Vergeten?

Gebedsbroeders

Twee jongens - Twee posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Het evangelie van de mens

Door: Mark BMaandag, 11 januari 2010
Terug
Categorie: Het kruis, 6 keer gereageerd, 1549 keer bekeken

Bidden maar niet vasten. Vergeving maar geen genezing. Werken maar niet het rusten. God en Jezus, maar niet de Heilige Geest. Geloven maar alleen in dat wat we zien. De Bijbel maar niet de beloftes. De wetten maar niet de genade.
 

Tegenwoordig zijn christenen geneigd hetgeen te geloven wat redelijk is, wat haalbaar is, wat niet teveel gevraagd is, wat menselijk is. Ze geloven in een God die niet te begrijpen is, waardoor ze hun eigen evangelie zijn gaan maken. Zoiets als de mensen deden onderaan de berg Sinaï, toen Mozes op de berg met God was. Ze maakten hun eigen god, waarvan ze wel wisten wat ze eraan hadden. Alleen begrepen ze niet dat ze het meest slechte compromis hadden gesloten dat er te sluiten valt. Ze hadden een zichtbare god, maar daarbij ook een levenloze god die weinig voor ze kon betekenen.

Vandaag is het echter net zo. We willen een god zien die we kunnen bevatten, en waarbij geen toewijding nodig is. Een beeld waarvan we weten wat we er van kunnen verwachten en waarbij we niets meer hoeven te doen. Het is echter zo jammer, want God is zoveel meer. God is een God van leven, vol van verrassingen, waar een mensenleven mee gevuld kan worden…

Waar ik dit stukje mee begon waren een paar dingen om te doen. Veel mensen denken dat als we het maar gaan doen het vanzelf een deel van onszelf wordt. Daarmee zeggend dat het een deel word van hunzelf, en niet van wie ze zijn in Christus. Want ik leef niet langer, maar Christus in mij (Gelaten 2:20) Nee, de sleutel ligt niet in ‘to do’ maar in ‘to be’. We leven onder de wet van de genade, dus moeten we niets! We moeten helemaal niet onze tienden geven. We moeten helemaal niet omzien naar onze genade, we moeten niets! Want als we dingen moeten, dan gaan we het doen zonder dat we daar misschien behoefte in hebben. De sleutel ligt hem in Christus, die wil leven in ons en ons denken vernieuwen (Ef 4:23). Waardoor we aan niets anders denken dan aan de liefde! En dan gaan we wel uitdelen, dan gaan we wel vasten, dan gaan we wel bidden voor genezing van onze zieke broeders en zusters. Maar doe niets omdat het moet!

Pak je de boodschap van genade?

Gerelateerd

Reacties (6)

Mark W11 januari 2010, 11:23
Gaaf, leuk om nog een keer over door te praten :)
Victor11 januari 2010, 11:51
He Mark,

Mooi stukje. Je eerste alinea komt zeer bekend voor. Bvb God en Jezus, maar niet de HG, de Bijbel maar niet de beloftes.
Het is soms ook nog best lastig om onder elke omstandigheid te zeggen:'God is trouw, hij zal voorzien, want er staat geschreven:' .....'

God ZAL mij genezen want er staat geschreven:'....'

God zal mij vergeven, want er staat geschreven:'....'

Ik hoef mij niet onwaardig te voelen, want er staat geschreven:'....'

Van de week nog een mooi voorbeeld meegemaakt. Ik was bang dat ik te weinig uren zou krijgen bij mijn werkgever. Ik sprak mijn zorg uit (1 Petrus 5:7), en las die avond geloof ik matt 6, dat we ons geen zorgen hoeven te maken. Ik stond daar dik te juichen in me bed, want mijn God voorziet in alles! Want er staat geschreven.......
Victor11 januari 2010, 11:52
Oja en die uren die kreeg ik haha! ;)
Werk nu de hele week, God is goed!
Mark B11 januari 2010, 15:09
Cool om te horen Victor! Wat is het toch bijzonder dat we zoveel zekerheden krijgen als we God onze vader mogen noemen....
kees12 januari 2010, 17:00
Beste Obey,

Ik voel me erg ontmoedigd,
schrijf je,

Het doet me erg denken aan de jaren dat ik heb geleden onder depressie en mijn melancholiese aard me de put introk.
Ik heb ervaren dat koning David er ook last van had, en hij heeft in de Psalmen mijn gevoelens neer geschreven, maar ook de bemoedegingen die bij die gevoelens horen.
Psalm 62 heeft het erover dat ik een schuilplaats heb bij God, Psalm 27 dat ook al laat iedereen mij in de steek Hij niet!

Het hele zooitje gevoelens dat om de hoek komt kijken als je je ontmoedigd, eenzaam en verlaten voelt in de Psalmen vind je troost, Gods zorg voor jou, bemoedeging etc., en schrijf de teksten die je aanspreken op zodat je ze van buiten kunt leren, en zo basis van Gods beloften en Zijn trouw in je hart en ziel legt om de volgende aanval van ontmoedeging te weerstaan.

Groetjes,
en Gods zegen toegewenst,
Kees
Victor12 januari 2010, 20:40
@ Obey

Artez? Wat is je idee?