Vergeten?

Gebedsbroeders

Twee jongens - Twee posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Vergeven worden

Door: Mark BVrijdag, 16 maart 2007
Terug
Categorie: Het kruis, 1238 keer bekeken

Heer dank U wel voor deze dag. Dank U wel dat U vandaag bij mij was, ook al merk ik daar niet altijd wat van, ik mag het weten omdat het in Uw woord staat.

Dank U wel ook dat ik zoveel nuttige dingen heb kunnen doen vandaag. Dat ik lekker bezig ben geweest met mijn brommer en dat het al aardig opschiet en ik kan de weg op. Heer wilt U ook mijn zonden vergeven. Heer geeft U mij een fijne nachtrust zodat ik morgen weer uitgerust aan de dag kan beginnen.

Je merkt het vaak zelf niet, maar vragen of God je jouw zonden wilt vergeven is vaak de gewoonste zaak van de wereld geworden. Het is vaak zelfs nog erger. We staan er niet bij stil en nemen het als één van de weinige dingen standaard mee in ons gebed.

Je kunt dus gerust stellen dat het in de meeste gevallen geen betekenis heeft terwijl je het uitspreekt. Een tijd geleden had ik het met een vriend van mij over onze zondes. Hij gaf mij een eye-opener toen hij zei:
We komen tot God en vragen om vergeving, maar we weten niet eens wat we precies verkeerd hebben gedaan!

 

Stel je eens voor dat een vriend van jou je iets heeft aangedaan.
Je vriend heeft op jouw computer tussen je foto's zitten snuffelen en is er daardoor achter gekomen dat je een vriendin hebt. Jij weet nog van niks.
Op een avond komt hij naar je toe en zegt het volgende: Wil je me vergeven van alle verkeerde dingen die ik de afgelopen tijd heb gedaan bij jou?
Hoe zou jij je voelen?

Groeten Mark.

Gerelateerd

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog