Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

God is. En wie ben jij?

Door: Mark WinkelaarVrijdag, 16 oktober
Terug
Categorie: Algemeen, 3 keer gereageerd, 20 keer bekeken

Blog doorsturen

Annuleren

Hij is: De almachtige, de eeuwige schepper, de Heilige van Israël, de verlosser, de goede herder, de schuilplaats. Richt jij je oog op Hem? De vredevorst, de genezer, de grote God, de alpha en de omega, de Heer der Heren. En jij, heb jij je oog nog op Hem gericht?

Weet je in wiens oor jou gebeden terecht komen? Ken je Hem? Besef je hoe groot hij is en dat zijn autoriteit geen grenzen heeft? Weet je met wie je te maken hebt? Hij is de God die de aarde deed overstromen, Hij is de God die het volk van Israël uit de handen van de farao gedwongen heeft. Hij heeft zijn macht getoond. Hij heeft het universum gemaakt en houdt het op dit moment in stand. Richt je je oog elke dag op Hem? Kijk je naar Hem? Of neem je genoegen met de dingen die in de wereld zijn? Films, games, geld, prestaties? Waar kijkt je oog naar? Weet je niet dat de Heer goed is?

‘Alles is lucht en leegte’ zegt prediker in al zijn wijsheid. ‘Alles is uit stof ontstaan en alles keert terug als stof (…) Ik heb al het gezwoeg gezien, en vastgesteld dat alles wat een mens bereikt het resultaat is van zijn afgunst op een ander (…) Ik heb vastgesteld dat er voor de mens niets goeds is weggelegd, behalve vrolijk te zijn en van het leven te genieten.’ (pr. 3,4)
Dit is het leven zonder God, lucht en leegte najagen.

Waar richt jij je oog op, waar is jou leven mee doordrenkt? God is de almachtige gever, Hij gaf immers alles voor de mensheid. Hij veranderd nooit! Zijn bestaan eindigt niet, noch is het ooit begonnen. Want in het begin was God, de heilige.
Je kan niet om Hem heen. Als je Hem in dit leven ontloopt dat kom je Hem in het volgende tegen. En liever dat je lichaam als gelovige in de handen van een woedende menigte terecht komt, dan als niet-gelovige in de handen van God.

Daarom is juist nu de tijd om je te bekeren. Keer je af van je zondige leven en leef met God. Jezus Christus is dood gegaan onder de toorn van God zodat wij mogen leven in vrijheid. Als je gelooft dat Jezus de almachtige God is, dan is je strafblad niet meer. En de weg naar God is vrij! Sla je ogen op naar de hemel, besef wat je bent en verootmoedig je voor God.

Er werden boeken geopend. Toen werd er nog een geopend: het boek van het leven. De doden werden op grond van wat in de boeken stond geoordeeld naar hun daden.(…) Wie niet in het boek van het leven bleek te staan werd in de vuurpoel gegooid. (Op. 20)

Maar er is hoop! Jezus Christus stierf en stond op uit de dood, om ons te redden. Wil je gered worden?

Niet uit betweterigheid of om bang te maken.
Uit liefde,

Mark Winkelaar

Gerelateerd

Reacties (3)

vrijdag 16 oktober, 12:37rokuct
Goed om even weer wakker geschud te worden.
Thnx!
zaterdag 17 oktober, 05:18Jan Paul
Ja Mark, zo is het helemaal. Aan het eind zeg je: niet uit betweterij of om bang te maken. Uit liefde. En wat ik bij jou ook merk: waar het hart vol van is, loopt de mond van over, of het toetsenbord dan. Dat is bij mij ook. Ik kan niet zwijgen. Ik denk wel eens bij mezelf: moet ik niet eens even terug, want dan kijk ik rechts bovenaan in dat kadertje met die reacties en dan staat daar soms alleen maar mijn naam. Dan krijg ik toch een ongemakkelijk gevoel. Bovendien zijn het ook nog van die lange verhalen vaak. Dat ongemakkelijke gevoel krijg ik nu ook weer. Maar ja, wat moet ik doen? Ik heb geen eigendunk, niet dat ik weet. Ik verbeeld me niets, God weet dat ik niet lieg. Hij en ik kennen mijn verleden en wij weten wat er van mij over blijft aan doffe ellende als ik terug zou moeten naar de oude mens in mij. Een nachtmerrie-scenario. Hels, zonder meer. Ik moet getuigen van God en van mijn redding, ik kan niet anders. Dan maar het risico nemen van de site afgegooid te worden of door de lezers te worden uitgebraakt, ik kan niet zwijgen. Ik zal je een geheim vertellen Mark. Vroeger wilde ik schrijver worden. Ik spreek van voor 1981, voor de godservaring die me het geloof geschonken heeft. Ik droomde van dikke pillen als Berlin Alexanderplatz en de Naam van de Roos. Toen kwam God. En alles veranderde. Ik heb tegen Hem gezegd met de psalmist: al mijn talenten zal ik bewaren voor U. Waar het staat kan ik even niet vinden. Ik heb gezwegen. De wereld geen letter meer waardig gekeurd. 30 jaar heb ik gezwegen. En gevreesd vanwege de gelijkenis van de talenten. Ik ben die ene slaaf, dacht ik, die zijn ene talentje in de grond gestopt heeft. Wee mij, als ik me zal moeten verantwoorden. Maar voor alles is een tijd Mark. God bepaalt alles. Ik mag langzaam naar buiten komen, zoals ik al zei, zonder enige capsones of eigendunk, zonder enig eigen belang ook. Ik wil maar 1 ding: Hem helemaal dienen en toebehoren die mij alles gegeven heeft, inclusief Zijn leven. Mijn leven is dankbaarheid en dienst aan de Allerhoogste, thats all folks.
zaterdag 17 oktober, 14:31Victor
He Jan Paul,

Ik vind je reactie wel moedig.
Trek je er niks van aan dat jij misschien bijna altijd een reactie plaatst. Als het toetsenbord (;)
er van verslijt is het juist een goed teken toch?
De GB's zijn denk ik blij met 'vaste klanten' als jij.
Je reacties geven weer flink stof tot nadenken.
Getuig vrijmoedig van onze God!!

Hoe oud ben je nu dan? 50? ff benieuwd ;)

Reageer op deze blog


Verplicht maar verborgen




Poll

Wat vind je van het nieuwe Gebedsbroeders.nl?

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

"));