Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Het staat geschreven

Door: Mark WinkelaarVrijdag, 5 februari
Terug
Categorie: Algemeen, 84 keer gereageerd, 551 keer bekeken

annuleren

Volgens de één onmisbaar, terwijl de ander beweert dat je best als christen door het leven kunt gaan zonder de bijbel te lezen. De één is overtuigd dat de bijbel het onfeilbare woord van God is, terwijl de ander dit boek meer als een richtlijn ziet. Best apart dat binnen het christelijk geloof, er zo verschillend wordt gedacht over de bijbel.

Hoe zie jij dit boek? Vind je het leuk om in te lezen? Lees je er elke dag uit, of bijna nooit? Studeer je wel eens in de bijbel, heb je wel eens een bijbelboek geprobeerd samen te vatten, of de hoofdgedachte er uit te halen? Of lees je de bladzijde die toevallig openvalt als je het boek zachtjes met zijn rug op je nachtkastje laat vallen?

Hoeveel autoriteit geef je aan de bijbel? Geloof jij dat Jezus echt over het water heeft gelopen op basis van wat er in de bijbel staat, of geloof jij dat dit verhaal figuurlijk bedoelt is? Geloof jij dat Mozes de Israëlieten door de rode zee leidde doordat God het water deed wijken, of zie je dit meer als een leuk kinderverhaal? Is de bijbel door God geïnspireerd en door mensen opgeschreven, of door mensen bedacht? Er zijn in Nederland, volgens mij, evenveel opvattingen hierover als dat er mensen zijn.

Ik vind het logisch dat je niet in de bijbel gelooft, als je niet in God gelooft. Ook al heeft de bijbel meer wetenschappelijk historische autoriteit dan welk ander boek dan ook. Maar ik vind het wel vreemd dat je als je christen bent de bijbel als een richtlijn ziet, en het voor de rest geen autoriteit gunt.

Elke schrifttekst is door God geïnspireerd en kan gebruikt worden om onderricht te geven, om dwalingen en fouten te weerleggen, en om op te voeden tot een deugdzaam leven, zodat een dienaar van God voor zijn taak berekend is en voor elk goed doel volledig is toegerust. (2 Tim 3:16)

Als je toch gelooft in Jezus, dan wil je toch meer over Hem te weten komen. En hoe doe je dat? Door de bijbel te gaan lezen. Ook zie je hoe God werkt in de bijbel, er staan zoveel verhalen in over Hem, als je in Hem gelooft, dan wil je over zijn manier van doen toch meer te weten komen? Dan wil je de woorden, die Hij gesproken heeft, toch lezen? Als Paulus, Petrus en Johannes schrijven over de ‘rabbi’ die hun drie jaar gevolgd hebben, de man waar jij in gelooft, dan wil je toch weten wat ze over Hem schrijven? Als je in Jezus gelooft, die zijn leven voor jou heeft gegeven, dan wil je toch weten hoe je jouw leven in kan zetten voor Hem?


Toch?


Mark winkelaar

Gerelateerd

Reacties (84)

Reacties 1 - 20 van 84
vrijdag 5 februari, 10:46Nodoubt
Hans Teeuwen: een antichrist die het laatste beetje vertrouwen wat de lauwe Christen nog heeft in de Bijbel als autoriteit aan het afbreken is. De lauwe Christen zal na het zien van H.T. natuurlijk niet meer zo snel zeggen: het staat geschreven!

In zekere zin helpt Teeuwen om Gods werk te doen, i.e. het scheiden van het kaf van het koren. Alleen de echte bikkels zeggen nu nog: Ik draag het zwaard v.d. Geest en ben niet bang ermee te hakken! HET STAAT GESCHREVEN!!!
vrijdag 5 februari, 21:00Joshua_Cobussen
Ik kijk sinds een tijdje weer op gebedsbroeders.nl.
Nou dit is zeker voor mij de laatste keer.
Je doet je voor als radicaal christen en je houd je bezig met hans teeuwen?
Ik heb al vaker raare tegen strijdige dingen gelezen op gebedsbroeders.nl(zoals weerwolven spel).
Maar dit is voor mij wel de druppel hoor.
Je leeft of in de wereld of niet.
Of licht of duisternis.
Er is geen tussen weg.
De eerbare levenswandel temidden der heidenen, waar Petrus het over heeft.
Er komen hier veel niet gelovigen ook, wat voor indruk laat je achter?
Wat is er nou veranderd? de heidenen doen ook zo, die luisteren ook naar Hans Teeuwen.
Er zijn altijd mensen die zich afvragen waarom ze zo weinig van Gods kracht ervaren in hun leven, ik vind dat niet raar als je dingen doet zonder dat je er erg in hebt die God haat.
God haat het dat je films kijkt waar sex, moord, vloeken et cetera inzit.
God haat het dat mensen luisteren naar de grove en goddeloze taal van Hans Teeuwen.

Hallo, word wakker, en laten wij ons bekeren!
Ik citeer Mark: Hans Teeuwen heeft hier een leuk stukje over.
Ik vind dat helemaal geen leuk stukje, ik walg er van.

Als vrijen, en niet de vrijheid hebbende als een deksel der boosheid, maar als dienstknechten van God. (1 Petrus 2:16)

Zo legt dan af alle kwaadheid, en alle bedrog, en geveinsdheid, en nijdigheid, en alle kwaadsprekerijen. (1 Petrus 2:1)

Hebt de wereld niet lief, noch hetgeen in de wereld is, zo iemand de wereld liefheeft, de liefde des Vaders is niet in hem. (1Johannes 2:16)

Die de zonde doet, is uit de duivel; want de duivel zondigt van den beginne. Hiertoe is de Zoon van God geopenbaard, opdat Hij de werken des duivels verbreken zou.
(1 Johannes 3:8)

Dit soort dingen maken mij nou eens toornig.
Als het nou om mensen gingen die niet zich voor doen als radicaal christen, ja dan zou dat me lang niet zo boos maken.
Ik moet hier gewoon wat van zeggen dit kan zo niet, we kunnen geen compromis sluiten met de wereld of met satan.

Kom nou niet met we zijn van de wereld maar er wel in.
Als je niet van de wereld bent, dan doe je ook niet de dingen van de wereld.
vrijdag 5 februari, 21:21Obey
@ joshua,
ik heb daar op zich ook wel een mening over :)
nl., afgelopen opwekkingconferentie raakte een vrouw mij aan en ik had het idee, ik kon het niet goed beredeneren, dat ze dat niet had moeten doen.
Ik was daar met de verwachting om mensen te gaan genezen en op weg daar naar toe voelde mijn hand wat warm aan. Maar goed, die vrouw vroeg of ik weg wilde gaan.
De volgende dag stortte een toestel van Air France neer. Voordat ik het nieuwsbericht las, ik had al een -oordeel- verwacht, sprak God tot mij over Brazilie. Er bleken veel Brazialianen in het toestel te hebben gezeten en het stortte vlak voor de Braziliaanse kust neer.
Het is mijn wens dat velen op deze manier een relatie met God zullen hebben, niet met de effecten van het neerstorten, maar wel het horen van zijn stem =)
vrijdag 5 februari, 22:05Joshua_Cobussen
Obey,

Je had Gods oordeel verwacht, was dat omdat je er heen ging om zieken te genezen of om dat die vrouw je aanraakte?
Ik kan je alleen maar waarschuwen en dat ga ik ook doen.
Als je niet klaar voor bent om handen op te leggen doe dat dan ook niet.
Als je de bijbel leest dan zie je dat God duidelijk een bepaalde orde heeft.
Er gaan altijd dingen fout als mensen zomaar de handen op leggen.
Ik ben ook bij opwekking geweest, mensen hebben mij daar ook plotseling de handen opgelegd bij de seminar van W. Ouweneel, ik denk dat je daar was.
En ik wist dat mensen mij de handen op legde die 1 midden in de wereld waren, dus niet waarlijk bekeerd en 2 onrein waren + een bende andere problemen hadden.
Dit voelde heel slecht, ik moest mij zelf vrij bidden.
Derek Prince schrijft in 1 van zijn boeken dat iemand hem met reuma de handen op legde, de volgende ochtend had hij last van reuma verschijnselen, hij moest zich zelf ook vrij bidden daar van.
Ik ken zat andere voorbeelden.
Ik geloof dat het opleggen van handen en het autoriteit nemen over anderen, alleen weg gelegd is voor oudsten(die er voor aangesteld zijn door God).
Laten wij eerst maar met z'n allen leren bidden in nederigheid, het is niet nodig dat wij zomaar autoriteit gaan nemen over anderen.
Je kan ook in nederigheid bidden Heer wilt U hem of haar genezen of aanraken.
Ik weet dat God hier heel serieus over is.
Je kan niet zomaar bij iedereen de handen op gaan leggen.
Dit is geen verwijt, velen zijn hier de fout mee in gegaan.

Nog een vraag aan je, waarom vroeg de vrouw of je weg wilde gaan, en was dit bij de seminar van Willem Ouweneel??

Groeten Joshua.
vrijdag 5 februari, 22:52Obey
5 april 2009 schreef mark w over de profetie van David Wilkerson, of dat onzin zou zijn of niet. Ik heb daarop gereageerd (God eert zijn profeten soms, maar bv bij Jona kun je je afvragen of hij werd geeerd?, Nineve werd namelijk na zijn prediking niet verwoest, dat ligt dus wat complexer), op 6 april 2009 hadden we vervolgens een aardbeving in l aquila, dit betekent de adelaar en is een plaats in Italie. Je kunt een christen ook wel zien als een adelaar, omdat wij ook profeten zijn, net zoals koningen en priesters, met hem, dat is ons erfdeel. Een adelaar is wel een beeld van het boven de storm uitzweven, van bijvoorbeeld een griep en een kredietcrisis, ziekte etcetera.
Ik heb dhr. Wilkerson ook een mail gestuurd op 29 juni 2009 de inhoud zal ik hier niet vertellen, onder andere dat er soms oordeel gebeurt nadat ik wat uitspreek. De volgende dag, 30 juni 2009, hadden we de treinramp in Italie, Viareggio. Ook stortte er opnieuw een vliegtuig neer, min of meer voor de kust van Madagascar. Dit was ongeveer de bedoeling om hier de joden eerst naartoe te sturen, dat was mijn profetische uitleg van de plaats. De -profetische- uitleg van de plaats Viareggio heb ik niet echt, behalve dat mijn persoonlijk begeleider van de gesloten afdeling in de psychiatrische kliniek daar toevallig op vakantie was geweest, daags voor de ramp en ik op 31 augustus 2008 ben gaan schrijven naar aanleiding van een visioen van iemand over een trein op een profetisch forum :) (en ik dat die woensdag voordat ik daar op reageerde in de geest had gehoord).-
Nu ben ik best wel lang verward geweest :) over wat God precies wilde, nadat ik het wat eng vond. In eerste instantie dacht ik aan het opwekken van doden, profetie Roger Teale, over ene man uit Zwolle. Dat is nog niet gebeurd, wel heb ik ondertussen geschreven over de mogelijkheid van een milleniumrijk, het duizendjarig rijk van regeren met christus en hadden we de vrijdag daarna een nieuwbericht over een zonsverduistering, ring of fire, die eens in de ruim duizend jaar voorkomt. Ring of fire zijn ook mensen in een aardbevingsgebied, ring of fire, die bidden tegen het vóórkomen van aardbevingen en ik had niet lang daarvoor op het profetisch forum gezegd dat ik dat onzin vond, omdat God een almachtig God is en dat gewoon gebeurt (is je tijd, dan is je tijd).
In 2007, allemaal voór mijn echtscheiding, kreeg ik een hoop input van God, die ik niet goed kon plaatsen. Een deel daarvan ben ik pas wat later deels gaan begrijpen. Zo vind ik het ook wel toevallig dat er bijvoorbeeld van de zomer een familie met een bepaalde achternaam overleed in Kampen, terwijl ik een conflict had met mijn buurman. Nu zit op een studiegroep reshiet, dit betekent eersteling ! en de familie heeft dezelfde naam.-
3 juli 2009 had ik een conflict met mijn buurman, hij zei dat ik te traag sprak, toen hadden we vervolgens de storm op 4 juli, tergend traag.
Analytisch gezien, schiet ik er niets mee op. Ik krijg er geen baan door, er is mij geen zendingsbaan aangeboden, of iets dergelijks, het komt verwarrend op mensen over, het is vermoeiend voor mij om uit te leggen, maar het gebeurt wel. Mensen komen er ook niet door tot bekering en ik heb het liever over een liefdevolle God.
Van de zomer ging ik een keer hardlopen en ik kwam terug, ´sochtends was ik naar de vez, mijn gemeente gegaan en was er nadat ik klapte (of in mijn vingers knipte), omdat Gods stem dat zei, een zwarte vlinder verschenen. Ik vond dat nogal luguber en kon daar niet echt wat mee, raakte licht in ademnood en kreeg de indruk dat ik naar het nieuws moest kijken. Vervolgens bleek Sarkozy te zijn flauwgevallen nadat hij had hardgelopen. Dan was er ook nog een keer dat smiddags God tot mij sprak over zijn minister, kijk niet naar mijn minister. Ik was toen erg moe, omdat ik telkens fragmenten uitleg en soms ook niet weet hoe de werking van God precies is en savonds trad er een Japanse minister af, vanwege vermoeidheid.
Nu Hans Teeuwen. Ik zeg niet dat ik Gods perspectief begrijp, maar zoals een liedje zegt, u was er altijd, wij zijn maar even. Voordat Ralf MAckenbach (ook de achternaam van een epedemioloog) het songfestival won, en ik was opgenomen op de open afdeling van de psychiatrische kliniek en daar min of meer provocerend, omdat men dacht en van mening is dat ik een psychose heb gehad, de stem van God door Cindy Jacobs las, zei God terwijl ik met iemand meeliep naar de tafeltennistafel dat ik niet moest tapdansen, dit was op een woensdag. Dat heb ik toen, op het moment dat ik dat hoorde, kort gedaan. De zaterdag daarop won Ralf Mackenbach het songfestival en schoot me het voorval te binnen. Dit geeft dan een soort ander perspectief van tijd en ruimte, een dimensie waarvan ik hoop en bid dat het terecht een koninkrijksdimensie is. Maar wat de mogelijkheden zijn? De bijbel spreekt uiteindelijk over het samenleven van wolf en lam.
Er zijn een aantal mensen die denken of hebben gedacht dat Obama de antichrist is. Op de dag van zijn inauguratie stond mijn watermeterleiding op 666. Gisteren las ik zijn cv :) en had ik een kort moment van bewogenheid, niet veel later bleek dat hij tijdens een gebedsmeeting een kusje had gekregen van zijn vrouw Michele.
Ik heb Mark w een keer gezegd dat ik van geloof afhankelijk ben, maar soms kan ik dat soort dingen ook niet goed beredeneren. Volgens mij was toen ik vroeg of hij een bommetje wilde doen, de avond voor de storm, welke storm weet ik niet precies.
Nog een laatst iets. Van de zomer, toen ik vroeg om advies aan God voor de burenruzie, had ik het idee om het een voetbal te kopen en daar een rondje mee door de wijk te rennen, ook als parodie op cellospelen..
Niet lang daarna was er een vliegtuig dat gedwongen was om te landen, omdat het een gat ter grootte van een voetbal in zijn romp had. okay, hier laat ik het even bij.
vrijdag 5 februari, 23:21Obey
ik had Gods oordeel verwacht omdat (volgt nu lang verhaal)..ik in 2007 met een aantal mensen een dag van aanbidding heb georganiseerd, zonder dat te willen viel de bijbel herhaaldelijk open op verootmoedigende gebeden van bv Salomo, David en Hizkia. Eén van de deelnemende mensen had het idee dat God Nederland ging oordelen, een evangelist. Ik vertelde hem vervolgens dat me dat sterk leek, want..is God niet een God van liefde en..ik zou het niet durven te zeggen, misschien als ik ook zestig was, achteraf gezien wel een kwetsende opmerking besef ik nu (hij was wat ouder).
Nu ben ik daarna de -hand van God- nooit kwijtgeraakt. Ik kan daarover uitwijden, maar dat doe ik nu niet dat heb ik net gedaan. IN deze hand, zit een bescherming, die misschien wel valt te vergelijken met de ark, waarvan mensen stierven als ze die aanraken (er staat ook raak mijn gezalfden niet aan).
De meeting was ergens op de middag, avond van de zondagdienst en Kees Goedhart ging voor. Ik dacht dat ik ook in de geest al contact had gemaakt, wat dat betreft voelde ik me toen een half telepathisch persoon. Dus niet..of toch wel? Ik moet eerlijk zeggen dat ik het erg spannend vond, want wanneer geneest iemand? En wat moet je dan doen?
In ieder geval kreeg ik van God door dat ik naar handen van mensen mocht kijken, mijn verwachting was dat daardoor wonderen zouden gebeuren. Een keer eerder waren tijdens een samenkomst lichten uitgegaan, ik koppelde dat aan de uitgeleefde geloofswoorden, omdat het daaraan paralel liep.
Toen ik bij opwekking de zaal, tent binnenliep, had ik een zout gevoel in mijn mond, dat deed me denken aan de vreze des Here. Achteraf begin je overal aan te twijfelen en vraag je je af of je dat niet hebt ingebeeld en wat er nu wel klopte en niet en onomstotelijk vaststaat.
In ieder geval zijn er door mijn hand, het moet natuurlijk door de heer komen, geen mensen genezen. Ook wilde zij iemand raadplegen, ik meen dat de Heer me zelfs wees op haar oortje, waardoor ik werd bepaald bij het feit dat ze met Kees goedhart overlegde en ik zelf schrok. Ik vroeg om wijsheid aan de Heer, en hij zei te knikken. Als ik er aan terugdenk voel ik me compleet belachelijk, en ik heb er ook wel een worsteling mee gehad. Toch is het fliegtuig neergestort. Tja, wat schiet iedereen er mee op? Ik kan er wel aan toevoegen, dat, omdat ik zelf engelen heb gezien, ik al sinds juni 2007 wonderen verwacht en soms ook wat geirriteerd kan worden als het niet opschiet. Ik moet de eerste nog uit zijn rolstoel zien opstaan. En als ik tegenover een groepje aanbiddende mensen sta, of in een samenkomst, is bij mij de verwachting van een wonder wel min of meer weggeebd. Ik denk dat ik me er bij neer heb gelegd.
vrijdag 5 februari, 23:34Mark Winkelaar
Hey Joshua,

Je hebt gelijk, ik zal het stukje van hans teeuwen verwijderen. Bedankt voor je reactie.

Mark W
vrijdag 5 februari, 23:53Joshua_Cobussen
Mark,

Wow respect!
En goed dat je de goede keuze maakt.
Ik weet het kwam er als een donderslag uit maar ik moest het wel zo brengen.

Obey,

Nog begrijp ik niet alles wat je zegt, maar ik weet dat je al erg verstrikt bent geraakt.
Ik denk dat jij je ernstig moet afvragen of dit de stem van God is.
Ik heb in me eigen leven gemerkt dat de satan kan doen als of hij God is.
Wat nou als de duivel jou een stem geeft en die stem verteld jou steeds waarheden, maar naar 2 maand verteld de stem nog maar 99% waarheid.
Als ik dit zo nuchter bekijk is die stem en die geestelijke indrukken die je hebt niet van God.
Want jij krijgt informatie door, waar je geen klap aan hebt.
Nogmaals ik spreek uit ervaring ik weet dit want ik heb het zelf ook mee gemaakt, alleen jij lijkt me er wel heel ver in verstrikt geraakt te zijn.
Ik wil je toch helpen en steunen en eventueel advies geven, ik zie dat als mijn plicht.
1 ding wat heel belangrijk is, je denken is de omgeving waar in je leeft.
Dit is ook iets wat bijbels is en wat ik heb gemerkt in de praktijk.
Ik noem een voorbeeld: ik krijg een negatieve gedachte, en ik ga in op die gedachte nu denk ik dus negatief, wat is het gevolg, ik begin me negatief te voelen.
Daarom zegt de bijbel ook dat wij ons denken moeten vernieuwen.
Ik denk dat je nu moet beslissen om nuchter te zijn en geen aandacht te besteden aan deze stem.
Dit is heel serieus, want ik zie dat je al veel te ver op in bent gegaan.
Dit heel heel gevaarlijk.
Mijn advies is volg geen stemmen meer, zeker de komende tijd niet meer, verdiep je in het woord en bouw je geloof op ware feiten.
Niet op een stem die jou wat verteld.
Ik heb hier last van gehad op andere soort manieren.
Ik kon bijvoorbeeld zien dat mensen gebonden waren en wat voor geesten het waren, dat is helemaal niet belangrijk, waarom zou ik dat moeten weten, het antwoord is de duivel liet het me weten en het leek toen dat ik heel geestelijk was.
Het gevaar is dat jij je geest open stelt, ik merk dat jij een heel ontvankelijke geest hebt, dat is heel goed, maar dat is ook kei gevaarlijk.
Probeer de stem te onderscheppen en het te bestraffen in Jezus naam.
Ook leef jij volgens mij continu in angst, angst is van de satan en een grootte grond waarop hij je lastig kan vallen.
Laatste wat ik wil zeggen is heel belangrijk, stop met het geestelijke in te duiken.
Stop met het volgen van stemmen of gedachten, dit is niet van God maar dit is iets wat satan kan gebruiken.
God wilt dat we nuchter zijn, het is niet van belang of wij weten dat er geestelijk iets is tenzij God daar echt een bedoeling mee heeft en niet die on nuttige informatie.
Dit is een situatie waar ik verder niet veel raad mee weet.
Misschien dat er occulte dingen zijn geweest in je leven of in je voorgeslacht, of door psychose, mijn advies is laat het verbreken door iemand die echt in autoriteit staat(bedieningen) niet door zomaar iemand want, als dit machten zijn, dan kun je daar geen spelletje mee spelen.
Ik heb gezien in en mee gemaakt dat er machten zijn die niet zomaar iedereen kan en mag uit drijven dat kan zelfs levens kosten.

Geen verwijt naar jou toe, ik vind het heel knap en heel open van jou om hier zomaar over te praten.
Zoek de Heer in de bijbel is mijn advies.
Zoek Hem in de stilte.
En hoor de roep stem in je hart, niet een gevoel of een indruk of een stem.

Veel sterkte broeder Obey.

Groeten Joshua.
zaterdag 6 februari, 00:00Obey
waar ging ie dan naartoe?
zaterdag 6 februari, 11:45Joshua_Cobussen
Hoe bedoel je ?
zaterdag 6 februari, 12:10Obey
Nou, er staat toch in de bijbel -neem elke dag je kruis op me en leer van mij, want ik ben zachtmoedig en nederig van hart?, maar hoe kun je hem nu volgen, als je hem niet ziet en je weet ook niet waar hij naartoe gaat?, ik bedoel dus nu de grote profeet, jezus. :)
zaterdag 6 februari, 12:18Joshua_Cobussen
Is dit een reactie op de reactie die ik jou gaf?
De lange reactie?
Want ik volg je even niet.
Als dit een reactie is op de lange reactie die ik je gaf: bouw je geloof op ik denk dat het heel belangrijk is dat je de bijbel veel leest.
En niet achter een gevoel of zo aan gaat, en natuurlijk kan God een gevoel geven ofzo.
Maar die onderscheiding moet er wel zijn, je kan zo misleid worden.
God wilt ook dat we nuchter zijn.
zaterdag 6 februari, 12:20Nodoubt
Beste Obey,

"omdat men dacht en van mening is dat ik een psychose heb gehad"

De eerste stap op weg naar een gezond denken is Jezus Christus aanroepen en Hem vragen om je een helder verstand te geven.
Heb de Waarheid lief! Erken dat je een serieus probleem hebt, dan kan er genezing komen.

Mvgr, Nodoubt
zaterdag 6 februari, 12:21Joshua_Cobussen
De duivel is een imitator, hij kan zelfs net doen als of hij God is ook in gevoel en stem.
Als er nog een bepaalde opening/grond voor is, kan hij je zelfs geven die je dacht dat God alleen maar gaf, dit is iets wat ik echt heb geleerd in mijn leven.
Dus wees nuchter en waakzaam, het komt van zelf wel als je helemaal ontnuchterd bent dat God je wel dingen laat zien en dat Hij je wel leid en dingen duidelijk maakt, maar laat dat nu maar even rusten dat zou ik doen.
zaterdag 6 februari, 12:23Joshua_Cobussen
Nodoubt,

Ik denk dat Obey gewoon heel veel mee gemaakt heeft.
En belangrijkste voor hem is nu gewoon dat zijn denken op orde is.
Zijn denken bepaald zijn leef omgeving.
Vernieuw je denken en wees nuchter.
zaterdag 6 februari, 12:53Obey
oi joshua, ik denk dat je de duivel,voor zover die bestaat, niet te serieus moet nemen. Het is naar mijn idee belangrijker om Jezus te volgen. Maar zoals ik al aangaf, die zie je dus niet. Dat vind ik verwarrend en ik denk dat er toen dus ook wat is musgegaan, een soort kortsluiting, een soort aardbeving in mijn hersenen
@ nodoupt, ik ben op zich wel bezig met het proces -erken nu de Heer, volken der aarde, als hij spreekt, dat lied van opwekking:)
zaterdag 6 februari, 13:07Joshua_Cobussen
Obey,

Nou ja de duivel is geen fabel of zo.
En natuurlijk is het belangrijk om Jezus te volgen.
Maar het is echt belangrijk dat je niet zomaar stemmen gedachte of gevoelens gaat volgen, wij staan boven dat.
De geest staat boven gevoel en denken.
Het is geest, ziel en lichaam, niet ziel geest en lichaam.
Ik hoop echt dat je de ernst er van inziet.

Groetjes je broeder Joshua.
zaterdag 6 februari, 17:12Obey
joshua, die duivel, ik prik er zo langzamerhand wel doorheen, noem het zó 2009. =)
zaterdag 6 februari, 17:55Joshua_Cobussen
@Obey

Ik hoop het, want dat er telkens wat gebeurt of als jij wat doet en zo, dat vind ik niet echt hoe het hoort.
Maar ik volg je meestal niet zo goed.
Dus als ik wat verkeerd heb begrepen moet je het zeggen.
zaterdag 6 februari, 18:00Joshua_Cobussen
Obey als je zin hebt.
Kan je morgen wel mee gaan naar mijn gemeente. In Hardenberg.
Wel heel wat anders dan de VEZ hoor.
Reacties 1 - 20 van 84

Reageer op deze blog





Poll


Er is geen Bijbelse basis voor vlaggen en dansen in de kerkdienst

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

"));