Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Gods stem verstaan (1)

Door: Rob GiesbersZaterdag, 3 november 2007
Terug
Categorie: Algemeen, Reageer, 1514 keer bekeken

annuleren

“Ongelooflijk, Jezus heeft tot mij gesproken! Ik kan het nog steeds niet beseffen, maar ik werd vanmorgen wakker en toen hoorde ik een stem. Ik heb mogen luisteren naar Gods stem!”

Toen Jezus nog op aarde was sprak hij met de mensen. Hij troostte de mensen, gaf hen raad en onderwees ze. Maar toen Jezus aan het kruis was gestorven en was teruggekeerd naar de Vader was er niemand meer die in contact stond met de mens. Daarom had Jezus de mensen voorbereidt op de Heilige Geest.
De Heilige Geest werd uitgestort met Pinksteren zoals jullie weten, zie anders; /blog/wat-betekent-pinksteren

Terwijl Petrus nog nadacht over het visioen, zei de Heilige Geest tegen hem: ‘Er zijn hier drie mannen die naar je op zoek zijn. Ga meteen naar beneden en ga zonder aarzelen met hen mee, want ik heb hen gezonden.’ Petrus ging naar beneden en zei tegen de mannen: ‘Ik ben degene die u zoekt. Handelingen10:19-20

“De Heilige Geest zei tegen Filippus: ‘Ga naar die man daar in de wagen.’ 30 Filippus haastte zich naar hem toe…” Handelingen 8:29

Petrus en Filippus  herkenden de stem van de Heilige Geest en gehoorzaamde direct. God de Vader en God de Zoon spraken niet tot Petrus en Filippus. Nee, het was God de Heilige Geest.

Wanneer God de Vader spreekt, spreekt Hij door de Heilige Geest.

Wanneer ze je uitleveren, vraag je dan niet bezorgd af hoe je moet spreken of wat je moet zeggen. Want wat je moet zeggen, zal je op dat moment worden ingegeven. Jullie zijn het immers niet zelf die dan spreken, het is de Geest van jullie Vader die in jullie spreekt. Mattheus 10:19-20

Misschien ben je er heilig van overtuigd dat God tot je sprak op je slaapkamer. Het was ook God, God de Heilige Geest. Om precies te zijn was het de Vader die tot ons spreekt door de Heilige Geest.

“De vader, Zoon en Heilige Geest handelen altijd in eensgezindheid” Ze vormen een eenheid.

Ik ben nog steeds veel bezig met verdieping in dit onderwerp. Als jullie anders naar dit onderwerp kijken ben ik benieuwd naar jullie mening.

Zegen,
Rob

Gerelateerd

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog

Reageer op deze blog





Poll

Het is niet de bedoeling dat je als christen seculiere muziek luistert.

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

"));