Vergeten?

Gebedsbroeders

Twee jongens - Twee posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Jezus is gestorven voor al onze kwalen

Door: RobWoensdag, 10 februari 2010
Terug
Categorie: Ziekte en genezing, 55 keer gereageerd, 2984 keer bekeken

Jarenlang kampte ik met een dubbel plaatje van God. Ik wil jullie een voorbeeld geven. Enerzijds geloofde ik dat God liefde was, en anderzijds geloofde ik dat het Gods wil was, of dat hij het had toegelaten dat ik last had van een kwaal, stotteren.

Afgelopen vrijdag heb ik een chapeltalk (kanselpraatje) gehouden voor alle studenten. Ik heb er voor gekozen deze persoonlijke boodschap ook aan jullie mee te geven. Ik hoop dat jullie erdoor bemoedigd en aangemoedigd worden :)

Ik geloofde dat Hij mij zo had gemaakt, en accepteerde de kwaal in mijn leven, het werd een deel van mijn identiteit, en maakte mij onzeker.
Pastors, familie en vrienden hebben mij bemoedigd dat Mozes ook stotterde en een groots man was. Dit gaf mij hoop en geloof, maar ook onbewust een verkeerd plaatje van God. Had die God die liefde is, ervoor gekozen, het toegelaten, dat ik vreselijke momenten door moest maken en door het leven moest gaan met onzekerheden e.d. Zou God de schuldige, de verantwoordelijke zijn voor mijn spraakprobleem? Ergens geloofde ik beide waarheden.

Immers het leven van Mozes was vast ook niet makkelijk. Mozes was voordat hij door God werd geroepen zwaar van mond, en zwaar van tong. Ik nam hiermee genoegen en sloeg het op in mijn waarheidsbox. Maar wacht eens even, God heeft een nieuw verbond met zijn ons gesloten. Een veel mooier verbond! Ik hoef jullie het nieuwe verbond niet uit te leggen, ik maak daarom een sprongetje..

Het kruis van Jezus maakt alle verschil! Door het bloed van Jezus Christus zijn wij schoongewassen van alle zonde. En Jezus is gestorven voor al onze ziekten en kwalen.

Maar hij was het die onze ziekten droeg, die ons lijden op zich nam. Wij echter zagen hem als een verstoteling, door God geslagen en vernederd. Jesaja 53:4a

Hij heeft in zijn lichaam onze zonden het kruishout op gedragen, opdat wij, dood voor de zonde, rechtvaardig zouden leven. Door zijn striemen bent u genezen. 1 pet 2:24

Hij vergeeft u alle schuld, hij geneest al uw kwalen. Psalmen 103:3

Als Jezus ons ziekten, ons lijden, onze pijn op zich nam, waarom zouden wij het dan voor een tweede keer blijvend moeten dragen? Als jij een zonde begaat, waarom zul je dan na het belijden de schuld bij je moeten blijven dragen? Jezus is gestorven voor onze ziekten en zonden. We hebben autoriteit, macht, een voorrecht gekregen door de dood van Jezus Christus. Door Zijn dood is het testament vrijgekomen. We zullen dezelfde werken doen als Jezus, en zelfs nog grotere. Door het kruis hebben we nu al aanspraak op de vergeving van zonde en genezing van ziekten en kwalen. Ik geloof dat mijn spraakprobleem al is gedragen aan het kruishout. Ik Ben vast beraden en standvastig. Ja, ik zie uit naar de uiterlijke manifestatie. De dag dat ik vloeiend en vlot zal spreken.

In 3 Johannes 1:2 wenste Johannes zijn geliefde broeder Gajus het volgende; Geliefde broeder, ik hoop dat het u in alle opzichten goed gaat en dat u gezond bent. Ik geloof dat God dit jou en mij ook wenst.

Groetjes Rob

Gerelateerd

Reacties (55)

Reacties 1 - 20 van 55
Nodoubt10 februari 2010, 10:41
Dit is allemaal waar vind ik. Maar natuurlijk zal de realiteit van ziekte en lijden de vraag oproepen: waarom ben ik dan nog niet genezen?

Het lijkt me zaak om ons te bekeren, we zijn allemaal misleid, niemand uitgezonderd! (Openb. 12:9 )

God kan en wil ons wel genezen, maar onze ongehoorzaamheid staat die genezende kracht in de weg. Of het nu weten of niet, de praktijk is dat er veel mensen enorm ziek zijn ook al denken ze goede Christenen te zijn. Maar als je niet goed gehoorzaam bent aan God kan je met de beste bedoelingen nog gestraft worden met ziekte.

Zie de voorbeelden in de Bijbel van mensen die misleid werden, zoals de man die stierf omdat hij de ark aanraakte met de beste bedoelingen overigens, of de profeet die misleid werd door een valse profeet en dat met zijn leven moest bekopen. Voorbeelden gegeven voor ons om van te leren.

Het is vaak een indirecte straf denk ik. Vloek omdat we niet gehoorzamen aan Gods geboden. Dus we worden het slachtoffer v.d. 'zwaartekracht' omdat dat nu eenmaal een (natuur) wet van God is. En dan vinden het vreemd dat we ons bezeren omdat Gods woord zegt dat het niet nodig is... zo ook met de andere wetten van God.
fdcashgsh10 februari 2010, 13:44
Er is altijd een reden waarom je ziek bent.
Hoe vervelend dit ook klinkt, ik kon hier vroeger niet bij, omdat ik veel te lijden heb gehad aan ziekte.
Maar meestal is het een kwestie van je denken vernieuwen!
Dit is echt belangrijk wat ik nu ga zeggen dus sla het op, onthoud het.
Het is een kwestie van je denken vernieuwen, veel mensen denken nog in ziekte, ze denken ziekte heerst, maar Jezus heerst!
Of mensen gaan voor gebed naar voren en ze hebben geen last meer van de ziekte, ze zijn genezen.
En 2 dagen later merken ze dat ze weer last hebben van de kwalen en zeggen ze oh nee ik ben toch niet genezen!
Wat is hier aan de hand??????
Zintuiglijk geloof! Of je kijkt wat zegt God in de bijbel of je gaat je ogen geloven.
Zo houd de satan het hele lichaam van Christus ziek.
Dus ben je naar voren geweest voor gebed, heb je het geloofd heb je het begeert, dan weten wij volgens Marcus, dat we het ook ontvangen hebben.
Dus we hebben het ontvangen er is voor gebeden.
Ga er zo in staan, misschien dat de genezing pas een half jaar later manifest word.
Maar dank Jezus voor de genezing.
Mensen gaan dan kritiek geven, van ja jij bent reëel.
Dat ben ik wel ik geloof wat Jezus zegt dat dat waar is. En niet wat de satan mij laat zien door mijn ogen.
De satan kan het dan nog expres erger gaan maken de volgende dag houd daar maar rekening mee, zodat jij je genezing gaat verloochenen.

Mensen train je zelf in wat voor identiteit je hebt en vernieuw je denken, bouw je geloof op door teksten die gaan over genezing, bevrijding.
Ga de getuigenissen van mensen luisteren, zodat geloof zo je eigen word.

Tot zo ver, ik ga hier waarschijnlijk nog wel verder op door.
Als jullie daar behoefte aan hebben, anders kan ik net zo goed tegen een lantaarn paal praten.

Groeten Joshua.
Nodoubt10 februari 2010, 15:05
Ja mee eens Joshua, vertrouw op Gods beloften.
Als er echter andere grove nalatigheden, zonde is in ons leven, dan moet je niet denken dat je dan toch genezing mag ontvangen denk ik.
John10 februari 2010, 19:04
God kan en wil ons wel genezen, maar onze ongehoorzaamheid staat die genezende kracht in de weg. Of het nu weten of niet, de praktijk is dat er veel mensen enorm ziek zijn ook al denken ze goede Christenen te zijn. Maar als je niet goed gehoorzaam bent aan God kan je met de beste bedoelingen nog gestraft worden met ziekte.

Dit bovenste heb ik gekopieerd uit een reactie van nodoubt Ik vraag mij een ding af? Nodoubt geloof jij dat sommige zieken, ziek zijn omdat ze ongehoorzaam zijn en daarom gestraft zijn door God? Dat is namelijk een beetje wat ik uit je stukje haal.

groet en zegen,
Nodoubt11 februari 2010, 09:24
@John, geloof jij in oorzaak en gevolg? Vloek of zegen? Oogsten wat je zaait?
Ik wel. Punt is dat ik het niet altijd, of altijd niet kan beoordelen wat er aan de hand is. Feit blijft voor mij wel, dat er vaststaande wetten zijn die als ze overtreden worden een bepaald nadelig gevolg zullen hebben. Wat geloof jij?
koningskind11 februari 2010, 12:21
Hallo Nodoubt,

Ik heb dyslexie. Dit is netzoals de spraakstoornis een stoornis dat ik al vanaf ik hier op aarde ben heb. Ik heb hier soms grote hinder van in bepaalde dingen.

Als ik de laatste reacties zo lees en vooral het stukje van oorzaak gevolg, denk ik als ik het goed begrijp is mijn Dyslexie een gevolg van iets Van een zonde van mij? Of bedoel je een griepje en kanker enz.

Gewoon zo even een vraagej
fdcashgsh11 februari 2010, 14:22
Koningskind,

Ik heb goed nieuws of slecht nieuws voor je, het is maar net hoe je het opvat.
Jou dyslexie heeft waarschijnlijk niet te maken met een zondige houding, maar met je voorgeslacht.
Dyslexie is een aandoening, en ook Jezus kan je daar van bevrijden.
Jou voor geslacht heeft iets gedaan, of er is daar iets gebeurt en daarom heb je last van dyslexie.
Dit klinkt naar in de oren dat weet ik, maar je moest eens weten wat er allemaal wel niet uit mijn voorgeslacht komt.
Hekserij van alles komt uit mijn voorgeslacht, daarom heb ik zoveel last gehad van problemen en pijn et cetera.
Maar het goede nieuws is ik word vrij gezet door Jezus van mijn voorgeslacht.
Ik ga gelukkig sinds een paar maanden nu naar een gemeente in Hardenberg, waar gelukkig wel word afgerekend met de vloeken en zondes van je voor geslacht zodat jij wel vrij word.
Ik ben boos in het algemeen zijn er slechte leiders in de kerken, die totaal aan dit punt voorbij gaan, zo misleiden ze de kudde en zijn geen goede herders.
En blijven mensen dus altijd gebonden en komen ze nooit vrij van de dingen die de satan gedaan heeft in hun leven.
Dit mag niet dit is onrecht.

Groeten Joshua.
Rob11 februari 2010, 14:34
Hej Joshua, gevaarlijk om zomaar te roepen dat het waarschijnlijk te maken heeft met zijn voorgeslacht.. Zeker als jij toevallig bepaalde dingen hebt meegemaakt in je voorgeslacht.. Wat voor jouw geld, hoeft niet voor een ander te gelden.

Mensen denken direct aan zonde, of ongeloof, oid. Maar het voorgeslacht is misschien 1 van de 50 redenen waarom iemand last heeft van Dyslexie.

@ Koningskind,

De Heilige Geest is een Geest van wijsheid en openbaring. Als je de Heilige Geest vraagt om jou te vertellen waar je Dyslexie vandaan komt, mag je erop vertrouwen dat je er achter zult komen. Het boek van Jan Zijlstra is misschien een aanrader: 50 hindernissen op weg naar genezing.

Laat je niets opleggen, laat je geen gevolgen aanpraten doordat iemand zijn zienswijze met je deelt. Probeer om alles te toetsen met behulp van de Heilige Geest, het Woord, en Jezus Christus.

Veel zegen in alle opzichten,

Groetjes Rob
Nodoubt11 februari 2010, 15:43
Hey Koningskind,

Het is voor mij niet mogelijk om een directe link te leggen tussen jouw dyslexie en een bepaalde zonde.

Het is echter wel mogelijk om in brede zin te kijken naar ziekte en zonde. Alle ziekte is uiteindelijk het gevolg van zonde.

Ook bestaan er bepaalde wetmatigheden die wanneer ze overtreden worden een zeker gevolg zullen hebben. De wet v.d. zwaartekracht bijv. Of wanneer men voedsel eet dat in de Bijbel afgeraden, verboden wordt. Men zegt veelal dat 'de wet vervallen is' en daar zit waarheid in. Maar de gehele wetgeving v.d. Bijbel is zeker NIET vervallen. Dat zegt Jezus zelf en ook andere apostelen.

Voordat we nu een hele discussie over de rechtvaardiging uit geloof of uit werken krijgen... daar gaat het mij niet om nu. Mijn punt is: God weet wat varkensvlees doet voor ons lichaam en heeft het daarom verboden in de wet. Houden we ons aan die wet dan hebben we direct de zegen daarvan. Snap je? Varkensvlees (en zeker vroeger) was en is ongezonde rotzooi die een zeker gevolg zal hebben op je lichaam. Dus je overtreed de wet van God door het beter te weten dan de Bijbel en het toch te eten, het gevolg: een minder goede gezondheid dan je zou kunnen hebben.

En zo kan ik nog wel 100 andere voorbeelden uit de wetten v.d. Bijbel halen waarvan de 'verlichte' Christenen nu zeggen: die zijn gelukkig allemaal vervallen, maar ze weten niet wat ze echt zeggen... Die wetten zijn nl. gegeven voor onze bestwil en we oogsten als maatschappij de vloeken/straffen van het overtreden en verachten van Gods wetten. Soms herondekt men wijsheid uit de Bijbel, zoals de wetten van afzondering in geval van besmettelijke ziekten, quarantaine, daar is ben dan heel blij mee... oh wat zijn we tegenwoordig wijs... maar het stond allang in Gods woord. Net als al die andere dingen die men niet begrijpt maar daarom nog wel relevant zijn als het gaat om lichamelijke en geestelijke gezondheid etc. Vaak wordt er gebeden om genezing en snapt men niet waarom er geen genezing komt terwijl het antwoord ligt in het volgen van Gods geboden.

Lang verhaal misschien, nu ja, ik hoop dat dit helemaal duidelijk maakt wat ik bedoelde.
John11 februari 2010, 23:42
zal aan mij liggen maar snap nog niket helemaal wat je wil zeggen no doubt, ik kan niet met je meegaan ik heb al jaren last van mijn rug elke dag pijn, ik denk niet dat dit komt door ongehoorzaamheid of iets dergelijks. Ik zie dit niet als straf nee zeer zeker niet.

Hoe kijk jij dan tegen de doorn in het vlees van Paulus aan? een man getrouw aan God in alle opzichten maar toch had hij een lichamelijk probleem hij noemt het een doorn in het vlees.

groet en zegen
Rob12 februari 2010, 08:30
He John,

Ik heb niet zoveel tijd, maar ik wil toch even reageren op de doorn in het vlees die je aanhaalt.

Paulus had geen lichamelijk probleem. Hij had last van een boodschapper gezonden door satan. Een boze geest liet andere mensen tegen hem in opstand komen, liet hem verdrukken, en was een bron van irritatie voor Paulus.

De boze geest, de boodschapper van satan, was een doorn in het oog van Paulus.

2 kor 12:7 Om te verhinderen dat ik mezelf zou verheffen, werd mij een doorn in het vlees gestoken: ik word gekweld door een engel van Satan.

De boze geest zat niet in hem, maar fluisterde in zijn oor bij wijze van spreken. De boze geest deed er alles aan om te voorkomen dat Paulus zich zelf zou verheffen en het evangelie zou verkondigen.

Ik wil jullie aanmoedigen te reageren, pas nadat je 2 kor 12 hebt gelezen.
Nodoubt12 februari 2010, 09:52
@Rob, mee eens. De doorns en het andere onkruid wordt al in het O.T. voorspelt als gevolg van het overtreden van Gods wetten. Doorns en distelen... en in het N.T. wordt die beeldspraak herhaald. Toch kan die doorn ook een lichamelijke klacht tot gevolg hebben gehad is mijn mening. Geest heeft invloed op materie en vice versa.

@John,

"ik heb al jaren last van mijn rug elke dag pijn, ik denk niet dat dit komt door ongehoorzaamheid of iets dergelijks. Ik zie dit niet als straf nee zeer zeker niet."

Als je i.p.v. het woordje 'straf', het woord 'vloek' zou gebruiken... snap je het dan wel? Zegen is een goede gezondheid, vloek het ontbreken daarvan.
Er hoeft echt niet een duidelijke link te zijn die je herkent. Het ligt een stukje gecompliceerder. Ook iets niet doen... wat God zegt dat je wel moet doen... wat niemand je ooit verteld heeft wellicht, maar wat wel in Gods woord staat, is ongehoorzaamheid. De overtreding die je dus niet kent op dit moment, maar wat wel een vaststaande wet is van God kan je gezondheid beïnvloedden.

Naarmate ik meer ontdek hoe ontspoort we zijn als Christenen... ontdek ik ook steeds meer dat het Gods grote genade is dat jij en ik niet nog 10x zoveel meer lijden en kwalen hebben. Maar we missen veel zegen omdat we zo onwetend en dus ongehoorzaam zijn. Gods volk gaat kapot door een gebrek aan kennis.
John12 februari 2010, 13:38
Nee ik kan hier niet in meegaan, wat is de genade waard als er nog steeds straffen of vloek is? Jezus Christus is gestorven en weer opgestaan en dit brengt ons complete genade geen halve.

De wet is vervuld in de liefde heb God lief boven alles en je naaste als jezelf dat zijn de dingen waar we aan ons moeten houden daar is de gehele wet in vervuld. Wie liefheeft wil geen moord plegen, die wil zijn of haar vader en moeder eren, die pleegt geen echtscheiding ga zo maar door.

Groet en zegen, John
John12 februari 2010, 14:22
Rob,

Ik kan uit 2 kor 12 niet afleiden of het niet lichamelijk is of wel, ik kan uit het stuk ook niet afleiden dat hij niet meer in staat is het evangelie te verkondigen. Ik kan wel afleiden dat het was zodat hij zichzelf niet zou verheffen.

groet en zegen, John
fdcashgsh12 februari 2010, 15:05
Rob dat is niet zo gevaarlijk.

Ik weet dat bijna alles uit het voorgeslacht komt.
Dat boek van Jan Zijlstra, heeft mij pa ook.
Er staan ook onwaarheden in, zoals dat als je geen tiende geeft dat het je genezing in de weg staat, onzin, want dat heeft te maken met financiele zegening of vloek en niet met genezing.

Waarom komt het dan waarschijnlijk uit het voorgeslacht?
Ik ken John niet goed maar, hij zegt dat hij niet denkt dat het uit een zondige houding komt, waar komt het dan vandaan?
Het moet wel zijn voorgeslacht zijn.
En John je bent niet de enige die last heeft van rug pijn en zo, ik geloof dat Jezus mij er van heeft genezen, ik had altijd heel veel pijn in me spieren me heele lichaam deed zeer, onder andere ook scoliose en gibus, van allerlei rommel, dit is allemaal voorgeslacht!
Waar komen die dingen anders vandaan.
Een paar zondagen terug, kreeg ik heftige bevrijding van spier pijn. Die hevige pijnen waar ik het een paar zinnen terug over had, en dit kwam uit het voorgeslacht.

John ik weet dat het zo voelt wat heb je dan nog aan genade, maar de principes werken gewoon zo, God wilt ook dat je een goede vader bent, zegeningen gaan door op generaties maar vloeken ook.
Aan gezien dat ons voorgeslacht er een zooitje van heeft gemaakt, is het aan ons om alles goed te maken, ik ga door een grootte schoonmaak, als ik later kinderen zou krijgen hebben die niet meer het rommel van het voorgeslacht.
Het laat gewoon zien dat je een goede vader of moeder moet zijn.

Groeten Joshua.
John12 februari 2010, 15:26
Rob,

Ik kan uit 2 kor 12 niet afleiden of het niet lichamelijk is of wel, ik kan uit het stuk ook niet afleiden dat hij niet meer in staat is het evangelie te verkondigen. Ik kan wel afleiden dat het was zodat hij zichzelf niet zou verheffen.

groet en zegen, John
Nodoubt12 februari 2010, 23:33
"Nee ik kan hier niet in meegaan, wat is de genade waard als er nog steeds straffen of vloek is?"

De genade is waard: het eeuwige leven! EN een heleboel zegen al in dit huidige leven.
Toch bestaan er nog steeds wetten van God. Zoals je oogst wat je zaait. En als je van een flat afspringt zul je echt de grond gaan raken. En als je dingen doet die de Bijbel verbied.... wat denk je dan dat er gaat gebeuren? Altijd alleen maar genade? Of is het wel degelijk mogelijk om door ongehoorzaamheid vloek zoals ziekte over jezelf te halen?
fdcashgsh13 februari 2010, 00:33
Nodoubt & John.

Ik kan begrijpen waarom John dat zegt.
Misschien heeft John een hoop mee gemaakt, ik heb dat ook en ik begrijp zijn reactie.
Maar het beste is wel kijken naar wat de principes zijn, het is gewoon zo dat er wel principes zijn, daar kan je gewoon niks aan veranderen.
Ik had ook niet gewild dat ik zo'n duister voorgeslacht had, want dan zat ik nu niet met al die problemen.
Maar het is niet anders, ondanks het vele lijden leer je er wel van.
En wat als we gaan beseffen dat God elk probleem wil ten goede keren (Rom 8).
Hij wilt alles ten goede keren voor hen die Hem lief hebben.
Is dat niet geweldig? Hoe mooi zou het zijn als elke christen gezamenlijk zou zeggen dank U Jezus voor dit probleem! Het word ten goede gekeerd.
Dit is ook weer een voorbeeld van je denken vernieuwen, oh jongens het is zo belangrijk dat wij ons denken gaan vernieuwen! Je krijgt een foute gedachte wat doe je? Je zegt dit is niet mijn deel dank U Jezus, en vervolgens ga je een nieuwe gedachte planten, bijvoorbeeld dank U Jezus U wilt mij genezen.
Wat als elk probleem als gevolg een zegen heeft?
Man je gaat dan zo anders tegen je problemen aan kijken, misschien komt het makkelijk over voor de gene die zwaare problemen hebben, maar ook die worden ten goede gekeerd, als je dat maar geloofd.

Groeten Joshua
Nodoubt13 februari 2010, 10:36
Het gaat mij ook om de universele principes, wetten. De genade kan een vloek wel in zegen veranderen. Maar we hebben ook een zekere eigen verantwoordelijkheid om de waarheid te zoeken en te volgen zodat we niet steeds dezelfde vloek/zonde over ons heen halen. We moeten dan inderdaad een 'nieuw denken' krijgen.
Dat vernieuwen van ons denken... daar hebben we Gods woorden voor nodig om de waarheid te kunnen kennen en we hebben de Heilige Geest nodig om ons te leiden in alle waarheid. De H.G. die we pas echt goed ontvangen als we gedoopt worden voor de vergeving van onze zonden. Dan zult u de gave v.d. Heilige Geest ontvangen. Handelingen 2:38
John13 februari 2010, 12:57
We hebben als kinderen zeker verantwoordelijkheden.

Maar wat er bij mij niet ingaat is dat je aan de ene kant zegt Jezus heeft de straf die ik had verdiend opzich genomen en voor mij gedragen en aan de andere kant zegt wanneer ik zaken niet oke doe roep ik een straf/vloek over mijzelf af.

In mijn ogen is dit geheel tegenstrijdig, God heeft aangegeven dat het onmogelijk is de wet te volbrengen maar als het je toch niet lukt om je er aan te houden wordt je toch gestraft.
Reacties 1 - 20 van 55