Vergeten?

Gebedsbroeders

Twee jongens - Twee posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Jouw kerk!

Door: Mark BWoensdag, 6 juni 2007
Terug
Categorie: Kerk - Gemeente, 3 keer gereageerd, 2554 keer bekeken

Afgelopen zondag ben ik met Rob naar een kerkdienst geweest in Meppel. Deze kerkdienst was van een Gereformeerd vrijgemaakte kerk. Toen ik een plekje had gevonden moest ik direct wennen aan alles. Zo stond de spreker 2 meter boven de gemeente het woord te verkondigen. De liederen werden heel eerbiedig gezongen en de belangrijke mensen werden echt met respect behandeld. Zo kwam de broederraad als laatste binnen en ging weer als eerste weg. Het was niet gepast om daarvoor snel naar buiten te gaan. Er hing een heel ander sfeertje bij deze kerkdienst als dat ik gewend was.

Ik heb er zeker van genoten en kunnen zien hoe het ook kan. Ik sprak later met iemand van ongeveer mijn leeftijd van die kerk en ze vertelde dat ze zich erg thuis voelde binnen deze kerk. Amen dacht ik! Super dat deze kerk ook weer mensen aantrekt.

Ik kom zelf graag in de Evangelische kerk en dit is allemaal redelijk vrij. Als je wilt huilen/dansen/springen/roepen/juichen tijdens de dienst, dan mag dit allemaal. Er is ook vaak een vreugde tijdens de zangdienst. Er word gejuicht, gedanst en in tongen gesproken.

Of je nou van oorsprong katholiek/protestant/hervormd/vrijgemaakt/evangelisch bent ik denk dat er voor iedereen wel een kerk is. Maar wat erg belangrijk is, is dat jij je thuis voelt in de kerk! Geen enkele kerk is perfect, maar er zullen zeker kerken zijn waar jij je meer op je gemak zult voelen dan bij andere kerken.

Waarom het achter je kerk staan zo belangrijk is, heeft te maken met het ware doel waarom jij naar de kerk gaat, namelijk God. Als jij niet achter de manier van het aanbidden van God staat, hoe zou je dan ooit God kunnen aanbidden in de kerk? Als je merkt dat geen enkele preek je boeit, hoe kan je dan in de kerk je geestelijk voedsel krijgen?

Groeten,

Mark

Kijk ook eens naar deze post; "De kerk ben jij!"
/blog/de-kerk-ben-jij

Gerelateerd

Reacties (3)

Freek12 januari 2009, 22:46
Volgens mij is het best postmodern wat je hier typt. Geen absolute waarheid. Iedereen zijn eigen ding, zijn eigen kerk, zijn eigen waarheid.

Natuurlijk, er mogen verschillende accenten bestaan. De één uit zijn geloof anders dan een ander.

Maar we moeten niet gaan denken - welke kerk past het best bij MIJ, maar welke kerk past het beste bij CHRISTUS.

Want de kerk is toch de bruidskerk van Christus? Moet de bruidskerk dan gaan kijken waar zij zich het beste bij voelt... of moet ze kijken wat Christus wil? Je voelt het antwoord al aan...

En ik ga nu niet zeggen welke kerk de beste kerk is. Maar ik weet wel dat er maar één kerk zou moeten zijn.

Het is denk ik voor jullie - maar zeker niet minder voor mij - heel belangrijk om wijze boeken te lezen. Boeken uit deze tijd, maar ook boeken van vroeger. Laat ik wat schrijvers noemen:

John Piper (bijv. 'De vreugde van God')
Henk Bakker (bijv. 'Ze hebben lief, maar worden vervolgd')
C.S. Lewis (bijv. 'Onversneden christendom')
Maarten Luther
Johannes Calvijn
Aurelius Augustinus

De wijsheid van de afgelopen 2000 jaar moeten we niet zomaar wegkieperen. Het is heel belangrijk om die boeken te lezen. Soms is dat moeilijk, maar het helpt je vaak wel!

Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben :-)!
Verder Gods zegen en heel veel succes met jullie website toegewenst!
Mark13 januari 2009, 10:07
Hey Freek,

Je slaat de plank helemaal raak! Het is helemaal waar wat je zegt. Maar wat het jammere is, is dat wat jij vertelt de perfecte situatie zou zijn. Één kerk, want er is één God. Ik ben het met je eens. Maar wat je vaak ziet is dat de mens het moeilijk vind om in één waarheid te geloven. Veel mensen zeggen dat het juist mooi is dat er zoveel verschillende soorten kerken zijn. En de mensen die dit zeggen hebben een andere kijk op naar de kerk gaan, als jij en ik Freek.

De kerk is niet van ons, maar van God. Wat we dus in de kerk doen is vooral voor Hem bedoelt.

Hetgeen ik zeg in mijn post, ik nu citeer : 'Als jij niet achter de manier van het aanbidden van God staat, hoe zou je dan ooit God kunnen aanbidden in de kerk?'
Het is natuurlijk super lastig als je niet achter de manier van aanbidding kan staan. Wat doe je dan?

Gr. Mark
Gabrielle 6 juli 2010, 00:20
Vrouwen, weest aan uw man onderdanig als aan de Here, want de man is het hoofd van zijn vrouw, evenals Christus het hoofd is zijner gemeente; Hij is het, die zijn lichaam in stand houdt. Welnu, gelijk de gemeente onderdanig is aan Christus, zo ook de vrouw aan haar man, in alles" (Efeziërs 5:22 t/m 24).

Hier staat dus onderdanig Nederigheid ook wel wees als kleine kinderen in mijn opzich vindt ik het heel mooi en helemaal op zijn plaats we hebben immers eeuwig leven als geschenk, daarom koester het en dank hem elke dag.
Als de Gemeente het ook zo neemt zoals het er in de Bijbel vermeld staat aanbidden we de ware God.