Vergeten?

Gebedsbroeders

Twee jongens - Twee posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

De geschiedenis van Gebedsbroeders.nl

In 2006 had Rob een groot verlangen om een website te beginnen waar hij op grote schaal het christelijk geloof kon uitleggen aan mensen.  Terwijl het idee nog in zijn gedachten borrelde belde hij een goede vriend op en legde hem het idee voor. Deze deelde al snel in zijn enthousiasme en nadat ze een derde teamlid erbij hadden gehaald gingen ze aan de slag. Het resultaat mocht er zijn: in 2007 was de eerste website gebouwd door Motivo en Main Media. Gebedsbroeders.nl was een feit! De site die Rob in zijn gedachten had, was nu daadwerkelijk van de grond gekomen. 

De Gebedsbroeders deelden online hun ervaringen over de dingen die God in hun dagelijks leven deed. De eerste blogs werden door enkelen tientallen jongeren gelezen, maar dat aantal groeide al snel. Er was duidelijk behoefte aan een site dóór en vóór jongeren. Er kwamen steeds meer reacties op de blogs, zowel positieve als negatieve. Daarnaast kwamen er mails binnen van jongeren die met lastige problemen zaten. De jongens deden hun best om met zorg te reageren en hen de goede richting te wijzen.

De site ging van een Gebedsbroeders blogspot naar www.Gebedsbroeders.nl, en na een grote restyle in 2009 kwam, dankzij de hulp van Motivo en Main Media, de site waar je nu tegenaan kijkt tot leven. Het team van Gebedsbroeders is in de afgelopen jaren flink veranderd. Verschillende mensen zijn gekomen en gegaan en van de drie mensen die de site begonnen, is er nu nog één van over: Rob.

In 2010 werd de Bijbelleeskaart geïntroduceerd. Hiermee kunnen bezoekers, door hoofdstukken van de kaart af te strepen, op hun eigen snelheid en systematiek door de Bijbel gaan. We zijn erg enthousiast over de kaart, ook omdat het tot nu toe, een uniek concept is in Nederland. Inmiddels zijn er vele kaarten de deur uit gegaan.

We zagen echt dat Gods zegen rustte op Gebedsbroeders.nl en zijn daar bijzonder dankbaar voor. We wisten heel goed dat er zonder God niets van de grond was gekomen; Hij is de motor van Gebedsbroeders geweest. Ook waren we buitengewoon blij met alle mensen die Gebedsbroeders hebben geholpen, denkende aan deze schitterende website, verscheidene flyers, visitekaartjes, posters en stickers. Mensen die over Gebedsbroeders hebben geschreven op diverse media en mensen die Gebedsbroeders financieel en/ of in gebed hebben bijgestaan. 

We hebben ongelofelijk veel hulp gehad en hebben door de jaren heen gezien dat God trouw is, ook als wij dat niet zijn. (2 Tim 2:13)