Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Ik ben Gods kind!

Door: Mark BoermanMaandag, 21 december 2009
Terug
Categorie: Eyeopeners, 3 keer gereageerd, 582 keer bekeken

Het staat zo vaak in het nieuwe testament, je kan er haast niet omheen. En toch, toch ben ik mij vaak niet genoeg bewust van dit feit. Want wat moet het zijn om een kind te mogen zijn van de allergrootste koning? Dan moet toch een machtig gevoel geven? En toch voel ik mij vaak niet zo….
 

Je identiteit in Christus, er zijn veel preken die over dit onderwerp gaan. Gisterochtend heb ik een preek mogen horen over wat het betekend om Zijn kind te zijn. Wat dit voor een positieve gevolgen heeft. Je bent zijn erfgenaam, Zijn kind, geweldig! Want wat betekend dit? Het betekend dat je mag delen in zijn erfgoed. Allereerst moet ik dan direct denken aan Jezus. Hij heeft de zonde/lasten/schuldgevoelens weggehaald en heeft daarvoor in de plaats liefde en genade gegeven.

Beseffen we ons dit? Dat we dus zonder zonde zijn? Geen schuldgevoelens meer hoeven te hebben? Deel mogen hebben aan de liefde van Jezus en dan hebben we het over de volmaakte liefde!

Ik heb twee kleine neefjes. Ik kan zo van ze genieten. Als ik dan weer bij mijn broer kom, dan kom ik ook zeker voor mijn twee kleine neefjes. Geweldig wat een lieve kinderen zijn het. Soms kom ik binnen en dan komt één van de twee naar mij toe met een boekje, wat ik dan vervolgens voor hem mag gaan voorlezen. Ik bedenk mij voor de rest ook wel eens wat zo’n kind eigenlijk doet. Het poept.eet,plast, maakt troep, doet allemaal dingen die papa en mama liever niet hebben, is alleen maar bezig met zijn eigen ding. En toch, toch houden zijn vader en moeder van hem. Elke keer als zij het over hun kinderen hebben hoor ik alleen maar positieve dingen: “Hij is zo lief, hij is zo schattig. Hij kan al heel wat woordjes zeggen! Hij kan zo lief spelen!” Dat is toch zo bijzonder? Dat kan toch alleen doordat de ouders van kinderen zoveel van hun houden? Zo onvoorwaardelijk, zo mooi..

Ik ben blij, wat dat betreft met de vergelijking die Jezus maakt, dat we Gods kinderen mogen zijn. We maken er soms één grote troep van, volharden in zonden, zijn zo egoïstisch, en toch houd God van ons! Ik besef het niet genoeg, en denk dat het goed is dat ik/wij hier regelmatig bij stilstaan.
 

Gerelateerd

Reacties (3)

Maandag, 21 december 2009, 12:17r.a.g.boerman
Mark ,
Eén van je beste posts van de laatste tijd. Heel erg leuk , inhoudelijk goed. complimenten. Raggie
Maandag, 21 december 2009, 12:41Hans
Hey Mark,
Het niet kunnen duiden van het beschreven "feit" in je zin "En toch.... van dit feit. " is eigenlijk precies wat ik bedoelde bij mijn reacties op "geloofsvrijheid goede zaak?"
In deze mooie witte wereld (als we naar buiten kijken, met trouwens een prachtige blauwe lucht en een lekker fel zonnetje) moest ik even denken aan Goethes 'sneeuw is van een leugenachtige zuiverheid' ;).
Groeten, Hans.
Maandag, 21 december 2009, 23:02Victor
Als ik dit hoor wil ik ook oom of vader worden :D
Mooie post. Er is niets beters om te weten en te beseffen dat je een kind van God bent. Yahoo!

Reageer op deze blog







"));