Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Gevangen in de kerk

Door: Mark WinkelaarVrijdag, 28 november 2008
Terug
Categorie: Algemeen, 16 keer gereageerd, 950 keer bekeken

God zij gedankt dat hij ons, die één zijn met christus, in zijn triomftocht meevoert en dat hij overal door ons de kennis over hem verspreidt als een aangename geur.

Kerkscheuringen, dominees die ruzie maken, mensen die uit kerken worden gezet. Kerkgangers die checken of andere gemeenteleden niet toevallig een tv thuis hebben staan. Mensen die van de kerk niet meer met vrienden om mogen gaan. Mensen uit je kerk die je niet meer aankijken, omdat je homo bent. Andere instrumenten dan een orgel mogen de kerk niet meer in, want die zijn niet bijbels. Kinderen van gescheiden ouders krijgen van de kerk te horen dat God zich niet meer om hun bekommerd. Ik durf mensen bijna niet meer uit te nodigen in het christelijke wereldje van Nederland, omdat die misschien wel niets beters te bieden heeft. Waar ging het mis?


Ik sprak eergisteren met iemand die zie: God geeft vrijheid en de kerk neemt het weer weg. Allerlei regeltjes op regeltjes, die je leven beter moeten maken. Wat hebben we met het geloof gedaan? Ik durf bijna niet meer te zeggen dat ik christen ben. Ik ben bang voor het beeld dat mensen hebben gevormd over christenen. Wat willen we? Waar gaan we voor? Gaan we voor het verspreiden van het evangelie? Ja, toch? Ow, je doet niet aan evangelisatie? Maar je maakt het de mensen die dat wel doen wel moeilijker door die homo bij jou uit de straat niet meer aan te kijken. Het gaat om ons gezamenlijk getuigenis! Stel nou, dat alle christenen waren zoals Jezus, wat zou dat een getuigenis zijn! En dan hoef je nog geen eens wonderen te verrichten, de mensen zouden bij bosjes tot bekering komen vanwege de liefde die alle christenen zouden hebben. Tuurlijk kunnen wij geen kopie van Jezus zijn, ook al zouden we nog zo ons best doen. Maar de Geest van God kan heel wat werk verrichten in je. Ben je je bewust van je zwakheid? Je kan het niet zonder God’s Geest. Misschien vind je het moeilijk om er te zijn voor je buurvrouw, of om die jongen in je klas te accepteren, maar weet dat God dat ziet. God wil je daarbij helpen. De sleutel tot een goed getuigenis is niet je best doen, het is God toelaten. Zijn Geest geeft je; kracht, liefde, geduld, vriendelijkheid enz. En zijn Gesst overtuigd de ongelovigen van zonde en oordeel. Wat heb je nog meer nodig? Blijf dicht bij God.

Mark Winkelaar

 

Gerelateerd

Reacties (16)

Vrijdag, 28 november 2008, 13:20??
Hej

Ik zou je het boek "Ik zie een leger" aanraden van Floyd McClung. Het boek gaat over hoe je in deze tijd relefant kerk kunt zijn.
Zaterdag, 29 november 2008, 00:31Mark W
Ik zal er eens naar kijken, hij is goed beschreven in recensies.
Zondag, 30 november 2008, 16:35Tim
Herkenbaar stukje. Als niet-christenen mij aanvallen door te wijzen op hoe andere christenen leven ( veel echtscheidingen bijv.) of geleefd hebben (kruisvaarders bijv.) en hoe het er in de kerk aan toe gaat, zeg ik altijd dat mensen zelf anders zijn dan God. Van de zonde van de mensen, kun je God niet de schuld geven. Het is geen smoesje om maar niet in God te gaan geloven.. Wat mensen doen, hoeft niet altijd Gods goedkeuring te genieten. Integendeel. God houdt van de zondaar zegt de Bijbel, maar niet van de zonde.
Zondag, 30 november 2008, 19:35Kees
Beste Mark,

Bedankt voor je stukje, ook al bracht het de nodige verdrietige herrinneringen mee naar boven.
Er is 4 jaar geruzied in mijn kerk, daarna was de pastor weggewerkt, en een tijdje daarna is er een groep opgestapt.

Nu zijn we een paar jaar verder, en nog steeds zijn de littekens zichtbaar, bij mij maar ook bij anderen.

Vaak heb ik eraan gedacht om weg te gaan en vaak hebben broeders en zusters uit anderen kerken met mij gebeden.

Nu is alles geluwd, en 1 januari ga ik met sabbat en heb ik de tijd om ook deze wonden te laten genezen door Gods liefde.

Groetjes en Gods zegen toegewenst,
Kees
Zondag, 30 november 2008, 20:56Mark W
Tim, klopt. Ik zeg ook altijd tegen mensen die een slechte ervaring met de kerk hebbe; dat dat niets met God te maken heeft. God is niet de kerk.

Kees, dit stukje is niet veroordelend bedoelt. Maar volgens mij heb je het ook niet zo opgevat.
Wel balen dat die breuk zo'n grote invloed heeft gehad dat je het nog merkt. Succes met je sabbat, ik hoop dat je weer de oude wordt. Gelukkig kennen wij de allerbeste wonden-genezer die er is!

God's zegen,

mark
Maandag, 1 december 2008, 16:25Anoniem
Hej iedereen.

Mag ik jullie wat vragen? Wat is kerkzijn? Is dat alleen een kerkgebouw of kun je dit ook in je dagelijks leven buiten de zondag gaan doen?
Maandag, 1 december 2008, 18:03Anoniem
De kerk ben jezelf met je christelijke 'familie'. Dus niet het gebouw..
Maandag, 1 december 2008, 19:30Anoniem
Hej anoniem,

Maar wat versta jij dan onder kerkzijn zijn?

Hoe zie jij dat met de christelijke familie.

Bij ons in de kerk noemen ze het ook een groot gezin, een grote christelijke famillie maar als je dan ziet hoe ze soms met elkaar om gaan denk ik wel eens van is het echt een familie ga je zo als familie met elkaar om?

Hoe zie jij dan de christelijke familie in de kerk?
Zaterdag, 6 december 2008, 13:01Getuige
Ruzies in een kerkgemeenschap ontstaan altijd omdat mensen te weinig in staat zijn te luisteren naar wat een ander te zeggen heeft. Ook ontstaan ruzies omdat de so called chrsitenen zich maar al te graag verschuilen achter de bijbel: "in de bijbel staat [iets], iemand voldoet niet aan dat [iets], dus FOUT"

Onderzocht iedere christen nu zijn (m/v) roeping maar eens. Begreep iedere christen nu maar eens dat hij (m/v) als uniek ledemaat deel uit maakt van het lichaam dat de Kerk is met Christus aan het hoofd.

Besefte iedere Christen nu maar dat wanneer men zich stoort aan de "opgelegde regels" dat men zichzelf al buiten het lichaam geplaatst heeft door er afstandelijk naar te kijken in plaats van de Kerk te leven vanuit zichzelf en de medeledematen van het Lichaam.

Besefte ieder Christen nu maar eens dat er maar één universele wereldkerk is.......
Zondag, 7 december 2008, 10:28Mark W
Ik ben het niet vaak met je eens getuige, maar dit keer sta ik achter je.
Ik vind het gewoon jammer, ik wil echt niemand veroordelen, want ik doe ook veel fout. Maar het is zo jammer voor de mensen die niet tot bekering komen, omdat de kerk een vieze geur versprijd.
Ik besef me nu in eens dat ik er nog nooit voor gebeden heb. Dat klopt ook niet...
Maandag, 5 juli 2010, 23:50Gabrielle
Het probleem deze dagen is Religie die de hand overneemt
Het is niet meer Gods woord maar Predikers woord.
En die er achterkomt dat het werkt en zijn eigen God gaat spelen en dus allerlei regeltjes oplegt... Waardoor velen gehersenspoeld worden en denken dat het Gods werk is maar gewoon genept worden. Daarom staat er ook in de Bijbel blijft TOETSEN want vele valse predikers zullen er zijn. Er zijn tegenwoordig veel meer Gevoels Christenen dan Strijdende Christenen veel te veel slapende Zoals de Discipelen waren in Jezus tijd zijn er gewoon weg niet in deze tijd.
Dinsdag, 6 juli 2010, 01:21ewoud
Hai,

de kerk waar ik naartoe ga gaat op het moment door een heel erg moeilijke periode. Ik heb het er zelf heel moeilijk mee een heb een paar keer overwogen om weg te gaan maar as ik dat doe valt mijn familie uit elkaar zoals de familie van mijn grootouders uit elkaar is gevallen.

het probleem is dat de ene groep vrij wil zijn (er is meer aan de andere kant van onze kerkmuren), en de andere groep het wil houden zoals het altijd al gegaan is (why fix it if it isn't broken).

Ikzelf ga naar de gemeente waar men wil houden wat is, maar heb het gevoel dat ik in een museum zit..

Vorige week is er een brief rondgegaan dat we breken met de vrijen, maar mijn beste vriend is van daar. Wij ontvingen een dag later een brief voor een verootmoedigingsbijeenkomst as zaterdag, bid alsjeblieft voor ons. Bid voor ons!

Kan iemand mij vertellen wat verootmoedigen is?
Is dat bidden dat de andere partij mag gaan inzien dat ze ongelijk heeft? Is het dat we doen alsof we verdriet hebben dat we moeten breken, maar dat het ons niets kan schelen, en we het eigenlijk fijn vinden dat we van die vervelende dwarsliggers af zijn?
Dinsdag, 6 juli 2010, 01:28Gabrielle
Verootmoedigen betekend :vernederen

'…. en mijn volk waarover mijn naam is uitgeroepen,
verootmoedigt zich en zij bidden
en zij zoeken mijn aangezicht
en bekeren zich van hun boze wegen,
dan zal Ik uit de hemel horen,
en hun zonde vergeven en hun land herstellen.'
(2 Kron. 7:14, NBG)
Dinsdag, 6 juli 2010, 01:38ewoud
:.(
Dinsdag, 6 juli 2010, 08:42Nodoubt
@Gabrielle,

"Het probleem deze dagen is Religie die de hand overneemt
Het is niet meer Gods woord maar Predikers woord."

Precies. "13 En zo maakt gij het woord Gods krachteloos door uw overlevering, die gij overgeleverd hebt. En dergelijke dingen doet gij vele. " Marcus 7

@Ewoud,

Wat bedoelt die groep dan eigenlijk met 'vrij zijn'? Samen 1 god aanbidden met de Roomsen? Of wat meer vrouwelijke predikanten en homofielen in de kerk? Of wat minder de Bijbel gebruiken en wat meer over de liefde van god spreken zodat iedereen altijd een fijn gevoel kan hebben?

Zonder over die specifieke situatie te kunnen oordelen schiet me wel de volgende tekst binnen: "19 Er moet wel partijvorming bij u voorkomen, wil het duidelijk worden wie van u de ware gelovigen zijn." 1 Kor. 11

Dat is de andere kant v.d. medaille. Men kan wel roepen dat verdeeldheid altijd verkeerd is. Maar dat hoeft niet zo te zijn.
Leuk is anders maar er MOET wel eens partijvorming zijn zodat zal blijken wie Christus echt wil volgen en wie alleen kerkje wil spelen. Hopelijk is de onrust wel om zeer goede redenen en niet om kleine onzin verschillen.

Voor de balans nog maar even deze tekst:

"2 wees steeds bescheiden, zachtmoedig en geduldig, en verdraag elkaar uit liefde. 3 Span u in om door de samenbindende kracht van de vrede de eenheid te bewaren die de Geest u geeft: 4 één lichaam en één geest, zoals u één hoop hebt op grond van uw roeping, 5 één Heer, één geloof, één doop, 6 één God en Vader van allen, die boven allen, door allen en in allen is. " Efeziërs 4
Donderdag, 8 juli 2010, 13:07Gabrielle
Ik zit op een discussie forum van de WTG of te wel Jehovah´s Getuigen, er zijn daar vele die ex JG zijn omdat ze het dus niet mee eens zijn met het leer en er dus van afgestapt zijn. Maar als je dat bij het WTG doet dan ben je volgens het WTG een afvallige,
wat in mijn ogen reinste onzin is. Die Kerk leeft ook in de Religie vorm en maakt zijn eigen mensen geestelijk kapot en ook dood want hun nemen geen bloed, terwijl er niks staat van het geen bloed nemen behalve het niet te eten. Het valt mij altijd op wanneer je zulke dingen wilt aankaarten bij hun ze nooit antwoorden geven.
Ik hou van al mijn broeders en zusters maar vrijmetselaar zou echt een verbod op moeten komen.

Reageer op deze blog