Vergeten?

Gebedsbroeders

Twee jongens - Twee posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Gods plan volgen

Door: Mark WMaandag, 21 november 2011
Terug
Categorie: Algemeen, 1270 keer bekeken

God heeft een plan met je leven! Velen van jullie zullen dit ongetwijfeld vaak gehoord hebben. De meeste evangelische predikanten stippen dit meerdere malen aan in hun preek. En het is natuurlijk gaaf dat God een plan met ons leven heeft, maar moeten wij daar zelf ook nog iets voor doen, of kunnen we onderuit gezakt achter in de bus van ons leven gaan zitten? Hoe kunnen wij nu Gods plan voor ons leven volgen? 

Ik geef inzicht en wijs de weg die je moet gaan.
Ik geef raad, op jou rust mijn oog.
 (Psalm 32:8)

God leidt mensen, dit doet Hij al generatie lang. Vele mannen en vrouwen van God zijn ons voor gegaan. Mensen uit de bijbel, maar ook mensen die nog niet zo lang dood zijn. Het lastige, maar tegelijkertijd ook het mooie is, dat God telkens weer op een andere manier iemand leidt. Gideon vroeg twee keer om bevestiging, Mozes hoorde Gods stem letterlijk, Paulus maakte zijn eigen plannen en God zegende dat, tenzij de Heilige Geest aangaf dat hij niet verder moest reizen. Oftewel: Er is geen touw aan vast te knopen hoe God zijn kinderen leidt. Maar dat Hij het doet staat vast.


Al verhief ik mij op de vleugels van de dageraad,
al ging ik wonen voorbij de verste zee,
ook daar zou uw hand mij leiden,
zou uw rechterhand mij vasthouden.

(Psalm 139:9,10)

Moeten we bij elke keuze die we maken God om bevestiging vragen? Wil God dat we wachten op een teken van Hem voordat we een stap zetten? Of zouden we gewoon moeten gaan met het idee dat God ons gaandeweg wel zal zegenen? Zeg het maar, ik heb geen idee. Ik ken iemand die om drie bevestigingen vraag voordat hij een grote keuze maakt. Maar ik ken ook iemand die simpelweg biddend op weg gaat en van God verwacht dat Hij de deur sluit, als het niet zijn plan is. En God leidt deze mensen allebei.

Een mens stippelt zijn weg uit,
de HEER bepaalt de richting die hij gaat. 
(Spr. 16:9)

Iemand zei eens: Ik vertrouw meer op Gods vermogen om ons te leiden, dan op ons vermogen zijn stem te horen. En ik denk dat als we na dit leven vanuit de hemel terug kijken, we dit statement terug zullen zien. We zullen, denk ik, weinig keuzes zien die wij al biddend en wachtend op de Heer maakte. Maar deste meer momenten waar God ons leidt, terwijl wij niet eens heel bewust de keuze met Hem maken.
Zeg ik dat je niet moet bidden voor bepaalde keuzes? Zeker niet! Zelf bid ik ook voor de keuzes die ik tegen kom. En soms zegt God waar je heen moet, dat kan. Iemand als Corrie ten Boom moedigde mensen ook aan om te luisteren in gebed. Maar ik denk wel dat je gewoon keuzes moet maken en niet eindeloos moet wachten op een briefje uit de hemel waarop staat welke studie je moet gaan doen. 

Goede week!

Mark Winkelaar
  

Gerelateerd

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog