Vergeten?

Gebedsbroeders

Twee jongens - Twee posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Seks in het huwelijk

Door: RobZaterdag, 24 maart 2007
Terug
Categorie: Seks en relaties, 29 keer gereageerd, 6170 keer bekeken

Tjah, Wat vind jij? Een van mijn principes is toch echt wel geen seks voor het huwelijk. Seksualiteit is iets bijzonders, iets waar je voorzichtig mee moet omgaan.

Relaties voor het huwelijk zijn vaak nog zo pril, dat ze gemakkelijk op de klippen lopen ondanks het feit dat alles zo perfect lijkt te lopen. Pas als je getrouwd bent vorm je een soort van eenheid. Voordat je getrouwd bent is het belangrijk dat je op een goede manier omgaat met je lichaam.

19 Of weet u niet dat uw lichaam een tempel is van de heilige Geest, die in u woont en die u ontvangen hebt van God, en weet u niet dat u niet van uzelf bent? 20 U bent gekocht en betaald, dus bewijs God eer met uw lichaam. 1 Korintiërs 6:16-20

Jouw lichaam is een tempel van de Heilige Geest. Je moet hier dus op een goede en verstandige manier mee omgaan. Zie jij ook seksualiteit als iets dat bedoeld is voor na het huwelijk? Als een reine en blijvende liefde wat de man en vrouw samenvoegt?

Laatst kreeg ik van een goede vriend een site waar je onder andere een soort contract kunt tekenen, waarin je aangeeft dat je vanaf dit moment geen seks (meer) hebt voor het huwelijk. (
http://www.wareliefdewacht.nl/)

Ware liefde wacht is een initiatief van jonge christenen van verschillende kerkelijke achtergronden die besloten hebben geen seks voor het huwelijk te hebben, en anderen hierin ook aan te moedigen het zelfde te doen. Onderdeel van de aktie is een belofte die je zelf ondertekend.

"Vanaf heden verplicht ik mij, tegenover God, mijzelf, mijn familie, mijn vrienden en mijn toekomstige huwelijkspartner, om tot aan de dag van mijn huwelijk seksueel rein te blijven. Hierbij vertrouw ik op Gods hulp."

Echt een aanrader om deze website eens te bezichtigen. Bij deze nog een mooie Bijbeltekst om de nacht mee af te sluiten, Amen?!

Uiterlijke schoonheid is bedrieglijk en verdwijnt; maar een vrouw, die ontzag heeft voor de HERE, verdient bewondering en lof. Spreuken 31 vers 30

En dat geldt natuurlijk precies zo voor mannen

Gods zegen, Rob

Gerelateerd

Reacties (29)

Reacties 1 - 20 van 29
WLW 2 mei 2008, 22:51
Helemaal mee eens :-)

Maar vaak wel moeilijk hoor om jezelf rein te bewaren op seksueel gebied!

Dan denk ik niet alleen aan seks op zichzelf, maar ook dingen die met seks te maken hebben.

Denk aan zelfbevrediging, pornografie e.d. De verleiding is vaak groot! En tegenwoordig word het vaak niet meer als verkeerd gezien, wat het nog moeilijker maakt. Met internet is ook nog eens van alles binnen te krijgen...

Maar laat daarom een ieder bidden om Gods hulp! Want die is niet te missen!
Lucifer 3 mei 2008, 02:26
SEKS IN HET HUWELIJK.

Tjah, Wat vind jij?

Wat moet ik er van vinden? Ben niet getrouwd maar woon al heel wat jaartjes heel gelukkig samen en wij vinden het niet nodig om dat papiertje te halen voor alleen maar een in stand houdend oubollig statement wat het huwelijk is.

Om er voor te zorgen dat je zelfs na jaren binnen een relatie - laat het woord huwelijk bewust weg - nog het elan hebt wat het ooit was, is seksualiteit een prettig gegeven wat je uit kan bouwen als je beiden daar de behoefte aan hebt en dat moet gewoon kunnen en wij doen dat dan ook.
Alle vormen van seksueel genot moeten naar hartelust beleefd worden als je daar behoefte aan hebt en is ook een menselijk gegeven dat te willen, zonder limiet.
Als je jezelf om wat voor reden dan ook in gaat houden, doe je jezelf ernstig tekort.

Groet, David
Nine17 februari 2010, 16:20
Edit>> Inhoud op website strookt niet met visie Gebedsbroeders.nl. Een website plaatsen prima, maar wel graag met duidelijke toelichting.
Rob17 februari 2010, 16:23
He Nine,

We moedigen mensen aan om te reageren, maar als je een link plaatst, vertel dan wel waarom je die link plaatst en de koppeling met de blog.

Groetjes Rob
Nine17 februari 2010, 16:38
Sorry, tag-linkje. zal nu de juiste bijvoegen. en het gaat niet zo zeer om visie. ik vind die van jullie ok en ben zelf ook gelovig. dit artikel echter, geeft, naar mijn mening duidelijk aan dat mensen niet zomaar, zeker niet namens God en dan zeker niet in een (seculiere) regering, mogen oordelen over bewuste keuzes van anderen (in of buiten een huwelijk). Alle Heilige Boeken eisen tolerantie en verdraagzaamheid. Geen dwang. Ik vind dat dat vaak misgaat. Hier de goede link : http://eerstkoffie.blogspot.com/2009/11/geen-sex-voor-t-huwelijk-ook-niet-op.html
Sjoerd22 juni 2010, 19:34
Het is al even geleden, maar ik zie 'em nu voor het eerst. Nine, wat was je doel met het posten van deze link? Een walgelijk stuk in mijn ogen, waarmee het schaamteloze en begeertegerichte gedrag van mensen wordt aangemoedigd. Ik durf te stellen dat God hier van walgt. Hoe zie jij dit?
Nine23 juni 2010, 01:12
Hoi Sjoerd. Ik ken deze auteur niet persoonlijk, maar volg dat blog. Het stuk waar jij op doelt, lijkt mij wat op 'rebellie' waarmee we wel geconfronteerd worden met menselijke 'shit' in de naam van God, zeggen ze dan. Een heel ander stukje dat ik wel erg mooi vond, kwam laatst op dat eerstkoffie blog. Ik vond m erg mooi. Geeft naar mijn mening ook een beter inzicht in de auteur zijn/haar gedachten, en dat er wel degelijk wordt nagedacht. Op mijn beurt ook benieuwd wat jullie vinden: Foto van God gevonden
Nine23 juni 2010, 01:35
Tip voor dit blog zou zijn om 'html links' toe te staan. Gewoon klikken in plaats van kopie en plak. Desnoods met een about_blank er in zodat mensen op de site blijven. En ach, als ze weg willen gaan ze toch wel ;-) En komen ze zeker terug. Deze blogs ben je niet bij toeval, denk ik dan. Maar nu plaats ik van die rare linkjes. Excuus. Nine
Sjoerd23 juni 2010, 09:18
Het kost wat knippen en plakken, maar heb je blog uiteindelijk draaiend gekregen. :) Als de zoektocht die hier wordt beschreven oprecht is, dan kan ik 'em zeker waarderen. Gezien de zin op het eind over of iemand het nu eindelijk eens goed kan komen uitleggen, heeft het er de schijn van. Aan de andere kant lijkt het erop dat de auteur er in ieder geval al wel uit is dat we uiteindelijk allemaal dezelfde godheid aanbidden (gezien alle overeenkomsten), maar dat tradities en cultuur daar verschillen in hebben aangebracht. In mijn ogen is dat godslater, ook al beseft de auteur zich waarschijnlijk niet omdat hij/zij onze God niet kent.

Onze taak als volgelingen van Jezus Christus zit 'em er volgens mij in om deze persoon het Evangelie te vertellen en diegene op te roepen zich te bekeren van het zondige leven. That's it. Als de Geest ervoor kiest, dan zal die persoon wedergeboren worden. Als de Geest daar niet voor kiest (niet die kant op waait), dan zullen we uitgelachen worden. Either way, reden genoeg om God te prijzen!
Gabrielle12 juli 2010, 12:47
Het klopt je te bewaren voor je toekomstige partner, maar voor mensen die een ander opvoeding hebben gehad en dus niet de Bijbelse teksten geleerd wordt leven wel anders en groeien dus anders op. Waardoor lust gewoon normaal is het begint echter dus bij de opvoeding wat je je kind mee geeft.
kemmel14 juli 2010, 19:27
Maar dan vraag ik me nu toch echt af hea,,
Als je van God geen seks voor het huwelijk mag.. en je gaat trouwen en al die shit er om heen, je hebt seks, en je man verlaat je of, of je man gaat vreemd... dan voel je je toch behoorlijk misbruikt?
Ik zelf zou geen seks voor het huwelijk hebben, omdat mijn ouders dat niet willen, enik zelf ook niet.
Moet je trouwens perse getrouwd zijn?
Gabrielle14 juli 2010, 21:24
Ja daarom is het altijd goed om eerst als vrienden met mekaar om te gaan , om mekaar te leren kennen en Bidden veel Bidden dat alles wel van God is,je gevoel kan je heel goed misleiden.
Je lichaam is een tempel en dat moet je dus rein houden en dus bewaren voor de man of vrouw waar je de rest van je leven mee gaat zijn God heeft niet het lichaam gegeven voor Hoererij
maar voor reinheid , schoonheid om te delen met je geliefde.
Daarom is trouwen belangrijk dan worden man en vrouw samen 1 een 1heid met Christus.
kemmel15 juli 2010, 17:56
Oke Gabrielle, dat snap ik volkomen!
Maar stel nou dat je wel seks voor het huwelijk hebt... is dat dan de grootste misdaad die je kan begaan evarr? Wat is er zo belangrijk aand at je geen seks voor het huwelijk mag hebben? HEt is toch zeker jouw lichaam, daar gaat mijn God niet over beslissen hoowr..

Ofzoiets.
Gabrielle15 juli 2010, 18:16
God heeft je geschappen en alles om je heen hij bezit dus alles en dus ook ons. En zo heeft hij dus recht om te bepalen hoe dingen gaan en niet gaan. Hij wil dat wij zorgelijk met ons lichaam om gaan en het niet zien als een lust object wat je zomaar te prooi geeft aan anderen. Maar het bewaren voor de gene die er met respect mee om gaat. En heb je wel sex voor het huwelijk en gehoorzaamde je God dus niet dan is dat een grote zonde en die zonde zou je berouw voor moeten tonen, tot God komen en vergeving vragen met een oprecht hart en die zonde nooit meer doen.
Nodoubt15 juli 2010, 20:31
Bovendien geeft God ons deze geboden uit liefde. Hij weet wat goed voor ons is omdat Hij het totale plaatje kan overzien.
En wij niet. Wij denken misschien: lust, verliefdheid, niet moeilijk doen etc. Maar om echt gelukkig te worden en te blijven moeten we leren dat we verder moeten kijken dan onze 'instincten' lang zijn.
kemmel17 juli 2010, 15:14
Ja maar Nodoubt,
Heeeel erg fijn van God dat ie dat doet uit liefde, maar ik weet zelf toch ook wel wat goed voor mij is?
En geloof je echt dat je gelukkig kan zijn in deze wereld?
En daarbij,stel nou dat ik met een ongelovig iemand seks zou hebben, maar ik weet zeker dat ik met diegene verder ga...
bega ik dan ook een misdaad?
Gabrielle17 juli 2010, 15:21
Als je verder gaat met een niet gelovige en je trouwt dan mag je niet scheiden.Maar ga je weer op date dan moet het wel een gelovige zijn. En nee niemand weet wat het beste voor hem of haar is iedereen denkt in het vlees en is dus zwak daarom hebben wij God nodig die heeft ons geschapen naar zijn beeld en zijn wet. Dus dat hebben wij te gehoorzamen.
Gabrielle17 juli 2010, 15:22
Bedoelde weer op date als je partner overleden is.
kemmel17 juli 2010, 15:37
Wat stom! Sorry hoor, maar ik ben niet iemand die een wet van iemand gehoorzaamt...
En daarbij: Iedereen denkt in het vlees? HEA?
Jullie mensen spreken een taal die ik moeiijk kan volgen x'D
Dus als mijn niet gelovige man later dood is, en ik ga weer daten, dan moet het wel een gelovig iemand zijn? Waarom dan niet gelijk een gelovig iemand?
Gabrielle17 juli 2010, 15:52
Inderdaad dat zou ook het beste zijn gelijk een gelovige man,
maar raak je toch verliefd op een niet gelovige man en trouw je daar mee mag je niet scheiden. Trouwen is heilig voor God. Waarom een gelovige man of vrouw als je zelf ook gelovig ben omdat je dan beter mekaar begrijpt, beter mekaar kan aanvullen op geloof gebied en allebei voor God gaan. God heeft ons en alles om ons heen geschapen dus hij bezit ons zonder hem was er niks, dus hebben wij ons te gehoorzamen
en zijn wil te doen.
Reacties 1 - 20 van 29