Vergeten?

Gebedsbroeders

Twee jongens - Twee posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Het staat geschreven

Door: Mark WVrijdag, 5 februari 2010
Terug
Categorie: Bijbel, 1 keer gereageerd, 2785 keer bekeken

Volgens de één onmisbaar, terwijl de ander beweert dat je best als christen door het leven kunt gaan zonder de bijbel te lezen. De één is overtuigd dat de bijbel het onfeilbare woord van God is, terwijl de ander dit boek meer als een richtlijn ziet. Best apart dat binnen het christelijk geloof, er zo verschillend wordt gedacht over de bijbel.

Hoe zie jij dit boek? Vind je het leuk om in te lezen? Lees je er elke dag uit, of bijna nooit? Studeer je wel eens in de bijbel, heb je wel eens een bijbelboek geprobeerd samen te vatten, of de hoofdgedachte er uit te halen? Of lees je de bladzijde die toevallig openvalt als je het boek zachtjes met zijn rug op je nachtkastje laat vallen?

Hoeveel autoriteit geef je aan de bijbel? Geloof jij dat Jezus echt over het water heeft gelopen op basis van wat er in de bijbel staat, of geloof jij dat dit verhaal figuurlijk bedoelt is? Geloof jij dat Mozes de Israëlieten door de rode zee leidde doordat God het water deed wijken, of zie je dit meer als een leuk kinderverhaal? Is de bijbel door God geïnspireerd en door mensen opgeschreven, of door mensen bedacht? Er zijn in Nederland, volgens mij, evenveel opvattingen hierover als dat er mensen zijn.

Ik vind het logisch dat je niet in de bijbel gelooft, als je niet in God gelooft. Ook al heeft de bijbel meer wetenschappelijk historische autoriteit dan welk ander boek dan ook. Maar ik vind het wel vreemd dat je als je christen bent de bijbel als een richtlijn ziet, en het voor de rest geen autoriteit gunt.

Elke schrifttekst is door God geïnspireerd en kan gebruikt worden om onderricht te geven, om dwalingen en fouten te weerleggen, en om op te voeden tot een deugdzaam leven, zodat een dienaar van God voor zijn taak berekend is en voor elk goed doel volledig is toegerust. (2 Tim 3:16)

Als je toch gelooft in Jezus, dan wil je toch meer over Hem te weten komen. En hoe doe je dat? Door de bijbel te gaan lezen. Ook zie je hoe God werkt in de bijbel, er staan zoveel verhalen in over Hem, als je in Hem gelooft, dan wil je over zijn manier van doen toch meer te weten komen? Dan wil je de woorden, die Hij gesproken heeft, toch lezen? Als Paulus, Petrus en Johannes schrijven over de ‘rabbi’ die hun drie jaar gevolgd hebben, de man waar jij in gelooft, dan wil je toch weten wat ze over Hem schrijven? Als je in Jezus gelooft, die zijn leven voor jou heeft gegeven, dan wil je toch weten hoe je jouw leven in kan zetten voor Hem?

Toch?

Mark W

Gerelateerd

Reacties (1)

Victor 7 februari 2010, 20:24
He Mark,

Ik ben het helemaal met je eens. De Bijbel is een geschenk van God. Je kunt er alles in vinden!