Vergeten?

Gebedsbroeders

Twee jongens - Twee posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Ik zie de geest van je oma!

Door: Mark BDinsdag, 3 juni 2008
Terug
Categorie: Satan - Duistere macht, 3 keer gereageerd, 1474 keer bekeken

Eén van de redenen waarom het paranormale vandaag de dag zo in trek is, is omdat het duidelijkheid schept. Het doet iets waar de ‘normale’ mens niet toe in staat is. Eén van de meest populaire tv programma’s die in het teken staat van het paranormale is misschien wel Derek Ogilvie op RTL5.

Je hebt nu ook belspellen, die jou de gelegenheid geven om antwoord te krijgen op jouw vragen. De vragen worden dan beantwoord door een medium, die in dat wereldje zit, en wat het woord al zegt, een doorgever is van hetgeen dat hem/haar wordt ingegeven.

Je kunt alles zeggen over deze programma’s, maar er is gewoon vraag naar en daardoor erg populair. Het is makkelijk, snel en duidelijk, en dat is waar de mensen behoefte aan hebben.
Er zitten echter wel haken en ogen aan deze programma’s vertelt de Stichting Skepsis ons op zijn website. Om even een zin te citeren die op de site staat vermeld, waarop dagelijks meer dan 5000 webpagina’s worden opgevraagd:

“Meestal blijkt dat de beweringen niet zijn gebaseerd op fatsoenlijk bewijsmateriaal of door de mand vallen wanneer ze op de proef worden gesteld.”

Veel verhalen hoor je er niet over, maar het gebeurt blijkbaar genoeg. Anders zou een organisatie die financieel volledig afhankelijk is van abonnees en donateurs, nooit zijn eigen tijdschrift ‘Skepter’ kunnen uitgeven, en überhaupt nooit kunnen hebben bestaan.

Duidelijkheid is iets waar de mens blijkbaar erg veel behoefte aan heeft, en het daarbij deels zoekt in programma’s waarin het paranormale centraal staat. Maar het is de vraag of dit de oplossing is, want zijn er geen zaken die veel belangrijker zijn?

Mijn kijk op het hele verhaal? De focus ligt op het verkeerde, namelijk verder i.p.v. dieper. Een betere baan, een oplossing in een ruzie, het spreken van je overleden oma. Zaken waarbij het belangrijk is dat er nu direct een oplossing komt, maar wat als je die betere baan hebt? Wat als je die oplossing hebt gevonden op die ruzie?

Groeten,
Mark B

Gerelateerd

Reacties (3)

Kees van de Wiel 3 juni 2008, 17:07
Beste Mark,

Ik ben er zelf van overtuigd dat de populariteit van parnanormale zaken voor een groot gedeelte samenhangt met de natuurlijke en geestelijke behoefte die ieder mens heeft aan iets geestelijks.
God heeft in de mens vanaf het begin een honger geschapen naar Hem. Augustines zegt hierover "onrustig is mijn ziel totdat zij rust vindt in U".

Mensen ervaren ook vandaag nog die onrust, vaak herkennen ze die niet, maar ze merken wel dat het paranormale een bepaalde behoefte bevredigd.

Wij als christenen kunnen daarin een weg wijzen naar een Liefde die nog sterker hun behoefte bevredigt, en die een passie geeft aan je leven die sterker is dan alle kortstondige behoefte bevrediging.

Groetjes en Gods zegen toegewenst,
Kees.
Pieter Mulder 4 juni 2008, 11:18
Kan ik alleen maar Amen opzeggen Kees.
Een mens zoekt naar de bevestiging van zijn geestelijke identiteit en vind geen rust todat men zijn identiteit bevestigd wordt in God.
Noah 4 juni 2008, 23:30
Niet helemaal waar... Ik vond juist rust toen ik God liet varen :-)