Vergeten?

Gebedsbroeders

Twee jongens - Twee posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Met God boodschappen doen

Door: Mark WMaandag, 2 september 2013
Terug
Categorie: Jij en God, 250 keer bekeken

God is veel groter dan we ons kunnen voorstellen. Hij is ook veel machtiger dan iemand ooit zou kunnen beschrijven. Hij staat buiten de tijd en heeft alle dingen gemaakt. En toch is het deze onvoorstelbare grote God die zich interesseert en bezig houdt met onze dagelijkse ‘normale’ dingetjes.

Zit je achter de kassa bij de Albert Hein, of ben je koffie schenker in het bejaarden tehuis? Misschien werk je met jongeren of in het ziekenhuis. Welke dagelijkse bezigheden je ook hebt, God weet wat je doet en interesseert zich in wat je doet. Hij weet dat je je werk soms zwaar vind of saai. Hij weet hoe je lacht met collega’s of het juist niet met ze kan vinden. Hij weet het allemaal, want Hij is er bij. Ik merk in mijn eigen leven hoe je soms God buiten kunt sluiten in je ‘niet geestelijke activiteiten’. Het lijkt gewoon wat raar dat God ook bij je is als je sport of als je de afwasmachine inruimt. Maar ik ben erachter gekomen dat God er echt bij is en dat Hij zich interesseert in ons leven. Hij wil ook helpen met onze praktische problemen en luistert als we met ‘ongeestelijke’ dingen bij Hem komen.

In de bijbel staat ook een verhaal waarin God een heel praktisch probleem oplost:
En hij ging met hen mee naar de Jordaan, waar ze bomen begonnen om te hakken. Terwijl ze daarmee bezig waren, schoot bij een van de profeten het ijzeren blad van zijn bijl los en viel in het water. ‘Wat nu, heer!’ riep hij uit. ‘Ik had hem te leen!’ ‘Waar is hij gevallen?’ vroeg de godsman. Nadat de man hem de plaats had aangewezen, sneed Elisa een twijg af en gooide die in het water, waarop het ijzer kwam bovendrijven. ‘Haal hem er maar uit,’ zei hij, en de man pakte het blad van de bijl weer uit het water.

Heb jij wel eens tot God gebeden toen je bal in het water lag? Of toen je je portemonnee kwijt was? God is niet afwezig als we met aardse zaken bezig zijn, God is met ons; overal en altijd. Dus we kunnen ook bidden om hulp voor praktische zaken. Vind je het eng om achter de kassa te zitten? Bidt dat God je helpt. Vind je het moeilijk om een nieuwe activiteit te verzinnen voor de bejaarden? Vraag God erom. Sluit Hem niet uit je dagelijkse bezigheden, maar betrek Hem er juist in! Stop God niet in de kast nadat je ‘s ochtends je bijbel hebt gelezen, maar nodig Hem uit in je verdere bezigheden, hoe ‘ongeestelijk’ die ook lijken.

Fijne week!
Mark W

Gerelateerd

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog