Vergeten?

Gebedsbroeders

Twee jongens - Twee posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Mijn moeder houdt nog steeds van me

Door: Mark WMaandag, 14 mei 2012
Terug
Categorie: Eyeopeners, 3 keer gereageerd, 656 keer bekeken

Het waren weer mooie dagen voor kruidvat, etos en alle bloemisten, want gisteren zijn er weer duizenden moeders in het zonnetje gezet. Deze dag blijft een mooi excuus om als moeder cadeautjes te ontvangen van je kinderen. Maarja, aan de andere kant zijn alle moeders het ook dubbel en dwars waard ;)

Hoewel de titel perfect aansluit op Moederdag, wilde ik het er verder niet over hebben. De titel is namelijk een uitspraak van een vriend van mij en heeft mij aan het denken heeft gezet. Een paar dagen geleden vertelde hij me een mooie blunder die hij een paar maanden geleden maakte. Ik zal niet in details treden, maar het was niet echt heel slim. “Maar, ach” zei hij, “aan het einde van de dag houdt mijn moeder gewoon nog van me”. Dat vond ik echt mooi om te horen, het klonk echt als een geruststellende gedachte. Voor hem stond de gedachte rotsvast; wat hij ook zou doen, wat er ook allemaal mis zou kunnen gaan, aan het eind van de dag was er nog altijd die ene persoon die ongelofelijk veel van hem hield. Mooie gedachte, toch?

Je kent vast wel die christelijke bumperstickers, t-shirts en buttons waarop staat: Smile, God loves you. Die zie je nog wel een langs komen op christelijke events als opwekking, soul survivor e.d. Dat soort dingen vind ik vaak erg cheesy en goedkoop, maar ergens is die uitspraak zo waar. Wat je ook allemaal verkeerd doet op een dag, hoe je ook van jezelf baalt, wat voor een beeld je ook van jezelf hebt. Als je echt christen bent en oprecht Jezus volgt, dan kun je altijd aan het eind van een dag zeggen: God houdt nog gewoon van me. Welke blunder je ook gemaakt hebt.

Begrijp me goed, ik zie Gods liefde echt niet als iets goedkoops, dat zeker niet. Maar in een onzinnige zoektocht naar bevestiging of aandacht, die elk mens soms heeft, is deze gedachte erg geruststellend. Bij God hoef je niemand te zijn, hoef je niet uit te blinken. Bij God kun je gewoon aankloppen, Hij doet open en het is goed. Geen commentaar op uiterlijkheden, eigenaardigheden (Hij heeft jou tenslotte gemaakt) of blunders, Hij is er voor je.  Ik vind dit echt gaaf aan God. Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Goede week!
Mark W

Gerelateerd

Reacties (3)

Marja Aarden de Jong14 mei 2012, 17:26
Mijn moeder leeft niet meer. Ze was te jong om te overlijden, maar toch gebeurde het. Op het eind konden we goed afscheid nemen en hoorde ik hoeveel ze van mij hield, ondanks mijn onmogelijkheden! Mijn gezeur, gedram wat dan ook.
God houdt nog oneindig veel meer van mij, van jou, van ons.
Niet dat we daar een voorstelling bij kunnen maken, maar we mogen het steeds meer ervaren.
Die bumperstickers doen mij weer beseffen hoe goed het is dat mensen in deze wereld weten dat God van ons houdt, want dat weet nog lang niet iedereen!
Leve de bumperstickers, leve de onvoorwaardelijke liefde en leve de genade!

hallelujah? ;-)
patricia16 mei 2012, 08:36
een geruststellende gedachte dat god van ons houdt.
mijn moeder is ook jong overleden, en ik dacht dat ik niemand meer heb en vond het leven oneerlijk. totdat ik begon te begrijpen dat er licht is is het duister-god maakt mijn leven tot een licht
Mark W19 mei 2012, 12:38
Bedankt voor jullie kwetsbare reacties, heftige gebeurtenissen. Mooi om te zien hoe God jullie heeft laten zien dat zijn liefde groter is. Hij is goed.