Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

"Ik geef alles op en ga naar Jakarta"

Door: Mark BoermanZondag, 18 oktober
Terug
Categorie: Getuigenissen, 5 keer gereageerd, 46 keer bekeken

Blog doorsturen

Annuleren

 

Ik wilde vandaag een kort stukje uit ‘Het elfde uur’ met jullie delen. Het stukje heeft mij persoonlijk erg geraakt, hoe deze man alles opgeeft om Jezus’ voorbeeld te volgen. Hieronder de omschrijving van deze 10 minuutjes uit 'Het elfde uur':
 

Hans van der Lee. Oud-directeur van Compassion, Hans van der Lee, verbrandt alle schepen achter zich en hij vertrekt met zijn vrouw naar Indonesië. Niet om de bloemetjes buiten te zetten, maar om te gaan wonen in een sloppenwijk. Wat bezielt hem? Wat gaat hij daar doen? En wat hoopt hij er te bereiken? Andries Knevel is benieuwd of hij over een jaar niet gedesillusioneerd naar Nederland terugkeert.

Klik op deze link om dit 10 minuten durende interview tussen Andries Knevel en Hans van der Lee te bekijken. Je kan uiteraard de hele aflevering kijken, maar het gaat om het stukje van de minuten 12:28-22:28

En nu even persoonlijk: Wat vind jij hiervan? Is dit een voorbeeld van hoe een christen moet leven?

Groeten, Mark
 

Gerelateerd

Reacties (5)

maandag 19 oktober, 17:55Kees van de Wiel
Beste Mark,

Op jou vrag is geen ja of nee antwoord mogelijk, het is voor hem de manier waarop hij antwoord geeft op Christus roep "volg mij, en ik zal u vissers van mensen maken".

Ik zou er ook niet van staan te kijken als jij op een dag ook een blog plaatst waarin je ons verteld dat je over een tijdje stopt, omdat je ervaren hebt dat God jou ergens heen roept waar geen internet is.

Van mij zul je zo'n berichtje nooit krijgen, het is niet mijn weg, Hij die ons allen kent riep mij op een andere manier.

De ene weg is niet beter als de andere God roept je om de weg te gaan die Hij voor jou heeft bepaald en waarin je het best tot je recht komt, en als ik naar Afrika zou gaan dan kan dat heel opofferend lijken, maar God heeft dat niet voor mij bedoeld.
Dus dan mis ik mijn doel.

Groetjes,
en Gods zegen toegewenst,
Kees
dinsdag 20 oktober, 06:33Jan Paul Kok
Hallo Mark, Mooie uitzending idd. Wat Kees zegt raakt eigenlijk de kern. God roept ieder mens in een persoonlijke roeping. Je kunt helemaal miskleunen als je zoiets doet terwijl God je er niet toe geroepen heeft. We moeten biddend en tastend naar Zijn Wil (dus niet onze eigen wil) met ons persoonlijk leven zoeken. God kent onze talenten en onze beperkingen. Don Bosco ging met de jeugd aan de gang. Moeder Teresa deed hetzelfde wat Hans van der Lee gaat doen. Damiaan werd priester in de melaatsenkolonie Molokai tot troost der ontroostbaren. Maar ook Nederland is missie- of zendingsgebied tegenwoordig. En ook hier is grote nood, al heeft niemand echt honger. Alcohol- en drugsklanten schreeuwen om de Verlosser, al beseffen ze het vaak zelf niet. Hoeveel mensen vlak om ons heen zijn er niet levend dood, door wraakgedachten, geldzucht, verbittering, gloeiende haat tegen buitenlanders noem maar op? Ik hoorde van iemand die zo hoopt dat er eens een Turks kind wordt doodgereden. Steeds hoor je van zelfmoorden, heel dicht bij je eigen huis. Dan denk je: waarom is me dat ontgaan? Ik bewonder iedereen die alle moeite doet van God te weten te komen wat Zijn wil is, die zijn roeping volgt en met Gods hulp alle belemmeringen van zich af weet te gooien. Ik bewonder Hans van der Lee omdat hij de consequenties trekt uit wat hij gelooft, en omdat hij als een terriër zijn persoonlijke roeping volgens God najaagt. Dat moeten alle christenen doen, dan verandert de wereld ontzettend. Ten goede dus hè? Of het licht aangaat. Licht der wereld, zout der aarde: wij. God zegt dat nog steeds tegen ons, dat we dat moeten zijn. Ik vind het verademend en hoopgevend als af en toe eens iemand zoals deze Hans laat zien dat het nog steeds actueel is, mogelijk en hoeveel vreugde het geeft, want ook dat zag je aan hem. Hij was als een met moeite ingehouden kachel van vreugde en hemelse gloed.
dinsdag 20 oktober, 12:57Obey
Ik vind Andries wel een voorbeeld, zeventien jaar dit programma gemaakt en op de bres gestaan voor christelijk Nederland in intelectuele zin, maar toch ook altijd integer zijn twijfels aangegeven.
Naar India kan iedereen, probeer het maar eens in Nederland. --zou er nu, ook onder nickname, geplakt en geknipt worden in je ractie? (=opzettelijke spelfout, proef op de som)
dinsdag 20 oktober, 12:58Obey
nee dus, uitkomst krot onderzoekje
woensdag 21 oktober, 04:41Jan Paul Kok
Hallo Obey, misschien voel ik je niet goed aan, maar proef ik nu een lichte negativiteit, of is het heilige jaloezie, als je schrijft: naar India kan iedereen? Eerlijk gezegd denk ik dat van mensen die tot zo'n taak in de wijngaard van God geroepen worden als Hans van der Lee en de Missionaries of Charity van moeder Teresa, toch wel een bijzonder talent en grote kracht gevraagd worden. Zeker heb je gelijk als je zegt dat het hier ook niet eenvoudig is de leven brengende Boodschap van God opnieuw onder de mensen te brengen, dat is nog nooit eenvoudig geweest, maar in de tropen komen er nog zoveel moeilijke dingen bij. Je moet wel een bepaalde afweer in jezelf hebben om voortdurend babylijkjes langs de weg te zien liggen en derg. Om maar iets te noemen. Ik dank God omdat Hij Zijn personeel door en door kent en mij niet naar Calcutta stuurt, want ik zou waarschijnlijk bij aankomst op het vliegveld meteen dood neervallen door knokkelkoorts of malaria.

Reageer op deze blog


Verplicht maar verborgen




Poll

Wat vind je van het nieuwe Gebedsbroeders.nl?

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

"));