Vergeten?

Gebedsbroeders

Twee jongens - Twee posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Hij zag het en verkocht alles!

Door: Mark BMaandag, 1 februari 2010
Terug
Categorie: Eyeopeners, 816 keer bekeken

Mattheüs 13: 44-46 Het is met het koninkrijk van de hemel als met een schat die verborgen lag in een akker. Iemand vond hem en verborg hem opnieuw, en in zijn vreugde besloot hij alles te verkopen wat hij had en die akker te kopen. Ook is het met het koninkrijk van de hemel als met een koopman die op zoek was naar mooie parels. Toen hij een uitzonderlijk waardevolle parel vond, besloot hij alles te verkopen wat hij had en die te kopen.

Wat een fantastische tekst! Wij mogen alles opgeven en daarvoor in de plaats krijgen we iets nog veel mooiers. Het word enigszins van ons verwacht dat we alles opgeven en die vet mooie parel kopen. Als we niet alles opgeven komen we nooit bij die fantastische schat terecht. Toch niet zo’n hele mooie boodschap misschien, je moet er namelijk wel erg veel voor doen.

Laat het nou zo zijn dat dit NIET de boodschap is. Want wie ben jij in dit verhaal? Jij bent de parel, jij bent de schat! En God is diegene die alles (Zijn Zoon Jezus) over heeft om jou te kopen, om bij jou te kunnen zijn! We liggen daar maar in de akker, we hoeven niets te doen als ontdekt te worden! En dat ben jij, jij bent ontdekt! God heeft alles over gehad om bij je te mogen zijn! Super mooie boodschap toch?

Al onze daden schieten tekort, al onze offers die we brachten waren niet genoeg en dat wist God. Daarom kwam Hij naar de mens toe! Hij heeft de weg voor eeuwig schoon geveegd, er staat niks meer in de weg tussen God en de mens, tussen jou en God dus! Geen zonde, geen schuld, geen tekortkomingen! Het zijn dus niet meer de goede werken die het mogelijk maken maar pure genade!

Wat vind jij van deze boodschap?

Gerelateerd

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog