Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Succesvol zijn in dit leven

Door: Mark BoermanMaandag, 5 oktober
Terug
Categorie: Eyeopeners, 7 keer gereageerd, 123 keer bekeken

Blog doorsturen

Annuleren

De laatste tijd weet het mij best te fascineren, mensen die op hun wijze succesvol zijn in het leven. Het is denk ik belangrijk dat ik mijn definitie van ‘succesvol zijn’ met jullie deel alvorens verder te gaan met mijn verhaal: Het uiterste uit je talenten halen en hier op een dusdanige manier mee om weten te gaan dat het vrucht voortbrengt.

Ik werk nu sinds kort voor een bedrijf waarbij ik over het algemeen directeuren mag rondrijden gedurende een dag. Nu vind ik het heel interessant om te zien hoe mensen het zo ver hebben kunnen schoppen met iets wat vaak heel klein begonnen is. Vaak hebben ze op enig moment risico’s genomen wat soms wel/niet tot een succes leidde. Je kan alles over dit soort mensen zeggen maar vaak zijn het wel mensen die hun droom achterna jagen/jaagden.

Het is alweer een tijdje terug dat ik een aflevering keek van de EO ‘Met niets begonnen’ waarin de ex-eigenaar van Marktplaats vertelt over zijn succes, hoe hij het zover heeft mogen schoppen. Ik heb inmiddels meerdere afleveringen gekeken en merkte dat het onderwerp mij wel bezighield.

Succesvol zijn, is dat dan voor alle mensen weg gelegd? En wat is daar voor nodig, om succesvol te worden? Na het vragen van deze, relatief makkelijke, vragen, kwam ik aan bij de vraag waarom er dan zo weinig mensen zijn die dit zo mogen ervaren. Ik kwam er op uit dat de maatschappij hier een grote rol in speelt. Jou word namelijk van kleins af aan al vertelt wat jij wel/niet goed kan, dit vormt je enorm als kind! Wat dacht je van de stempel die je bij groep 8 krijgt, waarin de volgende minimaal 4 jaar vaststaan.

Wat zegt God hierover? Ik hoef er niet eens de Bijbel bij te pakken, het spreekt voor zich. God heeft een rijk leven voor ons weg gelegd, waarbij we van niets tekort hoeven te hebben (als we de Bijbel geloven), hoe moeilijk dit ook is als je kijkt naar Afrika. Ik geloof daarnaast dat iedereen persoonlijk door God is geroepen om succesvol te zijn, op zijn/haar eigen manier, waarbij het een uitdaging is om niet binnen de kaders van deze wereld te blijven denken….

Is het jouw droom om succesvol te zijn? Of zijn er dingen die deze droom tegenhouden?

Groeten, Mark 

Gerelateerd

Reacties (7)

maandag 5 oktober, 10:42Gert
He Mark,

Interessant post. Ik ben hier ook best wel mee bezig moet ik zeggen. Mijn droom is om een bedrijf te beginnen als zelfstandig ondernemer, veel geld te verdienen, zodat ik zwervers en probleem jongeren van de straat kan pikken en een nieuwe toekomst wil aanbieden en hen daarbij financieel kan ondersteunen. Lijkt me zo mooi..
maandag 5 oktober, 18:42Mark Boerman
Hey Gert,

Erg tof om te horen! Ben je al bezig om je droom te verwezenlijken of moeten er eerst andere dingen gebeuren?

Groeten, Mark
dinsdag 6 oktober, 16:36Gert
Ik ben geld aan het sparen om een opleiding te volgen, zodat ik later een eigen bedrijf kan gaan starten. Jij al een droom?
dinsdag 6 oktober, 16:47Kees
Beste Mark,

Ik geloof dat we allemaal geroepen zijn om succesvol te zijn voor Gods Koninkrijk, maar dat hoeft niets te maken te hebben met geld. Paulus schrijft in verschillende brieven dat wij verschillende gaven hebben en om deze te gebruiken voor God, Zijn gemeente en ten dienste van de maatschappij dat is in mijn ogen succesvol voor God.

Daarbinnen zijn sommige geroepen om naar Afrika te gaan en anderen om geld en goederen te geven opdat onze naasten in Afrika geen honger heeft, God wil wel voor Afrika zorgen, maar Hij heeft onze handen en voeten nodig!

Succesvol voor de wereld is niet zondermeer succesvol voor Gods Koninkrijk.

Beste Gert, ik vind dat je een prachtige droom hebt, maar om hem succesvol te maken zou ik nu al vrijwilliger worden bij een daklozenorganisatie.

Groetjes,
en Gods zegen toegewenst,
Kees
woensdag 7 oktober, 11:13Mark Boerman
Hallo Gert/Kees,

Mijn droom is om, na mijn opleiding te hebben afgerond, een eigen praktijk te beginnen met 2/3 andere psychologen en zo samen met hen een christelijke tintje te geven aan de behandeling d.m.v. gebed. Ik geloof dat God door onze gebeden in staat is zoveel meer te doen als wij psychologen in sommige gevallen kunnen bewerkstelligen...

Kees, inderdaad succesvol zijn heeft niet per definitie te maken met geld, maar dat is ook niet waar ik op doelde in mijn post. Ik had het meer over talenten, en die op een goede manier gebruiken. Ik denk dat de sleutel ook ligt in het naar God luisteren en Hem vragen wat Hij wil met je leven....

Groeten, Mark
woensdag 7 oktober, 13:38Gert
He Kees,

Bedankt voor je tip.

@ Mark

Dat is ook 'n mooie droom. Het lastige vind ik het volgende: Is het verlangen (of droom) dat we hebben ook van God?

Laatste tijd probeer ik bij de dag te leven. En niet teveel in de toekomst te kijken, omdat Jezus zegt dat we ons daar geen zorgen over hoeven te maken. En dan nog die tekst uit Jakobus. Laat ik hem hier even neerzetten.

Jakobus 4:
13 Dan iets voor u die zegt: 'Vandaag of morgen gaan wij naar die en die stad. Daar blijven we een jaar, we zullen er handeldrijven en geld verdienen.' 14 U weet niet eens hoe uw leven er morgen uitziet. U bent immers maar damp, die heel even verschijnt en dan al verdwijnt. 15 U zou moeten zeggen: 'Als de Heer het wil, zijn we dan in leven en zullen we dit of dat doen.'

Hoe zit het dan met de ambities en dromen voor Gods koninkrijk? Moeten we onze dromen dan aan de kant zetten? Of juist blijven dromen en het waar maken. Ben jij bevestigd in je droom voor de toekomst.
woensdag 7 oktober, 16:49Kees van de Wiel
Beste Mark,

Soms is geld een teken van succes, maar God geeft geld niet zomaar, maar om het te laten werken voor Zijn Koninkrijk.

Ieder talent dat we van God hebben gekregen vraagt om vervulling, maar de basis van zo'n talent is niet het talent zelf, maar een dienend hart. Als onze houding verkeerd is kan God ons niet gebruiken.

Mark we hebben behoefte aan christelijk psychologen maar net als bij Gert geldt begin nu met bidden voor zo'n praktijk en begin bijv. binnen de Gemeente met het bidden voor de gebrokenen van hart, Hij zal het geknakte riet niet breken.
God heeft zijn eigen tijd.

Als ik kijk naar mijn dromen, dan zijn jonge mensen zoals jullie een deel van de vervulling van mijn dromen.
Andere zijn nog bezig met zich te vervullen, nu ben ik een christen die schildert, over 5 jaar hoop ik een christelijk schilder te zijn. En sommige komen nooit tot vervulling omdat ze niet geworteld waren in God maar in mijn emotie's. Dit kan samen gaan, maar dat hoeft niet altijd.

Reageer op deze blog


Verplicht maar verborgen




Poll

Wat vind je van het nieuwe Gebedsbroeders.nl?

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

"));