Vergeten?

Gebedsbroeders

Twee jongens - Twee posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Hoop is kostbaar

Door: Mark WMaandag, 3 augustus 2009
Terug
Categorie: Normen en Waarden, 1 keer gereageerd, 2885 keer bekeken

Dit leven is niet alles, de schrijver van de Romeinen brief zegt dat de schepping ten prooi valt aan zinloosheid. Alles hier op aarde heeft een eind, alles wat we doen is om te overleven of om ervan te genieten. Wat is het nut van dit sterfelijke bestaan? Je gaat toch uiteindelijk dood, je kan er uit halen wat er in zit maar meer ook niet. Maar God geeft ons hoop! De schepping zal worden bevrijd uit de slavernij van het vergankelijke en zal delen in de vrijheid en luister die Gods kinderen geschonken wordt.

Rom 8: Ik ben ervan overtuigd dat het lijden van deze tijd in geen verhouding staat tot de luister die ons in de toekomst zal worden geopenbaard. De schepping ziet er reikhalzend naar uit dat openbaar wordt wie Gods kinderen zijn. Want de schepping is ten prooi aan zinloosheid, niet uit eigen wil, maar door hem die haar daaraan heeft onderworpen. Maar ze heeft hoop gekregen, omdat ook de schepping zelf zal worden bevrijd uit de slavernij van de vergankelijkheid en zal delen in de vrijheid en luister die Gods kinderen geschonken wordt.

Ieder mens heeft wel een één of andere hoop, de één hoopt op iets materialistisch zoals een groter huis een playstation of een nieuwe keuken. De ander hoopt al zo lang op een betere baan of een levenspartner en weer een ander die hoopt dat zijn moeder hem nog één keer herkent voordat ze wordt opgeslokt door de dementie. Maar wat als je nu bereikt wat je hoopte te bereiken, wat dan? Ben je dan niet teleurgesteld, of stel je vliegensvlug alweer een ander streefpunt wat je hoopt te bereiken?
Laat God je hoop zijn, je hoop op een bestaan ver boven alle wetten waar je nu nog aan gebonden bent. Een bestaan dat is gekenmerkt door onvergankelijkheid en vrijheid, dankzij Jezus . Stel je hoop op de Heer, Hij is te vertrouwen!

Psalm 130
Israël, hoop op de HEER! Bij de HEER is genade, bij hem is bevrijding, altijd weer. Hij zal Israël bevrijden
uit al zijn zonden.

2 kor 1
Op hem hebben we onze hoop gevestigd: hij zal ons altijd redden.

Groeten, Mark W

Gerelateerd

Reacties (1)

Jan Paul Kok 3 augustus 2009, 07:27
Ja, dit is volkomen kernachtig. De mens die hoopt op tijdelijke zaken, die dus streeft naar de vervulling van zijn aardse verlangens zit vast in een altijd weer opschuiven naar het volgende punt op het lijstje. "het oog heeft nooit genoeg gezien, het oor houdt nooit met horen op" zegt Thomas a Kempis ergens. De natuurlijke mens heeft een verlanglijstje dat langer lijkt te worden naarmate bovenaan meer verlangens vervuld worden, uitzichtloos dus. In een oude film Key Largo, zegt Humphrey Bogart tegen een foute meneer (Edgar J. Robinson): u heeft alles, volgt een opsomming, wat wilt u dan? antwoord: more. Dat kun je alleen doorbreken door -tot geloof en kennis van de Waarheid (JC) gekomen- alle hoop te stellen op de eeuwige dingen en dus juist je begeervermogen los te maken van vergankelijke zaken, zoals de Romeinentekst ook zegt. Alles waar je met Gods hulp afstand van doet zal je vrijer maken en je hoop op de eeuwige vreugde versterken. Meer body geven. Zo denk ik: als mijn auto (van 1992) straks afgekeurd wordt, zal ik een andere nastreven of mijn leven kaler en armer, leger maken om dichter bij Christus te leven? God weet het. Waarschijnlijk ben ik er toch te zwak en te gehecht aan het gemak en het comfort voor. Maar ergens heel diep hoop ik dat ik het aan zal kunnen te zeggen: weg ermee.