Vergeten?

Gebedsbroeders

Twee jongens - Twee posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Jouw verlangen; God’s verlangen?

Door: Mark WVrijdag, 9 juli 2010
Terug
Categorie: Algemeen, 1552 keer bekeken

De mens is gemaakt met verlangens, elke minuut van de dag worden we ermee overstroomd. Denk alleen al aan je lichaam; die laat zijn behoeftes weten door jouw een verlangen te geven. Ben je in een warme ruimte; je lichaam geeft je het verlangen naar kou, heeft je lichaam vocht nodig? Je krijgt dorst enz. De verlangens waar ik het over wil hebben zijn van een andere categorie; de verlangens die aangeven wat je met je leven wilt doen.  

Iedereen heeft een bepaald toekomstperspectief. We hebben allemaal wel een idee hoe onze toekomst eruit gaat zien, wat we willen worden, wat we willen gaan doen (als we groot zijn of met pensioen), trouwplannen of niet enz. De vraag die ik vandaag hier wil neerleggen is deze: Zijn onze toekomstverlangens, God’s verlangens voor ons leven? 

We worden geboren met bepaalde verlangens, die vaak aansluiten bij wat we goed kunnen. De één is goed met zijn handen, de ander met mensen, weer een ander vind zich in de muziek enz. En aansluitend bij die eigenschappen zoek je een beroep of een andere bezigheid waar je je leven mee vult. God heeft ons gemaakt met de eigenschappen die we hebben, dat maakt het aannemelijk dat God ook wil dat we die gebruiken. De gelijkenis met de talenten sluit daar op aan.
Dit alles natuurlijk wel met de juiste motieven. Als je de muziek in wil om bekend te worden, lijkt me dat geen zuiver motief. God wil dat we voor zijn glorie leven, dus in alles wat we doen, of we nu lopende band werk doen, of zendeling zijn, we doen het voor de glorie van God. (1 kor 10:31)

Misschien heb je op dit moment het verlangen om een bepaalde opleiding te doen, een baan te kiezen, of een tussenjaar, wellicht denk je erover zendeling te worden, maar wanneer weet je nu of deze verlangens de wil van God zijn? Wellicht weten we dat maar in bepaalde gevallen heel zeker. Één ding is zeker: God is een machtig God en wellicht onderschatten we vaak zijn eigenschap om te leiden.

Paulus zegt tegen de gemeente van Korinte: Ik wil u dus niet alleen op doorreis bezoeken, maar hoop wat langer bij u te blijven, als de Heer het toestaat. (1kor 16:7) Paulus heeft hier het verlangen om langer te blijven bij de Korintiërs, maar laat in het midden of dit God’s wil is of niet. En als God wil ingrijpen in dit plan, dan kan dit ook, want daar staat Paulus blijkbaar voor open. Jakobus schrijft ook: U zou moeten zeggen: Als de Heer het wil, zijn we dan in leven en zullen we dit of dat doen. (Jak. 5:15)

God kan ons leiden, en dat doet Hij! Wij maken plannen en God bepaald waar we heen gaan. Hij bevestigd het plan, of zorgt dat het niet door gaat. Om nog een laatste duidelijke Bijbeltekst aan te halen:

Een mens stippelt zijn weg uit,
de HEER bepaalt de richting die hij gaat.

(Spreuken 16:9)


Goed weekend!


Mark Winkelaar
  

Gerelateerd

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog