Bijbelleeskaart

Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Word nu ook lid!

Door: Mark WinkelaarVrijdag, 8 januari 2010
Terug
Categorie: Eyeopeners, 14 keer gereageerd, 1028 keer bekeken

De wereld fikt af, althans de derde wereld, hier in het westen schijnt alles wel redelijk te gaan. We zitten hier lekker te genieten en ons vol te vreten met het eten dat ergens anders ontbreekt. Het onheil in Afrika en de rest van de derde wereld komt niet eens meer in het nieuws, want ja, dan blijf je bezig. De gruwelijkheden die daar gebeuren kun je blijven filmen, maar op een gegeven moment houd het op.

Er was net een documentaire op de EO over een bepaald land in Afrika, waar hekserij diepgeworteld in de cultuur zat. Alle slechte dingen die daar gebeuren komen, volgens de bevolking, door heksen. Dat blijft daar niet een vaag begrip, heksen zijn daar aan de lijve aanwezig; kinderen worden vaak beschuldigd van hekserij. En als ze eenmaal als heks bestempeld zijn horen ze nergens mee bij. Dan worden ze door hun familie en vrienden lichamelijk verminkt, zo niet vermoord. Kinderen met verschroeide handen omdat hun vader die in de terpentine had gedoopt en vervolgens in de fik had gestoken. Je zag de bovenarm van een jongetje door zijn huid heen steken, omdat zijn broer hem onder handen had genomen. Een meisje die niet meer kon functioneren, omdat haar familie besloot een spijker van tien cm lang in haar schedel te slaan. 

Overal in dat gebied zag je kerken, duizenden. Helaas was de juiste leer van Jezus nergens te bekennen. Overal mannen die beweerden profeten te zijn, of demonuitdrijvers, die manipuleerden dan een groep mensen om vervolgens geld te vangen. Je hoorde de naam van Jezus wel vallen, maar het draaide in de bijeenkomsten eigenlijk om hekserij. Massale manipulatie, leugens en misplaatste macht.
Waar is de man met de bijbel? Waar is de echte profeet, die wel de waarheid verkondigd? Waar is de persoon die de kinderen omarmd, als ze door hun naaste familie zijn losgelaten? Waar is de leger- des-heils-bus om de kinderen wat soep aan te bieden? Waar is de kerk?

Waar is Jezus in dit land?


Word nu ook lid van de westerse maatschappij, de maatschappij die u begrijpt. Die heel goed weet dat u bepaalde dingen niet wilt weten of zien. Die begrijpt dat u gehandicapte kinderen met een gironummer eronder niet op de buis wilt zien verschijnen. De maatschappij die ervoor zorgt dat jouw problemen altijd de grootste zijn en ervoor zorgt dat je gelukkig bent met alle dingen die eigenlijk geen waarde hebben. Wij weten dat uw wereld de grootste moet zijn en vooral de enige, daar zorgen wij voor. Alle informatie die u voor ogen krijgt zal alleen over u gaan of met uw levenswereld te maken hebben. Wij zorgen voor aanbod u voor consumptie. Hoe wordt u lid? Het mooie van de westerse maatschappij is dat u niet lid hoeft te worden, u bent waarschijnlijk al lid en geniet al sinds jaar en dag van onze service. Schrikt u niet, lidmaatschap is gratis en het abonnement kent geen limit.

 

Mark Winkelaar

Gerelateerd

Reacties (14)

Vrijdag, 8 januari 2010, 18:39Obey
hj mark,
is het niet een beetje te negatief neergezet? Op zich heb je wel een punt, maar er zijn toch ook wel uitzonderingen op de regel hoop ik. Het is wel een gevoel dat ik herken helaas. Als je het visioen van samuel doctorian erbij pakt, dan zie je dat daar een engel in voorkomt die bedroefd is over europa, ik dacht dat hij huilde, ik het er net bij gepakt. Er staat dat de heilige geest bedroefd is over europa, dat verbaast me niet. Ook schrijft hij over veel oordeel, maar dat we van tevoren als christenen gewaarschuwd zullen worden.
Ik vind trouwens dat niet-christelijke organisaties ook wel een hoop goed werk verzetten. De documentaire heb ik gemist, laatst wel een gospeluitzending van de eo gezien op een doordeweekse dag (dinsdag).

Ik heb trouwens een sollicitatie verstuurd naar regioplan als onderzoeksassistent, voor twee dagen, ze zoeken twee hbo-ers, ik voldoe niet helemaal aan de eisen, maar laten we hopen op Gods volmaakte plan, wie weet word ik uitgenodigd.
als je trouwens goed schaatsijs weet in zwolle, let me know..Gods zegen
Vrijdag, 8 januari 2010, 19:54Mark Winkelaar
Hey Obey,

Misschien te negatief, maar geen leugen. Het was vooral bedoelt om even goed over na te denken. En te beseffen dat we, ondanks de crisis, niet onderaan de ladder staan.

Ik heb die profetie net even doorgelezen van dr. doctorian, interessant.

Succes met je sollicitatie, ik hoop dat je God's weg daarin mag vinden.
En schaatsijs in Zwolle is hopeloos, ik ben vanmiddag naar de uiterwaarden gefietst, maar heb niets 'schaatsbaars' gevonden...

Goed weekend!

Mark
Vrijdag, 8 januari 2010, 21:17Obey
Ik las pas in het stukje (toen ik een berichtje probeerde te sturen) dat je je hebt opgegeven voor geneeskunde, maar twee keer bent uitgeloot. Ik ben niet helemaal bekend met de procedure, maar is het mogelijk om nog een derde keer mee te doen? Hoe kijk je er tegenaan?

Wat je schrijft, ik heb er wel een boek over in de kast staan, dat is van suanne piet (misschien de andere mark wel bekend, want ze is psychologe en misschien wordt ze wel eens aangehaald, ze heeft in ieder geval niet in Utrecht gedoceerd, maar aan de UVA en de EUR) en het heet ´de emotiemarkt´. Het komt er in het kort op neer dat op de top van de behoeftepiramide de emoties van de mens staan, die zijn ons het meest waard en daar zijn we dus ook het meest in geinteresseerd. We willen ons altijd goed voelen. Zij noemt dit ook wel ´de beleveniseconomie´, het was managementboek van het jaar in 2004 (ik heb hem gekregen na mijn stage bij TNO).

Schaatsijs, sinds het journaal van afgelopen maandag wist ik in ieder geval dat ik in Dalfsen kan schaatsen, kennelijk is daar ook een baan, waar Erben op uitkijkt. Hier in de buurt schaatst ´men´ nog niet, vorig jaar wel. Een fikloze vrijdagavond toegewenst :)
Vrijdag, 8 januari 2010, 23:52John
Misschien wat te negatief neergezet, aan de andere kant helemaal waar. Het deed mij zeer wat ik gister zag. heb er ook een blogje over gemaakt iets andere inslag trouwens.

groet en zegen
Zondag, 10 januari 2010, 21:16Mark Winkelaar
Hey Obey,

Ik heb meeloten met geneeskunde niet meer op zijn planning staan. Na de studie die ik nu doe kan ik instromen bij geneeskunde mocht ik dat willen. (dan moet je wel door toetsten en dergelijke heen komen)
Dat plan heb ik nog in mijn achterhoofd, maar niets is zeker. Waar God me wil hebben, daar wil ik heen. En waar die plek is over 3 jaar, dat weet ik niet.

Wat wilde je trouwens zeggen over die vrouw die schrijft over emoties. Hoe sloot dat op het stukje aan? Het is wel een interessant gegeven trouwens, dat mensen zoveel waarde hechten aan hun gevoel.
Maandag, 11 januari 2010, 01:21Obey
j mark, nog vakantie, of hard aan het werk, studie? Ik heb wel vaak voor jullie drieen gebeden, niet alleen voor de website, maar ook voor dat aspect. Ik heb gewerkt in settings waar mensen die uitgeloot waren voor geneeskunde epidemiologie zijn gaan studeren, dat is misschien nog wat voor jou?
Maandag, 11 januari 2010, 01:23Obey
okay, je ´doet´ fysiotherapie in amsterdam, cool. Zit je daar ook op kamers, of reis je op en neer? grtz
Maandag, 11 januari 2010, 01:28Obey
Mijn opmerking sloeg op dit stukje:

Word nu ook lid van de westerse maatschappij, de maatschappij die u begrijpt. Die heel goed weet dat u bepaalde dingen niet wilt weten of zien. Die begrijpt dat u gehandicapte kinderen met een gironummer eronder niet op de buis wilt zien verschijnen. De maatschappij die ervoor zorgt dat jouw problemen altijd de grootste zijn en ervoor zorgt dat je gelukkig bent met alle dingen die eigenlijk geen waarde hebben. Wij weten dat uw wereld de grootste moet zijn en vooral de enige, daar zorgen wij voor. Alle informatie die u voor ogen krijgt zal alleen over u gaan of met uw levenswereld te maken hebben. Wij zorgen voor aanbod u voor consumptie. Hoe wordt u lid? Het mooie van de westerse maatschappij is dat u niet lid hoeft te worden, u bent waarschijnlijk al lid en geniet al sinds jaar en dag van onze service. Schrikt u niet, lidmaatschap is gratis en het abonnement kent geen limit.

Je kunt het nl. ook zo zien dat wij ons aan de top van de behoeftenpiramide bevinden. Wie krijgt er in Nederland geen uitkering? Er zijn schrijnende situaties, maar het is toch wel luxe.

Daarom ben ik zo blij dat ik dus (dit gaat wrs. als de farizeer klinken) partner ben bij het TRIN, en , nog niet zo heel erg lang mijn tienden afsta. :)
Maandag, 11 januari 2010, 01:36Obey
ik kan er nog wel even integraal een gebedspunt voor mezelf bijvoegen :), dat is.. meer duidelijkheid over mijn toekomst, iets in ministry, een baan, en zo ja, dan open deuren. Ik wil hier niet te krampachtig in zijn, maar vind dat wel lastig. Afgelopen vrijdag heb ik een nieuw contact, oudklasgenoot, die werkt bij regioplan, in mijn linkedin. Dat was dezelfde dag dat ik ook een sollicitatie heb verstuurd voor die hbobaan, twee dagen per week. Maar goed, een baan, ik zie er ergens verschrikkelijk tegenop, alsof ik ga worden bekritiseerd en alleen maar spoken ga zien, ondanks dat ik geloof. Of dan denk je, zo´n sollicitatiegesprek, dat loopt toch helemaal in de soep. Wat dat betreft..
Maandag, 11 januari 2010, 01:40Obey
last but not least, and certainly not last,
..zei de psych verpleegkundige afgelopen donderdag dat de rm, dat is dat ding waar ik mee ben opgescheept zit, elk moment kan worden opgeheven. Dat is al vanaf het begin zo, maar ik heb (had) de neiging om daar ontzettend aggressief in te gaan en daarom blokkeer ik dan eigenlijk al van te voren.
Maandag, 11 januari 2010, 01:44Obey
weet je dat behalve herman boon, die kennelijk 1000 man heeft opgetrommeld, er in gorinchem ook een gemeente is die zelfs 40 dagen vast? (de levend woord gemeente) Dat is echt gewoon té tof. Maar het gebeurt, wat doe je eraan :)
Maandag, 11 januari 2010, 11:38Mark Winkelaar
Hey Obey,

Ik zit niet op kamers in Amsterdam, ik reis op en neer.

Inderdaad we zitten hoog in de behoefte-piramide.
Ik zal bidden voor leiding in je leven, dat je zal komen waar je moet komen.
Een baan moet je ook met God door komen, Hij is de rots waarop je staat. Of je nu op school zit, in de ministry werkt, in een fabriek werkt of op kantoor, Hij is altijd de rots. En Hij is bij je en met je Obey, besef dat. Blijf kijken naar Jezus en de toekomst en ren de race.

u kijken we nog in een wazige spiegel, maar straks staan we oog in oog. Nu is mijn kennen nog beperkt, maar straks zal ik volledig kennen, zoals ik zelf gekend ben. (1 kor 13:12)

God's zegen,

Mark
Dinsdag, 16 februari 2010, 21:32Obey
@ stiermark :)
wat wel bijzonder was en waar ik even voor moest zoeken: nadat ik dit ´gesprek´, hoewel eenzijdig, met je had beeindigd, eenzijdig, want geen reactie, maar op zich misschien voelend als gesprek, omdat je het gevoel hebt dat iemand luistert, wees de Heer me op eilat en een stuk van Israel dat me nog niet eerder op die manier was opgevallen. Ook omdat het relatief zo´n groot stuk is van het land, dat dus ook echt woestijn is. Ik had bij het plaatsen van de regel over ´blokkade´ een vrij gefrustreerd gevoel, dat gevoel van onmacht.
De volgende dag stond dit bericht van de Volkskrant in de krant:
http://www.volkskrant.nl/buitenland/article1336510.ece/Israel_gaat_hekken_plaatsen_bij_grens_Egypte
Heel merkwaardig. Ik heb toen het idee gehad dat het profetisch was, die uitspraak over de blokkade, terwijl het eigenlijk vanuit een ondedrukte positie voortkomt, namelijk ongerechtigheid. U weet ik wel beter, ik denk idd dat het zo was.
--gisteren..was ik trouwens tevergeefs naar Schiphol, Heidi Baker was er wel, maar wij konden er niet in. Het was HEEUL koud en mensen binnen moesten zelfs huilen voor ons uit bewogenheid denk ik, dat was wel weer cool. In ieder geval heb ik gebeden voor iemand met bloedkanker en diabetes, nadat ik had getuigd:
In de trein wees god me al op een jongen, hij was met een meisje, zij bleken ook naar Heidy Baker te gaan, bleek later bij de bushalte. Wat ik niet had getuigd, maar wat wel zo was, was dat ik met een hele Joodse familie, allemaal behalve de vrouw een keppeltje op, door de draaideuren liep. De Joodse familie verscheen pas, kwam pas in beeld, nadat ik even inhield, anders was ik namelijk ´vóór hen de deur uit gelopen en had ik hen helemaal niet gezien.
Ah.., ik herinner het me weer, iets wat ook wel leuk was: Bij de bus stopte ik met bewegen (na woord van kennis), ik had het koud dus was me volgens mij aan het warmslaan en precies op dat moment ging de bus, die zich had verlaagd, weer omhoog, dat was ook wel leuk.
Dan nog een toegift: vanavond was ik aan het cellospelen en ik had het gevoel dat ik moest stoppen. Toen zei de Heer: mag ik wat vragen? Ik antwoordde: Natuurlijk. Toen hoorde ik iemand bewonderend zeggen: Mooi he. En iemand anders antwoordde: ja. Ik was zo onder de indruk, dat ik ben gestopt en naar beneden ben gegaan, het was ook aan het eind van het derde concert dat ik speelde en ik ben toen gaan koken. :) thnks for listening
Dinsdag, 16 februari 2010, 21:40Obey
--aanvullingen na het te hebben overgelezen: dat inhouden voor de joodse familie was natuurlijk hehe:) na een woord van kennis!
-- in plaats van natuurlijk, kan ik ook ´ja, dat is goed´ hebben gezegd, dat herinner ik me niet meer. Het duurde even voordat ik het hoorde, ik moest echt even wachten en wilde eigenlijk weer doorspelen, maar toen hoorde ik wat ze zeiden en bleek dat ze onverwacht dichtbij waren, kon ik ze horen alsof ze voor mijn huis stonden, wat dus waarschijnlijk ook zo was.

Reageer op deze blog







Wat vind jij?


Onder andere in Psalmen 103:3 staat; Hij vergeeft u alle schuld, hij geneest al uw kwalen. Als je niet gelooft dat Jezus al je ziekten wilt genezen, dan kun je ook niet geloven dat Jezus al je zonden wilt vergeven.

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

MotivoMain Media
"));