Vergeten?

Gebedsbroeders

Twee jongens - Twee posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Jehova getuigen (2)

Door: Mark WMaandag, 24 juni 2013
Terug
Categorie: Algemeen, 6 keer gereageerd, 619 keer bekeken

Vorige week heb ik het gehad over de oprichter van de Jehova getuigen. Vandaag wilde ik nog een blog wijdden over de Jehova getuigen en inzoomen op de drie-eenheid. De afgelopen week ben ik de bijbel in gedoken en heb ik gekeken hoeveel bewijs er is voor het feit dat Jezus God is. Daarnaast heb ik gekeken of hun hemel-hel verhaal klopt en of het echt zo is dat er 144.000 mensen met God gaan regeren in de hemel.

Nadat ik met behulp van verschillende zoektermen allerlei Bijbelteksten had gevonden via Biblija.nl ben ik meerdere anti-Jehova getuigen-sites afgestruind, op zoek naar goede argumenten voor de drie-eenheid. Want na het lezen van het boekje over de drie-eenheid van de Jehova getuigen zelf was ik ervan overtuigd dat ik nog niet het hele verhaal had gehoord. Uiteraard kwam ik, na wat surfen, ook op een site die een direct betoog voerde tegen het boekje dat ik net had gelezen. De schrijver maakte een paar goede punten, maar de meest overtuigende argumenten voor de drie-eenheid vond ik toch in de Bijbel zelf en deze wil ik jullie niet onthouden.

In het begin was het Woord, het Woord was bij God en het Woord was God. En het Woord is vlees geworden en heeft onder ons gewoond (Joh 1:1,14). Deze tekst hebben de Jehova getuigen zelf veranderd in hun eigen bijbel. Waarschijnlijk omdat deze tekst te duidelijk onderbouwd dat Jezus God is. Maar ondanks dat zij een andere zin ervan hebben gemaakt, blijft deze tekst pleiten voor het feit dat Jezus God is. In Mat 28:17 aanbidden de discipelen Jezus, zonder dat Hij hun dat verbiedt. In Rom 9:5 staat dat Jezus God is. In Fil 2:6 staat dat Jezus zijn gelijkheid aan God niet vast hield, maar mens werd. Openbaring 17:14 stelt dat het Lam de hoogste Heer en Koning is en dat Jezus en God één en dezelfde troon hebben (22:3).

Daarnaast had ik een boekje van de Jehova getuigen gekregen waarin stond dat er, nadat de nieuwe hemel en de nieuwe aarde door God zijn gemaakt, er 144.000 mensen met Jezus zouden gaan regeren in dit nieuwe universum. Dit baseren ze, volgens het boekje, op Luc 12:32, wat ik erg vreemd vind. Dit is ook de enige tekst waarop ze dit baseren volgens mij, want ik kan het verder nergens terug vinden in Openbaringen. Het getal 144.000 komt wel in openbaringen voor, twee keer zelfs. We lezen dit het eerst in Op. 7:4 Uit de Bijbeltekst blijkt dat het over 12.000 mensen uit elke stam van Israël gaat. De tweede keer staat er geschreven dat deze 144.000 mensen allemaal nog maagd zijn. De Jehova getuigen geloven allemaal dat zij één van deze mensen kunnen worden nadat ze zijn gestorven, maar naar mijn weten zijn zij niet allemaal afkomstig uit een stam van Israël en ze zijn al helemaal niet allemaal nog maagd. Dus deze theorie vind ik, Bijbels gezien, erg mager.

Fijne week!
Mark W

Gerelateerd

Reacties (6)

Caspar24 juni 2013, 19:15
Goed dat je de Bijbel na gaat om argumenten te ontkrachten dan wel bevestigen. Zulke argumenten geven mij ook kracht , thanks ;)
Jan30 juni 2013, 20:29
Het beste is inderdaad altijd om de Bijbel zelf te gebruiken om te zien of iets waar is of niet. Gebruik wel altijd meerdere vertalingen om een beter beeld te krijgen van de mogelijk juiste interpretatie. Iets wat je ook zeker elke getuige van Jehova moet aanraden. Zoek de verschillen tussen de nieuwe wereldvert. en de meeste degelijke andere vertalingen...

Ook ik heb gesprekken met Jehova's gehad. Ze in huis gehad, E-mails gedaan. Ontdekt dat ze inderdaad Jezus niet gelijkstellen aan God zelf. De naam v.d. groep zegt het al, ze willen getuigen van de Vader en dit zonder te beseffen dat de Vader wil dat we getuigen van Zijn Zoon. En wil dat we geloven dat alleen wie de Zoon kent, de Vader kent. Alleen door de God de Zoon kunnen we tot God de Vader komen.(o.a. Mat.11:27)
Dus als ik iemand ontmoet die zegt Jehova getuige te zijn zeg ik: aangenaam, zelf ben ik getuige van Jezus Christus, de enige naam die gegeven is om gered door te worden.

"10 dan moet aan u allen en het ganse volk van Israël bekend zijn, dat door de naam van Jezus Christus, de Nazoreeër, die gij gekruisigd hebt, maar die God heeft opgewekt uit de doden, dat door die naam deze hier gezond voor u staat. ...12 En de behoudenis is in niemand anders, want er is ook onder de hemel geen andere naam aan de mensen gegeven, waardoor wij moeten behouden worden. " (Hand. 4)

Vandaar ook dat de volgelingen van Jezus Christus, Christenen zijn gaan heten. Dan hoeven we het nog geeneens te gaan hebben over diverse uit de duim van 'het besturend lichaam' gezogen on-Bijbelse leringen. Begin immers eerst maar eens om de basis, de Rots, het fundament in orde te krijgen.

Het engste wat ik ontdekt heb is dat Jehova getuigen veel lijken op... sommige Christenen, in dit opzicht dat ze graag binnen de vertrouwde kaders blijven denken. Allemaal vastgelegd in hun boekjes. Zelfstandig Bijbelonderzoek, zelf denken (in afhankelijkheid van God uiteraard) is er niet bij. Dat heeft men liever niet. Voor je het weet mis je al je vrienden en mogen ze niet meer met je omgaan. Lijkt in dit opzicht wel op de gereformeerde gemeente nietwaar? Velen willen om die reden niet diep graven naar wat er over een onderwerp zoal in de Bijbel te vinden is. Dan zegt Jezus dat ieder die zijn familie of vrienden meer lief heeft dan Hijzelf, de waarheid, Hem niet waard is. (Mat.10:37)
Ernstig zo'n waarschuwing...

Gr, Jan
Maddy22 juli 2013, 17:09
Goed stuk om te lezen. Ik heb zelf veel gesprekken met een Jehova;s getuige die er uit wil stappen. Ik persoonlijk vind dat de basis bij de JG's is gericht op angst en voortkomt uit een menselijke organisatie (de wachttorengemeenschap) die zich boven Jezus/God stelt. Zij prediken dat de enige mogelijkheid om tot God te komen is via hun studiemateriaal. Deze beide dingen maken het voor mij een sekte. Vind het sneu om te zien hoe moeilijik hij het heeft met de zogenaamde "gevolgen"die zijn uitschrijving zal gaan hebben. Maar goed, ik ben blij dat hij wel een opening heeft gevonden om echt aan de slag te gaan met de basis van geloof en religie even te laten voor wat het is..

Gr. Maddy
C.van Egmond.28 november 2013, 11:14
Een relatie die ik had met vrijwilligers die een vraag van mij waarmee is worstel wilden uitleggen, is helaas verbroken. Het moet duidelijk zijn dat een vraag geen bevestiging van het geloof kan zijn, maar van een zoeken, die voor hen die inzicht hebben, een uitdaging is. Daar hoop ik op!
Anne 3 december 2013, 00:37
Waarom zoeken mensen toch naar het bewijs van de " Drieeenheid? " Weten ze dan niet dat wat de christelijke kerken en ook rooms katholieken in hun bijbels kerkmensen voorschotelen vervalst is! Het begon eigelijk al in het jaar 325 na christus toen Keizer Constantijn de Grote de concilies van Athanasias en Nicea bijeen riep. Dit staat in de bijbel bekend als de afval. 2 Thessalonicenzen 2: vers 3. Daar werd bepaald de Godheid van Christus, de Drieeenheid, de zondag viering, pasen en pinksteren het kerstfeest en nieuwjaar viering. Dit wordt allemaal niet in de bijbel genoemd. Jezus zelf zei in Johannes 3: De vader is groter dan ik! Als hij de zelfde positie als zijn vader zou hebben had hij dit wel bekend gemaakt. Misschien is het een misverstand die er toe geleid heeft dat men Jezus en zijn vader en de heiligegeest tezamen de zelfde positie heeft gegeven. En door verkeerde vertalingen zoals met een toevoeging in 1 Johannes 5: vers 7 en 8, dit erbij gevoegd heeft! In de oorspronkelijke tekst staat dit echter niet!
-Jan- 9 december 2013, 12:34
Anne, van alle misleidingen die er bestaan, waaronder diverse heidense feesten, is de ontkenning v.d. godheid van Jezus toch zeker wel één van de grootste. Dat is nl. net waar het omgaat in het Christendom. Alleen God zelf kon het perfecte offerlam worden om onze zonden weg te nemen.
Een term als 'drie-eenheid' moet je niet zozeer zien als één in positie, maar wel als één in status en wil. De status van God en de eensgezindheid in wil. De Vader heeft de Zoon lief en daarom boven de rest v.d. schepping geplaatst om geëerd te worden. En wie anders dan God mag aanbeden worden? Aanbid de Zoon en je dient de Vader. Wijs de Zoon op enige manier af door van Zijn godheid af te doen bijvoorbeeld. En je hebt de Vader niet lief. Er is geen andere weg tot de Vader dan door de Zoon. Niet voor Joden en niet voor Jehova's. Voor niemand.

"35 De Vader heeft de Zoon lief en heeft Hem alles in handen gegeven. 36 Wie in de Zoon gelooft, heeft eeuwig leven; doch wie aan de Zoon ongehoorzaam is, zal het leven niet zien, maar de toorn Gods blijft op hem." (Joh. 3)

Wat zegt Jezus over Zijn eigen status eigenlijk?

"50 Maar Ik zoek niet mijn eer; Eén is er, die haar zoekt en die oordeelt. 51 Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u, indien iemand mijn woord bewaard heeft, hij zal de dood in eeuwigheid niet aanschouwen. 52 De Joden zeiden tot Hem: Nu weten wij, dat Gij bezeten zijt. Abraham is gestorven en ook de profeten, en Gij zegt: indien iemand mijn woord bewaard heeft, zal hij de dood in eeuwigheid niet smaken. 53 Gij zijt toch niet meer dan onze vader Abraham, die gestorven is? Ook de profeten zijn gestorven; voor wie houdt Gij Uzelf? 54 Jezus antwoordde: Als Ik Mijzelf eer, betekent mijn eer niets; mijn Vader is het, die Mij eert, van wie gij zegt: Hij is onze God, 55 en gij kent Hem niet, maar Ik ken Hem. En indien Ik zeide: Ik ken Hem niet, dan zou Ik u gelijk zijn, een leugenaar; doch Ik ken Hem en zijn woord bewaar Ik. 56 Uw vader Abraham heeft zich erop verheugd mijn dag te zien en hij heeft die gezien en zich verblijd. 57 De Joden dan zeiden tot Hem: Gij zijt nog geen vijftig jaar en hebt Gij Abraham gezien? 58 Jezus zeide tot hen: Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: Eer Abraham was, ben Ik." (Joh. 8)

"13 Daarop zeide Mozes tot God: Maar wanneer ik tot de Israëlieten kom en hun zeg: De God uwer vaderen heeft mij tot u gezonden, en zij mij vragen: hoe is zijn naam – wat moet ik hun dan antwoorden? 14 Toen zeide God tot Mozes: Ik ben, die Ik ben. En Hij zeide: Aldus zult gij tot de Israëlieten zeggen: Ik ben heeft mij tot u gezonden." (Ex. 3)

"24 Ik heb u dan gezegd, dat gij in uw zonden zult sterven; want indien gij niet gelooft, dat Ik het ben, zult gij in uw zonden sterven." (Joh. 8)

"58 Jesus said unto them, Verily, verily, I say unto you, Before Abraham was born, I am."

I AM. IK BEN. De eeuwige, de almachtige, de uit zichzelf bestaande God die geen begin en einde kent. HIJ IS!

"59 Zij namen dan stenen op om naar Hem te werpen; maar Jezus verborg Zich en verliet de tempel."

Dit konden velen toen al niet accepteren en nu nog steeds niet. Daarom gaan ze zelfs zover door hele Bijbelgedeelten te vervalsen.