Vergeten?

Gebedsbroeders

Twee jongens - Twee posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Waarom zou je je zorgen maken?

Door: Mark WMaandag, 16 september 2013
Terug
Categorie: Eyeopeners, 2 keer gereageerd, 348 keer bekeken

Zorgen, sommige mensen zijn er meer vatbaar voor dan anderen. Hoewel het soms echt het iets van deze tijd lijkt, hadden ze er in het verleden ook al last van. Jezus zegt het al tegen de mensen van zijn tijd en ik denk dat het er altijd al is geweest. Je zorgen maken is iets menselijks en heel simpel te verklaren. We kunnen als mensen niet in de toekomst kijken en dus staan we elke dag, elk uur, elke minuut voor onzekerheden. We kunnen niet voorspellen hoe de economie zich ontwikkelt, of onze kinderen goed terecht zullen komen, of we onze baan kunnen houden en we kunnen al helemaal niet voorspellen wanneer we zullen sterven en die onzekerheden kunnen zorgen met zich meebrengen.

Jezus weet dat de mens zich snel zorgen maakt en heeft in de bergrede ons een paar hele handige handvatten gegeven. De preek hieronder is van Andy Stanley en hij neemt stap voor stap die handvatten die Jezus heeft gegeven onder de loep. Ik vind dat deze man een gave heeft om moeilijke onderwerpen te versimpelen en je achter te laten met een paar hele concrete aandachspunten. Ben je iemand die zich wel eens zogen maakt of wil je weten wat Jezus hierover zegt? Dan is deze preek echt een aanrader! Hij neemt niet te veel tijd in beslag (en volgens het filmpje van Rob is dat uberhaupt geen goed excuus) en hij luisterd makkelijk weg.

Fijne week!
Mark W

Gerelateerd

Reacties (2)

-Jan-17 september 2013, 13:21
"32 Want al deze dingen zoeken de heidenen. Uw hemelse Vader weet immers dat u al deze dingen nodig hebt.

33 Maar zoek eerst het Koninkrijk van God en Zijn gerechtigheid, en al deze dingen zullen u erbij gegeven worden.

34 Wees dan niet bezorgd over de dag van morgen, want de dag van morgen zal voor zichzelf zorgen; elke dag heeft genoeg aan zijn eigen kwaad." (Mat. 6)

Wie het koninkrijk van God zoekt zal dat het belangrijkste vinden i.p.v. de dingen die de andere mensen het belangrijkste vinden. Dus lijkt het me van enorm groot belang om te weten wat dan precies het koninkrijk van God inhoud. Wat het inhoud en hoe je dat koninkrijk binnengaat. Wat het koninkrijk nu al kan zijn voor ons en wat het zal zijn in de toekomst wanneer het in zijn volle glorie aanwezig zal zijn. Of gaat het in de Bijbel alleen maar om later in 'de hemel' te mogen komen? Helaas is dat de verwachting van veel mensen die niets begrijpen van de boodschap van het koninkrijk van God waarover de Bijbel gaat. De regering, de overheid, het rijk v.d. Koning van koningen hier op aarde!
Laten we ons daar druk om maken!