Vergeten?

Gebedsbroeders

Twee jongens - Twee posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Help, ik ben God kwijt

Door: Mark WVrijdag, 17 oktober 2008
Terug
Categorie: Jij en God, 24 keer gereageerd, 3530 keer bekeken

“Ik ben God kwijt.” “God is zo ver weg.” Heb je dat ooit wel eens gezegd? Of zeggen mensen in je omgeving dat wel eens? Het hoort bij de bergen en de dalen in het geloof, of niet?

Ik zeg dat soort zinnen ook vaak. Dan ben ik God weer kwijt, dan heb ik Hem weer gevonden en vervolgens raak ik Hem weer kwijt. Terwijl ik heel goed weet dat God naast me staat, hij woont zelfs in me! Hoe zou ik Hem dan kwijt kunnen raken?!

God spreekt tot je, op allerlei manieren. Dan weer door de bijbel, dan door een vriend, Hij fluistert naar je hart en soms laat Hij je voelen dat Hij bij je is. En daar houden wij mensen van, want dan hebben we zekerheid: God is er! Maar voel je Hem elke dag? Laat God elke dag weten dat Hij er is? Ik ben nog niet iemand tegen gekomen die God elke dag voelt, laat staan elke dag een ‘berichtje’ van boven krijgt. (Hoewel ik niet uitsluit dat die mensen er zijn)
Iedereen heeft wel eens een dag (of meerdere dagen), waarin hij God niet voelt. En wat moet je dan?

Vaak probeerde ik God terug te vinden, ter vergeefs riep ik dat Hij terug moest komen. Of ik vroeg Hem wat ik fout deed, want tja, normaal was Hij er wel altijd.

“Ik ben God kwijt”

Ik leende laatst een boekje van iemand en daar stond deze zin: Gevoelens zijn levensgevaarlijk. Op het moment dat ik het las zat ik in een ‘ik-ben-God-kwijt-periode’. Die paar bladzijdes van dat boekje zette me aan het denken. Uiteindelijk heb ik maar geaccepteerd dat ik God niet voelde, in plaats daarvan accepteerde ik het feit dat God altijd bij me is en dat schijnt samen te kunnen gaan.

De dagen daarna wist ik dat God bij me was, ook al zag, voelde of hoorde ik Hem niet. Normaal was ik bezig geweest met het roepen naar God; “Heer, wat doe ik fout?”. Maar nu was ik tevreden en liep ik in de simpele belofte: “Ik ben bij je”.

Na die dagen besefte ik in eens dat ik weer het ‘gevoel’ had dat God bij me was. En het zal waarschijnlijk ook weer weg gaan, maar dat maakt niet uit.

Want God loopt naast me, altijd.

God’s zegen,

Mark W

 

Gerelateerd

Reacties (24)

Reacties 1 - 20 van 24
Question17 oktober 2008, 16:02
Mooi stukkie.

Ik vind hier wel hier erkenning in met de gedachtegang die je hier beschrijft.

MAAR:

Heb je ook wel is dat je denkt dat God iets tegen je zegt, terwijl je dan gewoon zelf gedachten loop te borduren:P

Ik heb dat zo vaak..its creep.
Mark Winkelaar17 oktober 2008, 18:03
Awnser:

Ja dat heb ik inderdaad soms ook wel eens. Maar andere keren is het wel God die spreekt en dan zie je mooie dingen. Je moet de juiste frequentie vinden, de juiste stem, de stem van de Vader, van de herder.

Maar het is wel balen als je denk iets van God te horen terwijl je het zelf verzint.
Question17 oktober 2008, 19:40
Het is namelijk dan vaak zo dat ik niet meer durf om naar enige stem te luisteren in mijn hoofd omdat ik denk dat ik alles zelf verzin.

Maar de juiste frequentie? Dat klinkt heel makkelijk vind je niet?
Hans17 oktober 2008, 23:18
Is dat wat Question aangeeft niet één van de kernvragen in de discussie tussen 'gelovigen' en 'ongelovigen'? :)
Getuige19 oktober 2008, 15:14
Als God tot je spreekt, dan is dat altijd onweerlegbaar duidelijk voor de persoon waar God zich aan openbaart. Edoch, óók waneer de ander het is die tot je spreekt, is ook dat onweerlegbaar duidelijk, namelijk in de zin dat je aangezet wordt tot het doen in waard en gedachten tegen de natuurwet van God. Wanneer God zich openbaart, dan wordt je altijd aangezet tot een intenserere band in de goddelijke Liefde. Zo'n privé openbaring gaat gepaart met een teken dat het duidelijk is dat het niet jouw eigen gedachten zijn.

Maar God houdt zich vaak zwijgend. Juist om jouw gesteldheid te testen. Zo is onlangs bekend geworden dat een icoon van de 20e eeuw op het gebied van Gods liefdeswerken voor de aller geringsten - Moeder Theresa van Calcutta - maar liefst 34 jaar het heeft moeten doen zonder goddelijk aanraken terwijl zij als kind zelfs een verschijning van Jezus Christus zelf heeft gehad die haar aanspoorde Hem te volgen.

Ook van grote mystici als Johannes van het Kruis en Therasia van Avila weten we dat zij vele en langdurige momenten van een zeer schraal gebed kenden. Maar ook Theresia van Lisieux - een jonge vurige vrouw die met haar 24 de jongste Kerkleraares is in de rij van Kerkleraren - is bekend dat zijn in het Karmilitessenklooster van Lisieux vele momenten van zeer schraal gebed heeft gekend; zo erg zelfs dat zij getwijfeld heeft aan haar geloof. En dat ondanks dat zij diverse verschijningen van Maria en Jezus heeft gehad en de Kerk de mooie gave van God's Liefde onderricht heeft.......
Niko19 oktober 2008, 21:48
Ik ken het gevoel zelf ook maar al te goed.
(Gelukkig is God ons nooit kwijt:)
http://niko-demus.blogspot.com/2008/03/dank-u-wel.html

Groet,
Niko
Mark W20 oktober 2008, 16:06
Question:
"Het is namelijk dan vaak zo dat ik niet meer durf om naar enige stem te luisteren in mijn hoofd omdat ik denk dat ik alles zelf verzin."

Kan ik me voorstellen. Het enige wat ik zou zeggen is; ga meer tijd met God doorbrengen, zoek Hem, vind Hem en leer Hem goed kennen. Want als je weet wie God is, weet je ook hoe zijn stem klinkt. Maar ik zit ook met dit probleem, ik hoop al die ruis eens uit mijn hoofd te halen en God's stem te herkennen.

En misschien is de juiste frequentie vinden te makkelijk gezegd.

@ getuige:
Ik weet het niet, in de bijbel is het inderdaad vaak duidelijk wanneer God praat. Misschien doe ik het wel verkeerd, ik weet het niet. Maar ik geloof zeker dat God een paar keer tot me heeft gesproken, heel zeker.

Leuk tekst+foto, Niko :) Misschien had ik zo mijn stukje even kort moeten houden :P

mark
??20 oktober 2008, 16:24
In 2 Korintiers 13 vers 5 staat:
Onderzoek bij uzelf of u vast op God vertrouwd, stel u zelf op de proef. U weet toch van uzelf dat Jezus Christus in u is? Als dat niet zo is, dan hebt u de proef niet doorstaan.

In 2 Korintiers 13 vers 5 staat:
Onderzoek bij uzelf of u vast op God vertrouwd, stel u zelf op de proef. U weet toch van uzelf dat Jezus Christus in u is? Als dat niet zo is, dan hebt u de proef niet doorstaan.

Hierin staat als je een Christen bent is de Heilige Geest in je. Heb je een relatie en kun je de stem van God herkennen/verstaan.

Groetjes...
Mark W20 oktober 2008, 16:40
Amen & thx :D

mark
Question20 oktober 2008, 21:53
Quote:
In 2 Korintiers 13 vers 5 staat:
Onderzoek bij uzelf of u vast op God vertrouwd, stel u zelf op de proef. U weet toch van uzelf dat Jezus Christus in u is? Als dat niet zo is, dan hebt u de proef niet doorstaan.

Dit geeft stof tot nadenken.
Dank je:)
Question20 oktober 2008, 21:55
Overigens vind ik dit een gaaf stuk mark. Hoop dat je er hier nog velen schrijft. Het geeft me wel eye-openers. Thnx!
Getuige21 oktober 2008, 15:50
@ Mark W, kun je misschien omschrijven wat je niet helemaal weet? :-)

Het zal zeker zijn dat God, of een Engel die Hij daar de opdracht toe gegeven heeft, tot jou gesproken heeft. Als dat voor jou zeker is, hoef je daar absoluut niet aan te twijfelen :-)
Mark winkelaar23 oktober 2008, 18:37
Quetion; thx, ik blijf schrijven.

Quote getuige:
"Als God tot je spreekt, dan is dat altijd onweerlegbaar duidelijk voor de persoon waar God zich aan openbaart."

Dát wist ik niet :)

Uhm, ik denk niet dat het een engel was, want als engelen spreken dan zie je ze ook. (dat zie je altijd in de bijbel tenminste)
Als God tot mij spreekt doet Hij dat door zijn Geest.
En ik geloof ook dat God tot mij gesproken heeft, ik zeg het altijd wat twijfelachtig :)
Hou me scherp ;)
Kees23 oktober 2008, 19:16
Beste Mark,

Wat een goed stukje, ik heb ervan genoten, en ik denk dat het ook voor iedereen herkenbaar is.

Het stukje doet me ook wel een beetje denken aan een liedje van Martin Brand, het heet "gevoel", waarin hij zingt over wat jij beschrijft.

Nu is het harstike leuk om iedere dag een briefje uit de hemel te krijgen, maar een aantal van die briefjes hebben we al gekregen en we noemen ze "De Bijbel".
God zal mij geen briefje sturen dat ik mijn naaste moet liefhebben, Hij heeft dat al gezegd.

Ook al voel ik me dus of God op vakantie is, toch blijft Zijn Woord er om mij eraan te herrinneren dat Hij naast mij staat ook al voel ik dat niet.
Want Zijn Woord is de waarheid, niet mijn gevoel!!!!!!!!!!

Groetjes en Gods zegen toegewenst,
Kees.
Victor23 oktober 2008, 22:26
Kees heeft gelijk.

Overigens denk ik echt de mensen het belang van Bijbel lezen onderschatten. Niet zo zeer omdat het nu MOET, maar ik merk echt dat je God zo o.a. (ik zeg onder andere omdat iedereen weer God op een andere manier leert kennen, maar de Bijbel is er zeker één.) leert kennen. Wie hij is, en zjjn karakter.

Wie kent het liedje: Lees je Bijbel, bid elke dag? Daar moest ik laatst nog is aan denken. Daar zit echt waarheid in. Grappig dat die liedjes toen der tijd zo kinderachtig lijken, en achterig je ze als waardevol beschouwd vanwege de inhoud.

Groetjes Victor
Mark w24 oktober 2008, 10:23
Amen Kees! God's woord is de waarheid! Daar mogen we op vertrouwen.

En Vic wat vind je van deze uitspraak:
In het kinderopwekkingsboekje zit meer waarheid dan in die van de volwassenen.

Zoiets las ik laatst :P

take care,

mark
Jaël 5 februari 2009, 15:04
Ik kan God dan kwijt zijn maar Hij is mij nooit kwijt, geruststellende gdachte.
Mark W 5 februari 2009, 18:58
:)
Victor 5 februari 2009, 23:08
Haha Mark..
Dat geloof ik best:P Die opwekkingsbundel kan ik nauwelijks meer zien xd.

Begin jij al aan een album of .. ;)
Tineke karreman 6 februari 2009, 10:56
je moet in god geloven en dan weet je dat hij er is en de bijbel kan je daar het best bij helpen.
Reacties 1 - 20 van 24