gaaf toch? Ik zie er in ieder geval naar uit :) 
Groet,

Mark Winkelaar


Gerelateerd

Reacties (22)

Reacties 1 - 20 van 22
Zaterdag, 8 januari 2011, 19:36Natas :)
"Leef alsof Jezus gisteren in gestorven, vandaag is opgestaan en morgen terugkomt!"

ps: volgens mij was het gisteren vrijdag de 7e... en ik heb nog niks uit de hemel zien neerdalen, behalve regen ;-) Volgens mij maar goed ook dat we de dag niet weten waarop Hij komt!

ps2: Ik moet wel zeggen dat ik Jezus' liefde vanmorgen in een aantal enthousiaste Visionairs heb gezien...! ;-)
Maandag, 10 januari 2011, 11:35Mark Winkelaar
Goede spreuk Natas!
Ik heb vrijdag ook niets gemerkt ;) En het lijkt mij inderderdaad ook goed dat wij die datum ook niet weten.
Donderdag, 13 januari 2011, 10:01Peter-Sigmond
Mark ik ben het helemaal eens met je post, Paulus spreekt ook zo vaak over de hoop die we mogen/moeten hebben, hopende op. Dus ook in hoop ( lees wachtend) op zijn terugkomst.
En in die hoop/verwachting wil je je leven in zijn koninkrijk dienstbaar instellen.

Natas idd een mooie phrase !!
Vrijdag, 14 januari 2011, 13:39Mark Winkelaar
goed om te horen!
Zaterdag, 15 januari 2011, 05:08Gabrielle
Ik zelf denk eerder dat dit gezegt is om je elke dag klaar te maken voor de komst en te leven of je morgen zo dood kan zijn vandaag is de dag om te leven, te kiezen te aanbidden alles ligt in de handen van de Heer niets is van jou wees een kind een discipel van de Almachtige.
Zondag, 6 maart 2011, 16:07joost
Zou Jezus niet pas komen, als wij hier in de wereld het Rijk van God hebben gegrondvest. Blinden zien, lammen lopen... Kortom wij moeten nog een stuk verder werken voordat er uitzicht is op zijn komst. Als we iedereen als onze naaste beschouwen en geen hokjes meer gebruiken om ze in te stoppen, ja dan zijn we al goed op weg!
Maandag, 7 maart 2011, 07:09Jan Paul
Helemaal eens met je Mark, Jezus heeft duidelijk willen aangeven dat gepuzzel over de datum van de jongste dag onzin is. Niet aan beginnen. Maar velen zijn eigenwijs en gaan toch zitten rekenen met tot gevolg dat ze zichzelf en hun aanhang voor schut zetten omdat ze niet naar de Heer hebben willen luisteren.
Ook met je eens dat het gevaarlijk of riskant is er een periode aan te plakken. Wij weten het niet. Eigenlijk is dat de enige wijsheid. Ook met die tekenen moet je heel voorzichtig zijn. Maar Hij zegt het wel natuurlijk, dus we moeten wel doen (altijd) wat Hij zegt, op de tekenen letten. Het boek Openbaring geeft van alles aan, de rede der laatste dingen ook. Maar wat is er nu wel al van gebeurd en wat niet? Het blijft diffuus. Toen die olie in de Mexicaanse Golf stroomde vorig jaar vloog er een helikopterpiloot overheen die verslag gaf. Een YouTube-filmpje. O.a. zei hij: the gulf seems to be bleeding. Daaronder zie je dan een rode zee, die olie kleurt de zee rood-bruin. Ik dacht natuurlijk meteen: de zee wordt bloed. Op. 8:8 en 16:3. En ik zag dat brandende olieplatform midden in zee en ik dacht: dat heeft Johannes in de geest gezien en hij dacht: dat is uit de lucht gevallen, als verklaring voor een brand op zee. Want hij kon niks weten van olieplatforms, maar ziet alleen in de verre toekomst een brandende zee in zijn geest. Maar klopt de rest dan ook? Nee, want in 8 staat dat er schepen moeten vergaan en dat is niet gebeurd in de Golf. Dus daar ga je. Anderzijds gaat de tijd door en zal de duidelijkheid toch moeten ontstaan, voortschrijdend inzicht. Het kan onmogelijk anders omdat het toch een keer gebeurt.
Ik kom spoedig: Hij denkt wel als God natuurlijk, dus 1000 jaar als 1 dag. Hij beseft ook dat Hij aan het einde van de tijd komt, dat was toen al dus. Dat moet je wel meewegen, vind ik.
Inderdaad is het grote wijsheid om Hem elke dag te verwachten. Ben ik klaar? Nooit helemaal natuurlijk, maar treft Hij me aan midden in de poel van verderf als Hij nu komt, zoals mannen die door brand overvallen worden en sterven terwijl ze in een bordeel of bij hun overspel liggen zonder dat hun vrouw met wie ze in de kerk getrouwd zijn en die denkt dat ze nachtdienst hebben, van iets weet? In hoeverre ben ik bereid?
Waak en bid want je weet dag noch uur. Als de huiseigenaar had geweten wanneer de inbreker kwam, had hij wel opgezeten met een knots onder handbereik. Ook hier zegt Hij in feite weer dat we de tijd niet kunnen weten en altijd voorbereid moeten zijn als de wijze maagden. Reserve-olie hebben. Afkicken van al het lagere en van je ik-zucht om ruimte te geven aan de werking van Gods Geest in ons. En nooit zeker zijn dat je de avond (of de morgen, want je kan ook in je slaap overlijden) haalt in het besef: zondaar ben ik, tot nu toe in leven gelaten.
Leven vanuit en met de liefde, net wat Joost zegt: iedereen is je naaste. Maar toch ook op de tekenen blijven letten vind ik. De 2 getuigen verwachten en de bekend wording van meneer 666. Alert zijn en anticiperen, biddend tasten mag wel, als je maar niet te stellig bent. En eerlijk met de bijbelteksten omgaan, kijk wat Johannes zegt in Openbaring 22:18, het slot. Een waarschuwing om niet te creatief te zijn en ook niks over te slaan of weg te moffelen.
Intussen denk ik wel bij mezelf, als ik politici hoor over het doorgeven van de aarde aan volgende generaties en als ik ze plannen hoor ontvouwen voor over 50 jaar enz. : houd maar op, want die tijd is er helemaal niet meer, maar niemand schijnt dat met me eens te zijn.

Groeten, vrede, JP
Maandag, 7 maart 2011, 12:11Jan Paul
Hallo Mark, nog even een opmerking i.v.m. die tekenen.
Jezus zegt in de Rede der laatste dingen o.a.: er zullen aardbevingen zijn, nu hier, dan daar.
Dit is nu typisch zo'n gegeven waar je meer kanten mee op kunt. Want zijn er nu tegenwoordig meer aardbevingen dan vroeger? Of zijn de berichtgeving en de aandacht ervoor veranderd? Heeft men ze vroeger ook zo ijverig bijgehouden en geteld, of is het wel altijd al zo geweest maar hoorde je er niet over omdat het in een of andere uithoek, of afgelegen contrei plaats had? Geen satelliet, geen internet.
Dat zijn dingen die ik niet echt weet.
Ik werd er even op geattendeerd omdat het nu weer op Hawaï rommelt in de vorm van vulkanisme, RTL4 journaal van vanmorgen, en in Chili, een aardbeving.
Ik heb zelf wel de indruk dat het binnenste der aarde wat hyper aan het worden is om zo te zeggen, want je hoort toch ook wel af en toe over vulkanen die eeuwenlang zo dood als een pier geweest zijn, maar die er nu ineens weer vrolijk tegen aan beginnen te gaan als opgewekte en frisse, goed uitgeslapen mummies zeg maar.
De machten van hemel en aarde zullen wankelen, staat er verder. Denk ook aan die tekst bij Jesaja, de aarde zal waggelen als een zuiperd. Jesaja 24, de kleine apokalypse.
Dan staat er bij Lukas (21:25) iets over de zee waar je ook niet echt vrolijk van wordt. Wat is er aan de hand in het binnenste der aarde?
Weet je Mark, ik heb wel eens gedacht: al die ondergrondse kernproeven, hoeveel zijn dat er eigenlijk geweest al met al? En waar is al die energie gebleven? Zou de aardkern zo onrustig zijn omdat wij als mensheid er wat spanning bovenop gegooid hebben met ons eeuwige geknoei en gezoek hoe we elkaar en de planeet kapot kunnen krijgen? Als je je banden te hard oppompt gaat het ook niet goed. Maar wat als we het binnenste de aarde te hard opgepompt zouden hebben met al die diepe kernexplosies? Dat verkrachtende en ejaculerende geboor van Oedipus in onze moeder Aarde. En de vader is ook al vermoord op Golgotha. Daar denk ik wel eens aan. Ik heb een redelijk sterke fantasie, dat erken ik, maar toch, onrustig is het allemaal wel en Jezus zegt dat het allemaal nog veel onrustiger zal worden, dat leid ik toch wel uit de tekst af. Want aardbevingen nu hier dan daar, dat betekent volgens mij wel: aan de lopende band.
En op dit moment gaan de maandelijkse 1e-maandag-van-de- maand-sirenes en denk ik: "eens als de bazuinen klinken... " Dit zijn ze volgens mij. Althans dit zouden ze kunnen zijn.

Groeten, JP
Maandag, 7 maart 2011, 12:21Jan Paul
In verband met die Oedipus-vergelijking van het mensdom (dus niet de Joden, neen, ik, zondaar) als de moordenaar van de vader, de godsmoord, en de verkrachter van de moeder: Jezus spreekt ook van weeën.
Wat voor weeën zijn dat? Doodsweeën of geboorteweeën?
Het kan allebei denk ik en het is het misschien ook wel allebei. De oude aarde barst open en sterft, de elementen zullen vergaan in vuur, zegt Petrus. En dan: een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. De vogel Phoenix die uit zijn as herrijst. dood en wedergeboorte. Dood en verrijzenis.
Zin in Pasen, jij ook?

Groeten, JP
Dinsdag, 8 maart 2011, 17:34johannes
@ Joost, Het rijk van God komt pas dan als de Koning der Koningen, en Heer der heren komt! De wereld zal dan een brandhaard zijn. Het volk van God en de gelovigen zullen verdrukt en vermoord worden. Alle volkeren (10 machthebbers in het bijzonder in een hersteld Romeins rijk) zullen optrekken tegen Israel! dan zal Hij komen, en de volkeren letterlijk wegblazen! Ik bewonder je optimisme! maar de mens is in zichzelf niet in staat vrede te brengen! Overigens 1 thess. beschrijft ook nog een opname, Hem tegemoet in de Lucht! de bruiloft van het lam zal aanbreken! Nee de bijbel zegt niets over de dag, nog het uur! we kunnen het niet berekenen! maar let op de tijd (situatie) waarin de wereld zal verkeren op het moment van Zijn Wederkomst. Lees vooral Matt 24! hier waarschuwd Jezus zelf!
Dinsdag, 8 maart 2011, 18:59Jan Paul
@ Higgajon: neem je je haldol eigenlijk wel?
Voorzichtig maar.
Dinsdag, 8 maart 2011, 19:00leorky
-serooskerke: se (standaarderror), Noordweg 99 (abra HA M!) (Genesis) ben ik opgegroeid.
-vrouwenpolder ging ik naar de (vrijgemaakte, artikel 31) kerk. Dit getal was een aantal keer in het nieuws op de dag dat opwekkingmagazine verscheen. Ook was de dinsdag dat ik naar Zoetermeer ging de aardbeving in nieuwZeeland, in de trein bad ik om 'wraak' of oordeel ivm uitspraken van Geert wilders over koningin Beatrix. Het oordeel had toen al plaatsgevonden, net zoals het andere oordeel kennelijk op de donderdagnacht, voor he verschijnen van Opwekkingmagazine.
Psalm 99 staan de drie letters MAS (Mozes Aaron en Samuel) de wit met wie ik heb samengewerkt aan de GGD te Amsterdam
Dinsdag, 8 maart 2011, 19:18Jan Paul
Jij bent Obey hè? Ik heb je door, want die heet Pieter als ik het goed onthouden heb. Je hebt je een keer verschreven ventje.
Maar ik pik dat soort dingen meteen op.

Groeten, JP, wist niet dat Rutte ook JP was, omdat je zegt: de premier.
Woensdag, 9 maart 2011, 00:44Natas :)
Ehm.. ik wil niet heel vervelend doen, Pieter, maar ik krijg bij elk bericht weer een melding... en dan raakt mijn inbox vol :S
Vervelend voor je dat je nog werkloos bent... ik hoop dat je nog een geschikte baan vindt.
Gods zegen in elk geval!
Woensdag, 9 maart 2011, 04:07Jan Paul
@Natas: dat heeft goed geholpen!

negez ne edevr, Luap Naj
Woensdag, 11 januari, 13:33dees
Dat Jezus terug komt op de wolken en dat dus Zijn Koninkrijk komt, iets waar alle christenen om bidden in het ONZE VADER,
is heel duidelijk te lezen in bijna elk bijbelboek!

Als je geinteresseerd bent in waar dit allemaal in de bijbel staat, wil ik je dat wel emailen, het is te veel om hier te noemen en het is een enorme bijbelstudie.

Een datum voor Zijn Terugkeer , is niet te noemen dat weet zelfs Jezus niet ( dat zegt Hij Zelf) maar alleen de Vader.
Maar dat Zijn terugkeer steeds dichterbij komt, mag duidelijk zijn omdat bijna alle profetsieen van de bijbel hiervoor, zijn uitgekomen. Denk bijvoorbeeld aan de terugkeer van de Joden en aan de stichting van Israel .

Het gaat om klaar te staan voor Jezus wederkomst, dat wil zeggen dat we een leven leiden dat gericht is op Hem en ons aan Hem toewijden. Van Hem houden, naar Hem verlangen.
Woensdag, 11 januari, 14:01dees
Je hoeft dus niet bang te zijn voor de Komst van Jezus, Hij zal alle mensen die Hem aangenomen hebben , in een ondeelbaar moment (split second dus) meenemen naar de hemel.

Jezus is om ons te redden , gestorven , naar de hel gegaan om mensen te bevrijden, opgestaan uit de dood en opgestegen naar de hemel waar Hij ons komt halen.

Hij komt ons halen, of door de dood naar het paradijs of tijdens ons leven door Zijn wederkomst en zullen wij nooit sterven. Dan zal Hij alle tranen van ons gezicht wissen en de doden die bij Hem zijn , een nieuw verheerlijkt eeuwig lichaam geven. Wij zullen hoe dan ook verenigd worden met Jezus, in leven of in sterven, wij zijn van de Here !

Zo hoef je niet bang te zijn dat de aarde vergaat. Jezus komt ons halen en belooft in de bijbel dat Hij een nieuwe hemel en een nieuwe aarde maakt. Hier mogen wij eeuwig leven.

Neem Jezus aan als je Redder en God, Hij is de liefde Zelf, Hij wil je blij en gelukkig maken. Hij strekt Zijn armen naar je uit en wil je een nieuw en echt leven geven. Hij wil al je zonden vergeven.
Als je dat wilt: bidt dan:


Ik heb spijt van al mijn zonden, alles wat ik verkeerd deed, vergeef mij door uw lijden en sterven aan het kruis.
U nam mijn plaats in zodat ik behouden zou worden.
Dank u voor zo veel liefde!

Wilt u mij aannemen als Uw kind en mij een nieuw leven geven.
Heer Jezus, ik wil U aannemen als mijn Heiland en God.
Ja, Heer, ik geef mijn leven aan U over.
Dank u Heer dat ik nu Uw kind ben en u mijn Vader.
Nu ben ik nooit meer alleen.
Prijs de Here!

Amen.
Zondag, 5 februari, 15:10Gerrie
Lang geleden leefde er een man. In een bezet land. Vele mensen werden gekruizicht soms duizend op een dag. Dit gebeurde 2000 jaar geleden. Enorm veel verdriet heerste er toen. De man was het licht in de duisternis. Gaf zijn leven om de mensen ook het licht te geven. Na drie dagen kon de dood hem niet meer houden en keerde terrug. Zo hier en daar hoor je over deze man men schijnt hem te hebben ontmoet. Na vele jaren hoor je nog steeds over deze man, zelfs over de hele wereld. Hij heeft ons nooit verlaten. Matteus 28-20 En zie ik , Ik ben met u al de dagen tot aan de voleinding der wereld.
Jezus zoon van God
Donderdag, 9 februari, 09:43chuck
Matteus 25:1-10
Niemand weet wanneer Jezus terugkomt.
Jezus is niet dom.
Maandag, 27 februari, 14:01dees
chuck,

Niemand weet de dag dat Jezus terugkomt, maar het seizoen kan je wel weten. Ik bedoel dat de meeste profetsieen vervuld zijn. Bv. Het volk Israel heeft zijn land terug.
Alleen dat iedereen van Jezus gehoord heeft nog niet, eerder komt Hij zeker niet terug.
Reacties 1 - 20 van 22

Reageer op deze blog