Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Vrienden voor het leven!

Door: GastbloggerZondag, 26 augustus 2007
Terug
Categorie: Algemeen, 1 keer gereageerd, 557 keer bekeken

Blog doorsturen

Annuleren

Ik ben Esther Somnaikubun, 17 jaar, ben met de hakken over de sloot bevorderd naar 6VWO en woonachtig in Zwolle. Mijn moeilijke achternaam heb ik te danken aan mijn Molukse roots. Verder zit ik net als deze geweldige broeders in de Vrije Evangelisatie Zwolle. Vandaag kreeg ik de kans om een gastblog te schrijven.

 


Ik geef het maar meteen toe: ik heb een issue met vriendschappen. Boezemvriendinnen, beste vrienden, vriendenringen, vriendenkettingen…ik krijg er jeuk van.Ik ben een mensenmens, hou erg graag van veel mensen om me heen en veel vrienden. Alleen tot een jaar geleden zou ik niet de eerste zijn om iemand te bellen en af te spreken, om een vriendin te zeggen waaraan ik me ergerde, om een vriend te zeggen hoe waardevol ik onze vriendschap vond. Was vroeger al niet zo en was tot voor kort ook niet zo. Totdat het me bijna 2 waardevolle christelijke vriendschappen kostte.

 
Deze twee vriendinnen vertelden mij dat ze teleurgesteld waren, dat ze veel waarde hechtten aan onze relatie, maar dat ze ook wat input van mij verwachtten! En ook eerlijkheid en openheid wilden. Wat vond ik van onze relatie? Is er iets wat je anders zou willen zien? Ik werd moe om naar alle verjaardagen te gaan, overal van de partij te zijn, dure cadeau’s te kopen, terwijl ik met sommige mensen niet eens wat had! Ik probeerde het iedereen naar zijn zin te maken en door iedereen aardig gevonden te worden. Ik stopte mijn energie in vriendschappen die een dood eind hadden. Ik werd een vriendinnenplayster genoemd, wat me diep gekwetst heeft, maar snap wel wat ze bedoelde.

Ik wilde deze vriendschappen echt niet kwijt, omdat ik weet dat christelijke goede vrienden voor het leven zijn. Ons gedeelde geloof maakt dat onze vriendschap dieper gaat, een liefde onbeschrijflijk, omdat we natuurlijk een groot voorbeeld hadden! Deze vrienden zijn er door dik en dun, door pijn en verdriet en delen bovenal je allergrootste passie.

 

Ik heb veel geleerd het afgelopen jaar. Ik probeer bewuster met mijn vrienden om te gaan, ze wat vaker laten weten wat ze voor mij betekenen. Pure woorden of gewoon een bloemetje. Het zijn de kleinste gebaren die het hem doen. Wees eerlijk naar hen en zeg hen wat je frustreert, waar je je aan ergert, praat over je diepste gevoelens. Want het is bewezen dat slechte communicatie oorzaak nr. 1 is van het einde van liefdesrelaties en waarschijnlijk ook vriendschappen. Ga bewust met je vrienden om, want aan het eind van de dag zijn zij degenen waarop je nog kunt bouwen

Wie zijn leven voor zijn vrienden overheeft, heeft de grootste liefde. (Johannes 15:13)
 
God speed,

Esther

Gerelateerd

Reacties (1)

Reageer op deze blog


Verplicht maar verborgen



Poll

God heeft de aarde in 6 dagen gemaakt

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

"));