Bijbelleeskaart

Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Gelukkig wie zuiver van hart zijn

Door: GastbloggerZondag, 16 maart 2008
Terug
Categorie: Algemeen, 4 keer gereageerd, 1404 keer bekeken

Mijn naam is Chantal, ik kom uit de buurt van Rotterdam en bezoek een Evangelische gemeente. Vandaag wil ik het hebben over je gedachten.

Mijn vader zat mijn eindexamen van Nederlands laatst door te lezen en las het volgende:
Neuronwetenschappers bestuderen nu naast de interne informatieverwerking ook de sociale processen die de hersenen nodig hebben om grip op de wereld te krijgen. Het blijkt dat wij onszelf in belangrijke mate via anderen begrijpen. In verband hiermee staat ook het onderzoek naar de zogenaamde ‘spiegelneuronen’.

Als we naar iemand kijken die iets doet, zijn onze neuronen in dezelfde hersengebieden actief, als wanneer wij ons voorstellen dat we die handeling zelf verrichten. Als we bijvoorbeeld tijdens de Olympische Spelen vanaf de bank een honderd meter sprint volgen, lichten op een hersenscan dezelfde hersengebieden op als wanneer we ons voorstellen dat we zelf rennen.*
 
Dus door dingen te zien of te denken, doen we het in feite al. Jezus zou het zo zeggen:
Jullie hebben gehoord dat gezegd werd: “Pleeg geen overspel.” En ik zeg zelfs: iedereen die naar een vrouw kijkt en haar begeert, heeft in zijn hart al overspel met haar gepleegd. Mattheus 5: 27,28

Mijn vader merkte op dat Jezus een uitspraak deed waarvan de wetenschappers nu pas ontdekken hoe waar deze stelling is! Als ik hier goed over na denk, realiseer ik me dat dit niet alleen gaat om overspel, dit gaat veel verder! Denk eens aan de schade die je aanricht wanneer je iemand uitscheldt, vervloekt of zelfs dood wenst! Wanneer je in gedachten iemand liever dood ziet, moet je dan zeggen dat je in je hart een moordenaar bent?

Er komt nog iets bij: als we ons een handeling voorstellen, slijt er als het ware een paadje uit in de hersenen, dat daardoor gemakkelijker begaanbaar wordt als we de handeling zelf uitvoeren. *

Wanneer een persoon naar een erotische film kijkt, dan wordt de stap om zelf erotische handelingen uit te voeren kleiner. En wanneer een man naar een vrouw kijkt om haar te begeren, dan wordt de stap naar overspel plegen kleiner. Realiseer, hoe voorzichtig je moet zijn met waar je naar kijkt en wat je gedachten daarbij zijn!

Gelukkig wie zuiver van hart zijn, want zij zullen God zien. Mattheus 5: 8

Gods zegen,
Chantal

( *bron: eindexamen 2007 Nederlands. Uit: de Volkskrant, 04-09-04 Marjan Slob, filosoof)

Gerelateerd

Reacties (4)

Zondag, 16 maart 2008, 16:04Karin
heel mooi, God blijkt steeds zoveel groter dan ik denk! Bedankt voor het mooie stukje, ik ga het zeker onthouden!

God's Zegen voor jullie allen...
Zondag, 16 maart 2008, 19:36Mr President
Wauw..
Maandag, 17 maart 2008, 11:19Dirk Jan
Hey Chantal,

gaaf dat jij (en je pa) een geestelijk oog hebben waarmee jullie dit zagen. Echt scherp en een goede waarschuwing. Ik heb het even op mezelf toegepast (een van mijn hobby's) en ik bedacht me dat het eigenlijk best klopt. Iets zien en iets denken zijn natuurlijk nog wel twee verschillende dingen.. maar het gevaar is er absoluut!
tnx en groente
Woensdag, 19 maart 2008, 19:44Chantal
Bedankt voor jullie reacties! Het doet me goed dat jullie het stuk mooi vonden :-)

En Karin, het verwondert mij ook alsmaar ;-)

Reageer op deze blog







Wat vind jij?


Onder andere in Psalmen 103:3 staat; Hij vergeeft u alle schuld, hij geneest al uw kwalen. Als je niet gelooft dat Jezus al je ziekten wilt genezen, dan kun je ook niet geloven dat Jezus al je zonden wilt vergeven.

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

MotivoMain Media
"));