Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Gerechtigheid

Door: Mark WinkelaarVrijdag, 18 december 2009
Terug
Categorie: Algemeen, 24 keer gereageerd, 477 keer bekeken

Annuleren

‘Een verkrachter kan niet lang genoeg de bak in’. ‘Die man verdient de kogel’. ’Die inbreker ging vrijuit, wat een achterlijk rechtelijk systeem hebben we tegenwoordig!’. ‘Dat soort mensen moeten mogen het daglicht van de samenleving nooit meer zien!’.

Ken je dit soort uitspraken? Waarom zeggen mensen dit? Vanuit angst? Misschien vanuit een gedachte dat een samenleving vredig moet zijn, en dus geen criminelen kan accepteren. Of uit een gevoel van gerechtigheid?
Afgelopen week hoorde ik een spreker, die op de straat twee meiden was tegen gekomen. Hij vroeg ze waar ze in geloofden. Één van de meisjes zei dat ze geloofde in de kosmos en als ze dood ging, dan kwam ze op een plek waar het vredig is, zonder ellende en pijn. Op de vraag: ‘Zal Hitler daar ook zijn?’ zei ze, na even nadenken; ‘nee’. Want Hitler moest volgens haat boete doen, in de hel. Want Hitler had veel verkeerde dingen gedaan. Toen hij vervolgens vroeg of zij geen verkeerde dingen had gedaan, liepen haar gedachten even klem.

 Mensen hebben toch een gevoel van gerechtigheid, maar
 waar de grens ligt is nooit duidelijk. Hitler moet gestraft
 worden, daar is iedereen het waarschijnlijk mee eens. En
 moeder therasa zal, volgens velen, zeer zeker in de hemel
 zijn. Maar een inbreker, die één keer de fout is in gegaan?
 Of een jongetje die snoep steelt, omdat zijn ‘vrienden’ hem
 dan misschien wel accepteren, moet hij gestraft worden?
 En iemand die zijn huwelijk kapot maakt, door vreemd te
 gaan? Wie bepaald de grens?
 Gister sprak ik ook iemand die beweerde dat hij naar de
 hemel ging, omdat hij een goed leven heeft geleid, maar
 wat is een goed leven? Bewust of onbewust vergelijk je
 jezelf met anderen, en zo bepaal je of jij een goed leven hebt geleid.

Mensen hebben een sterk besef van goed en fout, maar bij hoeveel fouten moet iemand gestraft worden? Wanneer heeft iemand een goed leven geleid? En je kunt nooit alle mensenlevens controleren.
Zou degene die de wereld en de mensen heeft gemaakt niet het beste kunnen bepalen of iemand gestraft moet worden of niet? Zou iemand die alles van iedereen weer dat niet het beste kunnen? Hij heeft de wereld zijn regels gegeven, en alle mensen, van alle tijden hebben tekort geschoten. Want niemand is ooit door zijn eigen doen en laten rechtvaardig geworden.
Ik hoor het wel als je het niet met me eens bent ;)


Goed weekend,


Mark Winkelaar

 

Gerelateerd

Reacties (24)

Reacties 1 - 20 van 24
vrijdag 18 december 2009, 00:48Obey
hoi Mark,

leuk dat de blog er nu alweer staat, net nog Pauw en Witteman gekeken, plus journaal. Bij Pauw en Witteman waren Knevel en ten Brink te gast. Mooi thema dat je hebt gekozen voor je blog, het is iets waar ik ook wel naar verlang, gerechtigheid en rechtvaardigheid, ook in een samenleving. Vandaag las ik dat een homoverklaring is aangenomen (beetje niet ontopic) waardoor scholen niet meer mogen weigeren op grond van hun principe. Dat is iets waar ik dan een zucht van slaak.
Maar goed, gerechtigheid. Als ik God was, dan hield ik rekening met achtergrondfactoren, informatie die iemand heeft gekregen, kansen om zijn en of haar leven te verbeteren en zou ik daar mijn strafmaat op instellen, nadat ik natuurlijk door onderzoek wist dat een strengere strafmaat ook bij alle doelgroepen effectief is.
Maar goed, terug naar het topic, de mate van straf. Hitler lijkt mij een geval apart. Hoewel ik ooit zo vol liefde het evangelie betoogde dat ik vond dat er voor hem ook vergeving was, ben ik daar al een aantal jaren wat anders over gaan denken (we leven nu natuurlijk ook nog op aarde). Ik heb het idee dat Hitler wel weer een geval apart was, omdat die naar mijn mening duidelijk demonisch bezet was. Hoe je daar dan over oordeelt, misschien is het wel geleidelijk gegaan, vanaf zijn eerste wereldoorlogervaring enzovoort. Het enge vind ik het als je het je een beetje kunt voorstellen, dat je het uit puur sadisme doet. Wat dat betreft denk ik dat ik idd niet veel beter ben.
vrijdag 18 december 2009, 01:10Obey
btw, het is ook in mijn leven nu wel actueel, op een heel ander vlak. Ik ben nl. tegen mijn wil gedwongen opgenomen geweest in een psychiatrische kliniek. Hoewel ik wel wat zorg kon gebruiken naar mijn idee, of hulp, omdat ik op zich best een heftige tijd achter de rug had met het zoeken naar werk en de gedeeltelijke verwerking van een echtscheiding, mogelijk spelden er nog andere dingen mee, vind ik een gedwongen opname te ver gaan. Ook zat ik op de afdeling bij drie oudclienten, wat ook dramatisch was, ik voelde me erg onveilig. Wat heeft dit nu met gerechtigheid te maken? Ik heb het idee dat ik het zelf niet goed meer kan beoordelen. Daarom is het mijn aanhoudend gebed bij God, net zoals Hizkia met de brief van de aanklagers (Asseriers) bij God kwam,om om gerechtigheid te smeken. Dat betekent dat ik dan vrede probeer te hebben met de kleine stappen die ik maak en vertrouwen in God. kortom, als de risico´s verantwoord waren, dan geen enkel probleem, maar als er sprake is van onrecht, dan wil ik dat graag rechtgezet zien. Lichtpuntje vorige week was dat er een reactie kwam op mijn sollicitatie die gericht was aan Geachte heer en vervolgens ook beste mijn voornaam. Dit kwam overeen met het behandelplan. Toch was ik alles overziend, liever niet opgenomen geweest. GB allemaal (en er wordt voor gebeden)
vrijdag 18 december 2009, 18:06kemmel
Wij gaan daar toch niet over, of wel? Wie zijn wij om dat te bepalen?
*whatthecrack*
vrijdag 18 december 2009, 23:13tim
als het iets lichts is zoals stelen een x liegen vindt ik heel wat anders dan een verkrachting of moord ofzo dan mag je van mij wel een 10 tal jaartjes de bak in daar vernaggel je iemands leven mee maar God ziet alle zonden hetzelfde dacht ik......
zaterdag 19 december 2009, 09:17koningskind
Een beetje zondig is hetzelfde als een beetje zwanger het openbaart zich toch wel.

Ik denk idd dat het niet aan ons is om te bepalen wat hoe zondig een persoon is. Menselijk gezien zou ook ik idd zeggen van dat is meer zondig dan dat maar goed God zegt zonde is zonde hoe groot het ook is.
zaterdag 19 december 2009, 17:48Obey
@ kemmel, in het oude testament werd kennelijk gedacht dat God niet alleen in het hiernamaals oordeelde, maar ook in het heden (deuteronomium 30:15). Je keuzes hebben gevolg in je leven (snif, ik ben nu uit de psychkliniek, maar goed, wat je zaait zul je oogsten).
Dan is er ook nog het volgende, als je wat langer meedraait (of aan andere voorwaarden voldoet), aangesteld worden als wachter en heb je de verantwoordelijkheid om mensen te waarschuwen als je een dreigend oordeel ziet aankomen.
Ezechiël 3: 16-21
Ezechiël als wachter aangesteld

16 Toen die zeven dagen voorbij waren, richtte de HEER zich tot mij: 17 'Mensenkind, ik stel jou aan als wachter over de Israëlieten: als je mij hoort spreken, moet je hen namens mij waarschuwen. 18 Als ik tegen een slecht mens zeg dat hij sterven zal en je waarschuwt hem niet, je zegt niets om hem te waarschuwen voor de goddeloze weg die hij is ingeslagen, niets om zijn leven te redden - dan is hij weliswaar een slecht mens die sterft doordat hij zelf schuldig is, maar ik zal jou voor zijn dood ter verantwoording roepen. 19 Als je een slecht mens daarentegen waarschuwt en hem zegt dat hij tot inkeer moet komen en hij gaat toch voort op zijn goddeloze weg, dan is hij zelf schuldig aan zijn dood, maar zul jij het er levend afbrengen. 20 Als een goed mens zich niet langer rechtvaardig gedraagt maar onrecht doet, en als ik hem dan ten val breng, zal hij sterven als jij hem niet waarschuwt. Hij zal sterven als gevolg van zijn zondig gedrag, en zijn goede daden zullen niet meer tellen, maar ik zal jou voor zijn dood ter verantwoording roepen. 21 En als je een goed mens voorhoudt dat hij niet moet zondigen en hij zondigt niet, dan blijft hij zeker in leven omdat hij zich heeft laten waarschuwen, en ook jij zult het er levend afbrengen.'.

Je kunt het ook zo zien dat je als individueel gelovige die verplichting hebt, dat hangt denk ik samen met een stukje groei als christen (Jezus heeft het hierover in Mattheus 18: 15 en 16, hieronder gecopypaste uit de Statenvertaling).
15 Maar indien uw broeder tegen u gezondigd heeft, ga heen en bestraf hem tussen u en hem alleen; indien hij u hoort, zo hebt gij uw broeder gewonnen.

Dus als jij daar nog niet aan toe bent kemmel, dan zou ik dat ook niet doen. Maar bv me openstellen om nog meer te weten te komen (zoals bv nu). Voordat je trouwens naar iemand toestapt, moet je wel zeker weten dat je rein ten opzichte van God staat, om niet zelf geoordeeld te worden, want de maat waarmee je meet zal je mee geoordeeld worden. Dus je moet wel in liefde staan, maar dan ook Gods heiligheid. Als ik eerlijk ben is dit de reden waarom ik lange tijd een vrij wanhopig beeld heb over de gemeente van
christus heb gehad, want waar vind je die wijsheid en liefde die ervoor nodig zijn een gemeente te leiden, terwijl de helft nog aan het groeien is, te lijden heeft onder allerlei omstandigheden etcetera. Gelukkig is God degene die ons roept (hij die u roept is getrouw, hij zal het ook doen, 1 thessalonicenzen 5:24) en heeft hij ons eerst liefgehad (1 johannes 4, 16-19, jeremia 31:3).

@ tim, ik ben god natuurlijk niet :), maar kennelijk tellen bepaalde omstandigheden (ik noem dat factoren) mee bij de mate van het oordeel. De mensen in sodom hadden in hun tijd bijvoorbeeld veel minder kennis, dan de mensen in Jezus tijd. Daarom veroordeelt niet alleen jezus de mensen strenger, maar zullen de mensen uit sodom en gomorra er zelfs bij zijn als kapernaum geoordeeld wordt (weer uit de statenvertaling gehaald, in dit geval Mattheus 11:23):

23 En gij, Kapernaum! die tot den hemel toe zijt verhoogd, gij zult tot de hel toe nedergestoten worden. Want zo in Sodom die krachten waren geschied, die in u geschied zijn, zij zouden tot op den huidigen dag gebleven zijn.
16 Maar indien hij u niet hoort, zo neem nog een of twee met u; opdat in den mond van twee of drie getuigen alle woord besta.

17 En indien hij denzelven geen gehoor geeft; zo zeg het der gemeente; en indien hij ook der gemeente geen gehoor geeft, zo zij hij u als de heiden en de tollenaar.


Dan heb je nog het waarschuwen van de gehele gemeente, dat wil zeggen groep gelovigen. Dat wordt vaak door profeten gedaan. In het oude testament met name staat een hele serie mensen als profeet bekend, zelfs mozes. In het nieuwe testament is bijvoorbeeld ook jezus een profeet en vergelijkt hij zichzelf met een profeet (terwijl hij in nazareth is), die in zijn vaderstad niet wordt geacht:

Hij vervolgde: 'Luister, ik zeg jullie dat geen enkele profeet welkom is in zijn vaderstad.´(Lucas 4:24)

Dus een verkrachting, moord of weet ik het, hangt af van de kennis. Wij hebben in deze tijd aanzienlijk meer kennis over God dan in de tijd van Jezus, mede door de media. Naar mijn mening zou het oordeel daardoor wel mogen toenemen en ik heb lang tijd gedacht dat in ieder geval het westen helemaal verzadigd was voor Gods woord (en dus zijn genade, want het is gelukkig een goede boodschap).

Volgens mij heb ik nu ook aan koningskind antwoord gegeven. Merry christmas!
zondag 20 december 2009, 00:18Hans
Zulke kreten als waar je mee opent tonen volgens mij met name een soort onmacht. Een gemiddeld mens heeft best een gezond geweten en dat komt met name bij heftige zaken naar boven (ook al handelt men er zelf in de kleine alledaagse dingen misschien wel niet helemaal naar ;)).

De hypothetische vraag voor mij is altijd wel weer:
Wat als een "Hitler" in Jezus gelooft en een "moeder Theresa" niet?!
zondag 20 december 2009, 01:07Obey
@ hans, ik neem even de vrijheid om hier op in te gaan, hoewel het misschien aan mw gericht was.
Als hitler op het moment van de zelfmoord (lijkt me zeer onwaarschijnlijk, dat was dus in de bunker, met eva braun en hond) zich heeft bekeerd, dan zou hou volgens gods woord recht hebben op het paradijs, vergelijk de misdadiger die met Jezus aan het kruis hing, waartgen jezus zei ´heden zult gij met mij in het paradijs zijn´.
Stel nu dat hitler na zijn eerste gaskamp of fussilatie van een bepaalde groep tot inkeer kwam, dacht dat dit niet goed was, om vergeving vroeg en dus als het ware een levende relatie met god meende te hebben, dan zegt de bijbel dat het niet goed is om door te gaan met zondigen (dat is het verkeerde gedrag). Dat staat in de Romeinen, (een brief van Paulus, waarin op een tamelijk complexe maar redelijk volledige manier één en ander aan verbanden tussen het oude en nieuwe testament wordt uitgelegd):
´Wat zullen wij dan zeggen? Mogen wij bij de zonde blijven, opdat de genade toeneme? Volstrekt niet!´ (NBG dit keer, Romeinen 6:1).
Nu weet ik van moeder Theresa niet of ze de heer heeft aangenomen en moet ik bekennen dat ik daar ook al mijn gedachten op heb losgelaten, of zij in het hemels paradijs wordt toegelaten, wat idd kemmel misschien niet helemaal mijn zaak is. En daar durf ik dus ook niet veel over te zeggen, net als mensen die zichzelf uit pure wanhoop van het leven beroven. Wat dat betreft kan ik alleen maar wijzen op de mooie beloften van Jezus, die zegt mijn juk is zacht en mijn last is licht (Mattheus 11:25.30). En als je eenmaal Gods stem ook in je leven kent, of je laat leiden door de heilige geest (jezus spreekt daarover in de evangelien, maar ook paulus in romeinen 8, heel bekend gedeelte), dan vind ik het verslavend in die zin dat je haast niet anders kunt dan dat verlangen hebben om hem te dienen en te zoeken Gods wil is. Helaas word ik daarbij af en toe geplaagd door zorgen, gedachten die niet produktief zijn, dat is mijn strijd en dat probeer ik dan weer bij god te leggen. Vb daarvan is dat ik mezelf vergelijk met anderen, juist ook qua status etcetera en dat ik ook de zwakke kanten van het geloof zie n van veel christenen om me heen.
zondag 20 december 2009, 13:45Mark Winkelaar
Hey,

Het is een lastig en een gevoelig onderwerp. Wie komt er in de hemel en in de hel. Wat je heel goed in je hoofd moet hebben is dat niemand door zijn eigen daden wordt vrijgesproken. (rom 3:23; iedereen heeft gezondigd en ontbeert de nabijheid van God)
Het gaat er bij God niet om hoeveel je gezondigd hebt, maar of je gezondigd hebt.

@ Hans
Ik denk dat je wel gelijk hebt dat de eerste uitspraken van de blog uit onmacht zijn. Maar het heeft, volgens mij, ook alles te maken met het rechtvaardigheidsgevoel van de mens. Als dat afwezig was dan was iedereen onverschillig over dat soort onderwerpen en was er geen sprake geweest van onmacht. Want dan boeide het niet.
zondag 20 december 2009, 13:47fdcashgsh
@Obey, je zegt mooie dingen, wel wil ik even toevoegen dat Jezus niet veroordeelt, Hij zegt ik ben niet gekomen om de wereld te veroordelen maar te behouden.
De mensen worden door het gesproken woord veroordeelt.
Het gevolg van de zonde is de dood.
Paulus zegt dat hij de ergste onder de zondaren was, moet je na gaan en dan zo'n bekering krijgen wauw.
Als je kijkt naar Jezus Hij werd geschopt en geslagen en noem maar op, Hij was niet kwaad met kwaad aan het vergelden.
De bijbel zegt dat je niet kwaad met kwaad moet vergelden.
Wij als zonen en dochters van God, zijn de glorie van God op aarde, als die zondaren dat zien, dan bekeren ze zich van een boze wegen.
En het evangelie is niet zo zeer met woorden, maar met kracht!
Wij moeten leren begrijpen wat onze positie is, wij zijn de bruid van Christus, we gaan met Hem trouwen hallo!
Een hond is uit een hond geboren, wij zijn uit God geboren, dat betekend dat we als goden hier zijn.
Niet gelijk aan God natuurlijk, zeker niet.
In Christus is de volmaaktheid, als wij nou eens in Christus blijven.
Dus je hoeft niet langer in de leugens te geloven van ziekte en zonde.
Is ziekte in Christus?
Nee, als wij in Christus zijn, bestaat er dan zoiets als ziekte of zonde?
David bid in de psalmen dat God gerechtigheid geeft, en dat zijn vijanden niet over hem mogen zegen vieren et cetera.
Mooie tekst uit Ezechiël trouwens.
Kort om we moeten gewoon laten zien dat we kind van God zijn de bruid van Christus.
En nog deze tekst Kol 4:6.

Uw woord zij te allen tijde in aangenaamheid, met zout besprengd, opdat gij moogt weten, hoe gij een ieder moet antwoorden.
Het is niet aan ons om te veroordelen, maar genade aan te bieden Jezus is het perfecte voorbeeld.
Wel laten zien waar je voor staat.

Groeten en Gods zegen toe gewenst, Joshua.
zondag 20 december 2009, 14:32Obey
hoi Joshua, ik ben het wel met je eens. Jezus zegt wel dat hij niet gekomen is om vrede te brengen, maar het zwaard (Mattheus 10:34). Toch zongen de engelen..vrede op aarde bij mensen des welbehagens (Lucas 2:14, NBG). Dat geldt namelijk voor ons, de gelovigen.
Ik zou niet durven zeggen dat ziekte en zonde leugens zijn. ´Indien wij zeggen dat wij niet gezondigd hebben, maken wij tot Hem tot een leugenaar en zijn woord is ons niet.´(1 Johannes 1:10, ook NBG).
Zonde mag je dus tegen strijden (noem het ´vlees´, (Galaten 5), maar ook tegen overheden en machten (Efeziers 6). Die zijn onzichtbaar. De Geest overtuigt ons van zonde. Maar,
'Het bloed van Jezus Christus reinigt ons van alle zonden.' (I johannes 1:7, NBG).
Jammer dat je een punt hebt gemist Joshua, dat is namelijk dat ik zei dat we in bepaalde gevallen wel mogen oordelen en ons gezonde verstand dus mogen gebruiken. Het eindoordeel, dat zal jezus zelf doen, daardoor gemachtigd door de vader, hij vergelijkt het met schapen en bokken (Mattheus 25). Ik cope/paste het even, omdat het een prachtige kerstboodschap is:
31 Wanneer de Mensenzoon komt, omstraald door luister en in gezelschap van alle engelen, zal hij plaatsnemen op zijn glorierijke troon. 32 Dan zullen alle volken voor hem worden samengebracht en zal hij de mensen van elkaar scheiden zoals een herder de schapen van de bokken scheidt; 33 de schapen zal hij rechts van zich plaatsen, de bokken links. 34 Dan zal de koning tegen de groep rechts van zich zeggen: "Jullie zijn door mijn Vader gezegend, kom en neem deel aan het koninkrijk dat al sinds de grondvesting van de wereld voor jullie bestemd is. 35 Want ik had honger en jullie gaven mij te eten, ik had dorst en jullie gaven mij te drinken. Ik was een vreemdeling, en jullie namen mij op, 36 ik was naakt, en jullie kleedden mij. Ik was ziek en jullie bezochten mij, ik zat gevangen en jullie kwamen naar mij toe." 37 Dan zullen de rechtvaardigen hem antwoorden: "Heer, wanneer hebben wij u hongerig gezien en te eten gegeven, of dorstig en u te drinken gegeven? 38 Wanneer hebben wij u als vreemdeling gezien en opgenomen, u naakt gezien en gekleed? 39 Wanneer hebben wij gezien dat u ziek was of in de gevangenis zat en zijn we naar u toe gekomen?" 40 En de koning zal hun antwoorden: "Ik verzeker jullie: alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor mij gedaan." 41 Daarop zal hij ook de groep aan zijn linkerzijde toespreken: "Jullie zijn vervloekt, verdwijn uit mijn ogen naar het eeuwige vuur dat bestemd is voor de duivel en zijn engelen. 42 Want ik had honger en jullie gaven mij niet te eten, ik had dorst en jullie gaven me niet te drinken. 43 Ik was een vreemdeling en jullie namen mij niet op, ik was naakt en jullie kleedden mij niet. Ik was ziek en zat in de gevangenis en jullie bezochten mij niet." 44 Dan zullen ook zij antwoorden: "Heer, wanneer hebben wij u hongerig gezien of dorstig, als vreemdeling of naakt, ziek of in de gevangenis, en hebben wij niet voor u gezorgd?" 45 En hij zal hun antwoorden: "Ik verzeker jullie: alles wat jullie voor een van deze onaanzienlijken niet gedaan hebben, hebben jullie ook voor mij niet gedaan." 46 Hun staat een eeuwige bestraffing te wachten, de rechtvaardigen daarentegen het eeuwige leven. (vers 31-46)
Is het aangenaam en gezout genoeg? grtz
zondag 20 december 2009, 20:17fdcashgsh
Obey,

Ja dat is waar, maar toch is Jezus niet gekomen om te oordelen, ze zijn veroordeelt door de zonde.
Ik heb ook gezondigd, maar dat betekend wel dat als ik in Christus ben, dat ik niet zondig.
In de zelfde brief staat, die uit God geboren is zondigt niet.
En Hij brengt idd het zwaard.
Ziekte en zonde is iets wat niet kan bestaan in het leven van een christen, en dan zeg je misschien maar ik heb daar wel last van.
Ik heb ook veel problemen gehad en nog steeds wel.
Maar we moeten in onze identiteit gaan staan, er is overwinning over zonde en ziekte.
We moeten niet strijden naar overwinning, maar van uit overwinning.
Ga je dit zien zul je zoveel sterker in je geloof staan.
De satan is een loser, ziekte komt van satan dus ziekte is een loser.
Satan is openlijk ten toon gesteld, er is rijkelijk ge triomfeert over hem.
Tot zo ver, en ja zout genoeg hoor.
zondag 20 december 2009, 22:37Obey
joshua, ik vind je reactie op bepaalde punten om meer uitleg vragen en ook wat kort door de bocht. Ik zal daar later op ingaan. Eerst wil ik opmerken dat ik Mattheus 25 bij nader inzien, het stukje dat ik heb uitgekozen, niet echt een goede kerstboodschap vind en daarom zal ik het wat nuanceren. Voor mij bestaat het christendom, terwijl ik me bewust ben van mijn onmogelijkheden om voor IEDEREEN de naaste te zijn die het goed doet, uit de samenvatting van de wet en de profeten, namelijk: heb de here je god lief met je gehele hart en je gehale verstand, het tweede daaraan gelijk is, heb je naatse lief als jezelf (ik heb even geen zin om dit op te zoeken, maar dit zegt Jezus ergens).
Daarom vind ik het fantastisch dat Jezus dat uiteindelijk ook beloont. Maar door het copypasten en het onderwerp, kan de indruk zijn ontstaan dat ik het geweldig vind dat de zogenoemde bedrijvers van de ongerechtigheid worden veroordeeld. Dat heb ik in ieder geval nit zo bedoeld.
zondag 20 december 2009, 22:44Obey
Mijn eerste vraag is: wie bedoel je met ´ze´ in je eerste zin?
zondag 20 december 2009, 22:58Obey
´ze´ is ze. Omdat ik bij andere personen zie dat de accupunctie wel goed gaat, probeerde ik het opnieuw, maar helaas tevergeefs.
Mijn vraag is dus: wie bedoel je met ze in de eerste zin van je reactie?
maandag 21 december 2009, 15:25kees
Beste Vrienden,

Ik moet zeggen dat ik het gepraat over Hitler een beetje theoretiseren vind, maar aan de andere kant er is een vergelijkbaar verhaal wat realistiser is om dat we iets meer weten hoewel niet voldoende.

Stalin kwam uit een familie van actieve baptisten, en sinds zijn dood gaan er al verhalen rond dat hij zich op zijn sterfbed zou hebben bekeerd. Wat wel zeker is, is dat zijn dochter naar Israel is gevlucht en zich daar heeft bekeerd.
Als ik eerlijk ben dan heb ik geen behoefte Stalin tegen te komen in het paradijs, maar wie ben ik om uit te maken wie mijn Vader uitnodigt in Zijn huis.

Groetjes,
en Gods zegen toegewenst,
Kees
woensdag 23 december 2009, 16:24fdcashgsh
Obey,

De bokken, de genen die niet in Christus zijn.
Sorry dat ik niet echt reageer meer ofzo, ik houd me ook bezig met andere dingen.
Zo nu en dan zal ik kijken.

groetjes
donderdag 24 december 2009, 21:10kemmel
Allereerst : Fijne kerstdagen iedereen, and happy new yeaar :)
Ik weet niet of ik het bij de goede post neerzet... Maarik ben zo ontzettend kwaad, zo ontzettend verdrietig op God. De moeder van een vriendin van mij die is vandaag overleden. Wat the ****. Waarom? Ik had nog eergister tegen die vriendin gezegd, dat die moeder er wel boven op kwam, dat ze echt niet doodging.
Ik voel me zo ontzettend schuldig. Ik ga nu wel lekker kerst vieren... Waarom ? Wil God mij breken ofzo? Halleluja.
Serieus, waarom gaan er mensen dood? Waarom laat die god van jullie dat allemaal toe? WAAROM?
Echt. Ik ben het zat. Stomme God.

Im verry sorry.
vrijdag 25 december 2009, 15:32Mark Winkelaar
Jij ook fijne kerstdagen en een gelukkig nieuw jaar.
Ik heb geen idee waarom God haar dood heeft laten gaan. Maar weet wel dat we niet in een perfecte wereld leven. Mensen gaan dood, dit bestaan is eindig. Maar hierna komt het eeuwig bestaan, dan gaat er niemand meer dood en is de mens eeuwig bij God.
Ik denk niet dat dit het antwoord is dat je wilt, maar dit is alles wat ik kan zeggen.

@ joshua: In één van je reacties zeg je dat Jezus niet oordeelt, maar dat is niet waar. Jezus zal over iedereen oordelen. Het is waar als je zegt dat toen Jezus op aarde kwam, dat hij niet kwam om haar te oordelen, maar om haar te redden. Maar de volgende keer als Hij terug komt zal Hij over iedereen oordelen.
(Joh 5 :22; De Vader zelf velt over niemand een oordeel, maar hij heeft het oordeel geheel aan de Zoon toevertrouwd.)
vrijdag 25 december 2009, 19:27Obey
@ kemmel, hoi, (een deel van de) frustratie, boosheid, vermoeidheid, herken ik wel. Toch is Gods trouw groter. Dat is voor mij wel een dagelijks proces :(
Om dus te streven naar overwinning. Twee dagen geleden was ik naar de tv aan het kijken en schakelde ik in op een moment dat precies die vraag aan een vrouw werd gesteld. Ik denk dat veel mensen, christen of niet, worstelen met die vraag naar gerechtigheid. Met name als je, zoals ikzelf *en misschien ook anderen) veel negatieve ervaringen of teleurstellende ervaringen hebt meegemaakt, als je terugkijkt op je leven.
Vanochtend op het kinderkerstfeest was er een sjagrijnige herbergier, die erg verveeld telkens de deur bleef opendoen voor achtereenvolgens de engelen, de herders en de wijzen.
Pas toen ze het ere zij God zongen ging hem een klein lichtje dagen. Ik wil graag de herders, wijzen en engelen blijven zien, daar heb ik Gods hulp bij nodig. Gods zegen ook! En hopelijk kun je wat betekenen in deze moeilijke tijd voor je vriendin, misschien wat (leuks) doen samen.
Reacties 1 - 20 van 24

Reageer op deze blog





"));